YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=60)
-   -   Korg Extrem ili Korg Studio sta bi prije kupili?? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=6151)

BasariStudios 16.10.2008 09:51

Citat:

Originalno postovano od Alix (Post 53514)
a pazi ironije---Proizvodi ih YAMAHA,Pozdrav!

Isto ko i cuveni MOSS Board sto nema veze sa Korgom, nego je Yamaha,
posto si sad kupio MOSS Board, pogledaj na Board sta pise...:D

Alix 16.10.2008 09:55

Čekam da stigne,ali koliko se sjećam naše diskusije to je KOPIJA VL-KARTICE...Vidi ironije majko moja...U suštini su to skoro 2 ista instrumenta,samo interne boje su redane po kalupu Korga,TouchScreen i onih par đavolčića su različita od Motifa,a inače su to 2 iste stvari...Yamaha je samo nepraktična zbog ekrana i programnih tipki a nikad nije dorasla popularnosti korgovim workstationima...Žalosno ali istinito...Al mislim da VL-kartica ne omogućiva BUM-oscilatora i dodatnih efekata kao MOSS,il se varam?

BasariStudios 16.10.2008 10:06

VL je nesto drugacije i vise realisticno, VL je striktno Phisical Modeling
prirodnih instrumenata, ima Analog oscilator al nije kao na MOSS.

romario 16.10.2008 14:10

Citat:

Originalno postovano od BasariStudios (Post 53515)
Zasto pricate tako??? Boja uradjena na EXTREME na STUDIO nemoze zvucati isto
ljudi, daj uozbiljiti se, boje sa EXTREME i na M3 nisu iste, fali WAVES.
Dal vi znate uopste sta znaci ROM? Ljudi su kupili od mene set za Studio a pravljen
na EXTREME i pola boje ne rade, halo probudite se, samo jednu Cetvrtinu od Extreme
ima Studio i dodaj na to Valve Force.

Halo,s kim se ti svadjaš?

Nitko to ni ne kaže.znamo za ROM.Ovdje je spomenut bar pet puta...

Zašto si im prodao takav set kad si znao za tu razliku.?

romario 16.10.2008 14:16

Citat:

Originalno postovano od Alix (Post 53514)
###Nisam primjetio da extreme radi stabilnije i brže od studija###
Vjeruj drug da Extreme isti set učitava brže od Classica i Studia a i sama zasnova sintha je brži procesor i brža obrada,već kod samog upisivanja recordinga u memoriju,dakle benchmark sam pravio sa kolegom Denisom i to smo ustanovili...A u suštini LCD im je isti-meni su u Classica ugradili TouchScreen od Extrema jel taj je jedino bio na rapsolaganju,a u suštini su isti...Što se tiče externog SCSI diska---Ja sam preradio ZIP u Interni disk sa kapacitetom 250MB i sa vana nakopiram "unutra" na zip (zaplombiran da se ne vadi ZIP medij) i imam praktično HDD...A tastatura---Nema slađih tipki za soliranje od korgovih solista,a pazi ironije---Proizvodi ih YAMAHA,čak mislim da je ta tastatura bila stavljana u Yamahinoj Motif seriji...Pozdrav!

Davno sam to uspoređivao.Možda griješim.To za extreme i studio brzinu učitavanja.

Mada i jedan i drugi brže učitavaju od le,classic,(tyros)...

to sa ZIP-om je prava stvar.Čestitam.

Tipke ,meni također najbolje svirane.Mada ima mišljenja kako su te tipke očajne i neprofesionalne,tako nekako.

Alix 16.10.2008 14:48

###Tipke ,meni također najbolje svirane.Mada ima mišljenja kako su te tipke očajne i neprofesionalne,tako nekako.###

Jarane NEMA boljih tipki na tržištu...A šta je još veća ironija,pazi sad ovo...
Te iste tipke imaju SVI vrhunski i legendarni Korgovi instrumenti...Dakle počevši od najveće legende sviju vremena Korg M1 i Korg T3,pa tu je O1/W,pa N364,Trinity-sve 3 verzije,Classic,Studio,Extreme-dakle sve velika imena i mašinerije,možda sam kojeg ispostavio ali ove sam imo prilike svirati...A pazi ovaj M3---To je tek kita od ovce,i taj sinth bez MOSS-a nikad neće da bude babaroga...Al et,meni nema slađih i boljih tipki od gore spomenutih,jednostavno ruka plete po tastaturi ko luda...

tranzit 16.10.2008 15:43

Citat:

Originalno postovano od imported_romario (Post 53549)
Zašto si im prodao takav set kad si znao za tu razliku.?

Ih... pa vazno je oteti pare, a kupca, da izvines ko j... Uvali mu, pa nek se on zahebava s tim. Kad shvati sta je uradjeno... kasno je. Sramota.

BasariStudios 16.10.2008 16:05

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 53560)
Ih... pa vazno je oteti pare, a kupca, da izvines ko j... Uvali mu, pa nek se on zahebava s tim. Kad shvati sta je uradjeno... kasno je. Sramota.

Bio bi ti pametniji kad bi se malo raspitao prvo no sto se proseres.
Trazio te je Stephan Schmitt juce, da pocnete novi projekat za
Amza i Cortana, Collossus 2 ce se zvati, bio si dobar na prvom!

;)

Alix 16.10.2008 16:18

Malo ozbiljnosti momci...Nedime ja mislim da si pravilno postupio i ljudima poslo neki SERVICE PACK 2 ili prerađen set koji bi radio kod njih u Studiu,ipak nije pošteno uzeti pare a poslati stvari koje ne rade kako treba...Inače ja sam isto kupio set za Extrema od Ranketa i sve je radilo 100% ispravno kako treba,toliko je bio korektan da mi je poslo material "do jaja"...

Alix 16.10.2008 22:25

Zadnje postove ću da obrišem i molim vas po zadnji put--OHLADITE MOMCI!...Nemojte sad da se prozivate,pišite o toemi ili dajte argumente ali samo bez vrjeđšanja molim vas---Sramota drugih članova da ovo čitaju a još ima i nekih koji cvjetaju i vesele se kad vide da se vas dvojica kačite...Nemojte tako kad vas molim,budimo kolege i drugari...Da sad ne opominjem i glumim neku ruku pravde,dajte malo smirite živce...

Trenutno vrijeme na Forumu 11:40

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org