![]() |
Citat:
|
Jos jedan biser https://www.youtube.com/watch?v=WdJ1V8lQQUM
|
Kacite ovakve estradne umetnike ovde da se malo smejemo. Vazno da lik napisao "legenda mali Amer".
|
Pozdrav svima!
Kod nas u SLO počeli su da puštaju midi fajle od 1995 g. Tako su ti momci imali puno posla, a mi što znamo da sviramo svake godine manje. Danas svi gledaju na pare i niko ne uzima 5, 6 ili više muzičara, to jest najviše trojicu ili dvojicu, a ponekad i jednoga sa kljavom. Ja sam morao odlučiti ili da sedim kod kuče subotom ili da idem da puštam fajle, ili nešto sasvim malo da odsviram, a harmoniku naravno u živo. E pa odlučio sam da ako hoču nešto malo da zaradim da ne sedim više kuči, nego da puštam fajle. sada u živo sviram samo kod kuče za sebe, ili podešavam midi fajle da dobro zvuče i to je vrlo interesantno. Bitno za publiku jeste da ako publika želi dobru živu svirku i stvarno dobre muzičare i različne instrumenate ( kitara, buban, bas, sax. itd...)onda ide na koncerte Parnog Valjaka, Soul Fingers, Kameleoni, a za neke manje fešte do 300 ljudi uzimaju se fajli. Nisam ja tako odlučio, nego Yamaha_Japan, Korg, Roland itd....naravno da i publika. Samo Veliki muzičari što imajo dobro ime u nekoj zemlji naravno svirajo u živo, a mi mala raja samo fajl. Neznam kako je bilo v državama bivše Jugoslavije od godine 1995 dalje, ali kod nas je tako kao što sam napisao i ona vremena sa živom muzikom je kraj zauvjek, jer kompjuteri ušli su i u muziko. Pre 30 godina u fabrici radili smo u financijama i sređivali knjigovodstvo, računovodstvo i brojke po 50 i više ljudi, (tada nije bilo kompjutera, ), a danas ima isto toliko ljudi u fabrici, a u financijama rada 7 ljudi. To je napredak, i u muziki (glasbi) je jednako. Neče više ona stara dobra vremena. Pozdrav. |
Jebi ti sve, kad Roland aranzer ima SP12 bubanj sa sve losim sample rateom sa kasete.
|
Aj da je aranzer.....
Sent from my R800x using Tapatalk 2 |
Citat:
|
ljudi su jednostavno navikli na to da se više ne svira
evo buraz i ja radimo zajedno i odemo prošli vikend na svirku i dolaze ljudi i nitko ne govori odsvirajte tu i tu pjesmu ili znate li svirati tu pjesmu već su pitanja tipa imate li da pustite tu i tu pjesmu i šta sad da se radi znači ljudi su navikli na to i to je sad sasvim normalno ili se prilagodi ili jbg sjedi kod kuće a što se prilagodbe tiče to je u većini slučajeva spuštanje na nivo glumaca a to spuštanje se većinom ogleda u cijeni ja sam dugo odbijao da spuštam cijenu ali jbg moralo se i ide se na te manje svirke za malu lovu i opet se trudiš odraditi pošteno pa se nađe iz toga i neka dobra svirka |
Ovaj mi se baš nekako trudi,pritišce prelaze ,mijenja boje, i sto je najbitnije čovjek mijenja čitavo vrijeme akorde
Sent from my HTC One V using Tapatalk 2 |
Kad bi postojao neki zakon... Ali muzicare drzava ne j*** ni 2% (osim kada treba da im se uzmu pare)...
Послато са GT-S5360 користећи Тапаток 2 |
@megane eto vidis bas zbog Toga sto je zavladao kompijuter svijetom,zato nas i truju razlicitim otrovima a najradije bi nas i poubijali kad bi nekako mogli nas male i ne vazne ljude i ostavili samo cobane koji bi za njih uzgajali stoku i sadili salatu i to za male pare a cim bi se pobunili i njih bi likvidirali po kratkom postupku i nasli nove budale koji bi za njih radili za male pare i sve tako iz pocetka:lol:To je danasnja Politika."Meni puno a vama svima malo"hehehe
|
Ja sad opet ne razumem neke stvari, ne bih da dizem tenziju, kako se to cesto kaze, ali citam post kolege @megan i nije mi jasno kako to da te fajlasi nateraju da i ti moras da pustas fajlove. Jasno je da traze sve manji broj ljudi u bendu, ali cak i da sam moras da radis, mozes da sviras taj aranzer, ne moras da pustas fajlove. A publika, koliko god bila obrazovana ili neobrazovana, pametna ili glupa, nikad niko nece da ti kaze "ajd' nek dodje onaj sto pusta fajlove, nemoj onoga sto svira, onaj sa fajlovima lepse svira". Znaci prilagodjavanje u smislu broja ljudi razumem, ali prilagodjavanje na ovaj drugi nacin - to ne pije vodu. Ako gresim, ispravite me. Prihvatam.
|
Ne grijesis, posve sigurno. Ljudi pokusavaju na svaki moguci nacin, da odbrane sebe, pa po cijenu i da napisu ovakve nebulozne tvrdnje. Pise on i da su ga na to natjerali Yamaha i Roland, te da su i oni "krivi" jer su eto odlucili, izmedju ostalih, da to tako mora da bude. Svasta nesta je on napisao samo da opravda svoje dvije komande u toku svirke, Start i Stop. Ostalo je sve spremio kod kuce, pa tako ne treba cak ni Transpoze da upotrijebi. Pravi muzicar i umjetnik, tuga golema.
|
Citat:
Sent from Galaxy S4 using Tapatalk 2 |
NIkad nisam imao problema s fajlašima niti imam štogod protiv. U današnje vrijeme ljudi više nisu slijepi, informirani su, imaju sluha i sve se to vidi na popunjenosti kalendara. Ja recimo godišnje odradim oko 70-100 gaža uglavnom, fajlaši oko mene možda 20% toga, ljudi ih zovu samo kad je panika i nema nikog slobodnog...
Svaka roba ima svog kupca a na onima koji plaćaju je da odluče koga i zašto uzimaju |
Citat:
uzima posao, i onda jos narod govori kako on odlicno svira. E to me najvise nervira... Послато са GT-S5360 користећи Тапаток 2 |
Veliki dio VAS što kažete da svirate aranžere u živo (mada to nije ni približno jer nema pravog zvuka bubnja, gitare, sax i tako dalje), nećete još dugo je neće biti posla a i muzika je lošija od fajla. Svirati sa jednim te istim drumom ta ta ta ta ta ta ta je dosadno. Da se kod nas pojavi na bini bubnjar pa ljudi bi počeli da se smiju. Prošlo je vreme The Beatles, Quen, Ribje ćorbe... mada i ja radu sviram Bora Đorđeviča i pjesme: u grad, AMsterdam, volim volim volim žene, pekar lekar apotekar ....
Nije živo ni jedno ni drugo. Živo muziku prihtavam jedino kada je živi bubnjar znači čovek za bubnjom e to je nešto sasvim drugo. Da je Aranžer odličan, ne bi Yamaha i Roland i drugi napravili midi fajl da se pušta, jer to je glavni namen svega ovoga. Zapamtite. |
Jeste,u pravu si skroz......nema adekvatnog resenja....ustvari ima....kada bi estrade radile svoj posao I kontrolisale trziste,bilo bi drugacije.....prilikom polaganja za licencu fajlasi nemaju pristup polaganju.....
Sto se mene tice, ja aranzer i ne znam bas da sviram, jednostavno ne mogu da uskladim levu i desnu ruku jer oduvek sviram bas levom rukom... Aranzer nikad nisam imao i ne treba mi. Jbg. odoh malo u off...
Gagan pa poćni i ti da puštaš midi fajl, ili ćeš uvjek više biti kod kuće!
I ja znam da sviram imam muzićku školu. ako nas svira trojica, onda ponešto i odsviramo u živo, a drugo novu muziku što nismo naučili pustimo midi fajl. Ali po večini sva trojica uvjek nešto brkljamo po instrumentima, a desi se da moram i na svirku sam jer je malo para. onda veselo na midi fajl i to je to! Poćni tako radit i ti, bićeš zadovoljan! |
Drugar,licno nemam nista protiv,ali ovde su svi negativno nastrojeni prema fajlovima,vidis da reze u samom naslovu!i umesto sto ubedjujes nekoga da pusta fajlove,uzmi I skini koji novitet,nije na odmet!ako treba rado cu ti pomoci oko aktuelnog repertoara.
Citat:
Citat:
|
Citat:
Sent from my LT18i using Tapatalk 2 |
Ako necu imat posla samo zbog toga sto necu da pustam MIDI fajlove ili bilo koje druge ekstenzije kojima obmanjujem publiku da sviram, onda cu radje upisati tecaj heklanja i prodavacu miljee na pijaci :)
|
Citat:
|
Dell...uvjezbaj vez klot-frket sa 3-ojkom iglom.
Zene se opasno loze na takve stvari ;) |
razumijemo se ;)
|
Citat:
|
Hahaha, ova me tema od srca nasmejala... pogotovo megane sa svojim stavovima i argumentima... bubanj radi bolje u fajlu nego u ritmu... joj zemljo indijo :lol: I onda tranzit jos pokusava da objasni coveku neke stvari.... odavno se nisam ovako nasmejao :lol:
E sad ozbiljno, treba da pravimo peticiju da se iz svih buducih aranzera izbaci podrska za midi, karaoke, mp3 matrice i sve druge kompromitujuce fajlove, ali avaj.... mislim da bi onda porasla prodaja laptop racunara =)) |
@megane
To sto ti ides linijom slabijeg otpora je samo slika tvoje licnosti... Ne bih ja imao nista protiv midi fajla ukoliko pustas iskljucivo fajlove koje si sam programirao a ne da iskoristavas muzicki dar drugoga za svoju dobit. |
Ni ja nemam nista protiv pustaca fajlova, ali na mp3 playeru ili laptopu. Doduse nemam nista ni protiv pustaca fajlova na klavijaturama... Nista efikasno...
|
Svasta se procita ovde.
Sent from my R800x using Tapatalk 2 |
Evo ima godina da nisam pustio fajl i pravo da vam kažem, super se osjećam. :)
Pustim nekad kad moram kad upadnem u band umjesto njihovog start/stopera ali izbjegavam u šiiiiiiirokom luku. U svom bandu to ne dozvoljavam. Ako je baš zapela raja za neku pjesmu,skidam je trenutno i sviram. Amen. |
megane ako pustate midi jos od '95-te sta ce vam klavijatura vise?, ako me razumes posto kazes da je normalno to kod vas. Lepo stavis lap top neka svira, ti sednes tu pored, udaris koje pivo, pokupis pare i to je to. Sta ce ti klavijatura da se zamaras kad ljudi znaju da pustas midi a i ide ti u prilog jer kazes da samo fajlasi imaju posla kod vas. Ovako kad te neko vidi sa klavijaturom ima da pomisli da sviras uzivo i ostajes bez posla garant. To sto ti kazes "il cu da sedim kuci il cu da pustam midi" to nikako nema logike i smisla?
Veliki pozdrav. |
Hitno da se menja naziv foruma!:D
Predlog yu-sample.org :D Sent from Galaxy S4 using Tapatalk 2 |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Ti još uvijek živiš u 80-ima ili se praviš da živiš tamo??? Ja sam svirao ovaj vikend 2 dana pred 1000+ posjetitelja, bilo je svakakvih gotiju, između ostalog i dosta mojih prijatelja koji sviraju u raznim bendovima s 4,5 pa i 6 ljudi i svi su iznenađeni time kako danas aranžeri rade... bar u normalnom svijetu. Dal si ikada sjeo za aranžera i napravio si ritam sam samcat po paternima barovima i svemu ostalom?? Dal si ikada čuo da današnji aranžeri imaju po stotine drum setova kakvih hoćeš i da nadmaše polovicu današnjih bubnjara??? Mislim da je vrijeme da se pod hitno probudiš ako spavaš jebiga... |
Citat:
|
Ma kako se samo osecam superiorno cutajuci postove od @megane :lol:
Verujem da delim osecaj sa jos nekim... |
Trenutno vrijeme na Forumu 01:49 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org