YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Hajde da se zalimo! (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=7897)

Amater_svirac 19.12.2014 17:34

uh, nezgodno

Uh kolega, pretpostavljam da je u pitanju neka gnojava cista... kako to ranije nisi primetio kad je bila manja... obicno se jave zbog nestrucnog davanja injekcije i/ili nesterilnosti igle kojom se ista daje, ali treba dosta vremena da toliko "naraste".

Brz oporavak zelim!

smuchac 19.12.2014 17:38

Hvala druze. Primjetio jesam samo kako je to bilo poput vece bubuljice,kontao sam da je cir i da ce puknuti a ono cista na kraju... Sad je vec bolje,sjedim normalno i hodam bez problema. Dva tri previjanja dnevno,antisepticki samponi i to je to a rupa kad se popuni,popuni...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

sale_band 07.02.2015 12:46

Javljam se sa svadbe...

Radim sa harmonikasem i nekim pevacem koji je tu privremeno pa u'vatio tezgu.
Dzaba, napio se kao dupe...

VUNIMRAV 07.02.2015 12:50

Da nije pevač Dule?

sale_band 07.02.2015 15:53

Nije Dule :) Znaci, ima ih vise... :D

rolandx 07.02.2015 16:32

Boli te uvo :D Mora nekad i tebi da bude potaman...... Nego vidi ti našta liči kuma :D :D :D

Dell 07.02.2015 17:58

Eh, šta je ne dobrih, nego odličnih pjevača otišlo u tri lijepe jer vole popit na tezgi. Čitavu večer šupljira, kolege i to većinom instrumentalisti ga čupaju, a onda u zoru kad se svi umore ko kerovi on bi se onda dokazivao i pjevao Đul-Zulejhe, Šabane i Muhareme...

Yikwo 07.02.2015 21:46

Pustite ljude bre da piju sta vam je :)
Dok gadja slovo R, dobro je :)

smuchac 09.02.2015 01:21

Ja bi ga otjerao. Ima kad da se šlogira,ovo je biznis i reputacija kojeg pijani glupson za cas sjebe a godinama se gradi.

sale_band 10.02.2015 09:43

Oterao ga je gazda, koja bruka...

Yikwo 11.02.2015 04:45

To Sale , samo nek je veselo i nek ima akcije :D

nemanja 1982 15.04.2015 14:58

Sinoc jedan seljak nasrnuo na mene pijan iz cista mira i obalio mi xp10 ,izgrebao se odozdo izlomio,ispod onih izlaza,kad ga nisam ubio ali sta ces,svasta mora da se trpi jos mi telefon bio na njemu ispade mi i telefon i slomi mi tac i sve ode .. :-O

rolandx 15.04.2015 20:18

Sreća pa nije Kurzweil.... Težak je život nas umetnika... Jad i čemer. I kad krenemo par pesama za našu dušu... Dođe lola, ( jedva...) i traži ,,Ja vragolan i moj deda" a u ruci zgužvao 200 dinara... a umislio da drži 500 evra.... Jooooooooooooj živote , joj

nemanja 1982 15.04.2015 21:16

Sreca njega nisam poneo,ovo stotinak evra pa ajde,inace kad ga budem uhvatio treznog ovih dana,naplaticu mu 500 ;) Ma narod je obicna bagra danas. slazem se sa tobom kolega :)

beronjan 15.04.2015 21:47

E buraz moj... Pa posle kažu "lako je vama muzičarima, svirate, cugate, muvate ribe i još dobijete pare, ništa lakše"... 'lebe što te jedem :) Dobro da nije Kurzweil, uh :D

nemanja 1982 15.04.2015 21:57

Ma za kurzweil bih ga ja odrobijao vec :D Ma cutii nisam hteo da ga lemam ovako,cekam ga :)

Yo-L-Kan 17.04.2015 00:02

Vala!

Citat:

Originalno postovano od rolandx (Post 279579)
Težak je život nas umetnika... Jad i čemer. I kad krenemo par pesama za našu dušu... Dođe lola, ( jedva...) i traži ,,Ja vragolan i moj deda" a u ruci zgužvao 200 dinara... a umislio da drži 500 evra.... Jooooooooooooj živote , joj

Vala svaka ti je na mestu! Samo ti fali par znakova uzvika na kraju i to je to. :)

b-( ^:)^

Alen P 13.07.2015 15:27

Ne znam da li se o toj temi pisalo... Ali to jest za temu ''Hajde da se žalimo''.
Pa evo, ja se žalim na fajlaše. Ne konkretno na fajlaše koji znaju svirati, pa izbrišu ili utišaju određeni kanal, i uz fajl sviraju ko da su u bendu, već o fajlašima koji su neki bivši bubnjari, gitaristi. Pa se stari bend raspao, oni neki (ispod)prosječni glazbenici, bez benda, posla, pa kupe neki jeftini arranger pod uvjetom da ima usb, kojeg napune midijima i puštaju pjesme a da ni ne znaju iz kojeg akorda je koja pjesma. Evo, ja sam živi svjedok da toga ima u našem kraju, i toga ima sve više. Upper 1 je na nuli, oni glume kao da sviraju. I glume loše. Među takvim ljudima-pseudo muzičarima ima meni dragih ljudi, koji su dobri kao ljudi, ali problem je taj što to nema veze s njihovom dobrotom, već s njihovim radom kojeg čak smatram prevarom. Što se tiče cijene, u prosjeku su nešto jeftiniji nego npr. ja, ali radi toga imaju puno više posla. I jedina preokupacija im je gdje naći što bolji midi. Kao što rekoh, ne zamjeram glazbenicima koji sami rade midi filove, pa puštaju svoje, ili oni koji uživo sviraju uz midi, već oni koji zaista nemaju pojma o tipkama a time ugrožavaju one koji se trude, skidaju pjesme, stalno rade na sebi. Vjerujem da na ovome forumu ima takvih fajlaša ali smatram da neke stvari treba reći javno, 'bobu bob, popu pop'.
Dodato:
Ne znam da li se o toj temi pisalo... Ali to jest za temu ''Hajde da se žalimo''.
Pa evo, ja se žalim na fajlaše. Ne konkretno na fajlaše koji znaju svirati, pa izbrišu ili utišaju određeni kanal, i uz fajl sviraju ko da su u bendu, već o fajlašima koji su neki bivši bubnjari, gitaristi. Pa se stari bend raspao, oni neki (ispod)prosječni glazbenici, bez benda, posla, pa kupe neki jeftini arranger pod uvjetom da ima usb, kojeg napune midijima i puštaju pjesme a da ni ne znaju iz kojeg akorda je koja pjesma. Evo, ja sam živi svjedok da toga ima u našem kraju, i toga ima sve više. Upper 1 je na nuli, oni glume kao da sviraju. I glume loše. Među takvim ljudima-pseudo muzičarima ima meni dragih ljudi, koji su dobri kao ljudi, ali problem je taj što to nema veze s njihovom dobrotom, već s njihovim radom kojeg čak smatram prevarom. Što se tiče cijene, u prosjeku su nešto jeftiniji nego npr. ja, ali radi toga imaju puno više posla. I jedina preokupacija im je gdje naći što bolji midi. Kao što rekoh, ne zamjeram glazbenicima koji sami rade midi filove, pa puštaju svoje, ili oni koji uživo sviraju uz midi, već oni koji zaista nemaju pojma o tipkama a time ugrožavaju one koji se trude, skidaju pjesme, stalno rade na sebi. Vjerujem da na ovome forumu ima takvih fajlaša ali smatram da neke stvari treba reći javno, 'bobu bob, popu pop'.

Rudiiiii 13.07.2015 18:32

jbg Alen, u Zagrebu postoji 'fajlas' za kojeg same gazde pitaju, ono: dolazi cijeli bend i gazda pita da li je i on tu, ako nije nista od posla. Tip se toliko uzivi u 'sviranje' da neki dobri muzicari nisu mogli reci da li svira solo part ili ne. Uzmi ili ostavi.

Alen P 13.07.2015 19:34

Da... Došlo je vrijeme da je gazdama bitno da imaju muziku. Nije bitno kakva je, već: ''imamo svoju glazbu''. I da je što jeftinija. A tu će mjesto naći mnogi fajlaši. Jer realno, mi si na neki način naplaćujemo i svoj rad, trud, ulaganje u sebe, stalno vježbanje jer ti je to potrebno. Dok su fajlaši svega toga oslobođeni. Dal' je to priča ili izmišljotina, znat će oni koji sviraju po vani, da je inspekcija čak lovila takve glumce koji ne samo da nisu svirali, već nisu ni pjevali!!! Puštali su cijele matrice. Ok, snimane s njihovim vokalom ali za Boga dragoga... :=)

Rudiiiii 13.07.2015 19:45

Ali situacija je zbilja apsurdna, dodje cijeli bend, nabudzen, opremljen i bend ustvari glumi da svira dok fajlas ima svoju tacku :) Licno sumnjam da inspekcije love glumce, fajlase ili bilo koga, njih bi trebalo da zanima samo radna dozvola zavisno kako koja zemlja regulise muzicare.

Alen P 13.07.2015 21:53

Uf, pa i toga ima? I onda oni prave konkurenciju pravim glazbenicima. Genijalno.

rolandx 14.07.2015 13:11

Šta ćeš kada svi gledaju Pink.... =)) Finale ,,zvezde granda" u makedoniji, svi pevaju na matricama. Keba otpeva prvu pesmu uživo uz matricu, kada je skontao da je blagi užas, okrenu se preta toncu i rekao da pusti kompletnu pesmu ( plejbek). Čak se nije udostojio ni drugu pesmu da otpeva uzivo uz matricu. Koncert bre ej... Hiljade ljudi... Nema benda, nema muzike uživo. Da sam na mestu publike okrenuo bih se i otišao! Strašno. Pa šta je ostalo za nas mučenike? Ništa. Zinula zadnjica Popoviću da ne plati bend ili ne daj Bože da neki pevač ne zna da otpeva uz bend. Pa ko je ovde lud?

Alen P 14.07.2015 14:31

Zaista nevjerojatno. Kod nas još uvijek nema benda koji bi svirao na matrice-barem koliko znam. Svi rade, trude se, i ove godine začudo svi imaju dosta posla. I kod njih je ok što se ne natežu s nekim bandom koji svira na matrice. Kod OMB je druga slika. Kažem, meni je mučno što osjećam za konkurenciju ljude koji čak uopće ne znaju svirati klavijature. Pa nevjerojatno. I daj sad zamisli...ovdje postoji tema o T4/5-vrlo skupe, kvalitetne klavijature. I imaš da 'zagreješ stolicu' kako se ovdje govori, da je središ, uživaš u onome što izvučeš iz nje i zatim sviraš za maltene iste novce kao i fajlaš s npr. pa50, kojemu je on itekako dovoljan za sve što mu treba. Još nek je bolji vokal od tebe (pa tc-helicon), još te i pokopa... :=) Da nije žalosno, bilo bi smiješno.

Da nadodam, ja sam pratio sad X Faktor, The Voice. Ali The Voice je za nekoliko klasa bio jači od XFactora upravo radi toga što je pjevače pratio band i to top topova. Uživao sam u glazbi, zaista i divio se kako ljudi sviraju, pjevaju.

smuchac 14.07.2015 22:09

X factor je čobanluk. Od ponašanja žirija do prijenosa i hrpe neprofesionalnih kikseva i navlačenja napaćenog naroda da ostavlja pare zivkajući.... Haos.

sinisa 20.07.2015 17:06

Kad smo vec kod matrica pita me covek danas dali triton tr koji prodajem prima mp. Ja reko ne razumem pitanje,a on odgovori : “meni treba da radim na matrice posto nisam muzicar i treba mi upakovana klavijatura sa pesmama da li bilo to na usb, na cd , sve jedno samo mi vazno da ima dosta pesama“ Sta reci.... :(

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Alen P 21.07.2015 08:44

"Da radi na matrice"... Urnebesno. Eto, takvi fejkeri mogu kupiti Medeli A800/1000 i mlatiti lovu.

Fekete 28.07.2015 13:46

to je danas sa matricama opće poznata stvar, većina koji rade tezge kao OMB ili neka dvojka, trojka najlakše im je brate opičit matricu i ožeži. Mlate lovu isto kao i svirači koji zbilja sviraju. To je žalosno i moram priznat da sam tek u par slučajeva bio na par svirki gdje čovjek zbilja svira i čovjeku kapa dole do poda. Najgore je još kad puštaju midi fajlove i pjevaju, čak se ni ne potrude da bar imaju matrice, već to zvuči kao da si došo na neke karaoke... =))

velja87 22.08.2015 00:56

Aca Lukas nastupa u sredu kod mene u gradu, a ja radim trecu smenu! :(

rolandx 22.08.2015 11:33

Blago tebi... Zamisli da moraš da slušaš ono mucanje i zamuckivanje.... =))=))=))

sinisa 18.01.2016 18:53

Dam oglas za pevaca i napisem : " Potreban pevac za rok, pop, folk od 22-35 godina iz Temerina, Novog Sada ili blize okoline"

i javlja se lik =))

Suzana Krstivojevic
si i z bg a

Sinisa
Nisam iz BG,trazimo pevaca iz Novog Sada ili Temerina,u ostalom tako pise i u oglasu.

Suzana Krstivojevic

druze ako si ti mislio da mozemo da saradjujemo i da imamo svirke samo u temerinu i novom sadu.... onda si se grdno zeznuo. pun sam svadbi od crne gore do austrije,a tek sada vidim koliko si ozbiljan u poslu

Sinisa
Kao prvo:
lepo pise iz Temerina ili Novog Sada,sto znaci TRAZi SE PEVAC IZ JEDNOG OD TA DVA GRADA ILI BLIZE OKOLINE. Ti postavljas pitanje jesam iz BG sto znaci nisi ni procitao oglas. Upravo zbog ozbiljnosti posla koji sledi clanovi benda moraju da budu iz Ns ili okoline zbog redovnih probi koje ce biti 2 puta u toku nedelje i na kojima nema izostanaka jer se radi za Macak Misu.

Kao drugo ja nisam nista mislio niti kontaktirao tebe nego ti mene sa glupim pitanjem na koji vec postoji odgovor u samom oglasu.

Suzana Krstivojevic
dobro pametni jer ti mislis da ja nemogu da dodjem u tvoj kraj sta si ti u zimbabveu ne kapiram

Dalje nisam hteo da se nastavljam sa njim vidim da je lik zreo za Dr. Laza Lazarevic ili je pobego od tamo.Kakvih sve likova ima ja ne verujem,danas vise ne mozes da das ni oglas, a da te ne spopadne neka budala... :(

rolandx 18.01.2016 19:07

Z Mačak Mišu... koji je naziv benda ili je tek u najavi? Znam dosta kolega koji sviraju u bendovima kojima je on menadžer :D . možda je Miša mogao da vam nađe nekog ?

sinisa 18.01.2016 19:11

Tek u najavi... Trebali smo već da počnemo sa probama, i da se sastanemo sa Misom ali nam pevac završio u zatvoru tako da sad to sve stoji do daljnjeg.

Milan$ 18.01.2016 19:11

ahahahah vrh prepiska, lik je pobedio, lil gospodja/gospodjica sta li je vec...odmah s neba pa u rebra - "ako si mislio ovako da saradjujemo"=)) ima ih svakakvih :D

sinisa 18.01.2016 19:18

"Ako si ti mislio da možemo da saradjujemo" zamisli, kao da sam ja kontaktirao njega i predložio mu saradnju... :D Ovako nesto moze samo meni da se desi.. :)

EmirTotic 19.01.2016 15:21

Ništa čudno, hajde nepismenost je već nešto na šta je svako oguglao, ali fali osnovne kulture danas mnogo. :) Ko ne zna šta će sa svojim životom, on se uhvati mikrofona i prosipa pamet. Takvo vreme došlo jbg.

Amater_svirac 19.01.2016 16:26

Ha ha

Sinisa, tebi bolje da ne postavljas oglase vise, vidim i onaj predhodni sto ti se javio tip za Tr kome trebaju matrice za svirke a nije muzicar a onda sad ovaj sto se javlja "za saradnju"... Bas te krenulo:lol::lol:

Trenutno vrijeme na Forumu 05:25

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org