![]() |
Ova tehnika
Moze li mi neko reci kojim prstima covek svira kad se vraca (levo) i kad ide napred (desno)
Ovo je tehnika jako dobra, primetio sam da Sejko ima istu tehniku. http://www.youtube.com/user/JVnajbol.../0/rHxuTv661Gs Pogledajte u 1:50 |
A mene bas zanima otkud vuce bubanj na rolanda posto sa Le nije.:confused:
|
pa vrlo jednostavno samo navezbaj da potrefis svaku. na dole 1-2 na gore 2-3
|
GOKI---Ja mislim da vuče bubanj sa PC-ja ali se ne vidi kabal na snimku...U svakom primjeru mnogo bolje mu zvuči neko Korg PA80 kojeg je ranije koristio pa se vratio na staru legendu G-1000...Tako da 1000% vuče bubanj sa nekog semplera jer NIJEDAN današnji aranžer nema JuVe DrumKit u internim bankama već samo kao multisample ili preko MIDI kabla...;)
|
Citat:
|
I nadole i nagore ide sa 2 i 3 prst, mozda samo prvi ton da otsvira sa 1 prst. Ovaj svira sa 3 prsta tako da bolje da ne gledas mnogo ova tehnika nego vezbaj isti cocek sa 5 prsta!
Dodato: Ako si mislio za hromatsku skalu nadole koju svira negde oko 2:00 minuta to se jasno vidi da ide sa 1 i 2 prst ali tako moze da zaglavis kad ti 1 prst na crno dirku pa da nemozes da prebacis 2 prst na narednu belu! |
ja nikako ne mogu ovo!
radi se isto o kako drzis ruku, ne razumem kako samo da dva prsta moze da onako leti på dirkama. primetio sam da ima "drugu" tehniku kad svira bela i crne dirke, nego kad samo svira bele. |
a jos je i transponirao na +1 ... il to zbog te boje u turskom/arabskom skalingu?
original se cuje iz dis-mol a meni se cini da svira iz dm |
Bravo Grandia !!!
Odlično zapažanje ! A jeste primjetili da je LE-u već izhebo majčicu na H tonu na trečoj oktavi :D I zašto ne prikaže malo bolje Rolanda G-1000 jer mislim da uopće nije uštekan, nego da na njega samo "glumi", a ritam ide van iz PC-a. |
Slazem se! Ni meni ovo ic ne zvuci kao da je iz rolanda ali primetite da u start lente na kompjuteru da nema nista drugo ukljuceno osim Cubase tako da ritam i ne mora da znaci da ide iz kompjutera osim ako nije pustio ritam u cubase samo u drugi proekt koj se ne vidi!
Kako i da je ovo nema sansi da je iz roland, poslusajte pazljivo ovo je jasno da je neki semplovan bubanj a moze da je i neka mp3 matrica pa je samo zamaskirano kao da je iz rolanda! |
Ne bi se ja kladio da to nije sa rolanda!
Sto se pak tehnike tice,takvu tehniku koristi moj kolega koji svira sa mykelijem i mogu reci da je zvucao super i izvodio je pri tom razne "figure" dok smo se mi ostali mucili u to vreme ucheci da isto odsviramo pravilnim prstoredom uz upotrebu trilera trecim i cetvrtim prstom a kasnije i cetvrtim i petim.Kad ide od visih tonova ka nizim koristi tri prsta,i pri tom se mnogo ne obazire da li je sve dirke izredjao,najvaznije je da ne pritisne jednim prstom dve dirke istovremeno.Kad ide od nizih tonova ka visim koristi samo dva prsta drugi i treci ali sa prebacivanjem drugog prsta preko treceg. |
Trenutno vrijeme na Forumu 16:28 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org