![]() |
Taj nedostatak je prisutan kod SX serije i mnogi su se žalili na isto. Očito je tastatura loše kvalitete i ako je prošlo jamstvo, nemaš mnogo opcija. Pomiriti se s tim ili prodati klavijaturu.
|
A tako, hvala na odgovoru. Jer mi počelo to jako smetati ide u prodaju.
|
Poz društvo,
Zanima me dali je neko povezivao external display ma sx900? Ako može, dali je moguće da external display uvjek I samo pokazuje lyrics a ne I clone čitavog display sa yamaha? |
Vanjski ekran možeš povezati na sx900. Potreban ti je konverter (cca50 eura) i spajaš ga putem USB izlaza klavijature. Na klavijaturi možeš postviti dva modaliteta rada. Prvi je da vanjski ekran prikazuje isti sadržaj kao na klavijaturi (clone), a drugi da je na ekranu uvijek nalazi Lirics / text, ovisno što si aktivirao.
|
To je to... U mom slučaju uvijek lyrics/text samo. A display na yamahi samo za rad.
Hvala lijepo. |
Citat:
Pretpostavljam da su ti dirke postale labave zato dobiješ takav zvuk jer se ni ne nalažu na kontakte kako bi trebale a mislim da če početi da se lome i padaju dole polako.Moguče je da ti lupaju na plastiku zbog labavosti.Ako se nešto razumiješ u to možeš rastaviti klavijaturu i pod dirke to jest ispod na vrhu gdje su labave kaneš na svaku nešto Super klebera i tako postat če opet tvrde i stabilne i to bi neko vreme moralo da bude u redu valjda čak bolje nego ako staviš nove.To sam uradio jednom drugu prije cirka par mjeseca neznam više tačno i još je sve u redu mada ima naviku da lupa po dirkama kao konj.Ako češ skidati dirke pogledaj i očisti još gume ispod njih ali samo Etanol alkoholom ili običnom vodom.Ni u kom slučaju nemoj čistiti sa bilo nečim drugim kojim kontakt spreyom ili slično jer više neče raditi.Kontakte na ploči očisti lagano štapičem za čiščenje uva natopljenim u alkohol a gume ako ih skineš možeđ oprati vodom i neznam više kako vi kažete čopičem kakav je za barvanje stena ali naravno malim hehe. |
Opet ja 🤷
Dali postoji način da se konvertuju korgovi ritmovi za sx900? Hvala 🍻 |
Postoji način ali ako želiš dobiti željeni rezultat, put je dug i mukotrpan. Nemoj koristiti nikakav konverter nego Korgov ritam prebaci u MID i onda ga obrađuj s midi2style programom.
https://youtu.be/XZl1RjD5PEI?si=-iRfXo3Bat4ppKer |
Citat:
sx900 stize danas, tako da jos prikupljam sve informacije i polako cu poceti sa sredjivanjem. Dali neko od vas ima neku preporuku za recimo 7incha external display (samo za lyric funkciju) ko bi mogao lako da se prikaci na recimo Spyder stalak? Dodato: Poz, Zanima me i dali je moguće vidjeti lyrics sa sx900 na nekom tabletu recimo? Hoću da vidim dali je moguće izbjeći external display varijantu jer tablet već imam pa da ne moram da kupujem USB to hdmi adapter i monitor. Hvala |
SX900 koliko vidim ima bluetooth ali nisam siguran da može proći neki mirroring i sl. Vjerujem da ćeš morat s kablovima radit. Ako ćeš se kačit na pauka,čemu vanjski ako možeš čitat s glavnog?
Sent with my Poco X4 Pro 5G using Tapatalk |
Situacija kod SX900 i Genosa je ista. Ovo ne vrijedi za modele SX700 i 600.
Na SX900 i kod Genosa se može spojiti vanjski ekran na dva načina, putem kabla ili bežično. Bežično spajanje je moguće samo s iPad i apalikacijom SongBook+. Tada nije potreban konverter. Na tablet s androidom nije moguće spajanje iz dva razloga. Prvi razlog je jer tablet nema video ulaz, a drugi je jer ne postoji aplikacija koja podržava signal iz klavijature. Bluetooth spajanje isto tako ne šalje video signal. Yamaha je tu malo zakomplicirala stvari i mnogima nije jasno zašt ne postoje video izlazi kako kod Tyros i S serije. Kako je tako je i možemo se samo nadati da će u budućnosti osigurati jednostavniji, jeftiniji i bolji prikaz na vanjskom ekranu. Na stalak možeš staviti ekran na više načina. Pogledaj ovaj post https://www.yu-midi.org/forum/showpo...31&postcount=4 |
Citat:
OK , danas mi svakako dolazi 7" monitor i adapter pa cu da vidim dali ce i kako sve to da radi. Nadam se da necu imati problema. |
Kakav adapter ti dolazi? Može model.
|
Citat:
https://a.co/d/hFYqERl Uzeo sam i ovaj kabl jer nisam imao XLR do 1/4 - https://a.co/d/heUl9A5 Dodato: Kasper,... Imam neki expansion set koji je zakljucan + jedn koji nije , i sada bih ja da slozim jendu svoju playlistu u kojij ce da se nalaze regs iz obje. Dali to moze nekako brzinski na kompu da se odradi , ili moram pjeske na synth? |
Nisam siguran da će ovaj konverter raditi, veća je vjerojatnost da neće nego da hoće. Vidjet ćeš kada dođe, predpostavljam da si ga već naručio.
Za što će ti služiti ovaj kabl? Kako znaš kada je Pack zaključan ili otključan? Odradim ti ja instalacijski Pack ali to nema smisla. moraš se sam to naučiti jer će ti to trebati u budućnosti. Imaš li defaultne Pack instalirane u sx? |
Citat:
Citat:
Citat:
Al evo primjer sta mi treba... ima bruka nakih registrcija kojie su u playlisti.. ja bih sada da napravim svoju listu i samo neke od njih da ubacim kod mene i dalje da gradim neku svoju listu. Jel to moze na kompu da se uradi ili direkt na Yam? Dodato: Citat:
|
Pokazalo se da adapteri sa priključom USB3 nisu kompatibilni. Vidjet ćeš uskoro.
Kabl nije dobar. S jedne strane ima TRS (stereo bananu), a treba biti TS (obična banana). S druge strane ima XLR muški, a za mikrofon ti treba XLR ženski. OK, ovo s lokotom ima smisla. Playliste se rade na klavijaturi. Gdje se nalaze registracije od kojih želiš raditi playlistu? U USER ili U Expansion Memory? Koje sve Pack imaš sada instalirane u klavijaturi? Da, taj adapter bi trebao raditi. |
Citat:
Citat:
Citat:
Naruceno! |
Kad smo vec ovde i kad smo vec dotakli nekih pitanja. Mene lično zanima kako se zasticuje taj materijal ( na koji način) i da li je zaštićeno bukvalno sve: semplovi, stylovi, multi padovi, registracije..
Послато са SM-S901B помоћу Тапатока |
2 Privitaka
@dmmacak - stvara se cpf/cpi datoteka koja je vezana samo uz ID pojedinog instrumenta. Ovo informaciju prvi put pišem na forumu ali ne zato jer je prije nisam znao. Jednostavno nisam želio pomagati "velikim majstorima" koji su pljuvali po YEMu, a istoremeno su im zbog elementarnog neznanja "copy/paste setovi" otišli "van" bez zaštite.
Dakle, zaštićen je sadržaj samplova, a ostalo što se nalazi u Packu možemo izvaditi. Ne direktno ali postoje načini, pisao sam o tome. Ostaje problem ako sadržaj, (ritam ili multipad) u sebi ima sample iz Packa. Njega ćemo morati prilagođavati i stavljati nešto zamjensko što u nekim slučajeva neće raditi onako kako je autor Packa zamislio. @smuchac - samo naprijed i sretno ti bilo |
To je ipak samo delimično rešenje da se zaštiti set.. Hvala..
Послато са SM-S901B помоћу Тапатока |
1 Privitaka
Zaštitu kopiranja ritmova je imao jedino Technics. A tko je znao, mogao je probiti i nju.
Korg i Ketron nemaju nikakvu mogućnost zaštitite za obične korisnike, tako da i to treba uzeti u obzir. Zašto je potez Yamahe dobar za njih? Zato jer se više prodaju one klavijature za koje ima mnogo različitog materijala. Djelomična zaštita, kako ti kažeš, dodatno stimulira profesionalne kuće da rade materijal. I tako se to vrti u krug. I dodatno, ako se Pack "pametno" složi, potpuno je neupotrebljiv za sve one koji nemaju ključ. ;) Druga je stvar što se "kod nas", a i šire, događa copy/paste lošeg materijala koji je složen neprofesinoalno pa se da iskoristiti do neke mjere. |
Pozdrav
Šta se dešava sa Yamaha SX700/SX900? Nema jih više u Thomann-u i sličnim online trgovinama. Možda dolazi SX720/SX920. Nešto pišu na ovom forumu: https://yamahamusicians.com/forum/viewtopic.php?t=20987 Lp Simon |
Zadnji info je da za cca mjesec dana izlaze novi modeli. Znat ću nešto više informacija nakon službenog sastanka u Beču 10.09. Ako ću imat dozvolu da nešto kažem javno, svakako ću ovdje to i napisati.
Poslano sa mog Redmi Note 10 Pro koristeći Tapatalk |
|
|
Pozdrav kolege. Evo da pitam u ovoj temi vas poznavaoce yamahe neke stvari. pre neki dan sam slusao jednog muzicara koji je pratio Nenada Manojlovica na jednom rodjendanu, i svirao je yamahu psr mislim 975 ili tako nekako... Ima to i do prstiju naravno najveci deo...ali sta je iz one klavijature izaslo... to je strasno... odavno nisam cuo cistiju ritam sekciju, ali ajde to, to je normala za yamahu, ali solo boje, koje su uvek bile korgov adut... ne da vise nisu adut, nego mislim da je yamaha sada oduvala korga i u pogledu solo boja. Razmisljam se ozbiljno uzeti psr sx900, prvo da pokusam da ju namestim onako kako spada, ali da ostavim jos uvek pa4x za tezgarenje , pa kada je doteram kako treba da potpuno predjem na nju. Svakako planiram da idem da ju isprobam i stvorim utisak iz prve ruke, ali pre nego odem hteo sam vas pitati par stvari. 1: kako vam se cini dirka u poredjenju sa npr. PA1000 kojega sam dugo svirao. Iskreno to je jos jedan razlog sto bih presao na yamahu, posto mi je na pa4x dirka mnogo tvrda i veliki otpor pruza.
2: Posto godinama unazad sviram korga, koliko bi bilo tesko navici se na yamahin os, i da li ima nekih stvari koje su drasticno razlicite od korgovog os-a, ili je to tu negde. Pogotovo me zanima da li se moze nesto sto si sredio negde u svirci na razglasu brzo snimiti bez komplikacija da bi mi ostalo tako u setu. 3: da li terce koje su pravljene u user skalama mogu da se transponuju kao na korgu, i da li se gubi portamento kao na korgu? i zadnje ali ne manje vazno pitanje, da li je sx900 dobila onaj famozni tap tempo tester zbog kojega sam najvise i izbegavao yamahu, ili bar nesto slicno tome. Izvinjavam se na dugackom postu i hvala na svakoj pomoci. |
Pozdrav. Evo ja da ukratko napišem ono što znam. [emoji846]
Taj kolega što prati Manojlovića je Vlada Delić. I kao što si rekao najviše je do prstiju jer čovek stvarno dobro svira. Slušao sam ga još dok je imao Tyros 4 i isto je imao ozbiljan sound. Ali tad nije imao neke solo boje na Yamahi, predpostavljam zbog ograničenja sa portamentom i user skale za terce tada nisu mogle da se koriste. Pa je nosio Kronos. Kako se pojavila Sx serija dobili smo i dobar pprtamento i user za terce, i reset ili tap taster za style. To ti je delimično odgovoreno pitanje. Nisam još isprobao user terce da li ogi da se transponuju, ali mislim da neće biti problema oko toga. Meni lično smetaju dirke na Sx seriji. Rekao bih da su malo bolje od pa 1000 ali meni te dirke ne leže nikako. Mozda bi se navikao vremenom ali za sad mi stoji Sx u kutiji i čekam da ugrabim vremena. Po meni su dirke na Pa4 mnogo ozbiljnije od Sx. Što se tiče samog rada na klavijaturi meni je to dosta prosto. Ja imam i Korga i Tyros 5 i Sx. Kako sam koristio uporedo i Korga i Yamahu mogu reći da je sve to stvar navike. Sa Sx serijom ili da kažem Genos serijom dobili smo konačno pretragu po imenu, što je na Korgu odavno moglo. Tako da ste se tiče operativnosti, Korg u yamaha su se skoro približili. Svako ima svoje prednosti i mane. Opet sve zavisi i kako kome odgovara. Na Korgu bih naveo neke prednosti u odnosu na Yamahu. Prvo sto nama tezgarosima najviše treba je memorisanje Stylova i perfomnasi u toku svirke. To je jos kod Yamahe ne moguće. Druga prednost je što kod Korga možemo dosta stvari uraditi na samoj klavijaturi. I dosta nam je više editovanja dato nego na yamahi. I sa Yemom ne možemo dobiti neka podešavanja kao što ima Korg. Ali zato yamaha prednjači sa tonom na koji se svi brzo naviknemo i ne možemo bez njega. [emoji846] Što se tiče solo boja Delic je semplova Kronosa i dobio veoma dobar rezulzat boje za yamahu kakve nana trebaju. Eto napisah ja ukratko. [emoji16][emoji16] Sent from my SM-S901B using Tapatalk |
Citajuci neke recenzije novi modeli sx 720/920 imaju „poboljsanu tastaturu“???
Nisam probao ali na papiru se moze svasta pisati. |
Mislim da ipak treba probati... Rekli su mnogi, kad sam kupovao, da je tastatura od Sx je ista kao na Tyrosu 2. Ja se obradovao kad ono nema veze sa tom tastaturom.
Sent from my SM-S901B using Tapatalk |
Hvala dmmacak, objasnio si mi sada u principu sve sto sam trebao znati. Mislim da cu se zadrzati jos na pa4x, ali nebi bilo lose uzeti nesto tipa sx700, cisto malo da se eksperimentise a i proba malo "u vatri". Ne drzi neku cenu sad kao npr sx900, a zanimljiva je spravica.
|
Ja imam i pa4x i uglavnom je nosim za solo. To je zato što sam navikao na Yamahu. Inače kad sagledam koliko sam vremena izgubio na pravljenje setova i za Yamahu i Korga najbolje imati jedan brend i njega se držati. I jedna klavijatura (aranžer) sasvim dovoljna za naše potrebe.
Sent from my SM-S901B using Tapatalk |
Trenutno vrijeme na Forumu 04:19 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org