YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Editori ritmova (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=21)
-   -   Vista/SW+Awave (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=4012)

flosarka 27.05.2008 21:40

Puno ti hvala WAXTER na objašnjenju.Znači na laptop ne ide.Ok uglavnom da sad znam i da se nisam poćeo đabe zezati sa njim.
Šta je u stanju napraviti Zoki-Korg nemam pojma al svejedno sam mu zahvalan oko pomoči jer je stvarno hteo pomoči oko toga.E pa sad može biti da čovjek ima i pravo samo mi ne shvačamo kako i šta je tačno hteo da kaže barem ja ne shvačam stvarno ono sa cd-jem i skoro ništa od napisanoga.Uglavnom ne shvačam kako to da uradim i neču ni da probam jer sumnjam da če mi uspeti.
Sve u svemu ovom temom jesmo i nešto saznali i naučili a ni šale malo nije na odmet.
Pozdrav svima na forumu

DAISA pa daj molim te onda stavi negde te creckove gore da se i mi ne mučimo upasti Nedimu u komp.Hahaha
A šta onda nisi Nedimu to prodao po polovnoj cjeni?Hahahahhaa

vingula 27.05.2008 21:57

hebote led....pa ovo postaje sve zanimljivije :D

daisa 27.05.2008 22:07

Citat:

Originalno postovano od flosarka (Post 38889)
DAISA pa daj molim te onda stavi negde te creckove gore da se i mi ne mučimo upasti Nedimu u komp.Hahaha
A šta onda nisi Nedimu to prodao po polovnoj cjeni?Hahahahhaa

Vidis ja sam zbog tih stvari dobio i banani i opomena tako da od postavljanja nema nista........ali,...hm.....PP

svirko 27.05.2008 22:34

Bogami, stvarno zanimljiva tema.
Bojim se da, drugi put dok otipkam na mozilli yu-midi, da mi iz ekrana ne iskoči banana i ne ubije me.

Napeto, napeto..

Htio sam samo dodati još, za Vistu vam je izašao SP1,a konkretno ja sam imao Vistu Ultimate na laptopu HP i sve mi je radilo, jedino sam morao drivere za zvuk skidat s interneta

flosarka 27.05.2008 23:46

E DAISA sad si me na smrt preplašio zato molim te ko boga nemoj stavljati ništa takvo gore,da ne budem ja nešto kriv a i Nedim mislim da bi se ljutio jer je sad več kupio te stvari pa ne bi bilo fer od tebe.Hahahaha

Vaxter 28.05.2008 00:42

Za sad je se u granicama shale, tako da nije problem.
Bar ne josh uvek... ;)
Daisha je zapamtio, na tezi nachin, kako se prolazi zbog crackova.
Sherif je bio jako brz... ;)

Najbrzi okidach na divljem zapadu... ;)

flosarka 28.05.2008 01:17

Da to je samo šala znam da se tako nešto nesme raditi.

Nego Svirko baš i jeste sa tim driverima problem.Ja sam tada pored kompa dobio cd za vistu kao sa svim driverima i kad sam to naložio za zvuk i sve ostalo baš tek onda skoro ništa mi nije više radilo.Sa tim sp1 packom sada neznam kako je jer imam od tada xp.

svirko 28.05.2008 10:21

Pa ovako, ja ko što sam reko imam HP laptop, dobio sam free DOS mogućnost, znači sam sam si stavljao operativni sustav, Vistu Ultimate. Doduše sad imam XP, jel Vista nije bila, kako da kažem trajna, nego trial verzija, tako da sam istu deinstalirao. Šta se tiče SP1, kad sam ja stavljao Vistu još ga nije bilo, ali drivere sam sve skinuo direktno download sa interneta. Čak ne sa HP-ove stranice, jel tamo pola drivera ne radi ( barem meni nije ) nego kod pokretanja sustava je sam odredio da treba drivere za određeni hardware i lijepo mu staviš da skida i nađe si to na NET-u.
E,sad ja mislim da imam negdje te drivere na CD-u, za zvuk i još koješta, pa ću ti ako želiš to potražit i poslat. Uglavnom meni je STW radio, dok Awave, iskreno nisam ni probavao

Pozdrav,

Svirko

Alix 28.05.2008 11:09

Po mojim iskustvima WINDOWS XP najstabilnije radi,i najteže ti je provaliti sa NET-a u komopjuter...VISTU kite samo ljepe ikone i teme,a u suštini je mnogo slabiji sistem i mnoogo lakši za provalu preko NET-a...Al pošto me već boli glava od Microsofta i njihove pokvarene politike,namjeravam da pređem na APPLE---Dakle imo sam nekad onaj MacInTosh (sa g4 procesorom iako nikad nisam sazno kolika mu je brzina),a sad kad vidim kakve kompjutere proizvode i koje sisrteme koriste---Nema bolje...Samo im je i cjena drastična i programima su malo poslabi i škrti...

flosarka 28.05.2008 13:42

Da SVIRKO to je sasvim tačno sa tim driverima.One koje sam ja dobio pored kompa šta bi trebali biti baš najbolji i originalni rasturili mi sve živo.Ne znam dal je taj problem najviše zbog tih zvučnih kartica.Imam i u laptopu i u pc-ju Realtec a na laptopu ispiše je AC 97 Audio a na pc Realtec i sasvim sve drugčije stoji mada su za oba driveri jednaki a na oba su sad xp.Več tu nešto nije sa tim kako treba i sigurno je da laptopi imaju bolje odnosno kvalitetnije karte te sve ostalo od pc-ja jer su i skuplji.Na xp ima kad ideš na podešenje karte odnosno gde stoje driveri(device maneger-Sound and video and game controller)Soji tamo puno drivera i svega i kao što su Midi mapper i tako dalje koji su za rad i sa primjer Cakewalk STW i takve programe neophodni za pravilan rad.E na Visti tamo je stojao koliko se sječam samo neki Audio legace il nešto slično a drugo ništa. mada sam to provjeravao i trebalo bi u tom kao da stoje svi ti driveri al to nije bilo tačno.Uglavnom zbog toga sasvim sam siguran da zato ne redi sve kako treba na visti što se tiče svih tih programa jer programi to traže a ne nađu a taj cjelokupni kako da kažem zatvoren driver oni ne poznaju.Cakewalk na visti trežio mi je uvjek Chose Port i naravno sam odključio onaj piano midi i gsmsynth ili šta več bilo ali on kao dalje nema toga i nije prihvatio dako da sa prekinuo taj prozor.A začuda bez svega zvuk je bio što nije po pravome normalno jer evo na xp ako to nije uključeno baš ga nema.Vidiš več ovdje ko zna o čemu se radi.
A STW nisam mogao nikako da registrujem nije prinilo dok nisam na podešenju ikone STW dolučio kao Administrator a zvuk je proradio kad sam isto tamo dolučio kao kompatibilnost za windows XP sp2.Ali kad sam tamo odrađivao ritmove nije bio tekuči zvuk te se gubio ili zapinjao a največe sranje bilo to kad sam ritam stavio na klavijaturo tamo je na njuj isto tako radilo.E radilo je tako i na Cakewalku a posle i midi file tako je radio.E oko toga bi morala da se vista ispravi kao prvo onda puno stvari na njoj radilo bi jer se taj problem oko tog drivera nanosi na mnoge stvari na njoj.

Celu sam stranu popisao ali sam hteo da pojasnim što više kako se meni događalo pa če možda nekome lakše biti da pronađe neku variantu oko toga.

ALIX xp puno bolje jest radi dok radi a za provalu u xp ili vistu neznam mada bi vista morala biti barem kako microsoft tvrdi puno bolje zaštičena.
Jedino šta sam siguran jeste kod viste to da ako se nešto rasturi ne mislim ako ti neko provali unutra nego ako si sam šta poremetio jako veča je verovatnost da češ je na safe mode sigurno popraviti nazad.Meni se više puta to deselo baš na visti kad sam probavao i nalagao te drivere i uvjek se popravila nazad što mi se nekoliko puta kod xp več desilo da nije išlo.To je na visti i zbog toga pošto si ona pravi obnovo systema skoro za sve šta je na računalo naloženo ali zato uzima i puno rama te mjesta na hd-ju i tako dalje.Sve u svemu i jedni i drugi ne valjaju ništa al jebi ga kad nešto mora da imaš a Microsoft počeo srati sa svim programima da uskoro več nečeš moči ni mp3 slušati na računalu ako nečeš imati vistu.Hahahhaa
Pozdrav svima

Trenutno vrijeme na Forumu 00:05

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org