![]() |
Odoste vi sa teme...
Bicu kratak, sa socijalno - ekonomsko - moralne strane, aranzeristi i fajlasi mogu da se porede. Sa muzicke tacke gledista, ne mogu da se porede. Nikako. |
Citat:
Citat:
Citat:
Imas muzicare , i imas tezgarose i jos nekoliko pod kategorija ,ali poenta je da je tezgaroshu uzeta dusha od pijane stoke na svirkama ,i onda ima sve manje duse , koristi se muzicko znanje da se svira trazena pesma ,ostalo je zaradjivanje za zivot i opstanak .... Citat:
Citat:
Citat:
Fajlase bi zakonom zabranio ukratko... Jedino tako,drugacije ne mozes ti nikom nista da branis,bez obzira na sve receno u ovoj temi. @ЂолеПФК Pun ti je inbox,oslobodi ga. |
|
ahahahhaha Blusa svaka cast za video haha ovaj lik je car, pa mogao je da jedan sample hi-hata razvuce preko cele klavijature tako nikad nebi pogresio, ovako cas lupne crash cas hi hat. Ejj uzeo covek da svira bubnjeve a laptop cepa li cepa.
|
Ijuuu , Ala ovaj lik ima dobre midove . gde ih samo nadje ... ili su to matrice hm , moze svasta da bude . Lepo lik peva a ima i tercu
|
Ova je najbolja "Seki Seki":lol:
|
Citat:
|
ramicmirsad , Da bas tako , ulazemo u instrumente , pa dok ih sredimo trosimo brdo para za razne ritmove semplove ili setove , pa dokto nariktamo , oci nam pobele , a koliko vremena provedemo sedeci na stolici za kljavom , mozemo izlegati , za co komsiluk pilice , pacice i ostale pernate zivuljke , hahaha. A tek skidanje pesme , pa izrada ritmova , uh , da ne pricam , a ovi sa lap top , natrpaju midi fajlova ili mp3 matrice i i pici po restoranima , a ovi sto se ubi od posla mesecima za kljavom sede kuci ,,,,, e stvarno to nije u redu .... .. u mom mestu ima takav , dodje mi da mu prste polomim , uze mi vec par dobrih gaza , grrrrr . :mad::mad:
|
Sve je to potpuno tacno gagane ali... ne ocekuj da bilo ko drugi rijesi tu situaciju na odgovarajuci nacin. To mozete samo vi muzicari i niko vise na ovom svijetu. Vi morate da uticete na drzavu da donese odgovarajuce zakone i na estradu da to i sprovede u djelo. Oni jedini imaju i moci i instrumenata za to. Nece se to desiti u jednom danu jer za to je potrebno vrijeme ali ce se desiti, ne revolutivno vec evolutivno. Oruzje za ovo su razne demonstracije, strajkovi, opstruiranje posla, sabotiranje posla itd... Drugi jednostavno nemaju interesa da tu bilo sta cackaju, osim vas koji ste time direktno pogodjeni. Nema bezizlazne situacije, ima samo neaktivnih ljudi kojima u krajnjoj liniji i egzistencija zavisi od toga, a oni nista ne rade... valjda cekaju pomoc od Boga. Nece ni Bog da pomogne ako ti sam sebi ne pomognes. Jasno mi je da je na Balkanu veoma prisutna korupcija, koja se uvukla u sve pore drustvenog bica ali i ona nije status quo i data od Boga, vec rezultat dugogodisnje neaktivnosti organa drzave da je sprijeci. I u najrazvijenijim zemljama svijeta postoji korupcija, samo sto je to u tim zemljama na jednom daleko visem nivou i ne pogadja direktno onog "obicnog smrtnika" mada se i na njega dijelom i posredno prenosi. Kukajuci po forumima se nece otici dalje i naprijed, mada je i to jedan vid borbe protiv nemuzicara na muzickim mjestima, mora se prosiriti taj front borbe, a sto je front siri to je "neprijatelju" teze da brani ono sto je zauzeo. Ti "okupatori" (ovdje mislim na DJ muzicare na aranzerima) nece moci da brane jedan siroki i organizovani front napada na njihova "utvrdjenja". Na ovaj nacin se i treba organizovati u nastojanjima da se maknu sa bine oni koji je bespravno zauzimaju, a bar danas postoje informativni mediji pogodni za ovakav nacin borbe za svoja legitimna prava.
|
Potppuno se slazem sa vama gospodine tranzit , u pravu ste , to samo mi muzicari treba da se u velikom broju skupimo i da nekako smaknemo ove laptopovce .... Sad da uzmem neku bolju kljavu od moje yamahe psr 1500 , pa to trba srediti , a ovaj mamlaz mi uzima tezge jednu po jednu ...... ima lap top i jamahu psr 1000 . i more midi fajlova .... al to me cudi , da narod mu nista ne kaze .... strasno ...
|
Ko god se pretjerano uzdao u "narod", vrlo brzo je vidio da je u zabludi.
|
Ali, kako država može da utiče na sve ovo? Mislim da ne postoji mogućnost da se reši nekakvim zakonom, niti je bilo gde rešeno. Sve popularniji su didžejevi, a šta su oni drugo, ako nisu fajlaši? Samo pusti pesmu, ubaci neki intro DiDžej Šone i tako to, kaže nekad ,,ajmo rukeeeee" i to je to. Čast izuzecima koji prave mikseve itd. ali sa većinom je ova situacija. Ovde kod mene fajlaši zarađuju bedne pare, tako da sa pravim muzičarima ne mogu da se porede nikako, nisam do sada sreo nekoga ko se obogatio korišćenjem fajlova.
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 990 using Tapatalk 2 |
Mijesas babe i zabe. DJ je castan poziv i sasvim nesto drugo ali se cini da ti ne pravis razliku. Moras prvo da naucis te osnovne pojmove i shvatis sustinsku razliku a teki onda da osudjujes na takav nacin. Naravno da ima kvalitetnih i manje kvalitetnih DJa, uostalom kao i u svakom drugom poslu.
|
Pa evo, prethodne srede je kod nas u diskoteci gostovao neki DJ, kažu najbolji u Srbiji, i radio je to što sam napisao.
|
Mislim da ti nisi bas najbolje razumio sta je on to sve radio jer to nije tako jednostavno kao sto mislis.
|
E moj tranzit,na sta ti gubis energiju covece!!!!B-)
|
Na budalastine, znam... ama ne da mi djavo mira kad neko odvali poneku nebulozu a da mu ne odgovorim, tek da ne zivi i umre u zabludi.
|
Gospodine Nešo, pošto me opet prozivate, a mahom su Vam postovi slažem se sa ovim ili pak prozivanja kao sad, da li biste bili ljubazni da mi objasnite pošto sam glup, šta sve DJ-evi u Srbiji rade što ih razdvaja od fajlaša?
@tranzit Možda sam u zabludi, samo kažem šta sam čuo i video. Čak je između mnogih pesama pravljena pauza od nekoliko sekundi. Ne znam zašto sam napravljen glupanom, samo sam konstatovao kako je bilo na svim nastupima domaćih DJ-eva, ništa loše nisam rekao. :) Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 990 using Tapatalk 2 |
Ko tebe decko proziva?ja stvarno kao da pisem turski a ne ovaj nas balkanski.Ako se pronalazis u mojim postovima to je tvoj problem.Nemoj sebe smatrati bitnim pa da mislis da tebe neko proziva.
|
neso stalno preterujes sa svojim pisanjem,stalno pratim,i da prozivas-prozivas...kolega djole mozda ima 3 puta manje od tvojih godina,ali koliko vidim nigde te u usta nije uzeo,i krajnje kulturno se poneo,za razliku od tebe,koji sa,kao sto rekoh,sa 3 puta njegovih godina to nisi uradio....trebalo je dosad vec da se naucis lepom ponasanju,s obzirom na godine...ocigledno ti ban od skora nije bio dovoljan da se dozoves kuluturnom ponsasanju na forumu...a sad lepo objasni coveku na pitanje o DJ-evima, s obzirom da se obicno izlices kako sve znas,pa deder lepo i kulturno objasni coveku,jer je ipak dosta mladji,ne tako iskusan kao ti, pa mu s obizrom na sve to ukazi gde gresi i kao sto to kolega tranzit uvek lepo kaze u svojim postovima-sve to lepo argumentuj da bi bio ozbiljno shvacen...inace ovako svojim postovima samo raspaljujes vatru medju clanovima,i nicemu ne doprinosis...hvala lepo i pozz
|
ja kad vidim da neko ko ima krš od laptopa i winamp sebe zove dj-em, dođe mi da se zovem virtuoz na aranžDeru....
Послато са U8815 користећи Тапаток 2 |
Citat:
Po cenu 100 kg banana moram da jednom za svagda kažem da mi je pun kofer ovakvog skrnavljenja imena srpskog jezika. Nije nam to privatna svojina pa da ga tek tako malterisemo. Ako će neko da se ljuti zato što govorim i pišem srpski jezik, pa nek se ljuti koliko god hoće. I ja se ljutim na ovakve nakaradne nazive. Sent from my HTC One XL using Tapatalk 2 |
Citat:
|
Sta ste svi digli galamu na Nesu:lol:Pa nije nikom nista rekao ruzno,vec je Tranzitu dao savjet da dzaba ne trosi tastaturu,tako to ja svacam =))=))=))
|
Zeljko,ti si me jedini zgleda shvatio kako treba:">.Sama tema kao tema je po meni otisla mnogo u sirinu i ja sam se direktno obratio tranzitu i nikome vise.Niti sam ucestvovao u diskusiji oko DJ-ejeva niti me to interesuje.Samo sam coveku napisao da trosi bezpotrebno svoju energiju.@Djoleta niti sam spomenuo niti sam ikoga prozivao niti provocirao.
@Milane,ne vidim nijedan razlog da mi ti niti bilo ko ovde na forumu drzi bilo kakvo predavanje ni o cemu pa ni o lepom ponasanju.Sto se tice godina ovde smo svi ravnopravni na forumu bez obzira ko koliko ima godina i ko koliko ima iskustva.Niti sam te na bilo koji nacin prozvao niti pomenuo pa smatram da je tvoje predavanje koje si pokusao da mi odrzis sasvim bespotrebno. Da li je nesto za BAN ili ne o tome ima ko odlucuje ovde na forumu.Zato bih molio clanove koji ne razumeju moj nacin konverzaije da ni ne ulaze u neku raspravu sa mnom jel to stvarno nije potrebno.Jednostavno ja sam navikao da se ljudima direktno obracam(u ovom slucaju kolegi Tranzitu) i vodim samo direktnu konverzaciju i ne citam nista izmedju redova kao sto to vi radite. Toliko od mene Dodato: Citat:
Dodato: Citat:
|
Citat:
Sve u cilju ravnopravnosti pa makar i po cenu sopstvenog poniženja. Sent from my HTC One XL using Tapatalk 2 |
Jasni su mi argumenti, svih "stranaka u predizbornoj kampanji", ama zaista nema potrebe za tolikim tenzijama radi sitnica. Kako je krenulo, necemo moci da dovedemo do kraja nijednu ubogu temu. Jeste da je podforum "Svastara" ama ima tema i svoju "temu", a mi ocas posla odlutamo. Izgleda da nam ovo sunce debelo udara u glavu.
|
tranzit kakvi su nam politicari na balkanu,dobar nam je jos ovaj narod,jos nije skroz prolupao,salu na stranu daj nek se smire malo strasti,ja vise volim kada neko kaze u oci njegovo misljenje nego kao zadnja cava iza ledja,zato i kazem samo opusteno.
|
Ma i treba da se smire strasti, bar kod ovih tema gdje nema toliko oprecnih misljenja da bi se gadjali kamenjem, nego se ni iz cega izrodi konflikt, pa na kraju nikome i nije vise jasno sta bi.
|
Pa, ja sam valjda dovoljno prosto rekao šta mislim da bi svako ko zna da se potpiše shvatio.
Stojim iza napisanog i lično me vređa ovakvo tiketiranje. Ukoliko neko ima argument kojim će me ubediti da nisam u pravu, neka slobodno kaže i ja ću prihvatiti uz izvinjenje, jer, nisam od onih koji tvrdoglavo brane rečeno čak i kad nisu u pravu. Sent from my HTC One XL using Tapatalk 2 |
Predpostavljam da si odgovarao Neletu !!!
Citat:
|
Citat:
Pivkaru odcepljam tek oko 13:00 hehe |
Imas i ti problema moj Zeljko... =))=))=))=))
|
Au ala vi odoste daleko od teme.na kraju necu ni znati ukojoj sam temi.:lol:
Clan 22 pravilnika foruma kaze:"Pišite jezikom koji će svi razumeti Mi ćemo ga ovde definisati kao Balkanski,..... " Pročitajte više na: YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum - Pravilnik i FAQ http://www.yu-midi.org/forum/faq.php#ixzz2b4hiR5vi YU-MIDI.org - Pravo mesto za prave muzičare Ja se drzim toga. |
Nemoras da objasnjavas ono sto je svima jasno, tj. da ides linijom slabijeg otpora.
Ja smatram da je jezik osnova necijeg identiteta i nije stvar za sprdanje, sto potvrdjuje ova gore recenica iz pravilnika o kojoj sam sve rekao u mom prethodnom postu i mislim da je jasno k'o dan, ako malo obratis paznju na napisano. Svestan sam i toga da skrecem sa teme, ali, neke bitne stvari ne mogu da pustim da prodju "neprimecene". Sto se tice pravilnika, on je tu da bi obezbedio "ugodan boravak" forumasima a ovaj "clan zakona" meni to ne omogucava jer ne zelim da jezik kojim govorim nazivam neprikladnim imenima. @Tranzit Hvala na "pohvali", ni ja za tebe ne bih nista drugacije rekao! Dodato: Citat:
|
Sale bre, opusti se... sta se cimas po ovoj vrucini. ne mora da bude sve strogi PS, nismo u armiji. Pisi kako hoces i koji ti jezik najvise odgovara, pa ako hoces i australijski, siguran sam da ce vecina ljudi ovde razumeti.
|
Ne mora ali je pozeljno ;)
|
Za sve ove godine nisam video niti jednu ovakvu temu koja je izašla na dobro...
@ЂолеПФК Mlad si i naučićeš jednoga dana. Mogu ti samo reći jedno. Već godinama sam više Dj nego muzičar. Da bi postao dobar Dj, zaista dobar, a ne neki debil koji klikće play po softveru i drnda miksetu dok ne umre, potrebno je jednako vežbe i rada kao i da bi se postalo dobar muzičar. Već sam pisao sve ovo nekome ko je zapenio isto tako kao ti. Dok sam radio ozbiljnije žurke sa sobom sam nosio čak i master klavijaturu kako bih mogao lakše da odradim neke stvari. Dešavalo se čak i da sviram gitaru uz stvar koju miksam, i to uživo. Kada radiš remix pesme moraš da poseduješ znanje bar jednog prosečnog tonca, aranžera, kompozitora i naravno muzičara. Problem u svemu ovome je što se kao i među muzičarima pojavilo previše ljudi koji sebe nazivaju Dj-em ili kako već, a to svakako nisu. |
Nije ni dobro da bas sve izadje na dobro.... :)
|
Biće da si u pravu...
|
Trenutno vrijeme na Forumu 03:58 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org