![]() |
Porudzbíne se naplacuju.
|
Hehehe moze koliko:D
Dodato: Pa jbt.mogao si mi ti Tranzit poslat taj miks ako imas za cubase projekat,da se ja ne mucim posto mi je nesa slao ali od nuenda ako imas |
Nemam jer i meni je poslao kao Nuendo projekat, pa sam ga i ja dalje obradjivao u Nuendu, mada ni njemu ne mogu da vratim projekat jer sam miks i mastering radio u Nuendu 6, a Nesa ima Nuendo 3, pa nista od uvodjenja.
|
Nema veze ja vec sve pretvorio iz nuenda za cubase samo peomjenio ekstenziju iz nuenda u cpr i radi:)
Dodato: Samo kad si vec miksao glas mogao si isjec ona mjesta gdje Neso diese dok ne pjeva a i kad uzima vazduha:lol:Salim se malo super je bolje od prvog snimka.Pozz |
Jel ovo svira narodni orkestar neke televizije ili ja?:lol:,salim se malo,naravno,Odlicno si uradio mix,sada se svaki instrument aranzerske trake cuje bolje nego ranije a i glas vise nije preterano dominantan.
E sad jos da cujem u Zeljkovoj demo stranici i njegovo izvodjenje sa istom matricom,znam da ce do lepo da zazvuci i sa njegovim glasom. |
miks nuendo malo doteran
1 Privitaka
Evo jos malo cu da spamujem moju demo stranicu,nadam se da imam pravo na to sve u svrhu prezentacije mog tek pocetnog rada u nuendu.Nadam se da ova konvrtovanja iz wav u mp3 i plus postavljanje na yumidi plejer nece mnogo pojesti od kvaliteta snimka.Poslusajte pa komentarisite.
|
Sve je natrpano u sredinu, cini se kao da je snimak mono, mada si ga izveo kao stereo file, HiHat je prejak, dobos takodje, vokal predominantan i cijeli mix je "preostar". Pokusaj da instrumente raspodijelis po panorami, da mix dobije dubinu i sirinu, a onda poradi malo na EQ na signalu koji dolazi sa aranzera jer cini se da si previse "htio" sa EQom ili u samom mixu ili je to vec namjesteno u samom aranzeru. U audio tehnici vazi ona: "manje je vise". Vokal je opterecen donjim srednjim i gornjim niskim frekvencijama (izmedju 150 i 350Hz) pa je "preveliki" u odnosu na ostale instrumente u miksu. Obavezno srezi rigorozno na vokalu sve ispod 100 do 120Hz (HiPass filter u mixeru Nuenda). Pokusaj da promijenis tu ritam gitaru, ne mora to u jednoj mekanoj dvojci da bude elektricna gitara, daleko ljepse i mekse je odabrati neku akusticnu strumming gitaru, bilo Nylon, bilo Steel. Uporedi taj miks sa onim iznad, koji moze u ovom slucaju, da ti posluzi kao referenca. Pokusaj da dobijes slican rezultat, pogotovo jjos jednom ponavljam, sto se tice sirine snimka, to jest polozaja instrumenata u panorami jer to je jedan od najbitnijih faktora koji utice na "veliki" mix.
|
[quote=nesaband;247551]Jel ovo svira narodni orkestar neke televizije ili ja?:lol:
Druze nego sta?Super odsvirano ni ja ne bih znao bolje:lol: |
Jos kad bi Nesa sav instrumentarijum sa BK-5 snimio u Nuendu na Midi trake (ili traku), pa mi to poslao kao Midi File, da mogu sve iznova da odradim sa najkvalitetnijim instrumentima i dodam onda vokale koje je vec snimio, bilo bi to garant kvalitetnija nego 99% onoga sto se danas izdaje po kojekakvim BN produkcijama i slicnim smetlistima. Tesko bi i sam sebe uvjerio da je to on svirao i pjevao.
|
Koliko ja znam BK -5 ne moze da snima u midi formatu.Za to bi mi trebao neki stariji Rolandov model,a mozda i gresim,mozda i moze da snima midi?Ili?
Da nisi mislio mozda da BK-5 povezem sa usb midi kablom na laptop i onda da tako probam da snimim u Nuendu midi trake? |
Trenutno vrijeme na Forumu 11:44 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org