YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Demo snimci (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=76)
-   -   Marco7 ( Marko Gredić) - Demo Snimci (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=14741)

nikola1980 04.10.2011 10:57

To je to Markoni!!!!!EXTRA!!! Neki ljudi ne znaju koliko je tesko da sam i pevas i sviras,(ja znam,tako i ja radim),mislis o repertoaru,balansiras energiju,da ne dodje do nekog s...,sa druge strane ti neko narucuje pesmu,gazda ti mase da se smanjis ili pojacas,dve ribe ti narucuju pice,gledas gde ce konobar da ti spusti pice,da ne bude blizu mixera ili klavijature,ti slusas zvuk,da li dobro zvuci svirka,....itd......I sve to u isto vreme,a kuci stigao racun za kredit ili struju,i ti opet radis,sve to sam!!!!! ....pa ti neko kaze nije bas to to!!!!! hahahahahahahaha,tezak je umetnicki zivot ali je ipak najbolje kad sam vodis posao,malo ljudi ima tu srecu!!!!

tranzit 04.10.2011 23:59

Citat:

Originalno postovano od gega (Post 193808)
...nemojte pametovati sta bi mi ikako bi mi trebali da radimo
Nadam se da smo se razumeli.

Nismo se razumjeli, to jest Vi mene niste razumjeli. Nigdje Vam ne dajem savjete sta i kako treba da radite. Nikada se ne izivljavam (poprilicno sam se nazivio), nikakve rijeci ne izvrcem a najmanje Vase jer za to nemam nikakve potrebe. Nadmen nikako nisam a ako Vi moje znanje iz pojedinih oblasti smatrate "nadmenoscu" to je vec Vas problem. No da ne ostane neargumentovano ovo sto pisem, pogledajte samo gornji citat (Vaseg posta) gdje stoji opet ista rijec "pametovati" koju ste mi uputili i u privatnoj poruci. Ukoliko ste se prepoznali pod onim "mocnici", ni tu ne mogu nista promijeniti, to je Vas izbor. Ponevljam, ne pametujem vec samo iznosim znanje kada to nekome moze pomoci. Mislim da ovaj forum i postoji upravo radi toga. Mislim, na kraju, da zaista nisam zasluzio ovakav tretman na forumu.

gega 05.10.2011 01:40

**

Nismo se razumeli...ili jesmo...;)
Vase znanje je neprikosnoveno i svakako je dobro doslo...problem tj zackoljica nastaje oko ,,priloga,,koji ne izostaje u vasim postovima.

Ja sam se prepoznao jer sam vam istim recima odgovorio na PP
a osim toga ste imali diskusiju sa kolegom Svrakanom cini mi se pa ste dobili od mene opomenu znaci ne BAN..zbog komentarisanja rada moderatora...ostalo radi server nakon odredzenog broja bodova kao sto svi znamo.
Da ne bude nesporazuma.....ja nemam licno sa vama nikavih problema ali neka sve ostane na konstruktivnim odgovorima u diskusiji bez da se osoba koja je postavila pitanje ili ucestvovala u istoj ispadne da nema blage veze sa zivotom maltene. Ovo je forum za druzenje i razmenu iskustava.... gde je dozvoljeno postaviti pitanje bez straha da ispadnes smeshan ako se nesto ne zna ili nije bas najjasnije.A ako imate neki predlog za poboljshanje svaki predlog je dobrodoshao:)
Srdacan Pozdrav.

tranzit 05.10.2011 02:08

Posljednje, ama bas posljednje, sto mi je na umu kada nekom odgovaram je da ga napravim smijesnim jer ni meni se nisu smijali kada sam trazio znanje. Medjutim, cini mi se da te "priloge" (kada ih ima) ljudi sasvim pogresno shvataju. Uostalom, kad god se ukljucim u neku temu taj koji je postavio pitanje ce od mene sigurno dobiti odgovor koji ce mu pomoci. Kazem sigurno jer se i ne ukljucujem u teme gdje dvoumim i nisam siguran u pravo rjesenje. To sto sam uvijek direktan to ne znaci da bilo koga podcjenjujem. Sto one koji pisu dezinformacije obavezno na to upozorim bez okolisanja i tapsanja po ramenu, ni to ne znaci da im se "podsmijevam" vec samo znaci da ne treba da pisu o necemu sto ne poznaju iz razloga da ne bi kolege naveli na pogresan put. Kada me neko napada zbog necega sto ne stoji i postoji ili me optuzuje za nesto sto nije tacno ili nisam uradio, taj mora da se nada odgovoru koji ce to da demantuje pa bilo ko da je u pitanju. Siguran sam da bi forum mnogo bolje funkcionisao da se svi ovdje bas ovako ponasamo, konkretno, direktno i argumentovano ali sa duznim postovanjem i respektom. Vjerujte da sam ja posljednji koji bilo kome ovdje misli zlo ili zeli nanijeti nepravdu jer i nemam nijedan jedini razlog za to.

I Vama srdacan pozdrav i nadam se da smo se napokon razumjeli kako treba.

Marco7 07.10.2011 15:27

Dajte neku losu i dalje snimci od 19.09. ;)

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/KHPyldo5p0k" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Marco7 19.10.2011 18:41

Ovo je bila pesma za laku noc :)) Letnja draga . . . Snimak iz Caffe-a Fashion 19.09.2011.
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/q9RS-MsY9ws" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

smuchac 21.10.2011 23:43

Zapalio cigaru,stisn'o "play" i uživam. Meni draga pjesma super odsvirana i odpjevana. I još mi bratu na rođendan 19.09. :D
Svaka čast!

albin korg 22.10.2011 00:41

Prijatelju dobra,,,Kad se budem treci put zenio ti pjevas,,pozdrav!!!

ivanspro 22.10.2011 19:05

Citat:

Originalno postovano od Marco7 (Post 141991)
Evo posto me mnogo ljudi juri da cuju kako mi zvuci novi aranzer veceras sam snimao svirku i postavicu jedan snimak i ako sam rekao da necu vise stavljati snimke!Klaviajture - Korg Pa2xPro i Korg Tr - pesma Ti i ja(Generacija5) u mojoj interpretaciji . . .

http://www.youtube.com/watch?v=Z_F1V...layer_embedded

Svirka je super!!! Samo moras malo vise da obratis paznju na pevanje (intonacija ti je dobra ali problem nastaje kada prestajes da obracas paznju na pevanje nego se koncetrises na klavijaturu...to je jako tesko znam :)))
Ali vidi se da si talentovan i znam da ces to u kratkom periodu ispraviti...!!!

pozzzB-)

zeljko 29.10.2011 23:40

Marco slusao sam sve ove tvoje snimke;)Mogu da samo kazem da ti ravnog nema ni sto se svirke tice a za pjevanje se zna da si majstorcina i po...Nesto posebno ima u tvom glasu sto slabo koji pjevac ima...nesto sto je tvoje i niko drugi ne moze da to imitira i da bude tako kao sto ti to umijes da odradis....najvise mi se svidja da si univerzalan i da si sam izgradio neki svoj stil a da ne bjezi puno od orginala...jos jednom svaka cast i samo tako dalje...Pozzz

Marco7 14.11.2011 14:31

Hvala Zeks :) Evo posto odavno nisam nista stavljao sa svirke sad neki strani rock za sve ljubitelje malo tvrdjeg zvuka :) Veliki hit Billy Idol - White wedding koji sam slusao jos kao mali . . . Uzivajte :)
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/gkEeSLLPa-I" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Nautica 17.11.2011 00:22

kolega neverovatna svirka i glas ko slavuj :) stvarno sam odusevljen, svaka cast i samo tako nastavi :D

Marco7 25.11.2011 01:43

Hvala buraz ;)
Evo nesto malo u unpulgged verziji sa gitarom :)
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/2DiTBHPXqoA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

nesaband 25.11.2011 08:50

o pevanju i svirci sam vec sve rekao ali motor ti je opasno dobar;)

Marco7 25.11.2011 16:30

A to je Harley od naseg druga Djenke iz Soko Banje,jedinstven u Srbiji :) Dace Bog pa da kupim i ja jedan takav :)

Marco7 12.02.2012 11:15

Evo nesto sa svirke od prosle nedelje Club - AKORD 05.02.2012.
Prva noc sa zenom
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/D87iXB6HOlw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Nije svejedno
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/LFoF8wvRpsw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

baltik79 12.02.2012 13:17

Markane, sta reci; sve besprijekorno podeseno, cisto, glas Powerly ....

gnovako8 12.02.2012 14:08

Odlicno svaka cast

cule125 12.02.2012 14:13

extra

Marco7 12.02.2012 15:34

Fala,fala :) Aj sad da bacim neki folk - Kad pijem ja se napijem . . . Apsolutno hit vec godinu dana po klubovima ;) Samo Korg Pa3x76 i moj glas su ovoj igri :))

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/p_bg2cGxDxk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Vaxter 12.02.2012 16:35

Ooo, dugo te nije bilo Markane! :)
Vrhunski, kao i obično. :)

nesaband 12.02.2012 18:38

=D>^:)^
nemam sta da dodam.

Vex 12.02.2012 18:54

Pevanje mi se svidja,svirka je dobra... Pa3x...isti semplovi sto si koristio i u pa1...bubanj,bass,ritam gitara... ritam sekcija -minimalne razlike u odnosu na pa1,ne cuje se da sviras Pa3x...to mi se ne svidja. Pozzz.

Marco7 13.02.2012 00:47

Vaxter drugar tu sam ja vrebam iz potaje :)) Nesao hvala prijatelju ;)

Ima Vex velike razlike,da vidis koliko sire radi bass i koliko sve bolje zvuci nego sto mi je zvucalo na Pa1 i Pa2,dobos nije isti,timpani nisu isti,bass gitara ista ali sa bass amp-om kao efektom jer to nije moglo da mi radi na infividual 1 na Pa1 i 2,ritam gitara u rumbi jeste ista ali na drugim snimcima su sve nove gitare sa Pa3 i jos mnogo toga da ne nabrajam i ne bih sad da pricam o tome,ovo sam postavio posto sam dobio snimke od vlasnika lokala i to je to,ukusi su razliciti!Sutra kad se probudim izbacicu jos nesto kad se ucita ;)

nikadvisekorg 13.02.2012 01:33

Lepo zvuči, ali kao što kaže kolega da ne piše na kojoj klavijaturi je snimano, ne bi napravio razliku da li je pa1 ili pa3.... ali verovatno kolega i ne stiže da čeprka jer ima puno posla što je olakšavajuća okolnost za njega :D
Za pevanje veliki plus kao i uvek tu nema šta da se kaže.... daj još neki snimak klavijature da čujemo tu spravu u punom sjaju.....

roloplastt 13.02.2012 19:50

perfektno jarane

Boban010 14.02.2012 00:24

Svaka cast Marko,odlicno kao i uvek,jedino mi se cini da je pevanje malo tise u odnosu na muziku nego li na ranijim snimcima,jesi li menjao nesto ili je do monitoringa?
Veliki pozdrav!

ЂолеПФК 14.02.2012 00:26

Svaka cast! ;)
Posebno je pevanje dobro.

Marco7 14.02.2012 01:48

Hvala drugari ;)
@Boban010
Nisam nista vala Bobane menjao nego u tom lokalu je extra ozvucenje,bas binovi i sateliti i sve je lepo namesteno na skretnici i u lokalu je mix bio pravi a na snimku vidim da mi je malo i muzika jaka a pravo da ti kazem nisam ni znao da snimaju!Posle 5 dana su poceli da mi salju snimke na mail jbg :) Valjda je tako i najbolje :))

casper 14.02.2012 02:27

Pratim temu, do sada samo pasivno slušam i čitam kometare.
Marco, samo pohvale na rad, tu se nema što dodati .....

U vezi komentara da nema razlike u odnosu na starije modele Korga, mislim da se ona niti ne može osjetiti na ovakvoj snimci. Prvenstveno zbog toga jer je snimak mono. Širina zvuka i efekti se ne mogu osjetiti u ovom "nabijenom" zvučnom zapisu. Ne znam da li je snimka izvorna kao mono ili ga je Youtube izrendrirao tako.

Moj je savjet da na Youtube digneš snimak u višoj kvaliteti. Nema veze što je samo pozadinska slika, što nije video. Ako dižeš video u rezoluciji 480p kao kod tebe tada će Youtube audio postaviti na 128 kbps. Izrendriraj video u kvaliteti 720p ili 1080p i sound bi trebao ići na 152 kbps.

aleksakorgpa500 15.02.2012 02:33

Sta reci?!
Sve pohvale za svirku,a posebno mi se svidja tvoja boja glasa.Stvarno si svestran muzicar i svi ti zanrovi leze.Samo po mom misljenju jedan takav aranzer moze da da mnogo vise,inace sve je vrh! :)

Marco7 15.02.2012 18:06

Hvala svima i na pozitivnim i na negativnim komentarima!Sto se aranzera tice ja znam kako mi radi aranzer i tako hocu da mi radi i samo sujetni ljudi mogu da kazu da to ne valja i sta znam ja ali totalno nebitno!Snimke postavljam cisto da se vidi kako radim mada i to nije merodavno dok se ne cuje i vidi atmosfera uzivo!U svakom slucaju ova tema postoji za komentare pa svako ima pravo da kaze sta mu je na pameti!
Evo jedne stare Kosovske pesme - Udade se Jagodo u nekoj mojoj verziji . . . Ritam sam kucam sam od nule a ovaj zenski prateci glas je sa vokalista Pa3-ke ;) goci stap sam dobio jos pre jedno 6-7 godina od kolege Dina Kamberovica - Din074
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/jQxyNKE_ayM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

casper 15.02.2012 18:54

Nitko niti ne sumnja da novi aranžer ne radi bolje. Pogotovo se ta kvaliteta mora osjetiti na svirci, u sali.
Međutim, snimka koju prezentiraš putem Youtube kanala to ne može "dočarati". Prvenstveno zato jer ljudi na forumu slušaju u tvoju svirku u kvaliteti 96 kbps. I to još u mono verziji ..... Otišlo je u vjetar više od polovine zdravog zvuka koji inače izlazi "van".

Marco7 15.02.2012 19:06

Casper drugar nisam mislio na tebe ovo kad sam pisao u prethodnom postu!Ja izlazem snimke sa svirki i to je to,ne miksam nesto posebno sve za snimak nego miksam kako ce to sto bolje zvucati u prostoru u kojem sviram i ovo izlazem cisto da se cuje kako radim,sta imam na repertoaru i tako to a za aranzer zna mnogo njih koji su dolazili na svirku kako zvuci uzivo . . . Nema ljutnje drugar ;)

nesaband 15.02.2012 19:20

ne daj se isprovocirati Marko :-O

samo ti drmaj i uzivaj.;)

DinO74 15.02.2012 19:27

Svaka cast brate Marko! Inace tvoj repertoar je ogroman i svestran a vidis za taj stap i goc sam i zaboravio da sam ti dao ... :) Sto se tice zvuka aranzera, ovo sto mi cujemo je ono sto izlazi iz tvog ZED-a bez naknadnog silnog pumpanja u racunaru i prodaje "zraka" kao sto rade pojedine kolege ovdje na forumu. Ja sam ubjedjen da uzivo tvoj aranzer zvuci ubitacno i nadam se da cu imati priliku i da se uvjerim u to :) Puno pozdrava !!!

casper 15.02.2012 23:48

Citat:

Originalno postovano od Marco7 (Post 206646)
Casper drugar nisam mislio na tebe ovo kad sam pisao u prethodnom postu!Ja izlazem snimke sa svirki i to je to,ne miksam nesto posebno sve za snimak nego miksam kako ce to sto bolje zvucati u prostoru u kojem sviram i ovo izlazem cisto da se cuje kako radim,sta imam na repertoaru i tako to a za aranzer zna mnogo njih koji su dolazili na svirku kako zvuci uzivo . . . Nema ljutnje drugar ;)

Naravno da se potpuno razumijemo, a pogotovo o ljutnji nema nikakve priče.
Htio sam samo objasniti zašto se preko ovih snimaka ne može "doživjeti" ugođaj i ono što klavijatura daje u živoj svirci. Znam koliko je truda i rada potrebno da se ovako složeni aranažeri "dovedu u red". To što radiš je na visokom nivou i želim ti mnogo vlastitog uživanja ( ali i para :D) uz muziku koju izvodiš.

Vaxter 15.02.2012 23:55

Mare, legendo seksa i rokenrola, svaka čast za poslednji snimak.
Izuzetno, nema šta!

Marco7 17.02.2012 15:33

Neso nedam se :) Dino da bi da se vidimo i da bacimo po neki alkohol mamu mu . . . :)) Evo sad nesto potpuno drugacije!Snimak svirke Club AKORD - Novi Pazar Nedelja 05.02.2012. Crna dama od g-dina Dzenana :) Samo Pa3 i ja :))

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/CHxNLsUSuHo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

VUNIMRAV 17.02.2012 18:16

Imenjace,to je to,kad neznas da li te vise fascnira svirka i podesenost(prirodan zvuk) aranzera ili boja glasa i interpretacija i sve to OMB!?E to je to!Umalo da zaboravih i trecu stranu koja je slag na sve ovo smekercina...a jos Marko,uh!!!:)

Trenutno vrijeme na Forumu 11:44

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org