YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   PSR sx900/sx700 - compact Genos (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=31412)

casper 29.11.2021 22:30

Ako je netko od vas to već radio, neće biti problema jer Yamaha ima sve potrebne funkcije. Planiram napraviti video koji bi ti mogao pomoći, bit će ovih dana gotov. Nije vezan uz vanjski bubanj nego će opisati snimanje iz Cubase direktno u Style Creator. Tu će biti nešto o MIDI postavkama.

MusicIsMyLife 29.11.2021 22:37

Ok..zahvaljujem unaprijed..a pokušat ću svakako "pješke", valjda uspijem nešto 🤣🤣

casper 01.12.2021 11:57

Nova nadogradnja za SX 700 i 900

https://de.yamaha.com/de/support/upd...psr-sx900.html

https://de.yamaha.com/de/support/upd...psr-sx700.html

Citat:

V1.10
You can now change the tempo with dial operation directly (without pressing the [TEMPO] button) while the Home display is shown.
The maximum value of "Pattern Length" of the Style Creator has been extended from 32 to 128 bars.
You can now set whether or not a file is loaded immediately when it is selected with the dial when the File Selection display is active.

MusicIsMyLife 01.12.2021 20:59

A mogli su barem ubaciti različite mjere takta po varijacijama, kao što ima na PSR-A5000.. 😔😔

Tomy 02.12.2021 00:13

Da. Onda ne bi niko kupovao A5000. [emoji6][emoji846]

Poslano sa mog Redmi Note 10 Pro koristeći Tapatalk

nemanja 1982 03.12.2021 10:15

Pozdrav ljudi

Kupio nedavno sx700 i odusevljen sam bas.

E sad sto me muci, a to je imam jedan bubanj uvd formata i htio bi da ga uvezem kroz yem, sve to odradim, ali on sam bubanj podigne za +2 pitch ne zvuci mi na sx700 lepo.

Sto to znaci i kako mogu da ga vratim na 0 recimo ili moram slagati ispocetke wav tog druma? :)
hvala unapred :)

casper 03.12.2021 10:34

2 Privitaka
Čestitke za kupovinu.
Bubanj možeš editirati na dvije razine.
1. Podizanje Pitch parametra unutar YEM aplikacije će osigurati da se promjena pohrani direktno u Drum kit. Svaki ritam u kojem svira taj drum automatski će imati i promjenu Pitcha.
2. Ako podešavanje Pitcha radiš u Drum Setup koji se nalazi u Style creatoru, ta će promjena djelovati samo na taj ritam, tj. ona će biti zapisana u strukturu Styla.

Naravno, nema potrebe za ponovnim upisivanjem Wav i kreiranjem bubnja.

nemanja 1982 03.12.2021 11:55

Hvala Casper puno
Razumio sam te.

Nego meni recimo nije dobos na e1 ili kick na c1 nego mi je recimo hihat na c1

znaci razbacani elementi svuda :)

casper 03.12.2021 12:11

Što se tiče podešavanja Pitch funkcije, ne mijenja se ništa na stvari.
AKo želiš posložiti elemente po standardu, morat ćeš ponovo ubacivati Wav. Ili možda još bolje riješenje, koristi Awave studio i onaj UVD presloži u njemu.

tyros2 03.12.2021 16:57

Citat:

Originalno postovano od nemanja 1982 (Post 313377)
Hvala Casper puno
Razumio sam te.

Nego meni recimo nije dobos na e1 ili kick na c1 nego mi je recimo hihat na c1

znaci razbacani elementi svuda :)

Mozes uraditi kako kolega Casper rece a mozes takodje i u samom YEM-u sa kvakicom iznad C5 gore desno da ides na COPY-PASTE i poredas na zeljene note.

Pozdrav!

casper 03.12.2021 18:16

Pa da, može sa c/p.
A ja mislio da mora iznova ubacivati wav :blushing:

MusicIsMyLife 10.12.2021 11:31

Jedno pitanje vezano za audio player..jel postoji način da mi klavijatura reproducira pjesme jednu za drugom, npr. kada je pauza u svirci i želim da pustim muziku pola sata ili sat vremena, ali nisam našao opciju da mi automatski pušta pjesmu za pjesmom.. sx900 je u pitanju

tyros2 10.12.2021 13:00

Play lista
trebalo bi to automatski da ide.

Pozdrav

casper 10.12.2021 14:24

Može i playlista ali bolje je koristi Song Player u List modalitetu. Sve označene pjesme će svirati po redu.

https://youtu.be/3NH3QTpdDH4

MusicIsMyLife 10.12.2021 17:41

Hvala obojici, veliki ste carevi 🍻🍻
Dodato:
Pozdrav raja. Još jedno pitanje, možda malo glupo, ali ne znam još uvijek. Šta trebam sačuvati u registraciji da bi mi sačuvalo Accomp status i lower? Recimo, hoću da mi je na prvoj registraciji klavir full, a na drugoj npr. Brass sa uključenim padom na loweru..

casper 13.12.2021 08:51

Označiš Style kućicu, ona pamtim oba statusa. Za full klavir trebaš označiti Voice ali i Style kućicu jer će ona upamtiti status Split i ugašen ACMP.

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

MusicIsMyLife 13.12.2021 09:21

Hvala 🍻

MusicIsMyLife 10.01.2022 10:00

U korgu sam imao nekoliko odličnih percussion loopova koje bih volio ubaciti u sx900.. da li bi neko pomogao, kako to da radim? Hvala

casper 10.01.2022 15:46

Možeš ih ubaciti kao Audio Style direktno u ritam
https://youtu.be/pGG45EOZG9U?t=729
a možeš od njih napraviti rex datoteku i po želji ih ubaciti u Style ili ih pokretati preko Multipada
https://youtu.be/NDvZDPfCmPU?t=499

NordX 29.07.2022 22:27

Pozdrav Casper i pozdrav svima.

Imam Tyros5 vec neko vreme, e sad moj prijatelj je kupio SX700 i zeli da mu ubacim moj set.

Da li je to moguce? S obzirom da imam set gde ima i fabrickih stvari i semplova, a i recimo Drum set koji ima fabricke elemente a i semplove?

Da li je jedini nacin redjati elemente na Sx700 pojedinacno ili postoji neki nacin da obrisem te fabricke stvari u YEMu recimo? :)

casper 31.07.2022 14:20

Odgovor na tvoje pitanje je dao kolega @tyros2 u ovom postu.

https://www.yu-midi.org/forum/showpo...&postcount=403

MusicIsMyLife 19.08.2022 09:57

Pozz svima. Jel postoji neki program koji konvertuje semplove iz PPF u WAW ili u KMP?

casper 19.08.2022 21:15

koliko ja znam, ne postoji

dmmacak 24.01.2023 07:58

Pozdrav svima.
Od pre par dana sam vlasnik sx900 a imam Tyros5 odavno.
Povezao sam sx900 sa računarom sve kako treba. Yem sam updejtovao na najnoviju verziju. Ali mi tu neke stvari nish jasne.
Prvo nemam uopšte opciju u YEMu da kreiram nov Drum Kit ili novi Voice od sx900. Samo mi daje opciju od Tyros.
Drugo materijal koji sam dobio za sx900 i koji radi ne mogu da editujem kako treba u YEMu. Izbacijuje mi poruke da nesto nije uredu. I nemam uopšte zvuk tih voice tj semplova na samoj klavijaturi.
Treće nije mi jasno da li sx 900 podržava 128 note u drums kitovima

Hvala

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

casper 24.01.2023 23:18

1 Privitaka
Predpostavljam da si unesao ID klavijature u YEM. Provjeri ima li SX u sebi zadnji update, V1.11. Mislim da ne podržava 128 nota, nisam siguran.
Zvukovi koje obrađuješ u YEMu moraju biti upisani i u SX memoriji. Kod kreiranja novog voice/drum se ne pojavljuje Create SX900 voice kao što je slučaj kod Genosa i Tyros5.

dmmacak 25.01.2023 03:24

Uneo sam Id broj od SX. Ja sam ubacio najnoviju verziju softvera 1.11. I ubacio sam materijal i povezao usb kablom i u YEMu sam našao Digital workstation kao input i output. Sve sam uradio kako mi radi na Tyrosu5 ali mi se ne čuju zvuči kada treba da editujem iz klavijature. Ustvari ne čuju se ni iz računara. A ikonica u YEMu od sx900 ostala je siva. Dok kada spojim Tyros ikonica požuti..

Pošto se ne pojavljuje opcija da napravim nov voice ili drum kit od sx900 to izgleda znači da ne mogu fabriku editovati uopšte u sx900

casper 25.01.2023 13:19

Problem što se ne čuje sx, tj. što yem ne prepoznaje spojeni SX može biti u driverima. Napravi reinstalaciju istih.
Na žalost, edit tvorničkih zvukova je moguć samo na Genos/Tyros5. Mislim da je tako ali nisam 100% siguran.

tyros2 27.01.2023 18:27

Citat:

Originalno postovano od casper (Post 315388)
Na žalost, edit tvorničkih zvukova je moguć samo na Genos/Tyros5. Mislim da je tako ali nisam 100% siguran.

Tako je 100% .

Pozdrav!

dmmacak 28.01.2023 13:26

Izgleda da sam trebao malo više proučiti pre kupovine. Nije da je sad to presudno ima sad materijala semplovanog dosta, ali bas da ne mogu da prepravim fabriku stvarno glupo. Pogotovo za drum kitove.

Tomy 28.01.2023 18:42

Pa niti na Genosu se ne mogu editovati revo drum kitovi.

Poslano sa mog Redmi Note 10 Pro koristeći Tapatalk

Darko88 19.04.2023 13:21

Nikada do sada nisam radio sa yamaha aranzerima, pa me interesuje par stvari. Ako se odlučim za sx 900, koliko je dobra dirka, recimo u odnosu na pa 1000, ili u poređenju sa roland fantom g6? I da li na sub out izlazima možemo dodeliti po želji šta će da se pošalje. Recimo ja bih kompletnu aranžer sekciju i solo boje poslao na L I R, a naprimer pošto sviram bas kontru te boje bih poslao da idu na te druge izlaze da bi ih nezavisno štelovao. Hvala unapred na odgovorima l.

Послато са Redmi Note 8T помоћу Тапатока

dmmacak 20.04.2023 12:15

Imam sx900 i mogu reći da je dobra klavijatura, ima zdrav dobar ton. Brza je za rad. Dirka je bolja od pa1000 i sama izrada klavijature kao i tasteri su bolji. Ali ne može se porediti dirka sa top modelima a naročito sa G6 koja je po meni najbolja dirka za naše uslove.. Na individualne izlaze mozeš poslati bilo koji part i sve to što ti treba mozeš da izvedeš. Moraćeš samo da se navikneš na ubacivanje materijala.

Darko88 20.04.2023 13:27

Citat:

Originalno postovano od dmmacak (Post 315593)
Imam sx900 i mogu reći da je dobra klavijatura, ima zdrav dobar ton. Brza je za rad. Dirka je bolja od pa1000 i sama izrada klavijature kao i tasteri su bolji. Ali ne može se porediti dirka sa top modelima a naročito sa G6 koja je po meni najbolja dirka za naše uslove.. Na individualne izlaze mozeš poslati bilo koji part i sve to što ti treba mozeš da izvedeš. Moraćeš samo da se navikneš na ubacivanje materijala.

Hvala na odgovoru, bitno je da te neke stvari mogu da se odrade. Kada se pravi novi sound, tj voice na yamahi, od koliko oscilatora može da se sastoji. Kod korga je to preko 30 valjda, i mogu da budu nezavisni, sto se tice key ranga?

dmmacak 20.04.2023 14:33

Ne znam tačno za Korg ranije je bilo 16 oscilatora. A kod sx900 nisam 100% siguran morao bih da isprobam. Uglavnom jedna boja se pravio od 8 elemenata, a svaki element pravimo od vise layera. Nisam stavljao više od 8 layera a predpostavljam da moze biti i više od 100. Samo što nam nikada neće trebati. Uglavnom elementi se mogu posebno tonski doterivati. A layeri unutar elemenata mogu se samo pojačavati i smanjivati. Na Korgu je praktično svaki oscilator za sebe. Znači svaki oscilator mozemo zasebno dozirati EQ, polifoniju itd. Dok na aranžerima Yamaha ima jedan EQ na sve elemente i takodje polifonija vazi za sve elemente. Mozemo dozirati sliku tona ali samo uz pomoć filtera.

Dodato:
Pokusao sam nekako da ti objasnim, nije baš tako jednostavno. Uglavnom je Korg i Yamaha skroz različitio. Obe imaju svoje prednosti ali bih dao Korgu prednost što se tiče boja.

smuchac 22.04.2023 13:31

Dajte mi recite,nebitno jel 700 ili 900,kakva je vidljivost po kafanama u polumraku? Nekako imam osjećaj da je katastrofa onako crna ko noć. Sad imam srebrnu klavijaturu i ok mi je al nekako mislim da će u mračnim kafanama bit problema jer nišanim 900 krajem godine...

Sent with my Poco X4 Pro 5G using Tapatalk

Darko88 23.04.2023 09:27

Jedno moje lično razočarenje je dirka, nisam je probao ali sam upravo video na YouTube, čovek je skinuo dirke zbog čišćenja gumica, i video sam da je mehanizam isti kao na pa 1000,krome itd. Nema opruga, već je svaka oktava za sebe, direktno se šrafi na onu šinu. To je ipak amaterski sistem, tako da je to veliki minus

NordX 04.06.2023 21:30

Pitanje za @Casper :D

Da li je zvucno Tyros4 bolji ili gori od SX700 ili SX900?

Da li bi zamenio Tyros za SX700 ili Genos i zasto? A zasto ne? :)

Imao sam Tyros5 do nedavno, pa sam ga prodao u medjuvremenu neki T4 je naleteo a sad se razmisljam za nesto novije.
Genos mi je preskup i 76 dirki je pa mi ne odgovara zbog transporta :)

dmmacak 04.06.2023 23:22

Ja imam T5 i sx900. Bolji je zvučno sx900 tj moderniji je. Noviji drum kitovi, boje rade mnogo šire, punije. Ali ako ces samo semplove sa starijih modela onda rindodje na isto. Jedino teško ćeš prebaciti set iz T5 i T4 u Sx seriju. I malo fabrike iz Tajrosa neće ići u Sx, bilo npr da je u drum kitu samo jedan element fabrika.

Послато са SM-S901B помоћу Тапатока

casper 04.06.2023 23:37

@dmmacak je u pravu, Tyros serija je starijeg datuma pa je analaogno tome tehnološki i zvukovno lošija opcija. Ako ćeš većinom koristiti vlastite materijale, ostani na Tyros4/5, a prvenstveno zbog "problema" s prebacivanjem sadržaja. To se odnosi jedino na bubanj u kojima se nalaze i tvornički elementi.

tomis 11.06.2023 13:37

Pozdrav svima. Imam ja pitanje zbog dirki na sx900. Kod mene na veöini dirki öuje se još neki plastični zvuk kad je pritisneš, ko da nisu dobro učvršćene. Jel je to normalno ili je to samo kot mene.

Trenutno vrijeme na Forumu 04:24

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org