![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Pa80 nema pravi portamento koji je bio na Yamahama...Ima neki shit portamento
|
Transpoza
Osobno koristim Transponiranje ali obicno za pola tona + - ako pjevac vec zatrazi u toku svirke.Uglavnom se trudim osnovne tonalitete svirati i nemam nekih poteskoca sem u Fmol.tu se i netrudim jer mi neide i nelezi nikako ,bar zasad ali videcemo uci se citav zivot pa mozda nebude jednog dana problem .Svima onima koi nemoraju koristiti transpozu se divim i ima ih jako puno .Ali sustina svako svira kako ume , koliko vjezba i koliko je nadaren.Poz... svima na forumu .
|
Ljudi ja koliko vidim vi ste svi stariji od mene, i svirate skoro dugo koliko ja imam godina. Evo ja znaci sviram neke 3 godinice, 1 godinu sa profesorom, i dvije sam. Znaci pjesme kad skidam, skidam ih na dx11 na kojoj ne koristim transpoze i u ostalom treba dugo samo da se ukljuci. Htjeo sam reci da uopste nemam problema sa tonalitetom, naci sviram iz svih tonova, nebitno dur-ol. Ja kad sam procitao da neki stariji ljudi koji sviraju 30 god. kazuja sviram iz A E G..., a fis mol kao o tom da nepricam. nemam potrebe da ovdje "serendam", ali iskreno to mi je posve svejedno odakle se svira.
|
pa i ja ga koristim najvise zbog polutonova,i zbog akorda,doduse zavisi i od pesama.ali za nedaj boze.inace kad hocu da se dokazem da se malo mangupiram,posto sam navezbao par tonaliteta popriclicno dobro,cepam skale skoro kao cortan:-),onda lepo ukljucim to dugme i cepajjjjjjjjjj.na tu foru sam odrao pola muzikanata.oni kazu ti koristis transpose ja kazem vazi ti sviraj cis mol a ja cu da transponijem dmoll,pa da vidimo ko je veci baja pod satorom.mislis da se ljudi razumeju u to,xxaxaxaxa.danas skoro svi koriste tritone,a ako provalis jednog provalio si sve.ovo je prica za sujetne muzicare koji sviraju sve tonalitete a polutonove brljave(sviraju iz maja aprila i februara)xaxaxa.imao sam par iskustava sa takvim likovima,zato sam to i rekao...pozzz svima
P.S neka svira svako kako mu je najlakse!!!!! |
Citat:
|
:confused:
|
Citat:
Pa80 nema fingred portamento!!! |
Citat:
|
Trenutno vrijeme na Forumu 17:05 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org