![]() |
Joj Alixe jarane, da se moze taj T2 naci polovan za 1000 Eura kod mene bi vec tri komada u kuci bila :(. A sad vjeruj mi ako hoces, ako neces ne moras, ali sa T2 je lakse rukovati u zivoj svirci nego sa Korgom (pogotovo sad' kako Korgovi imaju ovaj Touch screen). A sto se sample-ova tice, evo vec par mjeseci kako ih jos ubacujem u ovaj PA800 zato sto skoro ni jedan Tritonov sample na koji sam naisao nije uradjen 100% kako treba. E koja bi mi sada razlika bila da sam T2 kupio, opet bi isto vremena proveo dok bi ga sredio kao i ovaj PA800. Nemojte sada pogresno da me razumijete da PA800 ne valja. Hocu da kazem da covjek sta god da ima a hoce to da sredi kako treba, potrebno je vremena i treba od neke nule poceti.
|
Sto se tice SAMPLINGa i STYLE EDITORa PA1X i PA800 su jos male BEBE za T2,
sad sto nevolim sint to je druga stvar. PSR9000 pojesce oba i PA1X i PA800. PSR9000 je u 98 imala 64 MB a PA800 tek danas, 10 godina kasnije. Jebo to ostavi nego TRANZIT: Na Yamahinim aranzerima, u STYLE CREATOR ili STYLE RECORD, kako god ga oni zovu, moze se upisivat MSB,LSB,PC poruke? Mislim direktno ubacivati samo brojke? |
Moze Nedime i MSB, LSB, PCG kao i sve Midi kontrole od 00 do 127 sa vrijednostima a naravno i note sa duzinom trajanja i Velocityjem. Potpuno isto kao i u bilo kom softver sekvenceru kao sto je Logic, Cubase ili Nuendo. Ovo vazi ne samo za Tyros 2 vec za sve Yamahine bolje aranzere.
|
Hmmm...interesantno...
|
"Tranzit"
Aj mi reci onako realno koji muzičar ima pare,studio,i svu aparaturu da sredi T2?Ima jedino onaj koji ima bogatog oca ili je zagrabio nekog velikana za muda...Dakle za PA-seriju ima hiljadu nekih đavola od semplova do ritmova itd...Dakle ima materiala koje su ljudi snimali tako da je toga na tone...Za T2 toga nema a i ono što ima ne liči ni na šta bar po mom ukusu...E sad koji đavo da mladi muzičar kupuje T2 kad će mu džabe stojati a nema para za material?Drugo Adrijane ja sam reko da ima T2 ZA 1000EUR JEFTINIJE OD CJENE NOVOG U TRGOVINI...Zatim kako ti (tranzit)znaš da ja nisam rukovo sa Yamahom?Ja sam bio sat vremena u Yamaha centru i čovek mi pokazo neke cake,ja stavio slušaljke na uho i zajebavo se sa T2 ko neko djete...Za moje pojmove meni je dosta komplikovaniji i neobičan za rad...Nedim i danas dani tvrdi da je PSR9000 bolji od Pa1X...Bogami ako tako misliš nek ostane ali ja sam se nad tom izjavom pošteno nasmijo...Dakle meni je dovoljno i 20MB RAM-a za Drum Kitove i neke multisemplove a većinom pravim sad boje iz internih soundova pošto su jako kvalitetni NEMA muzičara da kaže da koristi ve te boje i da mu svi ti đavoli trebaju-pa ljudi moji par boja klapiš i to je to,32MB RAM je više nego dovoljno....I na kraju Tranzite još jednom poudaram PATTERN od PSR-Serije NIJE kompatibilan sa T2...Ja sam donio par konvertovanih ritmova (preko STW) za psr9000 i nema šanse da ga učitaš u T2,e sad il smo ja i trgovac smotani il je šta drugo u pitanju... |
Alix jest lakse sredit korga. zato sto za njeg mozes naci svasta. a i od toga sto nadjes 90% je smece. znaci opet za dobre stvari moras platit. men licno se svidja yamaha zbog toga sto mi iz yamahe instrumenti vise realno zvuce nego iz korga. a ti kako pricas znaci trebao svi kupovat korga samo. ima i drugi firmi sto prave dobre sprave.roland solton ketron technics itd
meni je jedan muzicar rekao da na svakoj klavijaturi ces naj manje nac 20 dobri farbi il 20 dobri ritmova. jedan profa muzike mi je rekao naj bolja je ona klavijatura na kojoj znas radit. znaci nema veze koju tehniku ima. a na svemu to ako ti neznas mixetu nastimat onda se mozes i sa tyros 2,pa1 i ostalim spravama jebat. |
Citat:
|
Ritmovi pasu svi u pravu si ali dok vec samplovi ne.
Poz. |
i ja sam cuo da su ritmovi kompatibilini. al odo sutra u radnju da se uvjerim.
|
Adise koliko godina sviraš i koliko si instrumenata zamjenio?
Samo mi to odgovori molim te i bez svađe i vređanja...Pozdrav! |
Trenutno vrijeme na Forumu 14:45 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org