![]() |
PA50-sviram,a tonovi na dirkama ostaju ukljuceni??
Kolege u zadnje vrijeme mi se počeo javljati problem da kada ukljucim pa50, odaberem neki ritam i zapocnem svirati melodiju ta boja koju koristim ostaje ukljucena, znaci odsviram npr. ton D i sad trebam odsvirati ton G, ton D ostaje svirati, znaci ne prestaje svirat kad je pustim i odsviram G. I tako neka nastavim svi tonovi u isti glas udaraju. dali netko zna u cemu je problem?
zaboravio sam napomenuti da kad odaberem nekoliko ritmova, tog problema vise nema, znaci sve radi ok! |
Vidi da ti nije ukljucena hold funkcija!
|
koja hold funkcija?
|
proveri da ti nije možda uključen INV.BASS (levo drugo dugme od šibera u drgom redu) ,ili nekako ˝zaglavljen˝.Iaslkuči ga i biće to OK.;)
|
oprostite kolege nismo se razumili. Kad pocnem melodiju svirat s desnom rukom to se događa! neznam sta je el da mijenjam os ili sta? to mi se događa od kada sam radio neke boje na pa50
|
Jel se ponasa kao kad koristis sustein pedalu?
|
Koliko sam ja razumio da.
Znači, ostaju mu neki tonovi, iako prebaci drugu boju, zvuk.... Pretražit ću malo, negdje imakoje već imao takvih problema.....;) |
da. jednostavno tonovi koje odsviram i pustim dirku ostaju svirat
|
ja sam imao te probleme na midi harmonici jer se je bila potresla i morao sam nositi maistoru da ponovo nastima kontakt senzore na par tipki gdje su tonovi ostajali i dalje da zvuce,e sad kako je kod klavijkatura neznam..mozda je slican problem nikad se nezna.pozzz
|
kolega zeljko nije sigurno to problem jer kad ucitam nekoliko ritmova bez da ih pokrenem sve radi savrseno, e sad sta je nemam pojma. skroz si mislim da nije ukljucena neka opcija u menu?
|
Može bit da te RELEASE funkcija zeza...to je inače funkcija koja određuje dužinu odsviranog tona tj. boje,zvuka (sempla) i sl. ...to se može dodavat i smanjivat.
Ako je stavljeno na maximum...onda ti svaki ton ostaje uključen, tj. svira i neprestaje. |
Jesi probao pogledat
na kojoj traci ti svira taj, odnosno koji instrument ostaje duže, pa ga jednostavno promjeni. |
na svim trakama ostaje duže. a nista ako ne uspijem to sredit radit cu po starom, ucitam nekoliko ritmova i dalje šljaka ko ludo
a za RELESE funkciju nisam probao, nemam kljavu kraj sebe a iskreno napamet neznam gdje se nalazi ta funkcija |
odgovor
kolega imas neku gresku u setu,probaj je naci, a naravno trebas da odradis fabricki beckup, pa stavis set koji nema gresku...pozzz
|
preinstaliraj druze to ti je spas
|
Kolege nisam uvjeren da je do seta jer sam taj isti set i backup prebacio kod kolege i radilo je savršeno bez ikakvih problema
|
I meni se to desavalo. Pokusaj sa ovim. Odaberi boju koja ti blokira, pa ides na menu-track edit, pa pritisci dugme page+ sve dok ne dodjes na stranu ensemble, pa pregledaj jel ti tu sve iskljuceno. Kod mene je to zezalo, kad sam sve stavio na off proradilo je.
|
meni se to dogadjalo na jednom setu koji sam ubacio u klavijaturu, jeli ti prije taj set radio kako treba ili odavno koristis set pa ti se dogadja to?
|
Druze vaxy, vjerujem da ti nikakve instalacije OS-a ti nisu potrebne niti mijenjanje seta (ako zelis taj set da koristis)...Desavalo se to i meni. Probaj sljedece: Kada si se desi to mijesanje tonova na krajnjoj desnoj strani klavijature pri vrhu pise ti chord scanning. Pretpostavljam da ti stoji na SPLIT kako i treba. Prebaci na dugme do Split, dugme se zove FULL UPPER i ponovo vrati na SPLIT i nece biti problema.
Neko je i spomenuo HOLD funkciju..ako ste mislili na Display Hold, ta funkcija (koliko sam ja skuzio) sluzi kada npr. listate banke sa bojama i ritmovima i ostanete na tim bankama, znaci ne vracate se na Style Play meni rucno, ako je opcija iskljucena, automatski vas vrati na Style Play meni. Eto, nadam se da sam pomogao. Pozdrav |
meni se nesto slicno tako desava ali samo na durskoj terci i samo ako promjenim boju dok jos sviram tj pritiskam dirke onda jedna ostaje upaljena i onda ako mjenjam bilo koju boju u durskoj terci isto se desava. moram da izaberem neku obicnu boju da bi se iskljucila pa onda ponovo na dursku tercu samo nesmijem mijenjati boju dok sviram nego moram pustiti sve dirke prije nego sto promijenim boju u dur terci. terce su mi u ansamble tako da sumnjam da da nije neka greska tu jer mi se to desava samo u durskim tercama mora da je nesto do seta.
|
Jao-jao. Koliko samo zabludnih ideja i odgovora.
Imas problem u boji koju koristis,jednostavno : Ili je do PERFORMANCEa ili do USERa iz PROGRAMa. To je jako lako resiti. Javi mi se na poruku,objasnicu ti sve. Provereno cemo resiti taj problem,a kada ga resimo, ti ces sam napisati resenje problema i okaciti ga ovde. Tako je najbolje za tebe,naucices nesto a i ponovices gradivo. |
Trenutno vrijeme na Forumu 01:49 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org