YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   pitanje za pevace (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=11339)

grandia 15.10.2009 17:55

pitanje za pevace

nije bas neko vazno pitanje al uvek sam hteo znati i zbog toga postavljam iskusnim pevacima a naravno i ostalim kolegama koji si zainteresovani ovom pitanju: (naravno vazi i za koleginice pevacice;))

voleo bi znati, kako vi kolege koji pevate po tezgama, kako reagujete kad npr. pevate neku pesmu koja je veoma emotivna. kako sprecite da ne dodje do suza?? ja iskreno priznajem da nemam pojma da pevam pa ponekad nit obratim paznju na tekst nego slusam samo instrumental. ali desava se da ponekad ovako zapevam u mene (u mozak :D) i na neke pesme reagujem veoma emotivno i samo sto ne pocnem da placem ko malo dete .... :((

ne pada mi momentalno neki dobar primer, al recimo pesma od muharema "zmija" ... tu samo kad pomislim na tekst, dodje mi da vrisnem ko malo dete, pa razmisljam kako onda pevacu kad otpeva ovakve pesme?? i to jos ispred publike/gostiju ... :-O

ima li tu neka fora? nisu valjda svi pevaci bez emocije?

hvala unapred za odgovore!
pozdrav

murtson 15.10.2009 18:32

ovisi od situacije do situacije.od pjesme do pjesme.
ima pjesma od krunoslava kiće slabinca "otišo je otac moj polako" koja mi uvijek izazove suze na oči, ....poslušaj

BoleroBend 15.10.2009 19:22

ja nisam primetio jos nijednog sa emocijama, al gad bih, odma bih mu pruzio ruku.
svi pevaju mehanicki..gomila njih nikad nije ni razmislila o tekstu a kamoli o znacenju ili nekom dubljem dozivljaju.

Dejan 15.10.2009 20:28

Zavisi sve kako se osjecas.Ja one pjesme koje volim,koje mi znace,pjevam sa emocijama ali one (iskreno) koje ne volim ne obracam paznju ali ih sviram i isto obracam paznju na narod da ne vidi da te pjesme radim preko k****.Par puta mi se desilo da zaplacem ali sreca niko nije vidio osim naravno mojih kolega.;)Jednostavno ti dodje u tom trenutku da pustis suzu i ne mozes to da sprijecis.Malo mi je glupo o ovome da pisem ali je tako.Pozdrav

mimiki 15.10.2009 20:38

kad to pocne onda prestanem da pijem:lol:

grandia 15.10.2009 20:59

vazi murtson ... inace (jos) ne znam tu pesmu ... pokusat cu da nadjem

bolero, mozda si u pravu, al eto da ja zapamtim jednu pesmu ( a oni znaju i po 200 i vise da pamte) moram da tekst povezem nekom asociacijom ... inace nema sanse da pamtim tekst ... zbog toga verujem da i pevaci tako slicno rade da bi zapamtili tu gomilu teksta a ne ono "automatski" ...

u pravu si deki, eto primer ja vozim u auto i slusam neku vlasku sa tuznim tekstom, i to je za mene smrt .. tako se izgubim u tekstu/melodiji da ne znam de se nalazim ... moram da pripazim da mi se to ne desava cesto :)

al recimo pevas nekom gostu tuznu pesmu i jos vidis kako on pocne da "piski" pa kako ce pevac tu da ostane hladnokrvno?

ne treba da ti bude glupo o ovome pisati, mozda sam ja suvise emocionalan (moguce) zbog toga pitam kako vi pevaci to savladujete - ja ne bi mogo

mimiki brate tacno to, al eto meni se desava i kad sam trezan a kamoli kad popijem :lol:

milanceshow 15.10.2009 21:51

Otpeavaj 20 puta pesmu koja te pogadja i 21 put ce ti biti sve jedno.....

BoleroBend 15.10.2009 22:40

upravo tako, pre kad sam cuo Marinu hteo sam da crknem od srece, pa sam stavio telefon tako da mi zvoni. i tako mi zvoni vec 3 meseca
sad kad cujem samo onaj predtakt muka me uvati

grandia 15.10.2009 23:35

dobre fore momci

milance ... verujem ti da to funkcionise, al ne kod mene ... ne pamtim reci ama uopste! :))

a i mobilna verzija nije lose ...

izvinjavam se ako tema malo "glupa" al eto mene to uvek interesiralo pa reko da pitam.

milanceshow 16.10.2009 00:24

Ja sam uz ovu zaplakao Grandia.....sad vise ne....:D

http://www.houndbite.com/?houndbite=12489

mimiki 16.10.2009 00:34

sve zavisi u kakvoj atmosferi slusas pesmu....

murtson 16.10.2009 07:11

nisam prije čuo ovu pjesmu ,srce mi se steglo, nema kolik kliker.
a mogu misliti kako je onima što ih direktno pogađa.
milanceshow znaš i gotovo.strašna pjesma

grandia 16.10.2009 09:16

tako je drug murtson. eto na takve pesme mislim. ja sam momentalno samo prvu strofu slusao i vec sam morao da se "borim" sa emocijom ... ne bi bas da saznam kako tekst ide dalje :-O

bem si zivot, ko izmislja takve tekstove?

ja bi reko da ovakve pesme samo gost naruci kome se takvo nesto slicno desilo ma da je pesma kao aranzman veoma lepa i pevacica vrlo dobro otpevala. e sad treba biti pevac i ostat hladnokrvno dok ovako nesto pevas gostima ...

ova ti je vrlo lepa pesma milance :) hvala za tip!

Pilence81 23.10.2009 12:19

Kada pevam tezge tad me samo pare emotivisu a ne teks pesme a kada mene neko veseli znam da zaplacem ako taj neko zna da me dirne u srce=))

Dejan 23.10.2009 14:26

Kao kada ti Slatki pjeva,jeli tako? ;)

grandia 23.10.2009 16:19

aha, znaci tako pilence? :lol: kad bi mene videla dok placem i ti bi zaplakala :lol:

pozdrav :)

milanceshow 23.10.2009 17:02

Sigurno da bi zaplakala ako nebi bacio 200-300 evra....
I ja bi plakao ,a ne ona......:D

zeljko 23.10.2009 17:21

Druze grandija dok sam bio momcic,dobro jos sam ali ne bas toliko mald kao prije,puno puta sam se znao razocarat dali radi neke zenske ili neceg drugog,pa sam u to vrijeme puno slusao Tomine pjesme,i puno puta naravno uz alkohol se i zaplakalo,dok sad nije vise tako,neznam zasto mislim da je razlog sto se stari pa sam to sve prosao i nista me vise nemoze iznenadit pa i nemogu vise da placem,a inace sam bio uvijek tvrd i tesko kad sam zaplakao jedino kad sam bio pijan heheheh.

Sad u ovim godinama tesko me moze nesto natjerat da pustim suzu,da budem iskren ne pamtim dugo vec da sam imao razlog da sam plakao osim sto sam znao biti bijesan kao pas,to je sve.

vingula 23.10.2009 17:33

volim kad me pukne neka emocija nekih pjesama,onda ih onako s dušom sviram...ali kako kaže MILANCHE odsviraš ju 21 put...onda više ništa neosječaš,heheh al onda dođe neka nove pjesma....i onda opet sve ispočetka :D

hajro 23.10.2009 18:24

da, ima jedna stara pjesma koja me gusi u grlu kad je moram pjevati.mali sam bio kad su mi se roditelji nakratko rastali i slusao sam tu pjesmu i ostala mi u sjecanju.jednom sam cak i prekinuo pjevati tu pjesmu.

Sejox 23.10.2009 22:20

Svi smo mi manje-vise emotivni i zavisi kako ko i u kakvom raspolozenju dozivljava odredjenu pjesmu i njenu interpretaciju.
Mene pjesma i muzika mogu samo oraspoloziti,ali ne i rastuziti.Svi razlicito
reagujemo i to registrujemo u podsvijesti.

Uz ove pjesme,ovoga "majstora za plakanje" (Bora Spuzic Kvaka) sam gledao
u kafanama,nekada,da ljudi bukvalno jedu staklene case,normalno pijani kao
letve.Ali bilo pa proslo-sad ova nova muzika moze samo da trga zivce,bez emocije....mada ni to sa casama nije bas preporucljivo....;)

Bora Spuzic Kvaka - Na rastanku
You need to upgrade your Flash Player

click here to watch the video

grandia 23.10.2009 23:45

bravo drug sejox, vrlo dobri primeri emotivnog pevanja ...

da kazem jos jednom, mene vise vataju one pesme gde se nadje relacija dete - roditelji, izmedju brace/sestre ... nadam se da me neko razumeo sta sam hteo reci ... znaci ono "zena prevarila coveka il kontra" il ona napustila njega on nju - meni nije toliko tuzno da bi zaplakao ...

jedan primer gde sam ja zaplakao

Badji - Kad sam poso cveto u tudjinu - www.FolkoTeka.com

b.o.Y.c.h. ČK 24.10.2009 00:02

Evo kad ste već spominjali, moćna je ova pjesma...

Otiso je s mirisima jutra

Dell 24.10.2009 00:10

a u svijetu sam zivot ostavio a :)

bokajunior 20.06.2010 14:16

Potrazio sam ovu temu jer sam bio ubedjen da vec postoji. Nije ovo za dzabe pravo mesto za PARVE muzicare ako nisu barem jednom javno zaplakali na svirci i sada mi je mnogo lakse kada vidim da i poznati pevaci zaplacu na neku pesmu koju su otpevali milione puta.

Sinan Sakic,Dzej i Adil-DMSAT Uzivo-Sinan place
Kad god pevam pesme gde se pominju rodbinski odnosi (deda-unuk, otac-sin, otac-cerka, brat-sestra, majka-sin) postaju visoko rizicni za mene u toku izvodjenja. Na jednoj svadbi sam dao mikrofon kolegi na pola pesme i istrcao iz restorana. Kao malo dete:((. Nisam se vracao pola sata...bilo me je blam. Medjutim kada sam se vratio, dobio sam =D> i naravno mikrofon.

Mada sam cuo da je Kvaka na zivim nastupima bio pravi majstor da pusti suzu a da ne pokvari pesmu.

grandia 20.06.2010 14:34

bem mu zivot, ja sam se ovde najezio od pocetka do kraja :S sreca sto moja cerka bila iza mene inace bi i ja sad zaplako :lol: nisam hteo da me vidi takvog ...

respekt za tebe drug boka - pustio si osecaje u takvom trenutku i na takvoj tezgi ... bravo!

pozdrav

BTW: ovaj adil cepa pa rastura!

Dell 20.06.2010 15:03

samo poslusajte ovu sto je Milanceshow trazio u nekoj temi, ne placi majko molim te, ima jos ona od milosa bojanica - kceri moja mila, a ova sto je boych postavio od kice slabinca, otis'o je s mirisima jutra... sviramo je u svatovima cesto i nije mi svejedno

caka012 20.06.2010 19:06

Pa ko hoce da place... evo

milanceshow 21.06.2010 01:00

http://www.*******.com/flash/player....ys%22%20%2F%3E

http://www.*******.com/flash/player....ys%22%20%2F%3E

drakan 21.06.2010 02:29

Natjera mi suze na oči! I kamen bi proplakao uz ove pjesme!:( Nema dalje!

martinez 21.06.2010 10:46

Meho Puzić-Sretan sine put

ova me ubija samo mi se stegne grlo nema šanse da je otpjevam

Dejan 23.06.2010 01:09

Mnogo tuzna pjesma isto je i
Zdravo,zdravo imenjace mali-Kvaka ili Zasto majko nisi vecna...

Millan 14.07.2010 14:15

A, cujte ovo! Vrh!

Uzivo=Saban Saulic-Ilda i Ahmet

milepsr 14.07.2010 15:26

Dell 14.07.2010 18:14

e pa ovo stvarno, gdje ces harmoniku ostavljat :( :( :(

jeftabgd 14.07.2010 19:16

A ova.........Najbolje dvojka u zadnje vreme.....ne daj Boze da mi neko odsvira ovo dok sam doziran....bila bi krv do kolena.

Dejan 15.07.2010 00:35

Potpisujem tvoj post Jefta ;)

zeljko 15.07.2010 01:01

To je koliko se ja kuzim u muziku zadrzavanje u ritmu sto ces tesko izvesti na jednoj klavijaturi..Hhaha...Mozda i gresim ali tako mi se cini kod ove pjesme...Poooz

lagunabend 19.09.2010 21:42

Nikad mi se nije desilo i tesko da ce moci i da mi se desi.

Trenutno vrijeme na Forumu 13:27

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org