YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Demo snimci (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=76)
-   -   nesaband demo snimci (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=13047)

tranzit 06.07.2013 00:58

Pjevao Nesa. Zna on to.

nesaband 06.07.2013 02:29

Sve sam uradio u Nuendu,Evo objasnicu postupak snimanja.Prvo snimim ritam sekciju zajedno(Bubanj,Bas,Kontra gitare,ima ih dve u ritmu)i odsviram tiho sa stringsom malo harmonije,to mi je kao postapalica jer ujedno pevam ali pevanje ne snimam.Onda sam nasnimio prvo forspile,sa tri instrumenta,dve harmonike i Klarinet.Posle sam odsvirao klarinetom pilot pevanje.Onda sam otpevao prvi glas,pa drugi.Posle ide tkz.coktanje harmonikom i na kraju sam snimio stings,lezeci.Ja mislim da je to sve sto sam radio na ovoj poslednjoj pesmi Ljubav mi srce mori.Pevanje se snima suvo pa sam dodao reverb iz nuenda,bilo je tu malo i filtriranja instrumenata itd itd,ne mogu da se setim sta sam jos radio.Da,panorame sam ispomerao i dobio ovakav rezultat.Za pocetak ja sam zadovoljan.Nesto od traka sam i normalizovao.

U sustini potrosio sam oko 5 sati na ovaj rad.Za jedan demo snimak sasvim solidno vreme,ni mnogo ni malo.

Naravno koristio sam i vec sredjene boje i neke efekte iz Rolanda BK-5 i to mi je svakako olaksalo rad i skratilo vreme snimanja.
Dodato:
Citat:

Originalno postovano od yamahapassion (Post 247961)
Neso jesi ovu tercu u zadnjem snimku naknadno otpevao ili si uradio sa nekim programom?

Ovo je vec veli kompliment za mene.Ja sam odpevao tercu,naravno iz prve,nije bilo nikakvog nasminkavanja.Tercu pevam ceo zivot a treci glas bar 20 godina tako da mislim da cak bolje pevam tercu nego prvi glas.:">

tranzit 06.07.2013 02:52

Uvijek normalizuj sve audio trake ali prije normalizacije, zapamti dobro, prije normalizacije odradi DC Offset filtering za svaku audio traku. Ovaj DC offset se javlja kod snimanja iz vise razloga u koje sada ne bih detaljnije ulazio ali je on uzrok da jednu audio traku ne mozes normalizacijom da dovedes na njen maksimalni level, posto je kod takve trake wave pomjeren iz centralne ose i nalazi se u odredjenoj faznoj kontradikciji prema ostalim trakama, a vrlo cesto i samo jedna strana stereo trake ima pomjerenu fazu u odnosu na drugu stranu. Normalizaciju treba uvijek da odradis jer tek tada imas optimalni nivo signala (maksimalni moguci) koji obezbjedjuje najbolju mogucu polaznu tacku za obradu signaöa dinamickim efektima. U miksu ces kasnije, pomocu fadera vrlo lako dovesti trake na potrebni level.

nesaband 06.07.2013 11:07

@Tranzit " prije normalizacije odradi DC Offset filtering".napisi mi gde se nalazi ta funkcija da ne lutam po meniju programa ako znas napamet.Ako ne nema veze snaci cu se pa cu potrazititi gde je to i taj filtering,sta treba da uradim u njemu?

tranzit 06.07.2013 11:14

Pod Audio > Process > Remove DC Offset.

yamahapassion 06.07.2013 11:15

Zato bas i pitam, sto je terca izasla precizno i vremenski tacno pa uppste nisam bio siguran jesi je uzivo otpevao ili je neki harmonizer radio... Sve u svemu snimak za 10 ali si se posteno i namucio...

Dragan Gagi 06.07.2013 12:07

Nije lose, fino zvuci. Mislim da bi mnogo bolje zvucalo kada bi bas i kontre osvirao manualno. Ima fine boje ovaj BK

nesaband 06.07.2013 15:33

@yamahapassions. Najmanje vremena sam potrosio na sviracki deo.A posle ide sporije posto jos nema neke osnovne postavke po kojima radim.Kad to usavrsim onda ce to ici skoro sablonski.Da to sam zaboravio da ti napisem,mikseta na kojoj snimam je Dinacord PM 1000 jedinica.

@Tranzit,vrlo radu cu pazariti jedan studijski mikrofon ako je do te cene od 50 eura pa makar se i pozajmio.Javi gde,kome,ako je u Nemackoj nije ni to problem,imam ja i tamo ljude koji bi ti poslali novac.

zeljko 06.07.2013 22:02

Neso druze super pjevas i nema dalje..Eto to je to i bas po mom ukusu.Poz
Dodato:
Najbolji si

nele1 06.07.2013 22:16

Gotovo Neso baci klavijature stace ti ode ti nama lepo u pevace, i onako si rodjeni sarmer.

Trenutno vrijeme na Forumu 04:07

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org