YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Sport (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=79)
-   -   Kvalifikacije za SP 2010 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=10804)

Dell 09.09.2009 17:42

Kvalifikacije za SP 2010

Evo da napisem ovo i da dokazemo da smo mi muzicari najveca braca ;) ja pocinjem: Zelim veceras pobjedu i Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini i Srbiji ;) zamislite koje bi to slavlje bilo da sve troje pobijede jaooo

ognjen-ogy 09.09.2009 17:56

Hehe, super bi blo zaista, samo mrka kapa, mislim da neće nijedna pobjediti ... Po meni sva tri iksa ... ;)

kreso 09.09.2009 18:30

A ja mislim da će ovako završiti :
Srbija - Francuska, ako Francuze stisnete u prvih pola sata hebali su majku i idu kući praznih džepova, u protivnom X. I stavite flastera na Henrya, zna bit prezajeban ;)
BiH - Turska, ma Čiro će im hebat majku, nemaju Turci i onako šanse, a Đeko i Misimović u zadnje vrijeme trpaju ko blesavi. Sicher 1-inica na BiH B-)
Engleska - Hrvatska, bojim se i s obzirom da nam je pola prve postave ozljeđeno i iskartonirano bod će biti velik ko kuća, samo jako jako teško.
No s obzirom da "kukuruzne žuće" (Englezi) jaku seruckadu i bahate se, volio bih da im ponovimo lekciju od prije dve godine, samo neznam ko će im zabit gol. Jedino da Eduardo iz inata im zabiberi 2 komada jer su ga izviždali i popljuvali da je glumac i da je odglumio penal. I još ga pederčine kaznili s 2 utakmice radi toga, a kad mu je onaj mesar slomio nogu onako krvnički onda isto 2 utakmice kazne. Ma gamad licemjerna. Ako nekog mrzim u svjetkom nogometu onda ne mogu smislit Engleze i Francuze (radi Platinia).
Al bilo bi hebeno da na SP-u se svi tri nađemo, mislim da bi to svijet jako teško podnio >:D<

Marco7 09.09.2009 18:33

Srbiju i Bosnu sam igrao fiksni 1 a Hrvatsku sam preskocio bas zbog razloga koje je gore Kreso naveo ;)

kreso 09.09.2009 18:38

@Marco7

Prijatelju, trebo si stavit 1X, jer to je već sada takva kuhinja da su spremni na sve samo da ih se ne pobjedi.
Olfo je Modričev lom noge kao slučajan 10-tak dana prije utakmice s Englezima :rolleyes:.
Suriks je preveliki igrać i lovaš da bi Ukrajna prepustila ovo SP, mada s obzirom da su dobili EP zajedno s Poljskom, a nama i Mađarima šipak možda će i kompenzirati. Preostaje da vidimo, nada umire zadnja.
A i Bjelorusi nisu mačji kašalj, dobro će namučit Ukrajnu, ako ne i pobjedit.

Enes-am21 09.09.2009 18:44

Zelim sve najbolje i Bosni i Srbiji i Hrvatskoj... (a nigdje Hercegovine...hehehe...) Opet je nama (BiH) najteze jer smo pod pritiskom, s obzirom da je ovo prilika da se prvi put plasiramo na svjetsko prvenstvo...odnosno u baraz, jer pored onakve spanije, prevelik je uspjeh biti drugi i grupi... srbija je super-jaka u ovim kvalifikacijama, pozitivno su me iznenadili...sto se hrvatske tice, fali im dosta igraca i cini mi se da su i bjelorusiju pobijedili ono, jedva.. hrvatska ako sad izgubi, morat ce se vadit u kazakhstanu.nekako mi ukrajina izgleda u boljoj poziciji...ima jos 3 tekme, a hrvatska 2...sto znaci da hrvatska mora pobijedit veceras ako zele da se bore dalje...

mimiki 09.09.2009 18:58

srbija mora pobediti,60000 ljudi jbt ima da bude havarija valjda ce nasi da se uspale i da dobiju Francusku:)

Dell 09.09.2009 18:59

Samo da ne bude ono kosto je Gazda rekao: Agilan si ki niko kranjcar u devedesetoj minuti prijateljske utakmice. Lopta je okrugla, nadam se pobjedi, ali opet realnije je da cemo izgubiti, necu ja to moc gledat. Nadajmo se najboljem, budimo spremni na najgore ;)

BoleroBend 09.09.2009 19:04

Zigic mulac

nije mi jasno dokle ce onaj vo zigic igrati u spicu, cemu on sluzi!!
kaze antic i ostali strucnjaci pomaze odbrani u kornerima koristan je za skidanje lopti!!!!!! :-O
cekajte ljudi el on napadac ili zadnji vezni??!!!

izvede formaciju 4-5-1 sa jednim spicem i taj 1 bude ZIGIC, a ovog mrzi da se mrdne , da se pomeri ,da potrci,najbolji strelac tima Bane ivanovic (BEK) i lane jovanovic (do pre dve tekme krilo)!!!
dakle u kombinaciji sa jos gorim pantelicem imali smo 2 igraca manje na terenu.
6 utakmica tog tandema, rezultiralo je 1 golom napada. no comment

mimiki 09.09.2009 19:06

bice bolje;),tata je zigic:)

harepa50 09.09.2009 19:08

Zelim srecu i BiH i Srbiji i Hrvatskoj i nadam se pobjedama...sta reci vise-sve ste rekli. Ostalo je jos samo gledati...:)

Dell 09.09.2009 20:10

BiH gubi 1:0 , hebiga

EDIT: Auuu, koji slobodnjak, u milimetar, svaka cast ;) 1:1

svirko 09.09.2009 21:33

Oooooooo, majku mu.........
Pa već 2:0!!!!!!
Auuuuuuuuuu, majko moja............

b.o.Y.c.h. ČK 09.09.2009 21:43

Meni ne radi doma TV grrr... Jel zna ko sajt gdje se može gledat tekma?
PS:izgubićemo :D

Dell 09.09.2009 22:24

3:0 , katastrofa, ko zna koliko ce ih jos do kraja bit, jeste da je teren klizav, ali nikakvo opravdanje, kako cujem Srbija 1:1, svaka cast, Bosna je mogla i pobijediti, imali su i previse prilika

EDIT: 4:0

JOS JEDAN EDIT: 5:1 utakmica gotova, svaki komentar je suvisan

cunami 09.09.2009 23:03

Boga mi pr'nuse u cabar i jedni i drugi i treci...

svirko 09.09.2009 23:08

Moji ne samo da prdnuše, nego se i usr..e!!!!:mad:
I to dobro, debelo...:mad:
Još kad slušam one glupe komentatore, kako smo mi bolji od svih...oče mi se .....
E, 'bem ti napuhavanje naše..... :mad:

BoleroBend 09.09.2009 23:50

Citat:

Originalno postovano od cunami (Post 101991)
Boga mi pr'nuse u cabar i jedni i drugi i treci...

ne znam koliko pratis stanje po grupama, ali BiH i Srbija imaju 4 boda vise od konkurenata. dakle sami za sebe odlucuju. tako da su ovo sasvim dobri rezultati (s obzirom na igru rekao bih ODLICNI):)
sto se hrvatske tice, mislim da protiv onakve igre engleza, bilo koja druga ekipa ne bi puno bolje prosla.

erno11 09.09.2009 23:57

BIH = super igrala veceras

Za Hrvatsku nemam rijeci, totalna igra slaba. Za Srbiju neznam kako su igrali, .

Pozz.

Burli 10.09.2009 00:02

Hvala Rosetiju na poklon-penalu, žao mi je francuskog golmana što ni kriv ni dužan zaradi crveni karton, ovaj bod je kao kuća, naši i dalje sami odlučuju o svojoj sudbini, dovoljno je u oktobru dobiti Rumune u Beogradu ili Litvaniju u zadnjem kolu u gostima i otići kao prvoplasirani iz grupe što je fantastičan uspjeh!
Inače muka mi je bila slušajući "stručne" opservacije "Ingrid" tj. Marka Pantelića na RTS-u...

P.S. Uhvatim X na Srbiju i Bosnu, keca na Engleze, dvojku na Srbiju(21) i padoh na Saudijskoj Arabiji koje povede u 89-om da bi prilima gol naravno u 90-om minutu od "silnog" Bahreina...:mad:

drakan 10.09.2009 00:47

Tacno sam znao da ce Hrvatska da izgubi ali ni u snu se nisam nadao da ce to biti tako visok poraz! Ah! Zivot tece dalje! Sta se moze! Protiv ovako dobre igre Engleza dobro smo i prosli!:( Naravno cestitke Srbiji i Bosni!

Enes-am21 10.09.2009 01:13

moje misljenje sto se tice tekme BIH - TURSKA... mogli smo komotno pobijediti samo da su Dzeko i Ibisevic u formi...obojica su mi veceras kao mrtvaci...doduse, Dzeko je imao 5 prilika od kojih bi 3 zabio 100% da je onaj Dzeko od prosle sezone... Vedad se nije vidio... golman Nemanja Supic, cista desetka..kod gola nije nista mogao, al je spasio 2-3 sigurna gola...KAPA DOLJE MAJSTORE... odbrana skoro odlicna...Spahic fenomenalan...ono je igrac za pozeljet u ekipi... Sejo Salihovic, po meni, najbolji nas igrac veceras, osim prelijepog gola iz slobodnjaka, najvise se trudio, pretrcao, mada u reprezentaciji uopste ne igra na svojoj prirodnoj poziciji... ELVIR RAHIMIC, poput Gattusa... ubio ih sve na sredini terena... Misimovic, nekoliko dobrih dodavanja, nista posebno...

sto se tice preostale dvije utakmice, nisam ih gledao... drago mi je za srbiju da nije izgubila, a u isto vrijeme mi je zao hrvatske..mislim, ocekivao sam da ce izgubit, ali 5-1??? nikad...sad je ukrajina u boljoj poziciji od hrvatske sto se tice plasmana...

moram spomenuti i svoju omiljenu Spaniju...jos jedna rutinska pobjeda nad estonijom od 3-0, i ovjerili su put u JAR...fabregas, cazorla i mata strijelci...fabregas odigrao na izuzetno visokom nivou...

AndrijaGM 10.09.2009 02:09

Anri, Benzema,Ribery, Anelka, Galas, Evra, Gorkuf pa tu se ne zna ko je bolji, iskreno taman je 1:1... Radomir Antic ponos Srbije... Ostale nisam pratio ali zao mi je zbog poraza Hrvatske...

ognjen-ogy 10.09.2009 02:29

Hehe, znao sam za Srbiju i za BiH, to sam i pogodio, ako ste pratili rekao sam sva tri iksa, ali za Hrvatsku se nisam nadao da će ovoliko da popuši ...

bonevski 10.09.2009 05:04

makedonci prokockali zadnju priliku....

Znaci Makedonija je izgubila u zadnja utakmica sa Norvesku 2:1 tamo u Oslo i je propustila jedna od najvecih prilika za kvalifikacije na SP.... falilo nam samo 3 boda... ali zadnje 2 utakmice smo izgubili.. i sve nade pali su u vode... to je to jebiga..vise sreca sledeci put :)

kreso 10.09.2009 13:33

Užas, što reči ... :(
Englezi nas ubili u pojam. Uostalom, ako će tako igrat i na SP, 100 % će bit prvaci svijeta.
Srećom Ukrajna je remizirala s Bjelorusima i skidam Stangeu i Bjelorusiji kapu do poda na fair-playu i srčanoj igri (mogli su i pobjedit), a nadam se da će englezi igrat tako i protiv Ukrajne u Minsku.
Ukrajinici do kraja igraju još 2 utakmice, protiv Engleza i Andore. Ako žele ići dalje s obzirom da imaju 2 boda manje od nas moraju pobjedit u obe, čak ih nit nerješeno protiv Engleza ne vadi, jer ako pobjedimo Kazahstan (što vjerujem da hočemo, mada :confused: ) Hrvatska će imat 20 bodova, a Ukrajna s bodom (u najboljem slučaju) protiv engleza i pobjedom protiv Andore će imat samo 19 što im neće biti dosta,
Brine me samo neefikasnost, jer u zadnje 2 utakmice smo uputili 4 udarca na gol (i Bjelorusima i Englezima).
Užas !!! :mad:

A za BiH i Srbiju, što drugo nego čestitke i sretno. Srbija će garant biti prva, i po isječcima protiv Francuza nije nit bila toliko loša koliko pričate (budite malo realni). Dobro su igrali, jednom im je Henry pobjego (hebi ga, takav je to igrač), i uz malo sreće mogla je pobjedit. Srbija će garant direkt na SP.
Očekivao sam da će BiH pobjedit, no eto ti nesretni Turci su izgleda rak rana u nogometu svima nama, samo ovaj put im Alah nije pomogo kao protiv nas u četvrtfinalu EP-a.
Zamjeram Čiri što nije bio hrabriji i igro s 2 polušpice, jer onda bi turci nahebali pošteno. Točno se vidjelo u igri da napad teško i premalo dobiva lopte od vezne linije. Ako to Čiro popravi BiH bi mogla biti veliko iznenađenje na SP-u. Ići će, ne sekirajte se baraža.

Dell 10.09.2009 15:43

Kreso, samo mala ispravka, igracemo protiv Ukrajine valjda u Kijevu ;) Inace ako cemo na SP-u ovako igrat ko jucer, bolje da i ne prolazimo, koliko smo se obrukali :S

mimiki 10.09.2009 18:47

sta reci za srbija-francuska,bezveze utakmica,krivo mi sto se povredio gojko kacar i izasao na poluvremenu decko ubija kako igra,ali i bane ivanovic je odigrao za cistu desetku!onaj sut kad je zakucao precku sam loptu vec video u golu da je golman nije dirao kakav bi to go bio:(

kreso 10.09.2009 19:44

@ Delboy

Mi igramo protiv Kazahstana zadnju. Protiv Ukrajne smo igrali u Kijevu 0:0, a u Zagrebu 2:2. Provjereno.
Ukrajna sada igra protiv Engleza doma i protiv Andore.
Mi imamo 17 bodova i jednu utakmicu, Ukrajna ima 15 bodova i 2 utakmice.

Dell 10.09.2009 20:50

uuu sorry ne igramo mi, samo sam bio cjepidlaka pa ovo htio ispraviti :D :D :D

"nadam se da će englezi igrat tako i protiv Ukrajne u Minsku." pa rekao u Kijevu :D

Burli 10.09.2009 22:02

Moj najbolniji pad na kladionici u ovoj godini, napominjem da sam igrao na Saudijsku Arabiju, to su ovi u bijelim dresovima :((

http://www.youtube.com/watch?v=CCjPzq9T5eA

Takođe mi je i poraz Argentine izbio iz džepa finu dnevnicu, ali i to je potvrda da veliki igrač ne znači da će biti veliki trener...

Enes-am21 10.09.2009 23:54

@ burli

i klinsmann ti je primjer za to...

bonevski 11.09.2009 14:20

Svaka cast Srbima, gledao sam utakmicu reprizu juce.... iskreno onaj start gde se dosudilo penal nije bio bas onaj za penal... ali bas mi je drago sto je dosudio i sto je isterao golman... ali jebiga francuska je francuska.. imaju dobru ekipu... svaka cast jos jednom i sve najbolje na SP..

Vule 10.10.2009 22:59

Srbija-Rumunija 5:0

=D>

zillavi 10.10.2009 23:04

Idemo u Afriku da sadimo papriku!!!! Svaka cast fudbalerima i selektoru!!! Svi na trg!!!

Sejox 10.10.2009 23:19

Estonija-BiH 0:2
Evo i BiH je izborila,doduse "baraz",a ko ce joj biti protivnik ne zna se.
Iskreno,volio bih da i mi nekako prodjemo dalje,pa da probamo znamo li da
"sadimo".

nikolakg 10.10.2009 23:34

.........

Sve pohvale za nase fudbalere...

Vule 10.10.2009 23:36

@ Sejo,odmah da ti kažem da me od Ćire ništa ne bi iznenadilo tako da...;)

erno11 10.10.2009 23:51

Ciro majstore sampione^:)^

hajro 11.10.2009 01:55

Enes-am21, ima ba hercegovine pogotovu kada su igrale srbija i crna gora sa bosnom i hercegovinom hehe to je bio Turnir .

Trenutno vrijeme na Forumu 10:57

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org