YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   AUTOMOBIL (problemi i saveti) (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=14326)

Simke 30.09.2010 18:36

to je to!!!
@cvrca @Sejox hvala Vam ljudi!!!:)

cvrca 30.09.2010 19:36

sejox
Upravo sam to i reko lit/km pa puta 100.Vozio sam taxi 5 god tako da znam sta pricam!

Sejox 30.09.2010 19:45

@cvrca

Nisam ja Vas zaista nista ispravljao.Sve je OK.;)
Samo sam malo nadopunio,....a inace i ja sam dobro upoznat s tim.

Pozdrav,

Burli 08.11.2010 18:56

Sledeća investicija je automobil!

Trenutno vozim pasata karavana starog ravno 20 godina, izbor je sužen na 2 modela, prvi pik mi je Seat Alhambra a drugi je VW Sharan!
Smatram da ovim izborom jednim udarcem "ubijam dvije muhe", tj. da kompletan bend(nas 5) i ozvučenje može stati a koristiće se naravno i kao porodičan auto.
Alhambra mi se više sviđa i jeftinija je u startu, ali VW drži cijenu i vjerovatno ga je lakše prodati...
Znam da se i Ford Galaxy proizvodi u istoj fabrici i na istoj traci kao ova 2 modela, ali mi se ne sviđa.
S' obzirom da od sredine ovog mjeseca u BiH će biti omogućen uvoz i starijih vozila sa Euro3 normom, razmišljam o uvozu gdje u obzir dolazi 2001 godište i mlađe. Naravno, tražim Tdi motor...
Da li neko od Vas ima jedan od ova 2 modela, kakva su iskustva?
Takođe me zanima da li postoji još neki sajtovi osim mobile.de i autoscout.de gdje bi se mogli pogledati oglasi?

Danas nam rekoše da od polovine decembra ukidaju vize, pa postoji i opcija odlaska recimo u Njemačku ili Austriju po auto, mada mislim da ove auto kuće imaju već dobro uhodane kanale, tj. jeftinije prođu na carini i prilikom plaćanja PDV-a nego kad pojedinac to radi, ali se može recimo kod njih naručiti auto?!

Da kažem kako se trenutno u Bosni kreću cijene ovih vozila, za godišta 2001 do 2003 registrovano je oko 16 do 18 hiljada KM.

Svaki savjet i preporuka su dobro došli

mdelectronic 08.11.2010 19:17

Ja bih se odlucio za seata,malo je lepsi po izgledu ali unutrasnjost oko vozaca je dosta skucena.Sto se tice cene u BiH mislim da su OK,jer odlazak u Njemacku za auto te vrste ne bi puno ustedeo novca,moras uzeti u obzir sve putne troskove i same voznje do tamo i nazad,pa cak i neka kaznica.Tako da bolje pregledati neke oglase.

Sale-roland 08.11.2010 19:23

RE

Na taj Galaxy ni ne pomisljaj,ima gresku u spojnici menjaca...evo drugar je vec drugi zamenio:(...
Sto se ova dva tice ja ti predlazem VW,em ces da ga lakse prodas,em drze cenu,a seat takodje radi sa njihovim motorima,a sto se sajtova tice samo googlaj na mobile.de,ako tu ne nadjes onda :D ...

zeljko 08.11.2010 19:28

I ja ne bih nikada kupio forda,pa taman da je lijep ko curica....mene nece vise zahebat:lol:Ja bih ti predlozio VW pa nije vazno koji....Poooz

armin 08.11.2010 20:40

U austriji i njemackoj su skupa auta za uvoz jedino ako imas neko drugo rjesenje (potvrde itd, veze, auto kuce..)... a cjene nemozezs porediti u bosni srbiji ili u bivsoj jugi sa gore navedenim zemljama...

u austriji su skuplja nego u njemackoj, najjeftinija za sad je slovenija sto se auta tice...

a sto se tice tih auta vozio sam sva tri modela, seat vw jedno te isto, ford je takodje dobar nemoj da mislis da nevaljaju samo sto mi balkanci volimo njemacka auta...

moja preporuka je normalno sharan on je uvijek na cijeni sto je dobro kad prodajes a lose kad kupujes...

e sad zavisi sve kakvog ti hoces do koliko konja, km, stanje itd...

pozdrav....

Sale-roland 08.11.2010 22:27

RE

VAZNO!!!
Ovo sam zaboravio da napomenem,ako se neko vec odluci da ikesira auto,a nasao ga je preko internet stranica,pazite se,ima dosta prevaranata...u Srbiji je bilo 2x slucaja do sada,koliko sam cuo iz nekih prica (pitanje je koliko su tacne)...Ali i na samom sajtu administracija kaze da se obrati paznja na prevare!
Znaci nista dok se ne vidi,jel su toliko daleko otisli da znaci i da proverite,sve postoji,i firma i racun i plac,adresa(NA PAPIRU)! A u stvarnosti na toj adresi je neki stambeni blok i slicno...

Burli 08.11.2010 23:46

Ljudi hvala na odgovorima, naravno da treba biti oprezan jer su prevare česte u svim porama života pa tako i u ovoj...

Interesantna mi je informacija da su vozila u Sloveniji jeftinija nego u zemljama u okruženju pa ako ima neki sajt koji se bavi prodajom da mi pošalje na pp ili ovdje javno(ako ne remeti pravilnik)?

Trenutno vrijeme na Forumu 08:46

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org