YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Korg Pa600 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=23591)

nikadvisekorg 08.01.2013 16:15

nismo se razumeli ili ja nisam najbolje objasnio šta sam hteo da napišem.....
hteo sam reći da ovi snimci koje izbace strendžeri nama ništa ne znače... a da sudimo po njima nećemo (kad bi to radili nikad korga ne bi uzeli) jer znamo da ove klavijaturice mogu i drugačije da zazvuče..... bar iz mog iskustva s korg aranžerima znam..... od korgovih aranžera jedino nisam imao (u svom vlasništvu) onaj modul i4m..... i pa3 koji ni ne planiram da kupim dok ne padne ispod 1000e a to je za jedno 7 godina =))

manite se snimaka, klavijatura je best buy za 999e samo ako nema problema ( a to ćemo tek da vidimo) sa ram memorijama ili drugim komponentama.....

ne očekujte previše, ali za 99% klavijaturista koji su kupili pa3x samo da bi ubacili set od pa800 koji ima južni vetar i dva-tri traskala za solo je ovo mnogo mnogo jeftinija i zgodnija varijanta.... pogotovo za one kojima drugi, da izvinete, ubacuju na gotovo... set :lol:

odidedi 08.01.2013 22:00

Stize pa600 za koji dan__treba mi pomoc

Stize mi pa600 za koji dan. Na probu (30 dana). Yamaha s750 je vec stigla i u nju sam ubacio besplatan "Best of Europe" Expansion Pack kao i par "styles" od nasih momaka ovde. Ideja je da prikljucim obe klavijature na moj razglas, ubacim ritmove Balkana, i odlucim se koja ostaje a koja ide postom nazad. Za Korga sam skinuo par "klasicnih" setova (Pasha, ****...) za pa800 pa mi treba pomoc kako da "prepakujem" one kompresovane "delove" setova. Da li bi neko mogao da mi napise (mikimiki ima vec iskustva?) malo detaljnije korak-po-korak kako da set spakujem u jedan i kako da ga ucitam u pa600. Hvala unapred i srecna 2013-ta!

Minicevac 09.01.2013 16:22

Citat:

Originalno postovano od odidedi (Post 233042)
Stize mi pa600 za koji dan. Na probu (30 dana). Yamaha s750 je vec stigla i u nju sam ubacio besplatan "Best of Europe" Expansion Pack kao i par "styles" od nasih momaka ovde. Ideja je da prikljucim obe klavijature na moj razglas, ubacim ritmove Balkana, i odlucim se koja ostaje a koja ide postom nazad. Za Korga sam skinuo par "klasicnih" setova (Pasha, ****...) za pa800 pa mi treba pomoc kako da "prepakujem" one kompresovane "delove" setova. Da li bi neko mogao da mi napise (mikimiki ima vec iskustva?) malo detaljnije korak-po-korak kako da set spakujem u jedan i kako da ga ucitam u pa600. Hvala unapred i srecna 2013-ta!

Ne postoje kompresovani delovi seta na pa800...Pa600 cita sve sa pa800 bez prepravke osim globala koji pre ucitavanja obrises iz seta za pa800 jer se razlikuju, sve ostalo mozes direktno;)

sadux 09.01.2013 16:26

@odidedi
Bio bih ti zahvalan da kada ti stigne i malo je sredis,snimis nesto i linkujes ovde,cisto da cujemo kako izgleda.. :)

Minicevac 09.01.2013 16:53

Ja stavrno ne razumem zato se jos uvek opterecujete kako zvuci pa600?! Po ovim specifikacijama zvuci isto kao i pa800 ako ucitas njegov set cak i bolje jer ima dodatnih opcija oko sredjivanja koje su prvi put odradjene na Korgu pa3x...

mimiki 10.01.2013 16:11

Dodato:
meni ti fabricki snimci nisu merodavni uopste,meni se ni na pa3x mom ne svidja kako su odradjeni jer moze to mnogo mnogo bolje da zvuci uz odgovarajuci edit i po volji razni semplovi da se ubace,tako da ovi snimci totalno mi nista ne znace i mislim da ce pa600 moci da se nabudzi bas lepo po specifikacijama ....jedino na sta treba obratiti paznju da li ce da baguje itd .ali sto se tice sounda u to ne sumnjam da ce biti ok.

Minicevac 11.01.2013 15:33

Kako mi to mozemo da obratimo paznju da li ce da baguje itd???

korg5 11.01.2013 17:49

ovo moram(o) isprobati :) :D

Milan$ 11.01.2013 17:51

Citat:

Originalno postovano od korg5 (Post 233357)
ovo moram(o) isprobati :) :D

jos kandidata za banane :D

zdozic 13.01.2013 07:21

Gledao sam sliku PA600 I vidim da ima samo osam banki za performance.
Nevidim nigdje harmonike ,user itd.Na PA500 ima 16 bank za perf...
Jel mi moze neko malo to objasniti(mozda nisam dobro vidio.

Trenutno vrijeme na Forumu 18:00

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org