YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Roland (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=13)
-   -   E-A7 Expandable Arranger (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=28729)

Boban010 03.06.2016 21:51

Vidi coveka,pa svako od nas ovde ima svoju temu Demo snimci,tamo se nalazi i moja tema.Evo ti link od stranice.
http://www.yu-midi.org/forum/forumdi...#axzz4AXzcg6eq
p.s.Svaka cast moderatorima na strpljenju sa nama ovakvima! 8-|

nesaband 04.06.2016 01:15

Citat:

Originalno postovano od gorangica (Post 290280)
Hvala ti sto si mi otvorio oci, znaci ipak je zabranjeno postavljanje snimakai bilo kakvo diskutovanje ako to nekom ne prija...onda odoh ja iz grupe, a ti isto postavi neki tvoj snimak da cujemo posto si najglasniji ovde

POZZ SVIMA otiso sam

Ih bre....nov si na forumu bar koliko ja vidim.....Treba da napravis demo stranicu pa da mozemo da kometarisemo tvoje snimke.Ovako se tema rasplinjava.Ne vidim razlog za ljutnju na Bobana010,covek nije nista lose mislio,samo te je uputio na pravi put.Inace da ti kazem...jako su ti zanimljivi snimci,ali otvori demo stranu pa cu ih komentarisati.

bojannov 20.06.2016 23:11

Gdje da udjem kako bih ugasio kompresor na ritmovima?

Ilija77 21.06.2016 06:17

Pozdrav svima.
Imam Proel expression pedalu, koja je radila ok na G1000. Sta sve trebam otkljucat ili zakljucat da proradi i na E-A7? Ako kupim originalnu Rolandovu EV-5, hoce li mozda trebati manje podesavanja? Hvala!

Morison 21.06.2016 11:21

Postoji master kompresor, koji utice na sve, ne samo na ritam sekciju.
Menu>Mastering tool>Master compresor> dole ima Switch da se iskljuci. Ako tako zelis da ostane, stisnes Write dok si u tom meniju da snimi podesavanja.

Expression pedala se podesava na levom ekranu na dva mesta:
Prvo, keyboard mixer, imas podesavanja za svaki part.
Drugo, style mixer, imas da ukljucis/iskljucis expression pedalu za svaki deo ritma.
Ako pedala radi, nemas potrebe da kupujes novu. Potrebno je samo sve lepo podesiti.

Ilija77 21.06.2016 23:18

Citat:

Originalno postovano od Morison (Post 290564)
Expression pedala se podesava na levom ekranu na dva mesta:
Prvo, keyboard mixer, imas podesavanja za svaki part.
Drugo, style mixer, imas da ukljucis/iskljucis expression pedalu za svaki deo ritma.
Ako pedala radi, nemas potrebe da kupujes novu. Potrebno je samo sve lepo podesiti.

Tek se upoznajem s instrumentom i uputama, hvala ti.
U mixerima sam sam ostavio uključen expression samo za UP1,2,3.
U Menu/ Global/ One touch lock i User program lock settings, uključio sam "on". Sve radi ok.
Novo pitanje: Mogu li se podešavanja u oba mixera spremiti generalno? Ili može samo ovako: spremim podešavanja u jedan user program, pozovem taj program i uključim "lock"?

Morison 22.06.2016 09:52

Spremis u jedan user program, njega ucitas prvo, onda aktiviras LOCK gde je Expression Pedala zakljucana, ides redom, ucitavas user programe, posle svakog Write-> overwrite i u svaki user program ce iskopirati podesavanja za expression pedal.

bojannov 22.06.2016 16:33

Pokusao sam ali kad udjem u meni i odaberem Mastering tools pokaze mi sledece .. Turn of the Output Mode. i trazi mi da to potvrdim tako da ne znam sta bi ... a nigdje mi ne nudi opciju master comresor ..

Morison 22.06.2016 18:09

Sta TI decko radis.... :)
Ukljucen ti onaj plavi taster, speaker mode. Kada svetli on sluzi za interne zvucnike, kada je on iskljucen onda je aktivan Master Kompresor.
Topla preporuka da se Speaker Mode uvek drzi iskljucen (ne svetli). Posle toga odluci da li ce master kompresor ostati aktivan ili ces i njega deaktivirati.

veselinovicvs 22.06.2016 19:37

Chorus

Da li iko ima informaciju kada ce Chorus biti stavljen u funkciju nekog drugog efekta?Na uputstvu na strani br.5 lepo pise ali...
Dodato:
I da...
Da li se terce prace samo u MENU-SCALE TUNE SWITCH i SCALE TUNE ili se ima jos nesto u MENU-ju podesavati?...

Trenutno vrijeme na Forumu 22:04

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org