YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=40)
-   -   primjer pjesama koje mi sviramo i iz kojeg ritma (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=7544)

Ace 24.04.2011 20:34

Ja licno bi odabrao Desert Shuffle.
Inace o 16 beata, gresis, poslusaj, malo bolje ;)
Mozda imas neki utisak radi dinamike (velocity) ovisi kako je kucan.

I v a n 26.05.2011 14:13

Hehe,vidim da ste se svi uhvatili za Dijamante.Zasto ne moze u sa-sa,jedino sto "cudno" zvuci,drugaciji je aranzman,inace ako pevac ima osecaj za ritam moze da mu sviras i u Begin-u=)) jednom prilikom na igranci u Pozarevcu svirali smo Dijamante u dvojci,kao mnoge druge pesme,svi u kolu a porudzbine samo stizu,nema rumba,nema sasa,nema begin...samo dvojcica...
Dodato:
zaboravih da napisem a ne mogu da editujem pa bih zamolio moderatore da spoje postove
@Razer
Ja bi za ovu pesme iskoristio Counry Swing kod mene na rolandu,pogledaj da li na korgu imas neki Swing pa na prvu varijaciju ides ovaj prvi deo a drugi ili u Dvojci ili na 4-tu varijaciju Swinga cisto da naglasis.Mogu i da ti nakacim neki primer pa da poslusas ako se ne snadjes...

truntro 04.06.2011 17:15

lijep repertoar...ja lično volim i sam ponekad promijeniti ili experimentisati sa ritmovima...ne volim kad se pjesma izmijeni i zvuči vještački ali mi se sviđa kad se lijepo "upakuje" u novi ritam i malo izmijenjen aranžman to sve začini...naravno uvijek ima onih koji vole da je klasika-klasika ako je dvojka-samo dvojka... jedan lijep primjer meni je Nisam te se nagledao-Dado P. u rumbi...čovjek snimio a meni se sviđa pjesma...mada nisam lično prostalica Dj-eveskih mikseva-ono nešto novo i moderno u pozadini a melodija i vokal isti...ukusi se razlikuju

dakiyu 05.06.2011 23:15

Mnoge se pesme danas sviraju u drugim ritmovima iz razloga "ma raji je sve dobro samo da je brzo"...tako se ne secam da smem odsvirati vranjanku u original ritmu nego uvek u rumbi i svi srecni...

gerag 24.06.2011 12:59

Citat:

Originalno postovano od I v a n (Post 184458)
nema rumba,nema sasa,nema begin...samo dvojcica..

Moze sve u dvojci da se svira ali samo po Pozarevcu i okolini i kod vlaha.Idi sviraj Dijamante u dvojci po kafanama u centralnoj Srbiji ili bilo gde drugo dobices otkaz istog momenta,a mozda i batine.Pesma je u 9/8 a dvojka je 4/4 ritam.

marioze 02.06.2012 23:50

dajte nesto u sirtakiju'

splendid 13.06.2012 10:51

Hehe...stvarno stvari za prst na čelo....

Gardinovci, prvi maj pre nekoliko godina....kafana....po koji ritam osim dvojke....i kreće pesma "nikada me život milovao nije"...teče foršpil....dolazi muzika do strofe....a gost, koji je u tom momentu pevao, počinje da peva tu pesmu ali sa rečima od Bore Čorbe...."dok stojim za šankom delimično pijaan....mrzeći po malooo i sebe i drugeee...."....hehe....otkino sam se... :)

sale_band 13.06.2012 11:19

Meni ovo lici na tezu "zvaku".

Dijanti u sa-sa??

Kao prvo, sa-sa je parni a 9/8 neparni ritam, sto ne znaci da nemoze da se uklopi ali na sta to, prvenstveno, lici?
Drugo, mnogi jos uvek neznaju odavirati forspil za Dijamante (pa ni sam Samir Kadiric, Halidov harmonistak)
Ne pokusavam reci da sam ja sad neki extra svirac, cak naprotiv, ali sto ne ide, ne ide!

sale_band 13.06.2012 11:20

Izvinjavam se na greskama, uvijem mi ovaj iPhone steka poslije nekoliko piva :)

Dell 13.06.2012 13:39

Nista, nista, znamo da si mislio da napises Ramonishtak :lol: :lol: :lol:

A ovo za corbu je zesce do jaja :D

Trenutno vrijeme na Forumu 16:10

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org