YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Servis klavijatura - uradi sam (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=46)
-   -   Pa1x sa 64 mb RAM memorije (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=1762)

triton_Extreme 19.03.2007 13:42

Pozdrav Almire,

Dobio sam i ja evo punu kesu memorije od korgovi klavijatura pa cu da probam, javicu!

Elvis

yu-midi 19.03.2007 14:01

Nevrijedi ti da si dobio pun vagon ako nisu pravi.

Kingston Edo RAM 2x32Mb SIMM 72-PIN 60ns (nano sekunde)

Nisam ni ja siguran dok ne isprobam ali siguran sam da radi sa 64MB.Rekao sam da cu uskoro da javim.

Ti ramovi su skoro izasli koliko znam.

triton_Extreme 19.03.2007 14:10

Hehe okej hvala javi ako ti hoce!

pozdrav

triton_Extreme 19.03.2007 14:17

A gdje da ih kupim ako mognu???

Alix 19.03.2007 15:30

Ej Miodraže...INŽINJER SA KORGA,i kao mnogi odgovorni ljudi na KORG forumu tvrde da ne postoji mogućnost da radi 64MB na PA1X...jer da ta mogućnost postoji,novi OS3.0 došo bi sa opcijom 64MB i Pa1X bi lakše prodavali...tako da ako tebi taj đavo upali odma javljaj da i ja to kupim...Ali za informaciju EDO RAM se presto proizvoditi još 1995-te godine....Dakle prijatelju od toga je već 12godina...ne razumem odkad se ponovo prave EDO RAM-ovi...A 60nS (to je vreme ili čas koji je potreban za upis 1bit-a informacije koje šalje procesor)...Skoro sve pločice EDO 32MB Rama su 60nS...
Dakle standard važi za SVE RAM-ove koji su za PC...72-pinova,Napon +5Vdc,60nS...Prvi EDO je napravila firma CUBIG-koja je propala u sudjelovanju sa Intelom kad su napravili Intel P1 koji je umjesto SIMM-modula imo EDO Ramove sa 8x većom kapacitetom i manjim dostupnim vremenom zapisivanja informacija,ali se eto ta tehnologija prenjela i na sinthove...tako da priča da se dan danas prave neki nove verzije EDO rama :wink: ...ne vidim poante da to radi...A i kad bi radilo to bi bila odlična reklama za KORG jer bi mnogo ljudi kupilo odmah PA1X da ima 64MB...Al neka ljudi sad ću ja ako BOG dragi poživi sebi prodati Classica i Kupiti Yamahu Tyros-2 sa 1GB RAM-a...pa nadam se da je dobar sinth,mnogi ga hvale...Pozdrav!

Alix 19.03.2007 15:39

Ej gazda izvini za ovaj post ali ako su ti ramovi ovi što sam dole postavio 100% neće da rade...Evo našo sam specifikacije preko serial numbera na etiketi na ramu pa pogledaj jesul i tvoji ovakvi...

Full specifications - Kingston 32 MB DRAM SIMM 72-PIN Hide
Manufacturer: Kingston Technology Co.
Part number: KSENPM564
General
Storage Capacity )
Localization N/a / N/a
Compatibility PC
Memory speed 66 MHz
Check Width 0 bit
Memory
RAM type DRAM
RAM technology EDO RAM
Form Factor SIMM 72-pin
Memory Speed 66 MHz
RAM data integrity check Non-ECC
Module Configuration 8 x 32
Expansion / Connectivity
Compatible Slots 2 x Memory - SIMM 72-pin
Manufacturer Warranty
Service & Support )
Expansion / Port(s) Required
Total slots required 2
Required slot Memory
Socket type SIMM 72-pin

yu-midi 19.03.2007 16:05

Nisam rekao da se proizvode!
Mislim da nisam bio dovoljno jasan.
Ranije su letovali ramove i da su sa tim uspjeli da probiju na 64MB e sada su nadjeni ramovi sto rade bez ikakvog letovanja ugradi i puni.
Ja vec imam 2 seta po 40-50MB sto znaci da moze,jos nemam ramove i napomenuo sam kad nabavim javicu vam.

nikadvisekorg 11.06.2010 13:55

da osvezim temu, sta je bilo s tim ramovima, jel moze da radi samo tako, ili ipak mora neka prepravka na ploci da se radi???

boris-366 23.09.2010 16:05

i mene bi ovo interesovalo sta napraviste jeste li uspjeli sa tim ramovima da nabacim i ja :D

korg18 23.09.2010 17:57

korg18

da sam na vasem mjestu nebih se puno zezo ko tih ramova,vec 2 pa1x se spale zbog toga,evo umene jaran trecu pa1x uzeo i opet hoce to sa ramima,moj savjet ne pokusaji,na maticnj ploci se letuje jedan konektor zvani procesor sa pa800 koji podrzaje ram 64 eto toliko pozz.

Trenutno vrijeme na Forumu 02:43

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org