YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   pa50 kako podesiti? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=2434)

antalus 23.09.2007 17:28

pa50 kako podesiti?

pravio sam intro u style worksu od matrice i taj intro stavljam na standardnu rumbu iz klavijaturez u pitanju je pa50. sad javljalju mi se dva problema:

1. kad pritisnem Gmol da mi krene intro klavijatura ga svira iz npr. Dmol-a. kako da podesim i sta na klavijaturi da kad pritisnem Gmol da mi intro ide iz Gmol-a ?

2. posto sam pravio intro u style worksu sledeci problem jeste kako prilagoditi intonaciju iz intro-a prema varijaciji npr. ako intro ide iz H dura i kad se zavrsi varijacija pocinje da svira iz Ddura. ne znam kako da vam objasnim. javlja se velika razlika u tonalitetu kad se zavrsi intro.

ako moze malo pomoci jer mi ne vredi nista bez ovoga:)

alennios 23.09.2007 19:12

transponovanje

Prijatelju ako ti svira dm ai ti pritisnuo gm znaci da ti je intro transponovan za -5 odnosno +7.Moras uci u ritam tj intro i samo ga transponovati ili to isto mozes u stylworks-u imas opciju za transponovanje. Kada to uradis ako pritisnes gm onda mora svirati gm.
Pozdrav

antalus 23.09.2007 20:29

konfuzno

stvar je u tome sto u style worksu ne moze da se podesi transpozer da ti intro ide iz kojeg ti tonaliteta zelis. ali recimo da sam odradio transponovanje zeljenog midija, kako da znam u kom tonalitetu mi ide ritam? jer se desi kad prodje intro da mi posle ritam zvuci kao da je visi ili nizi po tonalitetu od matrice:)

alennios 23.09.2007 21:02

konfuzno ha ha

Prijatelju provjeri malo bolje.

alennios 23.09.2007 21:08

transpose

Za intro postavljas playback a za varijacije neutral. Varijacije ce biti u c.Onda vidis koliko ti je transponovan intro u odnosu na varijaciju. A za transpose uđes u details za intro i u ljevom gornjem cosku imas gen.part transpose i nastimas koliko je potrebno.
Pozzzzzzzzz.

antalus 24.09.2007 13:33

opet ja:)

druze malo sam te iscimao oko ovoga:)

evo pravio sam ritam od jednog midija i obicno uzimam jedan ili dva takta za varijaciju i desava se to da ne mogu nigde u pesmi da pronadjem jadan cist takt u pesmi, znaci da se u jednom taktu ne smenjuju dva akorda. i to me nervira jel prepravljas i to ili ne prepravljas mada je jako konfuzno kad ti odsviras npr gmol a on sam odsvira sledeci akord:)

ja sam glup oko ovoga i u zadnje vreme se bas trudim da savladam ovo, ali sve nekakvi problemi...... stvarno ti hvala sto za sve ove odgovore puno su mi pomogli

alennios 24.09.2007 14:00

odgovor

Prijatelju malo sam u frci ali pokusacu ti na brzinu odgovoriti.
Ja obicno kada radim aranzmane uzimam četri ili osam taktova za varijaciju. Ako izaberes neutrala na varijaciji on ce ti sve to staviti u c dur stim da se moze javiti ukulio ima npr. na basu neki prolazni da to i neslozi kako treba a inace bi trebalo biti sve ok. To sto ti ne slozi mozes u ritmu popraviti.Ako stavis playbeck onda ce ti on mijenjati po harmoniji, zato stavi neutral.

alennios 24.09.2007 14:02

Ako jos nesto treba pitaj.
pozdrav.

antalus 25.09.2007 14:35

ekstra si

e druze konacno pravi savet.... posto imas vece iskustvo znaci bolje je da uzimam od 4-8 taktova nego jedan ili dva? i u cemu je prednost ako uzmem 4-8 taktova u odnosu na dva:)

kako prepravljas te propratnice recimo u basu ili harmoniji i gde? koliko sam shvatio da bi mi ritam isao iz tonaliteta koji ja zelim moram da na transpozeru podesim da ritam krece iz : C,Cmol,Cdur,C6,Cdim? jel tako?

ovo mi je zaista puno pomoglo. svi ugrubo objasnjavaju a ovakve sitnice zapravo najvise znace.

antalus 25.09.2007 14:39

zaboravih i ovo da pitam:)

ako izaberem npr 4-5 taktova i podesim na neutral zar ti se tada ne desava da bas sam sara po ritmu i slicno sto dovodi do bunila, kako podesiti da ceo ritam od toliko taktova ustane u jednom tonalitetu, a ne da smenjuje sam akorde i gde to podesiti u style worksu jer ja napram sve ali me ovo najvise sludjuje i buni:)

stvarno ti hvala puno.

Trenutno vrijeme na Forumu 16:06

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org