![]() |
Kupovina aranzera, pomoc.
Kolege, evo doslo vreme i ja da se konacno odlucim kako i sta da uzimam od instrumenata pa bih vas zamolio za pomoc... Pregledao sam forum i mislim da nema slicnih tema pa sam otvorio novu. Izvinjavam se ako gresim.
Spreman sam da dam oko 2000e. Sada sam u nedoumici jer nemam svoje ozvucenje jer ne znam da li je bolje da uzmem samo dobar aranzer za taj novac ili da uzmem neku solidnu za pocetak opremu (2 zvucnika i mixer) i neki aranzer... Ako mozete da mi pomognete oko ove odluke i da mi date neke vase predloge? Hvala unapred. :) |
Jedino sto ti ja mogu reci je da za te pare tesko mozes kupiti oboje.. Ja sam skoro otvorio temu vezano za mixete i zv. kutije, pa pogledaj ako hoces cijene koje su kolege napisale.. A koji aranzer da uzmes, ja ti i nisam bas adekvatan za takav savjet.. Pozz
Izvinjavam se, nisam vidio ovo "ili opremu", ja bih ti preporucio da kupis aranzer, jer ozvucenje se moze i iznajmiti za pocetak.. |
Meni ne treba nista specijalno i bas ekstra ozvucenje... Neko pristojno za pocetak, a posle ako mi se to bude isplatilo ideo na bolje normalno...
|
Ja ti predlazem da uzmes roladn Gw-8 koji je oko 820 evra,i moze da odradi,i jednu dobru suvu miksetu....!
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden"> |
pa eto,dobro si rekao,ako se bude isplatilo. Bolje kupi dobar aranzer za te pare imas dobre klavijature,korg pa800,pa1x,pa1x pro,tyros 2,ne znam tacno koliko je polovan pa2x. Za pocetak iznajmljuj ozvucenje,pa vidi kako ide,ako ide dobro,stekaj pa kupi solidno ozvucenje,pa malo bolje i tako.
Ipak ces imati dobar aranzer i mocices da sviras gde hoces,da ne mislis,dobro ozvucenje mozes da izmajmis za male pare. Pozzz Da dodam,roland g70,e80,kalvijaturu,stvar ukusa,sve su dobre,pa sam odluci. Pisalo sae bas dosta o njima. |
Znam da se mnogo pisalo o njima i pratio sam dosta tema... Meni je Tyros 2 zelja nad zeljama da ga kupim, al ovako sam mislio da uzmem npr pa500 i za ostatak novca 2 kutije i mixer neki standardni... Kasnije ako budem zaradjivao sa tim bolje da stekam celu kintu sa svirke za bolju opremu nego da dajem deo onome ko mi je iznajmljuje... Al opet ne znam... Nesiguran sam, zato sam i postavio ovu temu...
|
roland e50 bre:)
Ja sam za 1350 evra kupio Dynacord PM 600 i dve kutije EV sx300 (naravno,sve je bilo polovno,ali u jako dobrom stanju i znao sam cije je),a za ostalih 650 evra,mozes kupiti Roland Em 2000 (moj kum radi na njemu i radi besprekorno sa dosta pravljenih,namenskih ritmova),ili da dodas jos nesto malo (a mozda i nista:) i kupis polovan Roland E50 koji ,kad ga sredis,moze da radi jako dobro.....eto.to je moja neka preporuka koju bi ja uradio,posto je iznajmljivanje razglasa 20 evra po noci (minimum),a ako imas posla,videces koliko ces dati para za jedan mesec samo da iznajmljujes razglas.
Pozdrav iz Vrbasa! |
E jarane neznam gdje se nalazis u kojoj drzavi ali recimo u svedskoj korg pa500 1000 eura nov, 800 eura polovan,pa80 sa flas kartom polovan od 900 do 1200 eura,dobra mixeta behringer sa pojacalom i ehom 500 eura nova 12 ili 16 kanala.sm 58 shure mikrofon 80 eura kablovi mono ili stereo 13 eura komad kutije 8 ohma do 600 wati 150 eura pa nadalje.korg pa 50 500 eura polovan eto pa ti sad proberi ja mislim da za te pare mozes dobro da se opremis,a ako hoces nesto bolje onda ti je pa800 skuplji od svega ovoga.
|
a kakvim svirkama bi se bavio?
|
Uh da, izvinjavam se to sam zaboravio reci... Planiram da sviram po kaficima i manjim lokalima (naravno sve zivo ali najvise zabavnu muziku)...
|
T2
|
mozes uzeti kombinaciju korg pa 500 (1000) ili yamaha s700 (1100) + neku behringer aktivnu miksetu (od 300 do 400) + dvije omitronic, behringer ili leany kutije (od 150-do 250 po komadu) i neki mikrofon i par kablova, moze se napraviti osrednja kombinacija za te pare, mada bi ja prije uzeo bolji aranžer pa kasnije kupio ozvučenje.
|
Pa 500 je 850e... Ko zna kad cu opet imati priliku da kupim bilo sta... :(
|
Ja bih uzeo za 1000e KORG PA80 ,tu ne mozes da pogresis,kad bi uzeo nekog Rolanda npr E50 trebala bi ti i neka solo klavijatura,dok PA 80 ima i ritam dobar i boje i uzmes neki Yamaha EMX 5000 kolege kazu da je vrlo zahvalna i jeftina i da se moze naci polovna za 400-500eura i 600eura ti ostaje za 2 kutije mozes isto neke Yamaha da uzmes slobodno za te pare nove i ima za tvoje potrebe super da odrade posao(ja imam kutije Yamaha S15 i platio sam ih pre 2 godine nove 600eura i super rade za moje potrebe,a sad imas za te pare da nadjes novije modele)
|
Ja imam pa500 i mislim da je dobar ali prema ostalim masina koje si gore pomenuo je nista,pa bih ti preporucio tyros,a ozvucenje iznajmljuj pa kad opet ustekas nesto,ti kupi neke kutije i mixer!!pozdrav;)
|
ja mislim da je bolje da imas svoje ozvucenje a to je pogotovo bitno na pocetku da imas jer mozes da ides da sviras za dzabe po kraju na rodjendanima ortacima,ortakinjama...slave..bilo sta za pocetak jer tako se stice iskustvo...a kad bi stalno morao da iznajmljujes ne bi daleko dogurao..ljudi misle kupis dobre klavijature i odmah u diskoteku ili kafic i za vece 150e,ali ne ide tako jbg...
|
To si u pravu mimiki,mada sam ga ja razumeo da ce da svira po nekim kaficima i lokalima pa sam mislio da ce uzimati neku lovu!!;)
|
pa 1x moze da se nadje za 1200,a pa 800 za hiljadu 1400,ostace ti nesto para da kupis i ozvucenje,par kutija,ili neki mikser,a dobices dobru klavijaturu.
|
..
Ako ti je bas potrebno za neki pocetak tezgarenja mozda razmislis o kombinaciji pa 50(mozda 80)a imas da nadjes polovan dinacord power-mate 600 za nekih 600evrica i ostace ti za neke kutije.Naravno sve to polovno...
A ako imas svoj razglas mozes da naplacivati ako ne radis sam...kao sto svi i rade koji ga imaju.Na tebi je da razmislis...Sve ove stvari ces moci vrlo lako da prodas ako dodjes do kinte za nesto bolje.A o tome moras razmisljati pre nego sto nesto kupis...pozz |
Pa sad kontam pa80 ili pa500, Yamaha EMX5000 i 2 kutije koje ce mi zavrsavati posao u pocetku... Sad da li je to moguce za 2000e ne znam...
|
I ja sam imao istu dilemu o klavijaturama pre pola godine. Dali pa80 ili pa500 i evo uzeo sam pa500 do sada sam extra zadovoljan od njega jedino sto se pokvario bender pre nedelju dana ( a ja sam se plasio da ne se pokvari pa80 ako ga kupim star)!
Evo sto se tice klavijature ne ti predlazem nista, znas dovoljno i sam pa razmisili! Ali posto hoces uzeti i dobar aranzer i ozvucenje za 2000e vidim da dolazi u obzir i stara klavijatura. Zato strogo pazi da ne uzmes nesto lose, istreskano ili presvirano sa namerom da zastedis para za ozvucenje! Novo si je novo zato sam se ja odlucio za pa500 |
Najstarije sto bih uzeo je pa80 ili psr9000pro... Najpre PSR al je mnoooogo redak!
|
Da da to sam razumeo od ovo dosad napisano al hocu da kazem da i pa80 moze biti u lose stanje!
Kad sam ja razmisljao sta da kupim jedan prijatelj koj ima dosta iskustva sa muzicku opremu (jer iznajmuje ozvucenje, kupuje preprodaje instrumente.....) rekao mi da ne uzimam pa80 jer ljudi cesto ga prodaju zbog to sto nesto ne valja kod njega, ko ima ispravan ne bi ga prodavao! Ipak to je tvoja stvar cuo si dosta mislenja pa odluci i sa srecem u kupovinu! |
e pa tako je kad bilo sta kupujes polovno ne samo PA80....
|
Ma ne sekiram se ja za klavijaturu... Toga bar ima i tesko da cu pogresiti pri kupovini... Ali ozvucenje i mixeta...
|
Ja da sam na tvom mestu pre bih uzeo dobar aranzer nego ozvucenje.
Sto se tice 9000pro imas jedan ovde u oglasima za oko 950 evra. Da sad imam te pare kupio bih jos jedan 9000pro.hehe;) |
Tyros!
ako nemas stalne i redovne svirke nemoj bacati pare na ozv. bolje daj 2 puta mesecno 10e za ozv nego da sviras na pa80 umesto na Tyrosu kome jane bi odoleo.;) |
Emire,ja bih ti,takođe,savjetovao da kupiš Tyros 2,a ukoliko budeš redovno svirao tezge i ozvučenje će uskoro doći.Može se kupiti solidno ozvučenje za oko 800 eura(behringer).Ako sad ne kupiš Tyrosa,vjeruj mi,da zadugo nećeš doći u priliku da imaš toliko novaca na kamari.Svaka čast i PA 80 i PA 500 i PSR 9000 pro,ali to su već starije klavijature,koje su,objektivno,daleko ispod mogućnosti T2.Ako si u dilemi,poslušaj demo snimke kolege Dare987 i sve će ti se samo reći.Ili da kupiš PA 800 za 1500 eura(toliko je polovan),a za 500 eura neko polovno ozvučenje.Za te pare se mogu naći dvije dvosistemske 12-ke(behringer)i mikseta 300w sa efektima.Nemoj uzimati PA 500,dobar je on,ali je puno iza T2 i PA 800.Imao sam ga,znam o čemu pričam.Toliko.Pozdrav i sa srećom!
|
Korg pa800 je 1400e nov u mitros-u. Hvala vam svima na savetima. Moram bas dobro da razmislim oko ovoga jer ne mogu da verujem koliko je teska odluka i koliko me je strah da ne pogresim jer nemam milione da bih mogao da razmisljam slobodnije. Ko zna kada cu dobiti sledecu priliku da kupim nesto tako... A sto se tice Darkovih snimaka sa T2 ono je nesto sasvim posebno kao i Pa1xpro od kolege Marco7, od Milancheta i da ne nabrajam sad... Tek ja treba da radim i radim da dodjem na taj nivo i zato se plasim da sada u startu ne pogresim.
|
Emire slusaj dobro moj savet,kupis prosecan aranzer i neko solidno ozvucenje!Zbog cega evo sad cu da ti objasnim ;) Ti si mlad momak i tek kreces sa tezgarenjem i samim tim to vuce vrlo nisku cenu rada dok se ne pokazes da pravis posao!Ako spucas pare na jaku klavijaturu ozvucenje ces morati da iznajmljujes i radices samo za najam opreme a tebi nece ostati nista,gde si bio sta si radio?Radio si da platis razglas i to je to!Kupis lepo neku prosecnu klaviajturu tipa Pa80,PSR3000 i slicno i kupis lepo neko ozvucenje tipa Yamaha EMX5000 i Mackie kutije za 1300e,EV Sx200(par400e),Ev Sx300(par 500-600e) i taj oglas je bio kod nas na forumu i radis za sebe,ono sto bi placao drugom ozvucenje to ces stavljati sebi u dzeb i posle godinu dana moci ces da razmisljas o Tyrosima,X Pro i sta ti ja znam!Onda si sam svoj gazda,ne razmisljas da li ce imati slobodno ozvucenje,kako radi i slicno!Imas sve svoje,sve provereno i ispravno i ides na svirku samouvereno ;) Ovo ti je savet iskusnog tezgarosa i momka koji je prosao sve te dileme u kojima si ti sad ;) Kad kupis klavijaturu javi se da je napucamo i dobro razmisli ;)
|
Hvala brate moj. Polako, nigde ne zurim a kad pogledam ja svom ocu trazim 2000e za nesto sto u mom slucaju nije sigurno s obzirom da tek ulazim u taj svet ozbiljno, stvarno me uhvati panika... Nisu to male pare...
|
Emire,nešto si pobrkao oko cjene za PA 800.U Artistu je 1750 eura(nov),a Artist je uvjek bio jeftiniji od Mitrosa.Provjeri to,sumnjiva mi je ta cjena.Pozdrav!
|
pa 800 je u mitrosu 156.750 dinara a to je oko 1.700 eura a na sajtu pise i cijena od 1.398 ali je to bez pdv-a
|
Trenutno vrijeme na Forumu 22:13 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org