YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Korg Pa600 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=23591)

Vex 24.11.2012 13:24

Citat:

Originalno postovano od ibro22 (Post 229600)
Jordan Rudess vise svira na Korgu. Nego svira na Wersiju .

Offtopic: Rudess svira Kronosa trenutno.

Milane, ja sam objasnjavao zasto pa800 treba da bude ispred pa1x, ali nisi shvatio. Ako cemo da se rukovodimo samo time sta je kvalitetnije napravljeno zasto ste onda presli na korga? Ko vas je terao? Trebali ste da ostanete na G1000,metalno kuciste, dobre dirke, kvalitetna izrada,mazga za svirku, po tome bolje ne treba?!? ... Po mom misljenju ipak nije "samo toliko", ovde se ipak prica o muzici i soundu, zvuk prvo racunam, nisam inzinjer da bih raspravljao o elektronici..... Zato sam i rekao, ne vezano za hardverski kvalitet da pa600 prednjaci u nekim stvarima od pa800, tako da, ako bi sad morao da kupim aranzera do 1500e verovatno bih uzeo pa600 bez razmisljanja.

Sent from S3

sale_band 24.11.2012 15:42

'alal ti cufte!

mikimiki 24.11.2012 16:40

Ljudi dzaba mlate praznu slamu.
Pa2 je napravljen od pa800.Samo su dodane neke bolje komponente(hardware).
Pa1x je jos bio glavni arranger kod Korga kada je pa800 izasao.Tek se tada uspostavilo da je pa800 mocniji od pa1x.
Zato su i napravili pa2.Totalno isti OS.
Sada,sta je Korg razmisljao sa ram memorijom u pa800.Vjerovatno nisu racunali da svijet ubacuje svakakvo smece u ram.
Postovano sa mobilnog uređaja

Minicevac 24.11.2012 17:33

Sve si lepo rekao ali kakvo to smece moze da se ubaci u ram samo mi to objasni???

mikimiki 24.11.2012 18:37

Mislio sam na razne setove od kojih vise od pola uopste ne rade kako treba.

Ja sam godinama imao pa800 i nikad mu nista nije bilo.Ali sam ubacivao samo stvari koje mi trebaju.I ako bi probao neki set prije toga izbrisem sve iz rama pa onda ubacujem novi set.

Minicevac 24.11.2012 19:45

I ja sam imao novi pa800 i vodio racuna sta ucitavam ali posle 6 meseci je otisla ploca...To sto tebe sluzio dobro to je slucajnost veruj mi...Moj drug koji me prati isto svira pa800 i ucitao je 1000 seta "jedan preko drugi" pa sve radi super tako da nema pravila ali to sa ucitavanjem "smeca" nema nikakve veze!

nikadvisekorg 24.11.2012 20:29

Citat:

Originalno postovano od mikimiki (Post 229631)
Sada,sta je Korg razmisljao sa ram memorijom u pa800.Vjerovatno nisu racunali da svijet ubacuje svakakvo smece u ram.

jeste da je offtopic ali molim te da ne upadaš bezveze u diskusiju kad nisi upućen u problematiku vezanu za "kvalitet" izrade pa800. Model je blago rečeno nekvalitetno smeće i to nije predmet ove teme.

To što si ti imao sreće da ti još nije crkao ni ram ni ploča ne dokazuje ništa.

A valjda sam i kupio klavijaturu da ubacujem svakakve fajlove i sve ono što hoću, ne razumem šta ti podrazumevaš pod "smeće", pa šta bi tek trebao onda moj kompjuter da ispriča kad je kroz njega prošlo na milione gigabajta "smeća" ???

pa600 je lepo zamišljena klavijatura, i tu nema šta, mada je to bio i pa800, ali se pokazalo da je nekvalitetno odrađen, a za sad možemo da nagađamo kako će se pokazati pa600..... i ja sam jedan od onih koji se nadaju da će biti sve ok, jer ako tako bude i sam bi je uzeo jedino zbog toga što je upola lakša od pa1x a ima 96mb ram....

mikimiki 24.11.2012 21:43

Ma ne upadam covjece.Zasto odmah skaces ko da sam rekao neznam ni ja sta.

Potpuno se slazem sa tobom da je pa800 lose uradjen.Ovaj novi pa600 bar nije skup.

Kad bi korg bar izbacio neki software pa da mozemo da bar pregledam sto ima u nekom setu.Ali sumnjam.

Dell 24.11.2012 22:26

Ne zbog toga, nikadvisekorg je uputio kritiku na vasu konstataciju koja i mene iritira, a cesto je ljudi upotrebljuju. Ako imate 512 MB RAM-a vase je pravo da ga popunite do zadnjeg bajta, a da to sljaka bez packe.
Pa hajde, koje to "svasta" sto ljudi ubacuju utice na to da crkne RAM?

mikimiki 24.11.2012 22:54

Ma nemas se potrebe iritirati Dell.Samo diskutujemo.Neznam ni zasto se ovdje i prica o pa800 kad je tema pa600.Ali, nema veze.

Nemanjam 25.11.2012 11:31

A jel moguce da ovaj novi pa600 nema tastere za Fill-ove?Da li su samo stavili onaj jedan za automatske prelaze izmedju varijacija u ritmu?
Meni je to bezveze.

zukae 25.11.2012 11:44

@Nemanja, zasto bezveze?
Automatska varijacija znaci jednu akciju za fill i promjenu varijacije umjesto dva pritiska. To je plus. Cetiri varijacije znace ujednacenije prelaze u odnosu na dva filla. Jos jedan plus.

Dell 25.11.2012 11:52

Kad sam prelazio na yamahu i meni je bilo bezveze, sad kad sam odnjeo yamahu kod gitariste radi krecenja u kuci, lupam po varijaciji na pa50 nadajuci se fillu, ono nista :lol: Bolje je u varijacijama auto fill

Ace 25.11.2012 13:47

Ok auto fill ali da nemas posebno i Fill dugme i nemozes sam odluciti koji fill hoces da pustis je bezveze.

casper 25.11.2012 14:08

Ne znam kako je fill in riješen na pa600, ali yamaha to ima vrlo dobro napravljeno. Uvijek možeš odlučiti i pokrenuti bilo koji prelaz od 5 ponuđenih. (svaka varijacija ima jedan prelaz, plus BREAK) Za vrijeme sviranja bilo koje varijacije može se pozvati bilo koji od četiri ponuđena prelaza, dovoljno je pritisnuti željenu varijaciju i svira njegov prelaz.
Mogu se koristiti i kombinacije dva prelaza. Na početku takta se pokrene prelaz sa varijacije A, a u pola takta se pritisne varijacija C. Svira drugi dio prelaza koji je dodjeljen varijaciji C.
Ako ne želimo da pritiskom na varijaciju svira prelaz, dovoljno je istu pritisnutu dva puta. Ili isključiti opciju AUTO FILL IN.

Zato ne vidim potrebu za dodavanje još četiri posebna gumba za fill in-ove. Samo bi nepotrebno zauzela mjesto na ploči.

Dell 25.11.2012 15:09

S tim da break na yamahi nije isto sto i na korgu, na yamahi je break isto kao fill.

mikimiki 25.11.2012 15:58

Nije nikakav problem raditi bez fill tastera.Na kraju opet dodje isto.Cak sta vise na pa600 imas 4 fill-a plus break.Takodje drago mi je sto ostavili i reset takt,pogotovo kad se radi sa nekim pjevacima kojima je teze raditi uz masinu.

Dell 25.11.2012 16:39

e taj reset takt je najveca mana na yamahi sto je nema, to je na korgu do jaja, ali ne samo kod pjevaca bez osjecaja za ritam, nego i kod odredjenih pjesama gdje se u nekim dijelovima pojavljaje po pola takta.

mikimiki 25.11.2012 17:37

Upravo tako Dell.Cudi me da tako nesto nema na Yamahi.Jako korisna stvar.

http://soundcloud.com/mirza-mesanovic/pa600recording-1

Evo da probam ovako..Samo sam na brzinu snimio nekoliko ritmova nesredjenih.

Znaci samo na brzaka.
Ritmovi su dobro poznati koji imaju na download-u.
Ovo mi je prvi puta da bilo sta stavljam pa se izvinjavam ako sta ne ide kako treba.
Dodato:
Malo sam zeznuo Uzicko,ali nema veze.hehehe Tek sam ustao..

Dell 25.11.2012 18:49

odlicno zvuci skroz

mikimiki 25.11.2012 19:00

Evo i nekoliko pop ritmova.

http://soundcloud.com/mirza-mesanovi...g-2-pop-styles

mimiki 25.11.2012 19:03

zato na pa3x imas 4 fill-a i taster za uključivanje Auto fill-a ,i jedno i drugo,tako da ko je svirao rolanda,yamahu sad ovde ima sveee

Minicevac 25.11.2012 21:06

Moze to mnogo bolje ;) Pop ritmovi su dobri vec...

yamahapassion 25.11.2012 22:12

@mikimiki: jel bi mogao malo da snimis neku boju (narodnjacku), malo harmonika i zujalica sa portamentom, neku kontru itd... bas me zanima kako zvuci... Kazi mi kad ucitas set iz npr. pa 800 i izaberes neku boju(sempl) da li se cuje identicno kao na pa800 sa svim efektima itd, ili moras jos rucno da doradjujes? Da li bi mogao ucitati neki drum kit (npr. juve drum kit) pa snimiti ritam sa tim drumom, bas bih voleo da cujem kako to izlazi... Koliko sam shvatio klavijatura nema sempler vec sample player kao npr triton le... sve mozes ucitati, ali nemozes semplovati na samoj klavijaturi, sto meni nesto posebno ni ne treba pored toliko semplova odavde hehe... Hajde kad te ne bude mrzelo ucini mi to, cekam sa nestrpljenjem. Inace, ovo je moj favorit br.1 za sledecu (uskoro) kupovinu klavijature i mislim da je prva liga sto se tice odnosa cena/kvalitet.

nikadvisekorg 25.11.2012 22:28

Zna li neko kad stize kod nas u prodavnice?

Послато са Skate користећи Тапаток 2

Minicevac 25.11.2012 22:58

Citat:

Originalno postovano od yamahapassion (Post 229719)
@mikimiki: jel bi mogao malo da snimis neku boju (narodnjacku), malo harmonika i zujalica sa portamentom, neku kontru itd... bas me zanima kako zvuci... Kazi mi kad ucitas set iz npr. pa 800 i izaberes neku boju(sempl) da li se cuje identicno kao na pa800 sa svim efektima itd, ili moras jos rucno da doradjujes? Da li bi mogao ucitati neki drum kit (npr. juve drum kit) pa snimiti ritam sa tim drumom, bas bih voleo da cujem kako to izlazi... Koliko sam shvatio klavijatura nema sempler vec sample player kao npr triton le... sve mozes ucitati, ali nemozes semplovati na samoj klavijaturi, sto meni nesto posebno ni ne treba pored toliko semplova odavde hehe... Hajde kad te ne bude mrzelo ucini mi to, cekam sa nestrpljenjem. Inace, ovo je moj favorit br.1 za sledecu (uskoro) kupovinu klavijature i mislim da je prva liga sto se tice odnosa cena/kvalitet.

Druze zvuk je isti kao i na pa800/pa2x pro tako da ako si cuo kako te dve klavijature rade onda to je to...I ja nestripljivo cekam da se pojavi kod nas:D

Dell 26.11.2012 00:18

A koja je razlika izmedju samplera i sample playera, jos ne kapiram, moze objasnit neko?

yamahapassion 26.11.2012 00:36

@minicevac: Ako je tako kao sto ti kazes, onda nemam vise nikakvih dvoumljenja oko izbora nove klavijature...
@dell: ako sam dobro upucen, taj sample player sluzi samo za reprodukciju sempla koji ucitas, tj. mozes svirati semplove koje ucitas u klavijaturu ali ne mozes snimati (praviti sempl), dok ti sa tvojim semplerom mozes sve... Neka me neko ispravi ako gresim...

nikadvisekorg 26.11.2012 00:39

Citat:

Originalno postovano od nikadvisekorg (Post 229721)
Zna li neko kad stize kod nas u prodavnice?

evo sad mi drugar javio za cenu u Fr je našao u Normandiji 950e sa garancijom do novembra 2015 god, i novom torbom.

Kod nas i da bude ta cena (što sumnjam znajući da je skymusic uvek drao s početnim cenama), garantujem da ni garanciju neće da daju toliko dugu.

sempler služi da sempluješ, što ne verujem da neko uopšte radi u klavijaturi.

edit: a ja našao polovan star 2 nedelje za 870e

zaki1 26.11.2012 00:42

Poz, i ja koliko sam shvatio razlika postoji samo u tehnickim performansama, slicno kao razlika izmedju DVD playera i DVD recordera,oba citaju isto a ovaj drugi moze i da pravi diskove,pa slicno tome i Pa 600 cita gotove samlove bez razlike u kvalitetu, jedino ih nemoze praviti.

spooxjunior 26.11.2012 02:28

Zvuci lepo... videcemo, videcemo... valjda ce biti neke prezentacije po prodavnicama...:)

mikimiki 26.11.2012 02:33

Yamahapassion

Sve ce ti zvucati isto kao na pa800.Znaci svi user sounds i user dk idu isto kao i na pa2x.

Nisam jos nikakvih zujalica ubacivao ali sve ti je to isto.Jos uvijek odlucujem sta cu da koristim od solo boja.Uvijek prednost dajem ritam sekciji kada nesto novo ubacujemu klavijaturu.Harmonika u Uzickom je bila fabricka.

zeljko 26.11.2012 02:41

Citat:

Originalno postovano od Dell (Post 229693)
S tim da break na yamahi nije isto sto i na korgu, na yamahi je break isto kao fill.

A sta je razlika izmedju Fill-a i Break-a?Ja to jos neznam tacno,a mozda bih mogao da predpostavim,samo znam ja kako god da snimim i odsviram nesto u ritam kad pravim imam 1 takt i moze isto da zvuci obadvoje:D

Vex 26.11.2012 03:46

Zeljko, u pravu si ti, a zvanicno, razlika je sto "break" taster u fabrickim ritmovima na korgu "zvuci" kao i sto pise ;-)

Sent from S3

zeljko 26.11.2012 03:54

A kakva je to razlika?Da se neradi o kratkoj pauzi u ritmu kad se misli na Break?Nije samo da korg ima break ima i ketron,ali sam se uvijek pitao zasto se break zove break a fill ,fill...Ja nisam ucio klavijature nikad a niti sam skolovan muzicar pa da znam sve zato i pitam...Pozz

Da dodam i kod mene na ketronu ima taj auto fill da se ukljuci ako hocu,samo ja to nisam dosada nikad koristio,a naravno ima i dugme na koje mogu uvijek kad hocu da pritisnem fill i da ne mjenja variaciju

Minicevac 26.11.2012 04:06

Break sto i sama rec kaze u prevodu prekid - pauza u ritmu...

Vex 26.11.2012 04:09

Pa recimo da si dobro opisao,break mozes da nazoves tako,a fill-ovi su odradjeni da vise sviraju u nekom kontinuitetu...mada,naravno,uopste ne mora da bude break prelaz na tasteru "break" ,moze biti bilo gde...ali ja kada nesto pravim,sredjujem,i imam potrebe za takvim prelazom,uvek ga stavim na taster "break" radi lakseg snalazenja... isto kao i intro3\count in na Korgu... u fabricim ritmovima se koristi da broji za pocetak,dok u user stilu se koristi na nebitno koji nacin...vise osmisljeno radi slanazenja nego da mora da bude tako ;)

edit: Minicevac,spavaj brate :D

zeljko 26.11.2012 04:24

Aha znaci dobro sam to ja skuzio,mada se nisam prije nikada bavio klavijaturama hehe..Pa primjetio sam ja to isto kod fabrickih ritmova da se o tome mozda radi,samo nisam bio siguran...naravno da treba da se tako i pravi ritam da bude sve na svom mjestu radi lakseg snalazenja kao sto si i rekao slazem se...Moracu malo vise da se pozabavim i sa tim auto filom....Jos nesto me nervira neki dan pravio ritam za pjesmu od zeljka samardzica sve je moje tvoje...I koliko sam mogao da vidim jedan prelaz je citav takt dok drugi pola,a ja mogu samo da napravim 1 takt prelaze ili break...Jesam se iznervirao a hocu da bude kao orginal....Ako napravim pola takta onda mi ima i pauza na kraju takta a netreba.Izvinjavam se sto skrecem malo s teme ali me zanimalo posto vidim da se prica o prelazima,pa zato na brzinu da pitam hehe

Akordeonista 26.11.2012 12:04

To se jednostavno resi pravljenjem ritma u taktu 2/4 a ne u 4/4, ili tako sto ce samo taj prelaz da bude u taktu 2/4!

zeljko 26.11.2012 13:11

Jest samo jedan prelaz bih trebao da bude u 2/4 taktu mislim,samo jos nisam nasao na klavijaturi gdje mogu posebno fill-in da bude 2/4 a drugo 4/4 takt...U programu mogu da pravim kako hocu,ali neznam da li ce kad snimam ritam midi kablom automatski da prebaci 2/4 takt i na klavijaturi to jos nisam probao...Ja sam probao samo u 4/4 taktu...A vidim u midiju da ta pjesma ima i 4/4 i 2/4 taktove koji se mjenja...Dobro si ti rekao svaka cast...Pozz

Trenutno vrijeme na Forumu 01:06

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org