YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Demo snimci (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=76)
-   -   Zeljko-Demo snimci (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=20475)

zeljko 09.08.2013 23:14

Ma ljudi polako nemoj te se prepirati.Zna se da ja ovo amaterski radim i za svoju dusu a i volio bih kad bi se kolege na forumu slagali.Naravno i ja bih volio da vise znam.Sigurno cu poslusati Tranzitov savjet jer on je po meni najbolji ovdje sto se tice studijskog Rada i poznavanja muzike i teorije itd.On mi je puno Toga i pomogao oko namjestanja programa na kojem snimam a ja ponekad mozda potrefim efejte a bogami i ponekad zaserem heheh.

Hvala vama na lijepim rijecima Koje ste mi uputili i to je dosta za meine i drago mi je kad se nekom svidja ovo sto radim,mada sam amater da ne moze veci biti i sve radim po sluhu..Poz

tranzit 09.08.2013 23:17

Sto je slucajno Al Dino snimio tu pjesmu jos uvijek ne znaci da je to odlicno, perfektno, nezamjenjivo itd... Zeljko je Zeljko, a Al Dino je Al Dino. Svaki od njih dvojice cuje i dozivljava pjesmu na svoj nacin, pa ostavimo Zeljku pravo na to, to jest da je prenese onako kako je on osjeca, gdje naravno spada i sam miks.
Sto se tice kritike, ako pazljivije procitas, obratio sam paznju na sasvim druge stvari u snimku, koje su u sustini sminka, a ni pomenuo nisam da nije uredu efekat i da odnos glasa i matrice nije kako treba. Kako vidis to su savim razlicite stvari koje su veoma, veoma daleko jedne od drugih. Tvoja kritika je bila fundamentalna jer si napravio zamjerku na najbitnijim osobinama miksa, a moj komentar se odnosio na dosta marginalne sitnice, kao sto su nesto jaci sibilianti i nesto vise izrazen donji frekventni opseg kod vokala, koje ti ni pomenuo nisi. Zasto ih nisi pomenuo ako bi "rekao to isto i pozdravio" ? Zeljko je to veoma dobro uradio, a da to nije valjalo, isto bih ovako detaljno analizirao sta i zasto nije valjalo (to sam puno, puno puta uradio i ovdje na forumu jer ne poznajem ni prijatelje, ni neprijatelje kada je kritika i analiza materijala u pitanju).

zeljko 09.08.2013 23:39

Hebi ti to evo Zeljko nasao neko crveno vino sto je zena kupila za kuvanje,kad pravi gulas i pijucka:lol:Pravo dobro,ovo je steta da se skuva heheh

nele1 09.08.2013 23:44

Zeljko daj mu zisku po vinu,bolje nego da ispari.

Vex 10.08.2013 01:34

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 250987)
Zasto ih nisi pomenuo

Ostavio sam da ti to uradis :P

tranzit 10.08.2013 01:42

Tvojoj duhovitosti zaista nema ravne. Nije uredu da spamujes covjeku temu. Ono sto si imao da napises napisao si, nema potrebe da se dalje, ovako javno demontiras. Ako nemas sta vise da napises u vezi sa Zeljkovim snimcima, ne treba da pises ni besmislice.

nesaband 10.08.2013 03:01

Ja sam sada detaljno preslusao zeljkov demo oko kojeg je bilo dosta polemike.Potpuno se slazem sa @Tranzitovom ekspertizom oko efekata na vokalu i saveta koje je dao Zeljku.Kada bi tako odradio vokal bi zvucao fantasticno.

A sada da prokomentarisem Zeljkovo pevanje i miks.
Zeljko,svaki put me prijatno iznenadis svojom interpretacijom."Top 10" pevaci bi mogli da ti pozavide na tvojoj interpretaciji.Svaki samoglasnik,suglasnik se cuje perfektno,verovatno ti je i mikrofon relativno kvalitetan pa se sve to tako lepo cuje.Sve sam sada preslusao detaljno i zalim sto nisi profi pevac vec se ovim bavis samo iz hobija.:(

Odlican si!!!!!!!

tranzit 10.08.2013 10:56

Tako je Neso, Zeljko ima poseban talenat, jos kad bi bio u toj mjeri i konsekventan, pa se pozabavio ozbiljnije tim poslom, svasta bi bilo. Medjtim, Zeljko onda ne bi bio Zeljko kojeg poznajemo. Kako god, sve sto je snimio ima neki poseban sarm koji Zeljko, vjerovatno nenamjerno "uvuce" u pjesmu.

Nego Zeljko, ako ti nije tesko, podigni kompletan Studio One Song na server i posalji mi Link. Odradicu sitnice koje sam pomenuo i ponovo postaviti na server, tako da ces moci tacno da prostudiras sta je radjeno, a sto moze klasnije da ti posluzi pri miksanju.

zeljko 10.08.2013 11:06

A od Koje pjesme mislis?I reci mi na koji Server da podignem.
Dodato:
Bilo je suma na vokalu ne znam kako se desilo pa sam htio to eliminisati i ubacio neki plugin koji kad ne pjevam tj.na pauzama zatvara a kad pjevam otvara hehehe i mozda je zbog Toga malo pokvarilo
Dodato:
Evo saljem ti ovu od Al Dine samo da uplodujem na Server.Poz
Dodato:
@Neso obicni dinamicki mikrofon Sennheisser e 835 S

zeljko_mo 10.08.2013 11:38

imenjače moj dragi, neznam tko ti je ta ljiljana u zivotu, al mora da je puno volis dok joj ovako šarmantno to otpjevas... jedva cekam da to cujem uzivo uz janjetinu, alkohol i grupicu napaljenih, plavokosih, pjegavih, debelih švabica hahaha :D

Trenutno vrijeme na Forumu 21:46

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org