YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=60)
-   -   Korg Extrem ili Korg Studio sta bi prije kupili?? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=6151)

BasariStudios 14.10.2008 19:31

Nisu samo klavijature krive nego i forumi, ranije smo gubili vreme samo
na klavijaturama a sad jos i na forumima.

tranzit 15.10.2008 03:54

Citat:

Originalno postovano od robot (Post 52942)
i sta je na kraju zakljucak svega ovoga extrem ili studio ili nesto sasvim trece ??????

Pa2x... i samo vas gledam.

No.1 15.10.2008 05:09

Citat:

Originalno postovano od BasariStudios (Post 53280)
Nisu samo klavijature krive nego i forumi, ranije smo gubili vreme samo
na klavijaturama a sad jos i na forumima.

Neee....krivi su aranzeri...
Ranije kad sam stajao nad klav vezbao sam kola ...
Sad samo pravim ritmove i sredujem aranzmane...semplove....(kurac u ladna voda)
Zaboravicu da sviram...Breeeeee...!!!!

Vaxter 15.10.2008 18:08

Haha, kad sam ja zaboraviooo... :))
Sad i solo neshto zbrljam na brzinu i samo 'vatam akorde.. :D

romario 15.10.2008 21:43

Extremni studio ili studijski extreme ?

No.1 16.10.2008 00:27

Nazalost jos nema takav ni takav.

gjoko 16.10.2008 01:00

Mislim da je Alix rekao ono pravo i slazem se sa njim.

romario 16.10.2008 09:35

Citat:

Originalno postovano od Alix (Post 53257)
Evo da vas sviju pozdravim i da napišemo tim spravama...
kao prvo već dugo vremena sam ludio za Studiom i Extremom a imam Classica...
Međutim došo sam do zaključka da NI EXTREME ni STUDIO nisu ništa bolji od Classica...Zašto?
Pa eto prosto zato što meni ne treba 96MB RAM-a,i apsolutno jednako zvuče setovi na sve 3 klaviature...Doduše Studio i Extreme imaju dosta veći ROM (koji meni ništa ne znači),više efekata i polifoniju (koja isto meni ništa ne znači),a u suštini su to iste mašinerije...Sad samo nabavim MOSS na Classica i ostaje kod mene vječno--odradi poso samo tako...Međutim uporedivši STUDIO i EXTREEMA apsolutno dominira Extreme u SVEMU!!!(Ako niste znali Amza Tairov je prešo na Extreeme)...Dakle samo onaj ValveEffect poboljša boje na odnosuna Studio,a u suštini imaju slične specifikacije...Kad se bolje pogleda i udubi u sami sinth,vidjećete da je Extreme mnogo prošireniji i sposobniji od Studia ali brate realno gledano za ove "naše" balkanske setove tu se ne vidi razlike...Dakle razlika između Extrema,Studia i Classica se pokaziva tek u studijskom radu ili nekom zahtjevnijem žanru a za tezgaroše ionako nema veće razlike među njima...Neki kažu da nema razlike ni između Le-ja i Classica ili Tr-a i Classica,međutim koliko njih je isprobalo Classic?Vrlo malo,ja ga imam pune 4 godine a još ga nisam provalio jedno 80%,a za mene je to vrhunski instrument,a dok sam kolegi Sinanu na LE-ja pokušava sređivati razne đavole koje nisam nikako mogo da naštelam da zvuči ko na Classicu,čakje bilo primjera da je pomislio da mu namjerno neću da naštelam koju boju alina kraju je vidio da LE ne možeda zvučo kao Classic...Za kraj da ne oduživam,kupite ono što vam se više sviđa,u svakom pogledu EXTREEME je moj prvi izbor ako bi već mjenjo sinth jer je lakši od Studia,bolji za transport,brže loada semplove,brže i stabilnije radi kao klaviatura i noviji je...Ali kao što rekoh meni Classic odradi sve kako treba i zvuči "do jaja"...Pozdrav!

Tako je.imao sam i classic i studio ,(mogu reći i extreme).
Nisam primjetio da extreme radi stabilnije i brže od studija.A ni da brže učita isti set.
Studio sam imao jako dugo, i nikad ni najmanji problem u radu i sl.
KOd clasisica je malo nepraktičan externi hd.

E sad ,ako ga je netko ubacio unutar sinta,onda stvarno ima pravu spravicu...

Alix 16.10.2008 09:46

###Nisam primjetio da extreme radi stabilnije i brže od studija###
Vjeruj drug da Extreme isti set učitava brže od Classica i Studia a i sama zasnova sintha je brži procesor i brža obrada,već kod samog upisivanja recordinga u memoriju,dakle benchmark sam pravio sa kolegom Denisom i to smo ustanovili...A u suštini LCD im je isti-meni su u Classica ugradili TouchScreen od Extrema jel taj je jedino bio na rapsolaganju,a u suštini su isti...Što se tiče externog SCSI diska---Ja sam preradio ZIP u Interni disk sa kapacitetom 250MB i sa vana nakopiram "unutra" na zip (zaplombiran da se ne vadi ZIP medij) i imam praktično HDD...A tastatura---Nema slađih tipki za soliranje od korgovih solista,a pazi ironije---Proizvodi ih YAMAHA,čak mislim da je ta tastatura bila stavljana u Yamahinoj Motif seriji...Pozdrav!

BasariStudios 16.10.2008 09:48

Zasto pricate tako??? Boja uradjena na EXTREME na STUDIO nemoze zvucati isto
ljudi, daj uozbiljiti se, boje sa EXTREME i na M3 nisu iste, fali WAVES.
Dal vi znate uopste sta znaci ROM? Ljudi su kupili od mene set za Studio a pravljen
na EXTREME i pola boje ne rade, halo probudite se, samo jednu Cetvrtinu od Extreme
ima Studio i dodaj na to Valve Force.

Trenutno vrijeme na Forumu 22:34

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org