YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Roland (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Roland BK-5 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=21344)

Marco7 24.07.2012 12:43

Neso brate vidim da ti je konacno pao Bk5 saka i drago mi je jer znam koliko si zeleo tu klavijaturu!Nek' je sa srecom i da se brzo isplati i uzeo ekstra sint!Gledao sam ga pre 10-tak dana malo detaljnije u Bg-u kod Dekija u Roland planetu,extra je sint :)

nesaband 24.07.2012 12:51

Hvala Marko,a usput sam i upoznao Korg PA 500 u tancine za ovih par meseci sto sam ga imao naravno uz najvecu pomoc naseg druga @Ace.
Ko radi ne boji se gladi kaze narodna poslovica.BK 5 sam tek naceo i treba vremena da se upoznam sa njim kako treba.Ja na klavijaturu gledam kao na najboljeg druga i kad ga dobro upoznam onda ce biti sve tip top.A stvarno moze opasno da se sredi.
@Morison ,engleski mi nije jaca strana ali cu se vec nekako snaci da sam uradim update.
Dodato:
<embed src="http://www.*******.com/embed/1625171316/56835276" width="420" height="250" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always"></embed>
evo kako zvuci jedan namenski ritam na Rolandu BK 5.Naravno ja mojim dodavanjem kvarim lepu sliku :p

Boban010 24.07.2012 21:26

"Krucijalno" pitanje:=))
Da li je moguce snimanje scala u performansi a ne kao dosada u Sistemskim podesavanjima?
Znam da je ovo reseno kod orijentalne verzije Bk5....
@nesaband
Sigurno sam ti vec rekao da nema sanse da se svaki put ulogujem na ******* kad ocu da cujem nesto sto je postavljeno na njihovim serverima pa taman da je odsvirano na Pa20X.
E,da i nije lose da svoje demo snimke stavljas u svoju demo sekciju.
Pozdrav druze i ne zameri,samo napred,nastimaj ga kako se tebi svidja.

makso68 24.07.2012 21:43

Evo ja ću ti odgovoriti druže.Za sad nije moguće,ali su naši predstavnici intervenisali u Rolandu i obećano im je da će sa novim OS-om biti moguće i to.Sve je lijepo objasnio čovjek u sljedećem klipu :
http://youtu.be/amPfQDaW8cI
Dodato:
Da,zaboravih.Neso,čestitam na spravi,da te služi i obogati i profesionalno,a posebno materijalno.Nisam imao priliku da je isprobam,ali djeluje mi vrlo ozbiljno.Ja ozbiljno razmišljam da ga kupim.Znaš da ja volim čačkati po novim aparatima.Sad,hvala Bogu,imam i vremena jer sviram gitaru u akustika bendu sa kojima imam pogođenog posla do kraja maja sljedeće godine.Pozdrav i svako dobro!

nesaband 24.07.2012 22:43

@Boban 010
znao sam ja da ti neces da se logujes pa sam zato tu i postavio snimak =)),nisam lud da ti cujes te snimke jer su sviracki jako losi.;)
Hvala Makso na lepim zeljama,a da snimke sam postavio ovde a ne u moj demo zato sto je ovde tema BK 5.Kad uradim nesto ozbiljnije snimke onda cu ih staviti u moj demo a to nece biti uskoro posto idem na duzi put.

nego,otkazase mi tezgu za danas a nisam otisao na zurku.
Dodato:
P.S.
Marko je sve lepo objasnio na snimku ali mislim da nema nista od tog posla.Bas briga Roland za nase trziste.

Morison 24.07.2012 23:02

1) Potrebno je sve fajlove iz arhivirane datoteke kojih ima sest ukupno a to su:
- PROGRAM.BIN
- release.txt
- rom.bin
- startup
- update
- waverom.bin
da iskopiras u root direktorijum (van svih foldera) usb flash memorije na kojoj je predhodno sve obrisano i, preporucujem, formatirano u samom BK5. Dakle, prazan usb stick, van svih foldera....iskopirati svih 6 ovih fajlova.

2) Iskljucis BK5.
3) Ubacis memory stick u BK5
4) Pritisnes WRITE taster i zadrzis ga...zatim tako ukljucis BK5 i sve vreme drzis WRITE dok se ne pojavi "Update Mode:"
5) Cekas dok se ne pojavi "SUCCESS ". (moze potrajati oko 20 minuta).
6) Posle poruke "SUCCESS ". iskljuci BK5, sacekaj 30 sec i ukljuci ga.
7) Sada je potrebno izvrsiti "Factory reset" koji se nalazi MENU/FACTORY RESET/YES:ENTER (SELECT)
To bi bilo to.
Naravno, sacekaj da prodju ove grmljavine tj. da prestane opasnost od nestanka struje tokom update-a za svaki slucaj :)
PozZz

Boban010 24.07.2012 23:18

@Morison
Dobro je da si tu,mozes detaljno da odgovoris na pitanje,sta se sve dobija novim Operativnim sistemom?
Da li je odgovoreno na zahtev za snimanje scala u performansi kao sto je to Marko obecao na pomenutom snimku?
Pozzz.....

Morison 24.07.2012 23:44

Ne za sada, na zalost. Verujte da radimo sve sto je u nasoj moci i nadamo se da takvih vecih ispravki biti u tek velikom update-u (2.0). Sto je do nas odradjeno je a nije da oni ne pokazuju interesovanje. Pitanje je samo da li je to masina uopste sposobna da podrzi. Videcemo.
Sto se tice ovog update-a uglavnom su reseni brojni bagovi (neki pronadjeni od strane naseg tima).

nesaband 25.07.2012 00:23

@Morison
hvala sutra cu da odradim update mada u Beogradu nije bilo grmljavine mada je u nekim delovima grada padala jaka kisa.
Sto se tice terci jamislim da BK 5 to moze da podrzi samo je pitanje da li Roland to zeli da uradi ili ne.

mklavijatura 29.08.2012 19:29

Pozdrav svima, imam jedno pitanje vezano za BK 5. Slusao sam spravu, zvuci opasno, nema sta. E sad vidim da svaka od traka u ritmu moze da bude bubanj traka, osim trake za bas, pa tako mogu da se kombinuju setovi bubnja, ako mi iz jednog odgovaraju kick i snare na primer, iz drugog hi hats itd. E sad ono sto me zanima je da li je moguce da se napravi svoj set bubnja, da se ti elementi iskombinuju u jednom novom setu, da mi ne bi bubanj trake samo zbog kombinovanja ovih semplova zauzimala bespotrebno mesta u ritmu ? Izvinjavam se ako sam ponovio necije pitanje, procitao sam celu temu, jedino ako mi nije promaklo, i hvala unapred na odgovoru :)

Morison 29.08.2012 20:45

Na zalost, ne moze.
U principu, mislim da su dve do tri trake bubnja dovoljne da se napravi dobra kombinacija. Ostaje jos bas traka i cetiri ili pet za pratnju; vise nego dovoljno, zar ne.
Puno setova u skroz donjoj ili skroz gornjoj oktavi imaju jos nekoliko bas kick i dobosa pa to treba sve lepo pregledati...te ce dve trake biti sasvim dovoljne, jedan za bubanj a druga za bongose i tako to

tranzit 30.08.2012 01:24

Zar je zaista potrebno editirati bilo sta kod 60 Drum Setova koje ima BK5 ? Cudni su balkanski muzicari. Ako ipak postoji posebna zelja za tim, onda se moze ici preko Sys Ex podataka kojima je moguce vrlo detaljno editirati svaku udaraljku u svakom Drum Setu (Volume, Pan, Attack, Release, Pitch, Timbre, Resonanc, Hall, Chorus itd...) a onda te Sys Ex naredbe upisati u ritam. Za ovo je potrebno veoma dobro poznavanje rada sa Sys Exom kao i Rolandov Sys Ex standard. Ovim putem se moze u svakom ritmu dobiti Drum Set kojeg u sustini i nema u onih 60 standardnih Drum Setova a na kraju svaki ritam moze imati Drum Set koji je specijalno editiran za njega. Pomocu Sys Ex naredbi se mogu, pored ovoga, uraditi i mnoge druge devijacije u vezi sa instrumentima koji sviraju ritam partove.

mklavijatura 30.08.2012 02:08

Nisam stigao da ih sve isprobam u radnji, prosao sam samo kroz njih nekoliko, a videh da su ovi iz radnje u svojim ritmovima koje su pravili kombinovali vise tih drum kit-ova, pa rekoh da priupitam za ovo :)
@tranzit jel' to nesto komplikovano preko tih Sys Ex naredbi, nisam se ranije sa tim susretao ?

tranzit 30.08.2012 02:14

Jeste komplikovano dok ne shvatis nacin rada i strukturu Sys Ex podataka a poslije je vrlo jednostavno. Sys Ex shvati kao detaljne midi kontrole u hexadecimalnom formatu pomocu kojih imas pristup bilo kojem parametru kompletnog instrumenta. Oni su posebno vazni bas kod aranzera jer imas mogucnost da ih upises u ritam i tako editiras u sustini u real time pa dobijas instrument programe koje ne mozes naci u samom instrumentu.

kufi 31.08.2012 13:59

Ineresuje me kako je kad menjas ritam naprimer dvojka begin ili dvojka rumba kako se prelazi da li ima nekih problema pozz

nesaband 26.09.2012 17:35

sve to moze jako brzo da se radi da se prelazi iz dvojke u rumbu ili iz bilo kojeg ritma da predjes u neki drugi.Treba samo dobro organizovati performanse i znati sta zelis.

Evo usput da postavim jedan demo nekoliko namenskih rimova kako zvuce na BK5.
Snimano je direktno na flesh pa sam ga postavio na youtube i moram da priznam da snimak bolje zvuci pre konvertovanja nego poslekonvertovanja.

BK 5 namenski ritmovi
You need to upgrade your Flash Player

gagan 26.09.2012 19:02

Neso ovo lepo radi posebno mi se svidja gitara u u noj dvojci , crven konac , imam jednu zamerku na ceo snimak namenski ritmovi , prejak ti je bio signal kad si snimao u racunaru , pa ima malo distorzije . Moras malo smanjiti signal tako da ne ulazi u peak-u a sto se tice samih boja na sintu ekstra su . poz

nesaband 26.09.2012 21:27

kod mene na fleshu ne probija nista.verovatno kad sam konvertovao u windows movie makeru nesti se desi sa snimkom.Inace ovaj snimak je radjen direktno na flesh posto BK 5 ima svoj snimac.

ovo sam postavio cisto da ljudi dobiju bar neku koliko toliko kvalitetnu informaciju o ovoj spravi posto se jos uvek nije dovoljno culo za nju.

AcaG600 26.09.2012 22:43

Lepo zvuce ovi ritmovi sto si sredio....Bas onako kako treba....Vidim i cujem da je Roland konacno krenuo da pravi ''normalne'' boje sto se tice aranzera....Sad zvuce odlicno.... :)
ps: videh sad u podgrupi foruma za prodaju da prodajes BK-5?? :( Koji je razlog ako smem da pitam i jel' ima nesto u cemu te nije zadovoljio i sta nameravas da uzmes sledece?Cisto onako informativno, posto me zainteresovala tema :) Pozdrav

nesaband 26.09.2012 23:16

ne prodajem svoj BK 5 vec prodajem potpuno nov BK5.nema razloga da radim na spravi koja je dobra i da je prodam.sigurno sam miran sto se tice aranzera u narednih par godina,nemam nameru da ga menjam ni za koju drugu spravu.

Boban010 26.09.2012 23:24

Nesa diler! :lol:

nesaband 26.09.2012 23:34

;) Boki ti kod mene uvek imas popust na robu =))
Dodato:
posto si iz Pirot!!!!:lol:

Boban010 26.09.2012 23:53

Uvek drugare! "Piroćanski ĆA,ĆA,ĆA..."\:D/

Marko__ns 27.09.2012 00:29

Imao sam priliku da sviram na novom Bk-5! Kad sam je ugledao, izgleda mi nekako mizerno, i veoma je lagana. Ne zvuci lose, za tu novcanu vrednost je super, nisam je cuo na ozvucenju, ali kazu da tek tu pokazuje sta moze. Jedino sto zameram je mali displej, nije touchscreen i sto se svaka boja i ritam mora povlaciti sa USB-a. Po meni malo je komplikovana za Live svirku, mozda bolje za neku kucnu varijantu mada sve je kako ko navikne. U principu solidna klavijatura! :)

nesaband 27.09.2012 00:40

klavijatura je daleko od toga da je za kucnu svirku nego ti nisi imao prilike da je bolje upoznas,Nemoj tako olako da dajes ocene o nekoj spravi koju ni ne poznajes.

makso68 27.09.2012 15:53

Boban je u pravu,pravi si diler,znaš ubjediti čovjeka.:)) Pozdrav i svako dobro!
PS.Ima li popusta za nas iz Bosnu???

nesaband 27.09.2012 18:03

Uvek imam ubedjuvac pri ruci :lol:

Naravno da ima popust i za Bosnu ali samo za dobre drugare i prave muzicare.:)

Marko__ns 28.09.2012 12:19

Nesa se izgleda bas zaljubio u Bk-5 :D
Verujem da si upravu, ja nisam bas previse cackao po njoj... :)

romario 28.09.2012 12:44

Citat:

Originalno postovano od Boban010 (Post 225428)
Nesa diler! :lol:

:lol:

nesaband 28.09.2012 13:15

samo se vi smejte :lol:,ne bih ja da ovu temu pretvorim u moju licnu.Ima ljudi koji bolje od mene poznaju Roland BK 5 pa bi bilo bolje da se neko od njih javi sa nekim novinama ako ih ima.
Ja sam moj BK5 sredio za svirku i sasvim sam zadovoljan kako sve to izlazi na ozvucenju.Slobodno mogu da stanem na crtu sa svim skupljim klavijaturama koje se koriste i koje koriste kolege.
Svaka cast pojedincima koji stvarno rade na svojoj klavijaturi i sredjuju je ali ostali mogu samo da se smeju i nista vise.:lol:

Za malo para dobio sam odlican instrument i necu ga menjati sigurno bar jos par godina.

romario 28.09.2012 13:21

Šalim se nesa ;)

samo naprijed , svejedno je jel korg ,yamaha ili roland ...

nesaband 28.09.2012 14:18

Ma druze,sve je OK,znam ja da se ti salis.nema problema.

Milan_Canada 26.10.2012 15:08

roland bk5-problem

Evo postovane kolege da se pohvalim od prekjuce sam vlasnik novog roland bk5.Kao sto je neko napisao u nekom prethodnom postu "malen ali prgav"je zaista istina .Imam jedan problem :npr. zelim da odsviram pesmu"alaj mi je veceras po volji"split taster je ukljucen i solo se cuje u desnoj ruci ali ne u levoj pratnja kad predjem u drugi deo pesme sa ritmom sve je ok cuje se i leva i desna strana.Procitao sam manual i probao nesto da cackam ali nisam uspeo,Ako neko moze da pomogne u resenju ovog problema ,unapred hvala!!!
Dodato:
Zamolio bi kolege Nesabend i morisona da odgovore na ovo pitanje ako su raspolozeni.

Morison 10.12.2012 21:22

Evo novog demo-a Bk5 aranzera. Ritmove smo dugo spremali, specijalno za ovaj aranzer i uskoro cemo ritmove postaviti na besplatan download !

http://youtu.be/auHLy-ZZMFY

Vex 10.12.2012 21:34

Slusao sam ritmove kod Marka u Nisu pre par dana,pustao mi da cujem. Cisto ,konkretno... Super napravljeni ritmovi.

Morison 10.12.2012 22:01

Da, samo sto su sada jos bolji posto je u poslednja 2-3 dana odradjen mastering i fino sredjivanje ritmova.

nesaband 10.12.2012 22:07

Lep gest Roland tima Srbije.=D>

Pozdrav za Marka i Deju @Morisona

Morison 10.12.2012 22:13

Hvala Neso...i u Markovo ime!

nesaband 11.12.2012 12:44

Ajde otkij nam,opisi malo postavke masteringa i finog sredjivanja ritmova za BK 5.

Bas me interesuje vasa postavka masteringa,to nije ni malo lako uraditi a da sve posle zvuci dobro.

Morison 16.12.2012 00:26

Prvi set ritmova je postavljen za download ovde:
http://www.yu-midi.org/forum/downloa...#axzz2EgbltVoK

Uskoro novi ritmovi, cim se dorade :)
Nadam se da vam se dopada demo?
Sugestije?

Trenutno vrijeme na Forumu 23:17

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org