YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Roland (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Roland GW-8 utisci i pitanja (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=25074)

Dell 17.04.2013 10:15

Postovi su vec jednom brisani, i molim sve clanove da se vrate na temu, da se ne bi preslo na sankcioniranje.

LAsER 17.04.2013 11:24

Ono što je specifično za ovaj model, što nudi dosta mogućnosti, dobar sound a ne možeš ga prodati :D

Imao sam skoro svaku Pa seriju i često mijenjao aranžere, nikad duže od 10 dana nisam čekao da prodam Pa, dok sa GW8 već ga spustio na 460€ i dalje trljavo. Još uz to dođe torba, kablo, skoro kao nov.

Očigledno dosta se ne osuđuju probati nešto a da nije Pa serija.

tranzit 17.04.2013 11:27

Onda budes i sam promucurniji pa kupis GW-8 recimo na njemackom e-bayu za 350 eura a prodas ga za tih 460 u Bosni isto tako ocuvanog i jos i sa torbom. Kud ces bolje.

LAsER 17.04.2013 11:43

Da kupiš ga za 350€ + dostava + carina + pdv = daleko iznad ovih 460€ ;)
Ako ćemo ostati legalni naravno, jer ako se ne bavimo software piraterijom, onda nećemo ni u ovom slučaju krasti državu :)

Akordeonista 17.04.2013 12:07

Veci je problem sto se veoma tesko prodaje i za tih 460e!

tranzit 17.04.2013 12:49

Carina na 350 eura za Bosnu i Hercegovinu nece biti bas tolika da se to sve ne isplati, to znamo i ti i ja (ako uopste i platis tu carinu, a znamo opet i ti i ja kako i zasto), a transport ce biti 35 eura DHLom, ni manje ni vise, a uvijek se moze naci neki komsija, rodjak i slicno koji ce to donijeti badava kad krene za domovinu. Dobiti aranzer sa 256 MB ROM izvanrednog sampling materijala i metar funkcija, za 350 eura (ovdje sam bio prilicno siroke ruke jer se u pravilu dobija i za 320 eura) je fenomenalno. Ne sitnicarimo i ne filozofirajmo bez potrebe. Cinjenica je da ces i na e-bayu jedan Tyros 2 morati da platis i 1.300 pa do 1.900 eura, a isti nije ama bas ni u cemu bolji instrument... dapace. Ko uopste kupuje jedan instrument razmisljajuci pri tom kako i za koliko ce ga prodati (sem dealera) ??? Valjda se jedan instrument kupuje iz sasvim drugih razloga, pa nije to nekretnina pa da pri kupovini razmisljas o zaradi !!!!! To su fakti, pa kome se svidjaju, kome se ne svidjaju.

LAsER 17.04.2013 13:31

@Tranzit: pogrešno si me razumio što sam htjeo reći u predhodnim postu :)
Kada sam kupovao GW8 platio sam ga i više od tih 460€, a sada ga prodajem jer prelazim na drugi aranžer pa mi ne treba.

To što sam spomenuo da sam lahko prodao Pa serije (nisam diler) samo je bilo poređenje sa trenutnom situacijom kojom imam sa GW8. Jednostavno cijena mu je toliko niska, da dolazim do tačke gdje ne mogu nit bi volio da spuštam cijenu kad znam koliko taj uređaj može, ali uzalud tome, niko ga ne želi :)

Znači cijela priča se vrti o tome da potražnja za ovaj model veoma niska i opada mu cijena zbog ne popularnosti a ako gledamo koje su mu aranžeri u rangu s njim, npr. Pa50, može ga pojesti za doručak (u koristi GW8). Ali i dalje puno lakše prodati Pa50 za 460€ nego GW8.

neutral 17.04.2013 13:39

Skoro je bio jedan na oglasima za 300 eur. Ne znam dal' je prodat...

Akordeonista 17.04.2013 18:10

Prodaja je direktno vezana za poznavanje rada sa klavijaturom a mora se biti svesno da je velika vecina korisnika nezainteresovana za udubljivanje u problematiku pravljenja ritmova, editovanja boja, itd.! Samim tim a i nedostatkom adekvatnog materijala za ovaj instrument i potraznja je mala!

tranzit 17.04.2013 18:41

Nedostatka materijala za novu Rolandovu seriju da nema !!!!! Smijesno je i napisati ovako nesto. Ta serija uvodi styleove sa G, E i VA serije, jednom rijecju, ama bas sve sto je napravljeno za Roland, a toga je, bez pretjerivanja, more materijala.

Trenutno vrijeme na Forumu 14:07

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org