![]() |
Citat:
Cao kolega,vidi ovako... cale je to pevao iz e-moll,mi smo probali iz svaki drugi ton dok mu je d-moll isto lezalo ali ne bi tako ispalo kao sto jeste,,zato sto ako bi on to odpevao iz d-moll ne bi cale mogao da ubaci te trilere kao sto je iz emoll-a tako da bar po meni je ispalo dobro... i ovo da navedem isto,cale je to odpevao iz prve znaci.. cale moj se ne bavi sa pevanjem mislim on je ipak amater hehe,ali mogu da kazem da peva bolje od mnogih pevaca sto su u grandu naprimer hehe.. E sad drugacije bi bilo kao sto je naveo milanceshow moj nislija hehe da on peva non-stop i malo vezbanja onda njemu ne bi bilo kraja.. Cale moj ovo sto snima samnom to je samo zbog jednog razloga.. on mi je rekao" sine jedan dan kad mene nema vishe imacete jednu uspomenu,, i ja bi dao sve danas kad bi ja imao neku kasetu gde moj otac peva" I deda mi je isto jako lepo pevao... Tako da on kad snima on to ne smatra da radi profesionalno nego samo ono iz prve... Na ove pesme ima na neke gde tercira i to jako dobro zna da tercira,nije nikako hteo hehe,, kaze on meni " ma ajde sad li ce pravimo cd hehe" Ali na kraju je pristao i na to.. ma dobro sad neka bude kako bude hehe vazno je da si mi lepo slazemo kao sto je kolega grandia ili zeljko naveo.. |
Kabi muski tonalitet za Zajdi je g moll,a-mol ko moze vislje,d-mol i e su zenski,probajte to malo vislje,mislim da bi bilo mnogo lepse,meni se sve svidja.
|
hvala kolega,,pa sta ja znam caletu nekako lezu dosta pesme iz E-dur e-moll
ali ti si sigurno upravu kolega probacemo pozz... |
kabi,moj post je dobronamerna kritika da bi poboljsao kvalitet pesme,nikako zlonamerni.
ako vec stavljas demo snimke na forum onda probaj da to uradis a da mi to cujemo,verujem da ce biti mnoogo mnogo kvalitetnije pevanje. Ja verujem da to tvoj tata moze da otpeva siguran sam bar za ton vise. ne zameri. znam da ti to snimas iz drugih razloga ali ako otpeva covek to iz prve onda vam to nece oduzeti puno vremena. pozdrav |
[QUOTE=nesaband;
Ma znam ja to kolega,, on bi mogao mozda za jedan ton vishe ali nije mu bash pasovalo kako treba,, nego steta je sto ja neznam da pevam hehe |
Citat:
Ovu pesmu moze da peva i Bajaga i Tose i Cune i Tozovac i Kemal i Sinan i svako da je donese na svoj nacin,i svaka da zvuci odlicno,a ako ste kolegi ukazali na nedostatak nekog trilera ili ukrasa u pesmi mene je zainteresovalo u kakav "okvir" bi je vi ubacili i ukrasili posto ste pronasli da nesto fali? Mene ovo najiskrenije zanima,pa ako biste bili ljubazni da mi objasnite? Hvala |
u biti vrlo jednostavno poslusaj snimku u mojoj temi... izvedba je moja ideja. tako to treba zvucati po meni........
kod kabija i njegovog oca ja triler cujem samo na dva tri mjesta ostalo je vibrato..... a to su ipak kruske i jabuke nadam se da je sad jasnije. |
Kad kažete da je "izvedba vaša ideja" zvuči mi ok,ova pesma i jeste vec ušla u muzičke udzbenike kao "standard" gde svaki pevač pokusava da je iznese na svoj nacin,ali kad kazete da "nesto fali" u izvedbi Kabijevog čaleta onda se s vama ne slažem jer to mi izgleda kao kada bi tamo npr. Louis Armstrong učio Bobana Markovica kako se svira vranjanski čoček,ako me razumete,to jednostavno ne ide. U svakom slučaju hvala na odgovoru,poslušaću vaš demo snimak.
|
ja sam u prvom posto naveo da MENI fali i da je to moj Subjektivan sud ....
a izmedu ostalog ja sam inace tj moji su iz Pirota..... |
Pa ja sam zato od VAS i trazio pojasnjenje
Citat:
|
Trenutno vrijeme na Forumu 02:03 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org