YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Koliko Kolega na Forumu zivi od muzike? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=14910)

jeftabgd 03.09.2010 16:32

Imam 42 godine a novac od muzike zaradjujem 30 godina,t.j.od moje 12.godine.Otac mi je bio muzicar pa sam rano upao u kombinacije.Nikad nisam radio nista drugo osim muzike(davao sam casove harmonike).Naravno da moze da se zivi samo od muzike ali napominjem svima da je to ponekad mnogo teze nego da radis na gradjevini.Kao i svaki drugi posao,zaradjuje se oniliko koliko vredis kao muzicar(ima i onih koji ne vrede nista a zaradjuju mnogo,ali to je situacija i u drugim poslovima,ko se kako prezentuje i proda).Svaka prica je za sebe.......neko uplacuje penzijsko i socijalno,neko steka lovu i kupuje stanove,neko placa razna osiguranja i sl.Postoje razne vrste odstupnica.....sto se tice penzije.Ja sam zadovoljan svojim poslom,mada ima trenutaka kada se manje radi ali zato postoji banka...pa kad ima puno,odes u banku i stavis lovu da bi imao u periodu kad nema posla.

gega 03.09.2010 16:50

**

Pametno zboris jefto.

Zavisi kako se pogodi tezga...ako radis jeftinije...nadas se baksisu ...a ako imas goste kao sto su bili na zadnjoj svadbi na kojoj sam bio gost...moguce je da baksis taman pokriva troskove goriva.

Meni se cini da su svi imali skorpije i zmije u dzepu pa nisu smeli da zavuku ruke u dzep =))

bokivelik 03.09.2010 18:20

....

gega a ti jesi imao zmiju u dzepu?:lol:

gega 03.09.2010 18:27

**

Nisam :lol:
Ovog momka sam ja pogodio. To je bio moj poklon domacinu (rodzaku)od mene.

caka012 04.09.2010 17:02

Ne zivim samo od muzike, radim i u firmi, ali ako mi je tamo plata 20.000 dinara, onda shvatate da drzavna plata mnogo manjim procentom ucestvuje u kucnom budzetu od svirke. Ako tome dodam da sam u kreditima, znaci da platu skoro i ne vidjam. Od muzike moze da se zivi, ali mora mnogo vremena da se posveti.

nemanja 1982 04.09.2010 18:00

Poznajem dosta ljudi koji su muzicki obrazovani i koji su muzicari vanzemaljci a nemaju za hleb,a znam i one sto ne znaju 10 pesama da odsviraju a imaju para,danas je sve kako se ko snadje.

caka012 04.09.2010 22:13

@nemanja 1982

Lepo si to rekao, kako se ko proda. Ali i to je znanje, prodati se dobro a pri tom ne vredeti mnogo.

Boban010 04.09.2010 22:20

Mislim da za to ima drugaciji naziv,kad nesto sto ne vredi debelo naplacujes!
I ne smatra se vrlinom nego manom,naravno u nekom drugom svetu!

Vule 05.09.2010 00:24

@ Bobane,a u kom svetu života ti se to smatra manom?

Suština savremenih ekonomskih tokova je prodaja magle...svuda na svetu i u svim poslovima je tako

Citat:

Originalno postovano od caka012 (Post 145430)
@nemanja 1982

Lepo si to rekao, kako se ko proda. Ali i to je znanje, prodati se dobro a pri tom ne vredeti mnogo.

Ovo je suština...marketing i prodaja...mi se smejasmo ovde Karleuši i onom njenom čuvenom snimku "tihi ubica" a žena napuni Beograsku Arenu...gospodo umetnici gde je greška? :)

Greška je u nama što ne umemo da se prodamo pa su nam drugi krivi...hvala :)

Boban010 05.09.2010 00:44

@Vule
Pa valjda u normalnom svetu!
Slazem se da treba naplatiti svoj rad,ali ponavljam,nesto sto vrlo malo vredi bezocno naplacivati debelo u normalnom svetu se zove prevara i za takve mahinacije se odgovara i krivicno.
Jedino ne vidim na koji nacin ovo tebe dotice pa ovako reagujes jer profesionalac si u svom poslu i sto se tice svirke a pogotovu pesme?

Trenutno vrijeme na Forumu 06:27

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org