![]() |
Pravljenje ritmova sa Kat2000
Ritmovi po pjesmama za KORG PA80 i PA1x
Imali neko ko radi ili mozda zelio da pocne da radi ritmove po pjesmama sa ovim programom. Interesuje me samo pravljenje ritmova sa ovim programom a ne sa Style works. Ako neko radi mozda bi mogli zajednicki da postignemo dobru saradnju i bolje rezultate sa kvalitetom ritmova. Licno sam uradio oko 10-etak ritmova sa kojima sam mnogo vise zadovoljan nego sa Style Works,ko poznaje ovaj program znace zasto to kazem. Vec odavno sam obecao jedan tutorial kako se sve to radi,ali nikako da zavrsim sa tim. Za jedan dobar ritam sa svim var,intro,fill i endling potrebno je 2-3 sata vremena da se napravi nesto zadovoljavajuce stim da je i na klavijaturi potrebna min. dorada. Ako neko ima i zeli da suradjuje neka se oglasi ovde na Forumu pa da pocnemo sa radom.Ritmovi tj.demo ce biti uskoro od mene na download centru tako da je moguca i razmjena 1:1 stim da su ritmovi odgovarajuceg kvaliteta. |
a sto da ne samo treba ih jos
|
Zasto da ne :wink: . Vec duze vremena pokusavam da savladam rad sa KAT 2000 (imam cak i neki prirucnik) ali bez uspjeha. Mozda kad bi razmjenili misljenja i nacin rada sa KAT 2000 da bi nesto i postigli. Inace imam predosjecaj da stil napravljen sa KAT 2000 puno bolje (profesionalnije zvuci) od stila napravljenog sa Style Works (sto mi malo bolj ide za rukom u odnosu na KAT 2000).
Uzgred evo vec se dva dana za..bavam sa stilom od pjesme A ja kao prosijak od Sabana Saulica i nikako da mi uspije. |
:x poznajem te muke ali netreba odustajati kada se savlada program sve ide mnogo lakse mada ipak treba da se odvoji nesto malo vise vremena nego sa Style Works.
Kao sto sam obecao napravicu Tutorial ali stvarno je mnogo opsirno da se omisljam za jedan Video Tutorial mozda bi mnogo lakse bilo.Poceo sam ali nikako da nadjem vremena da zavrsim. U pravu si kad je rijec o kvalitetu ritma ako poredimo Style Works. Sa Ka2000 moze dosta preciznije i bolje da se uradi,jednostavno imas pregled i mogucnost sve da prepravis i da dotjeras onako kako ti hoces. Posto vidim da se vec javljate pocecu da radim na Tutorial ali to ce ipak po koji ritam da vas kosta :lol: |
A da li ste pokusali oba programa da koristite???...U nikojem slucaju ne koristiti Style Works sam ili KAT2000 sam. Prvo treba MIDI fajl da se Edit-uje pa tek onda Style Works koristi da se SKLOPI ritam. Za Edit-ovanje je potreban bilo koji music Editing program kao sto je Cubase SX, Cakewalk Home Studio ili cak i KAT2000 koji dozvoljava "detaljnji" MIDI Editing....Style Works vam dozvoljava, kao sto sam napisao, da sklopite ritam od SREDJENOG MIDI fajla i da ostale parametre toga ritma izmjenite koji ce odgovarati vasem aranzeru....ako vec niste, probajte ovako i uvjerit ce te se koliko je lakse i kvalitetnije napraviti ritam...ovo vazi za sve aranzere
|
Naravno da se podrazumjeva da za dobar ritam mora da se prvo doradi Midi fajl pomocu drugih programa kao Cubase,Sonar itd... pa tek onda raditi sa Kat2000.
Jedino sto kod Kat2000 nije kao kod Stw da perc odvoji sam. Znaci kod editovanja Midija pomocu tih programa treba da se odvoji perc.ali za sve ostalo je daleko mocniji od Style works. |
Adrijane skrojio sam tange samo trebam jos da ih probam :lol: :lol: :lol:
|
Pozdrav,
Napokon sam uspio da napravim jedan style u KAT 2000 (kostalo mo debela cetiri sata) 8) .Upravo sam ga probao upload-ovati ali mi nije poslo za rukom :( . Set sam prije upload-a upakovao u rar. Dali neko zna sta je problem? Mnogo sam nestrpljiv da cujem komentare/kritike kako bih mogao da popravim greske. Nadam se da ce mi neko reci ocemu se radi. |
Zapakuj u zip.
Sa rar imamo vec duze vremena problema prilkom uploada |
I jos nesto preuzeo sa donload-a style napravljn od za-tol, svaka cast :wink: dobro zvuci. Narocito mi se svidja Tvrdjava. Da li si style Tvrdjava radio Kat 2000-om ili Style woks-om?
|
to je neko od clanova uploadao nisam ga ja radio,a nisam ni probao :lol:
Vecina su na pocetku poceli da uploadaju a kasnije je sve zatajilo tako da sam pustio free download posto vecina ritmova se vec vrti po net-u. Za nove stvari mislim da bi trebali u svakom slucaju da ogranicimo download jer kao sto i sam vidis 4 sata vremena nije malo i tako dan za dan da poklanjas,Svaka cast pojedincima koji zasluzuju sve sto moze da ponudi ovaj sajt koji pomazu u bilo kom vidu,oni ce uvjek da imaju sve sto ja imam. Kad uploadujes isprobacemo da vidimo dali se isplatilo a nadam se da jeste. Samo jedno je vazno treba biti uporan. Zaboravio sam sto se tice ritmova sto sam rekao da treba ograniciti download ima jos jedna stvar a to je bash ono sto me najvise muci,ima dosta njih sto dolaze skidaju pa onda lijepo prodaju :evil: te stvari. |
Sad mi je uspjelo. Radi se o style-u za pjesmo Nedaju mi da te volim od Enesa Begovica.
|
@Keka
za pocetak nije lose :!: Od tog midija moze jos da se izvuce mnogo bolje,fale 2 var,1 fill i Intro. Sto se tice samog rada dobro je uradjeno samo je pratnju treba da spustis najmanje za 1 oktavu Acc1,Acc2 itd-- Bas je OK i perc treba da odvojis i da postavis na kanal 11. Napravi cu ti tu pjesmu i poslacu ti sve dijelove od midija sa kojima sam radio da mozes da usporedis mada i ja nisam profi :lol: . |
vec kad smo na sajt-u zasto se nejavite na Chat !
|
Zdravo yu-midi,
Izvini ali sinoc nisam vidio vas poslednji komentar :( . Mali (moj sin) je htje da ide u krevet a i ja sam morao ujutro ranom zorom na posao :cry: . Pokusat cemo veceras ponovo ako naravno vi budete imali vremena :wink: . Havala za brzu reakciju itrud da mi pomognete. |
pozdrav kolege !
Eto vidio sam poruku i naravno da sam se zainteresirao. Ja sam za. No moram napomenuti da sam za neke velike profi zahvate još u dosta segmenata pretanak. Ritmove radim isto kako je i napomenuo Adrian. Prvo od kvalitetnog MIDI filea u style Worksu napravim osnovni aranžman. Potom ga malo dosminkam u editoru, ako ne ide tada moram da doradim do kraja s KAT2000, no ne ide mi baš od ruke. Meni je KAT2000 fenomenalan kad prebacujem boje između PCG-a i kad dorađujem Performance (obično volume, octave i sl. sitnice). Ali do sada još niti jedan jedini samostalni ritam preko KAT2000 nisam uspio napravit, što ne znači da nibih radio kad bi mi neko malo bolje pokazao cake i trikove, jer na oko program i nije toliko kompliciran, no baš ONO što trebam da clicknem da dobijem to što tražim, pa onda kako da usnimim sekvencu (odsviram) u dio ritma ... E, taj dio mi fali. Zato Miodraže samo naprijed s tuorijalom. Prijatelju, pomoći ću maksimalno što ću znati i moči. |
Zdravo Kreso,
Ja imam prirucnik na engleskom jeziku ako hoces da ga stavim na upload ili cu postaviti siteadresu odakle sam ga ja skinuo. Sad momentalno sam na poslu pa cu to veceras obaviti ako se slazete. |
Vozdra raja,
Kao sto sam obecao evo ovdje link site-a sa kojeg se moze skinuti prirucnik (nazalost samo na engleskom) za rad sa KAT2000. Ako ipak zelite da ga ovdje upload-ujem nema problema. |
Ja se izvinjavam zboravio sam zalijepiti link :lol: evoga onda: http://www.posta.cg.yu/istyle/Kat2000.htm
|
Evo i ja sam zagrejao stolicu posto sam obecao da cu napraviti nesto.
Nije sve u detalje ali nadam se da ce vam biti od pomoci. Sad idem na spavanje sjedim vec 4 sata oci su mi 8O :lol: :lol: Tutorial se nalazi lijevo u bloku Midi To Style Kat2000. Pozz.. Miodrag |
Svaka čast doktore !
Ovo je više nego super. |
Miodrag,
Izvini ali ja vas tutorial Midi to style KAT2000 nevidim nigdje :oops: . dli mozes biti malo specificni gdje stoji prcizno. Hvala. |
kada se registrujes prije nego sto udjes na Forum lijevo u bloku imas link!
moze i ovako http://yu-midi.com/Midi-To-Style-Kat2000.php |
ej cao
znali neko gdje se moze skinut KAT program u full verziji |
znam da ima na zajednickom mailu i ako malo procitas i potrazis na forumu naces i user name i paswword kako da se logiras
pozdrav fico |
Nasao sam, hvala.
Uradio si to veoma dobro i jasno, vjerujem ti da si dugo morao iza compa da sjedis. Svaka cast majstore. |
pokusao sam na sto jednostavniji nacin da to prikazem,ali ima jos dosta toga da se uradi ovo je tek pocetak.
Kada vidim koliku je knjigu gosp. Laky napisao i to velemajstorski,ovo od mene je sitnica :lol: |
Razmjena ritmova
Ok evo od mene nekoliko ritmova sa Kat2000 koje nudim u zamjenu.
Imam jos mnogo drugih koje sam ranije radio tako da cu na ovome postu dopunjavati listu sa novim uradjenim ritmovima: 1.)Asim Bajric_ Ajsela / Dobro jutro moja voljena 2.)Asim Bajric / Sta cu kuci kad je prazna 3.)Sinan Sakic / Sunce moje 4.)Zoran Vanev / Tanga 5.)Kemal / Dosao sam da te vidim samo (dodatno uradjene 2 var sa JV Rumba stil) ! |
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
U tri PM i KAT2000 E moj Miodraže, pa taj jebeni KAT2000 mi je u ovih par dana uzeo 10 godina života. Pokušao sam napraviti aranžman za najjednostavniju pjesmu od MIDI filea preko KAT2000. Radio sam sve kako piše u tutorijalima. Uzeo sam MIDI Trebas mi od Darka Filipovica. Za probu sam napravio prvo Intro 1¸, Intro 2, Var 1 (prvi dio), Var 2 (Refren) i End 1 (završetak). Sve sam to snimao pod Test_. I kad sam to ubacio u svoj Pa80, onda mi se čuju samo neki zvončići, kante, lonci i klaviri. Niti jedana seqvenca od MIDI filea ne zvuči isto u styleu :roll: . MIDI file sam skinuo odavde u download centru i mogu reći da je vrlo dobro obrađen i napravljen. Sad ne budi ljen, odlučih popraviti stvar preko Style Worksa, tako da sam od MIDI-a probao raditi style, pa bi ga samo poslije prepravio u KAT2000, ali šipak. Čitavo vrijeme mi Style works javlja error 4 i error 8. Neznam koji mu je to qrac :lol: ali sad više niti Style Works ne radi kako treba niti sa jednim file-om. I kad sam tu konvertaciju MIDI to Style ubacio u Pa80, napravio sam pizdariju i zablokirao čitavu klavijaturu. Puna 2 dana mi je trebalo da je odblokiram i vratim sve postavke kakve su bile. Prijatelju, nije to sport za mene. To sve super zvuči na PC-u, a kad prebacim u Pa80 tad nastaju pizdarije. Ne znam stvarno koji vrag ne valja u čitavoj priči. Ili mi je oštečen softwar (KAT i SW) ili imam neke divlje parametre u Pa80 :roll: Zaključak : :lol: Za mene je najbolje da sve ostavim kako sam do sada imo, a introe neću radit ni ljepit na postojeće ritmove. pozdrav |
Prijatelju vjerujem da ti je vishe prekipilo posle toliko problema sa klavijaturom.
Posalji mi sve komplet sto si radio sa Kat2000 midi fajl i ritam pa cu da pogledam o cemu se radi! |
Ok prijetelju !
Poslat ću ti tokom dana. Sad sam malo u gužvi pa ne stignem. No, mislim da sam ga prokljuvio. Treba maknuti bubnjeve iz postavki i ubaciti njegov DRUM set. Pošto nemam konektiran Pa80 na PC dok radim u KAT-u vjerojatno zbog toga ne prepoznaje boje nego ih stavlja po defaultu koje ima u samom softwaru. Danas ću kod kuće probati sve spojiti u cjelinu, pa ću onda vidjeti kako će da radi. Ipak sam ja još gušter u čitavoj igri. :lol: Pozdrav |
Miodraže, jesi li dobio e-mail ?
Poslao sam ti svoje trkeljarije da vidiš u čemu griješim. Pozdrav |
Dobio sam mail i ritmove sam ukratko isprobao u Kat2000 posto nemam vise PA80.
Ritmovi rade sa progamom ali primjetio sam da bubnjevi nisu definisani u Track 10 Drum N/A. Sada pregledao sam jos jednom ono sto sam napisao u Tutorial primejtio sam da sam napravio gresku,postavio sam sliku sa Track No.:10 gdje bubnjevi nisu definisani.Prijatelju mnogo se izvinjavam posto je moja krivica,ali i sam znas da u danasnje vrijeme sve neshto na brzake se radi. Javljam se sa posla prijatelju tako da cu posle podne da pogledam dali nisam jos negjde ubrljao :roll: Pozz... |
Ma ne sekiraj se prijatelju. Nije ništa zlonamjerno od moje strane. Treba ti ovdje svatko skinut kapu s obzirom na tvoj trud volju i pripomoć u svakom trenutku kad nekom zaškripi. Svi smo mi od krvi i mesa i naravno da je grješiti ljudski.
Care, skužio sam neke stvari, pa ču samo na dosadašnje postojeće ritmove nabacati introe i endinge. Mislim da nebi trebali da rade kaos u cijeloj priči. De mi samo molim te reci dali postoječi style (koji se već koristi) ovisi o MIDI Clok (Timebase), jer mi se čini da ako nisu sinkronizirani da hoče radit poslije probleme kod ljepljenja. Da pojasnim malo problem : 1. Napravim Intro od MIDI filea. 2. otvorim iz usera style za određenu pjesmu. 3. Potom kopiram intro u otvoreni style na mjesto introa (U KAT 2000) i potom na kraju sve snimim. No, kad to povučem u Pa80 obično se zatupi, ili intro odsvira s bojama koje mu nisu definirane ili intro treba znatno ubrzati što poslije utjeće na sam tempo ritma, tj, nekoj pjesmi je tempo 120, a da bi intro radio kako treba trebao bi biti npr. 144. E sad da ga i pokrenem iz 144 poslije mi je osnovni ritam prebrz. Kako da rješim taj problem. Izgleda da isključivo čitav ritam moram raditi od istog MIDI-a, znači ne mogu kombinirati i na postoječim ritmovima mixati neke seqvence unutar ritma (Var1, var2, var3). Još jednom hvala na trudu. pozdrav |
Pozdrav svima,da li neko zna gde mogu da skinem tutorial za kat2000,ovaj na yumidi kad save-ujem,sacuva mi samo text ali ne slike!!
Zna li neko link,ili...???? |
Sto mi se ova greska pojavljuje ako je uradjeno kako treba??
Pokusavam da uradim style od midi fajla i kad intro uradim nece da ga sacuva. ERROR! CMidiFile error: 118 - Cannot convert MIDI channel to arr track.. |
Blusa prekontrolisi dali si sve kanale definisao kako treba:
9.bass 10.Bubanj 11.Perc 12-Acc1 13.Acc2 14.Acc3 15.Acc4 16.Acc5 takodje trebas sve instr. da definises,polako kreni iz pocetka i pazljivo smirenih zivaca :lol: :lol: |
hahah da da...
Ali kako da spojim onda intro i ostale stvari to tamo nema u tutorial ili ja nisam vidio dobro. |
Pozz znam da je malo "" ostarila "" tema o Kat 2000.
Ja imam ful verziju kat 2000. Ima setova gdje mogu otvoriti Program User1.PCG i User2.PCG Nekad potrefim na jedan program User1.pcg i User2.pcg da ga nemogu otvoriti. Dodje mi samo ERROR i ugasi mi se KAT 2000 zasto to?:-O Hvala na pomoc |
Citat:
|
Trenutno vrijeme na Forumu 13:53 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org