![]() |
Da li tko ima info, ovakav adapter ako se ušteka u android tablet na type C, iz xair mixera LAN kabel u taj adapter, znači imamo stabilnu vezu,bez potrebe za routerom, i da li još preko ovog jednog USB porta možem puniti tablet strujom,ISTOVREMENO??https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...4adc844a82.jpg
Poslano sa mog SM-G975F koristeći Tapatalk |
Kako vi svi gubite konekciju sa mikserom ja imam xr12 i radi extra jos ni jednom nije pukla veza?
|
Ja imam Midas mr12, i vec 2 god sviram na njega..nikad nije pukla ali sad su postavljali nekakve nove routere u restoran gdje često sviram i počela mi pucati veza samo u tom objektu, imam uvijek spojen laptop sa Lan kabelom na mixer tako da se snađem u roku jedne minute,ali ovo gore mi se čini jako praktično,ako tako može raditi,jer mi je ipak najbolje rukovati mixerom sa tableta.
Taj adapter ti neće puniti tablet.
|
Da li znate za takav adapter a da može i jedno i drugo??
Citat:
Druze, sto ce ti to ?? Kupis obicni router od 25 eura, i miran si. Ja tako radim vec 6 godina. Takodjer koristim tablet galaxy tab e 9.6 i cijelu svirku zajedno sa tonskom probom baterije ode samo oko 30%, tako da ga ne moram puniti u toku svirke! |
Ma imam i ja Galaxy TAB7, uvijek mi je u punjaču, 6 sati svirke mu bude maxx....al ne bitno sad to, vidim da moram router uzeti svakako, odem kupit najjeftiniji novi..jel od 2.4 HZ??
Da li imaju kakve posebne postavke za njega?? Poslano sa mog SM-G975F koristeći Tapatalk |
Citat:
Postavis samo naziv mreze, sifru za tu mrezu i mozes sifru za ulaz na router. Obicno je ulaz na router user: admin pass:admin Sve info ti pise ispod routera. Ja sam uzeo router bez vidljive antene, tako da je ne bih slomio prilikom transporta i pakovanja. Sve info isto imas na youtube. |
Problem rješen sa routerom, radi odlično i brže se spaja,jedino što još moram i router nosit na svirku uz sve ostalo, ali što je, tu je.
Moram uzeti novi tablet obzirom da mi je sin "zarobio" Samsung TAB , da li se što dobiva sa windows tabletom što se aplikacije tiče, gledam one po 12 ", sučelje bi trebalo izgledati identično kao na PC-u ???? I Pad ne dolazi u obzir. Poslano sa mog SM-G975F koristeći Tapatalk |
1 Privitaka
Ruter i mixer "kompletiraj" kao jedan uređaj, ja sm to riješio ovako.
https://www.yu-midi.org/forum/showpo...&postcount=250 Ne moraš petljat s kablovima i spajanjem, samo se klikne prekidač za struju. Nemoj kupovati win tablet je time nećeš ništa dobiti. Originalna app na 12" izgleda kak na slici. Presitna je i nema mogućnosti podešavanja po ekranu. Ja sam kupio Mixing Station koja je BTW, za win duplo skuplja nego za Android. Njen prikaz na tabletu se može lijepo podesiti i ima više mogućnosti nego origirnalna. Rezime, kupi android tablet i radi i dalje s njim. |
Ja imam obe aplikacija na android tabletu i ne secam se neke bitne ralike sve sto mozes na MixStation moze i na originalnoj koliko se secam. :confused: Sad koristim Ipad 3 i na njemu originalnu aplikaciju ali je ne cackam puno jer sam napravio par preseta i samo ucitam po potrebi.
Moze da se uradi resize na win aplikaciji,medjutim sigurno je malo sitnije nego na Ipad ili Android. |
Ok..onda android svakako,probao sam full verziju mixing station ali mi je bolje orginal od Midasa.
Glavno sučelje gdje su faderi jer puno ljepše za vidjeti,kao i vumetri. Mixing je praktičnija jer prije dođeš do nekih stvari ali nije mi to toliko neophodno da bi prešaoo na njega. Hvala svima. Poslano sa mog SM-G975F koristeći Tapatalk |
Mislim da ne postoji besplatna verzija MixStation aplikacije za Windows. Barem je ja nisam našao. Međutim, kupovina MixStation Pro itekako ima smisla i postoji velika razlika od Behringerove. MixingPro ma dodatne odlične alate, od Auto EQ, Feedback detection do Custom Layout. Kome oni nisu potrebni ili ih ne zna koristiti, dovoljna će biti originalna Behringer app.
https://dev-core.org/ms-docs/custom-layouts/ Da, resize na Win je moguć ali potpuno neupotrebljiv na tabletu. Lakše mi je snimit video nego objašnjavat. ;) https://youtu.be/H_nEfUUI0BU |
Jeste ima Auto EQ i Feedback detection to sam zaboravio. :D
Mada sam ja feeedback resio preko kompresora,samnjio opseg glave mikrofona. |
Feedback detection ja odradim "pješke", prije svirke, žao mi je što xair/Midas ne mogu koristiti mikrofon za pravi RTA analyzer, to bi bilo jako iskoristivo, ali sve u svemu za uložen novac jako dobar i iskoristiv mixer, EQ mu je definitivno najjače oružje.
Kupio sam nedavno Xr12 i kada povezujem mobitel sa mixerom treba mu skoro 5min da očita postavke sa mixera?
Da li je to normalno ili postoji problem? |
Meni ocita za desetak sekundi mozda i manje.
Izaberem wifi od xr12 kliknem u aplikaciji Connect i ocita za 10 sekundi. |
Da li je neko probao povezati mob ili tablet sa mixerom midas ili behringer preko kabla adaptera usb-lan......direktno kabl iz tableta u mixer ?
|
Citat:
Citat:
|
Probao sam i ja laptop sa windows to ide glatko.Samo ne nosi mi se laptop na svirke.
Ali gledam na netu moze se porucit adapter sa usb na lan.Nemam pojma da ce stvarno ici,ali bilo bi dobro rjesenje kao sigurica.......posto sam jednom imao belaj sa wifi vezom :) |
Imam adapter USB to LAN, sve radi kako treba. I nemaš problema sa vezom. Međutim, dodatni ruter je bolje rješenje, nema kablova, nema problema s vezom.
Pripremit ću brzinski video na tu temu. |
Kako se kopiraju podešavalja tj. kanali s jednog mesta na drugo? X32 u pitanju. Ali kontam to mu je sve tu negde, isto...
Dodato: Skapirao sam!! 🙂 |
Ima li ko brzinski ideju zasto se ovo desava.
Midas m air (isto kao i na behringerima).......sve ide glatko kad saljem kanale u master......efekti u masteru takodje rade glatko......onda dolaze monitori......saljem neki kanal u jedan od auxa ok ide glatko pojedinacno po zelji......onda kaze neko hocu da cujem i efekte u monitoru.....ok nadjem rtn je bio skinut podignem i njih i onda dolaze i efekti u monitor......ali onda slucajno probam npr pjevaca ukinut u tom monitoru (aux u) i pjevaca vise nema ali njegovi efekti (reverb i delay) ostaju da se cuju u tom monitoru. Signal sa svih kanala sam uzimao mislim post fader i za efekte i za sve ostalo. Na midas mr32r mi se desava ista stvar.Nedavno kupljen,treba i njeg postavit kako treba. U cemu je kvaka kod ovog slanja efekata u monitore. Sta da isprovjeravam. |
Citat:
To je i meni zivce vadilo i mislim da se ne moze srediti. Mozda ako urade update, neki novi firmware. |
Takodje sve sto vise razmisljam o ovome i meni se cini da to nece moci.
Na svakom kanalu imam send prema svakoj efekt masini i prema monitoru. Na efekt masini ima return u master.....i ima jos jedan return prema monitoru......ali to je samo jedan regler.....znaci kompletan signal iz efekt masine u monitor......nema kanal po kanal iz efekta u monitor. Ne mogu da se sjetim sad da li je tako bilo i na drugim mixerima.Na yamahi se nesto ne sjecam problema :) Dodato: Ako nista ima puno efekata pa se moze podijelit.M32r ima 8 efekata pa se moze zaobic ova pojava :) |
Slabo korostim x32.
Zanimaju me vase postavke, scene. Kakav vam je setap na masteru. Sta koristite od efekata i kako podešavate master output u varijanti kad je pasivan razglas u pitanju a kako kada je aktivan sistem. Recimo 4 satelita 4 basa. |
Pozdrav, nedavno sam nabavio ali X18 ali mi se čini da je tih. Na probama je master sa svim kanalima skoro pri vrhu, a gain na +15-17.5dB (11-12h). Znam da su digitalne miksete uglavnom nešto tiše, ali kada kroz nju pustim zvuk preko laptopa (ne preko XLR-a nego USB-a) van izlazi glasan zvuk kao da sam laptop ukopčao direktno u zvučnik. Za sada sam na master ekvilajzeru sve dignuo za nekih 7dB-a da bi dobio istu jačinu kao preko USB-a.
|
Citat:
Ali napravio sam par scena koje se tiču podešavanja konkretnog aktivnog sistema - sateliti i subwooferi....i klavijature i gitare sa kojom radim kao i vokalima. Uglavnom snagu imam sa instrumentima, i sa fleša muziku koju pust u pauzi, ima snage. Sistem je aktivan. U tim podesavanjima gledao sam da maximum izvucem od sistema sto moze da reprodukuje u smislu efilasnosti zvucnika. Digni gain na +25 🙂 |
Trenutno vrijeme na Forumu 07:40 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org