YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=40)
-   -   Koristite li transpozer??? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=4628)

jager 13.07.2008 14:34

Citat:

Originalno postovano od Tomy (Post 43685)
Ne lažem ti. Ti meni udari neki akord na gitari, ja ću ti reći koji je bez gledanja.

Druze, svaka ti cast, nema sta drugo da se kaze....

harisfaz 10.08.2008 14:07

Citat:

Originalno postovano od Vaxter (Post 43688)
@kreso
I ja sam se zajebavao sa pticama i ljudskim govorom, dok sam bio u muzichkoj.
Price ne pevaju samo chetvrt tonove i sl., nego ih vecina pravi neki portamento( imaju ga ptice, a nema pa80:)) ), tako da se chuje svashta! :))

ko ti rece molim te da pa80 nema portamento??

skoricnik 10.08.2008 14:54

Pa80 nema pravi portamento koji je bio na Yamahama...Ima neki shit portamento

smt2 10.08.2008 15:14

Transpoza

Osobno koristim Transponiranje ali obicno za pola tona + - ako pjevac vec zatrazi u toku svirke.Uglavnom se trudim osnovne tonalitete svirati i nemam nekih poteskoca sem u Fmol.tu se i netrudim jer mi neide i nelezi nikako ,bar zasad ali videcemo uci se citav zivot pa mozda nebude jednog dana problem .Svima onima koi nemoraju koristiti transpozu se divim i ima ih jako puno .Ali sustina svako svira kako ume , koliko vjezba i koliko je nadaren.Poz... svima na forumu .

krcmar 10.08.2008 15:38

Ljudi ja koliko vidim vi ste svi stariji od mene, i svirate skoro dugo koliko ja imam godina. Evo ja znaci sviram neke 3 godinice, 1 godinu sa profesorom, i dvije sam. Znaci pjesme kad skidam, skidam ih na dx11 na kojoj ne koristim transpoze i u ostalom treba dugo samo da se ukljuci. Htjeo sam reci da uopste nemam problema sa tonalitetom, naci sviram iz svih tonova, nebitno dur-ol. Ja kad sam procitao da neki stariji ljudi koji sviraju 30 god. kazuja sviram iz A E G..., a fis mol kao o tom da nepricam. nemam potrebe da ovdje "serendam", ali iskreno to mi je posve svejedno odakle se svira.

milanche007 11.08.2008 03:20

pa i ja ga koristim najvise zbog polutonova,i zbog akorda,doduse zavisi i od pesama.ali za nedaj boze.inace kad hocu da se dokazem da se malo mangupiram,posto sam navezbao par tonaliteta popriclicno dobro,cepam skale skoro kao cortan:-),onda lepo ukljucim to dugme i cepajjjjjjjjjj.na tu foru sam odrao pola muzikanata.oni kazu ti koristis transpose ja kazem vazi ti sviraj cis mol a ja cu da transponijem dmoll,pa da vidimo ko je veci baja pod satorom.mislis da se ljudi razumeju u to,xxaxaxaxa.danas skoro svi koriste tritone,a ako provalis jednog provalio si sve.ovo je prica za sujetne muzicare koji sviraju sve tonalitete a polutonove brljave(sviraju iz maja aprila i februara)xaxaxa.imao sam par iskustava sa takvim likovima,zato sam to i rekao...pozzz svima
P.S neka svira svako kako mu je najlakse!!!!!

harisfaz 11.08.2008 23:05

Citat:

Originalno postovano od skoricnik (Post 46189)
Pa80 nema pravi portamento koji je bio na Yamahama...Ima neki shit portamento

ma ima brate, isto je to... moj prijatelj je imao pa80 i na par farbi je taj portamento razvaljivao

skoricnik 12.08.2008 14:42

:confused:

No.1 15.08.2008 18:01

Citat:

Originalno postovano od harisfaz (Post 46276)
ma ima brate, isto je to... moj prijatelj je imao pa80 i na par farbi je taj portamento razvaljivao

Dobro je...razumemo te.
Pa80 nema fingred portamento!!!

harisfaz 16.08.2008 13:30

Citat:

Originalno postovano od No.1 (Post 46590)
Dobro je...razumemo te.
Pa80 nema fingred portamento!!!

nego kakav je u pa80?

Trenutno vrijeme na Forumu 17:05

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org