YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   KORG PA3X - Oficijalna Diskusija (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=17681)

No.1 05.05.2011 19:51

Citat:

Originalno postovano od milanceshow (Post 182240)
Cuje se kako izlazi bas i bas bubanj na onom snimku.Cuje se opseg u kome oni izlaze.
Kamera hvata zvuk kako hvata,ali koliko sam se naslusao video zapisa sa svojih svirki gde se secam sounda koji sam imao,trebalo bi da znam koji opseg kamera hvata,a koji ne......

Nema to veze Vule sa orjentalnim instrumentima i sa orjentalnom muzikom,ali ima veze sa opsegom koji izlazi iz klavijature.Ja nisam cuo na onom video snimku to sto sam ocekivao od jedne top klavijature.Ali sam mozda cuo to sto sam i ocekivao od korga......

Apsolutno nisam pocenio korga,niti imam zelju da pocenim bilo koju klavijaturu.Ja sam klavijaturista celog zivota i volim da mi klavijatura zvuci masno i mocno.

Korg nudi zanimljiva tehnicka resenja,ali meni to nije toliko bitno koliko sam sound koji dobijam iz klavijature.
Neko voli sound kao da je u sred nekog satora ili barake.
Harmonikasi vole da se cuju samo harmonike,a ritam sekcija samo suska iza njih......

Bitno je imati svoj sound po kome cete biti prepoznatljivi.
-----------------------------------------------------
sto li sam se ja bezpotebno raspisao? hehe

Kupite Pa3 i uzivajte........
Treba imati razlicito misljenje!Zato smo ovde na forumu........
Postovano sa mobilnog uređaja

Milance je dobro konstatovao neke stvari, koji fakat na prvi pogled su takvi.
Korg ima katastrofalno losi fabricki stylovi i na ovim demo-a se to vidi i dobija se los utisak da je sve katastrofa i tanko.
Medjituim poznata je i druga stvar da svi Korgovci imaju setovi puni sa kvalitetni semplovi pocevsi od bubanj...na dalje...i onda tu je prica vec druga.
Gde za razliku od Rolanda jos nema takva mogucnost (RAM semplovi)
I bez to ima puno mogucnosti da se dobije prilicno dobar zvuk od ROM elemenata..ali ...da ne duzim...

Ne bih da sporedjujem to je duga prica i stvar ukus...
Ali kad bi neko birao izmedju E-80 i 2x,3x.. Korg bi pobedio ...jer kompletno je jaci..
Eto i Milance kad bi morao da svira bez Fantom-a....pitam se sta bi odabrao ???!!!

shomysteinway 24.05.2011 11:36

Stigla je i kod nas... 3200e je cena manja verzija...

Marco7 24.05.2011 13:11

3400e 76 dirki i vec ga imaju u Sky-u ;-)

aleksandar031 24.05.2011 13:35

bez zvucnika pretpostavljam?
evo cene iz skymusic-a

PA-3X 61 - 339.200
PA-3X 76 - 360.400

sashaa 24.05.2011 19:41

sigurno je bez zvucnika!!! a jel neko imao prilike da ga proba,ja sam bas resio da ga kupim ukoliko me ne razocara uzivo kad ga budem probao...necu imati prilike uskoro da idem za BG zato please dajte utiske...

energy 25.05.2011 00:37

aleksandar je u pravu za cene ali mislim da su malo naduvane zbog potraznje.Kad sam zvao sky pre oko 2 meseca rekli su da ce biti oko 3200 manja verzija a ono ispade skoro 400e vise.sutra idem u sky da je vidim ali mislim da za te pare mora mnogo vise da ponudi od pa2x.

Marco7 25.05.2011 14:26

Mala verzija ja 3200 a velika 3400 i to je prava cena u Sky,sutra idem sa kumom da uzmemo za njega Pa3x i prenecu vam vec uvece svoje utiske posto cu da je propustim kroz sake jedno 3-4 sata ;)

No.1 25.05.2011 15:46

Kod nas uste nema, a ova cena koja se spominje je astronomska..
Bilo da bilo 2,800..vise ni evro ne dajem...
Nek prodje ovaj prvi udarac pasce

energy 26.05.2011 01:14

A zasto onda na sajtu sky-a pise da je 3480e?manja verzija tj 61?

sashaa 26.05.2011 06:38

mislim da nisi lepo video 61 je 320.000 din a 76 je 340.000 din. provereno

mojjmbg 26.05.2011 07:55

..

u Zg je u trgovini 24,000 kn PaX3 61

i drugi tjedan bi trebo bit moj.... heheheheh

e da za vasu info... euro je 7,3 kn

LAsER 26.05.2011 20:55

Citat:

Originalno postovano od Marco7 (Post 184349)
Mala verzija ja 3200 a velika 3400 i to je prava cena u Sky,sutra idem sa kumom da uzmemo za njega Pa3x i prenecu vam vec uvece svoje utiske posto cu da je propustim kroz sake jedno 3-4 sata ;)

I kakvi su prvi utisci?

Marco7 26.05.2011 23:09

3 Privitaka
Evo utisaka i javljanja sa prve borbene linije :))
Kao sto sam i navikao kod Korga uvek je X serija sa 76 dirki kod mene izazivala odusevljenje na prvi kontakt,kako Pa1xPro tako i Pa2 a i Pa3x 76!Materjal i dizajn klaviajture je vrhunski,kvalitetni materjali i odlicna obrada,cvrsta,privlacna i kao sto rekoh Korgov sistem kad je X 76 serija u pitanju!Ne svidja mi se kod Korga sto svaki put promene raspored dugmica na novoj seriji i onda treba vremena jbg da se naviknes!To mi je prvo upalo u oko!Onda mi se ne svdja kakao je regulisana Favorite u User banka za stilove jer moras pritisnuti taster a stranice menjati na displeju dok je to kod keca i dvojke mnogo lepse jednostavnije reseno!Eto to mi se nije svidelo ali zato kad sam je upalio i kad sam pustio da cujem sound odmah sam zaboravio na te sitne nedostatke :)) Odma se cuje razlika u zvuku u odnosu na Pa2,bolji fabricki drum kit,masniji bass i definisaniji zvuk sve u svemu!Listajuci opcije dolazi do izraza raspored i dodati dugmici i potenciometri!4 fill-a upp1-2-3 i lower se pale i gase na tasterima odmah povise dirki,potenciometri na gornjoj ploci za Mic,Harmony i efekte i jos mnogo sitnica sto dosta olaksava i poboljsava rad!Novi drum ambience drum kitovi su profi odradjeni i svi koji su imali primedbe na Korgov drum vise nece imati,opasno izlazi i moze se toliko dobro podesiti da vam bukvalno ne treba ni jedan drum sempl sa strane!Waves MAXX paket prebija i kad se ukljuci totalno menja zvucnu sliku klaviajture i nudi mnogo modulacija i podesavanja samog sounda!Posebno mi se svidelo sto se bubanj moze editovati detaljno u MENU-Track control sto mozete videti na donjoj slici koju sam postavio!Kad smo kod bubnja sam ulazak u Sound i Drum kit mi je odma privkuao paznju tim sto se na svaki element bubnja moze posebno podesavati Eq,znaci posebno Kick,posebno se daje snare i svi ostali elementi i moze se srediti bas onako kako ko zeli!Znaci savrsenstvo!Moze se davati posebno Hall ili neki drugi efekat na svaki element bubnja onoliko koliko zelis sto je jos jedno veliko i znacajno poboljsanje u odnosu na prethodne modele :) Vokalist me odusevio,ali bukvalno odusevio!Radi savrseno i moze se dovesti do savrsenstva!U mic opciji su ubacili DeEsser i odusevljen sam kako radi kao i compresor i eq stelovanja vokala!Mnogo bolji klaviri i rodes i jos mnogo dodatih boja koje stvarno odlicno izlaze!iVise mesta u User i Favorite bankama za stilove, duplo vise mesta za User boje i Drum kitove i jos nekih sitnih detalja koje sam mozda zaboravio da nabrojim!Sve u svemu odusevljen sam kako su odradili Korg Pa3x 76!TREBA CUTI I PROBATI a posle toga kupovina je neminovna :) Uopste nisam ni sumnjao po najavi Korga i po nagradi koju je pokupio ovaj aranzer na Namm-u ove godine u njegov kvalitet,jednostavno sam odusevljen novitetima u Korg X seriji!Evo nekih slicica i toliko u kratkim crtama od mene!Pozdrav

LAsER 26.05.2011 23:30

Zvuci interesantno. Hvala Marco na review-u.

Bilo bi dobro cuti i demo snimak jedan te isti SET na Pa2x Pro i Pa3x (wave plugin-ima)...

Marco7 26.05.2011 23:34

Nema sta,prebija kako radi!Totalno drugaciji sound tako da setove od Pa2 koje ubacite u Pa3 treba dosta srediti i doterati i menjati mnogo stvari!Ovaj je od mog kuma a moj verovano stize za 20-tak dana tako da za mesec dana ce biti snimaka sa svirki :))

mirandess 27.05.2011 00:03

A moj marco7 nemoj me drazit zivota ti draga!!!!!!!!!! :D Malo malo, mi fali, al bas malooo!!! Da okrenem broj telefona i, i ja je.... narucim :) aaaaaaaaaaa meraka prijatelju sta je ovo!!! Svaka ti cast!

p.s. Ispricavam se, Emocije! :)

aleksandar031 27.05.2011 10:45

Marko, kakve su dirke, u poredjenju sa pa2x, 512mb je ram, ili je 256 prosiriv na 512?

Marco7 27.05.2011 11:08

Ljudi svi me pitate za dirke!Pa lepo je naglaseno da su dirke iste kao i na Pa2xPro od strane proivodjaca i te dirke su odlicne!Ja sviram godinama Pro seriju i ne smeta mi,ko hoce da na trke sa svirkom nek uze lepo workstation pa nek cepa!Memorija je 256 i vredi kao 512Mb i vredi kao 512!Sto se mene tice pola semplova koje sam koristio u Pa2xPro ima da pobrisem jer mi uopste nece trebati u trojci!Tako da su komotno mogli i da ostave 128Mb ne bi mi smetalo!

svrakan 27.05.2011 12:39

Mogao si cisto kod kuma snimiti neki demo,da cujemo,malo taj ambience i wave plug in.

Marco7 27.05.2011 13:52

Nisam vala Neso iskreo da ti kazem hteo da gubim vreme na to!Cak nisam ubacio ni jedan ritam narodnjacki da cujem jer mi je fabricka postavka sasvim dovoljno rekla,cackao sam i stelovao fabricki bubanj,boje i to :) Demo cu da izbacujem kad stigne moj sint i kad ga ja sredim za moj rad ali sve u svemu opravdano najbolji aranzer na trzistu!Dovljno ti je ovo kad na svaki element bubnja mozes davati visoke,srednje i basove onoliko koliko ti zelis!Ambiance,zamah rukom i dinamiku,resonance i sve ostalo i na svaki element mozes posebno davati efekte!Licno ja kad radim neki aranzman kod mene je svaki element u Cubase-u na posebnoj traci i bukvalno se svo to moze odraditi u klaviajturi,znaci da zvuci studiozno a to je ono vrh sto je falilo i vise od toga nema veruj mi na rec!Znaci klaviajtura je MRAK!!!

Dell 27.05.2011 14:54

Marco, zar nije bila varijanta na 76 dirki hammer-klavirske dirke, a na 61 obicne kao na prijasnjim aranzerima ili sam pomijesao s kronosom to?

LAsER 27.05.2011 14:57

Pomjesao si sa Kronos-om ;)

Alek21 27.05.2011 15:21

Kod veceg Korg pa 3x (76 keys) dirke su poluotezane, a kod kompaktne verzije (sa 61 keys) nisu. Bash me zanima kakve su ove neotezane u poredjenju sa Korg pa800 i Korg pa1x.

LAsER 27.05.2011 15:33

@Alek21: Da nisi i ti pomjesao nesto tu? Koliko znam, a i od strane KORG, najavljeno je da su dirke potpuno iste.

Alek21 27.05.2011 15:52

Ovako pise na sajtu posvecenom za korg pa aranzere:

"Also available is the 76-key version, offering a semi-weighted action and a motorized tilting display"

Znaci postoje dve razlike izmegju 76-key i 61-key verzije -poluotezane dirke i motorizovan displej.

Marco7 27.05.2011 16:27

Alek dirke su iste i na 61 i 76 verziji sto mozes i videti na zvanicnom sajtu te informacije sa nezvanicnih foruma su lazne i neosnovane!Okreni lepo ovlascenog distributera i pitaj i dobices odgovor od strane zvanicnog lica!

Alek21 27.05.2011 17:37

Sajt sa kojeg sam citirao nije bilo kakav sajt ili forum nego "KORG Arrangers Official WebSite", ali moguce da je greska ili previd. Inace ta informacija jos uvek stoji tamo.

Sa druge strane, sad sam proverio - na glavnom sajtu Korga stoi informacija da su obe verzije poluotezane. Najverojatno, to je tacna informacija.

Da se ja pitam napravio bih da su na Korg pa 61 keys neotezane, pa da moze covek da izabete sta mu odgovara.

milanceshow 28.05.2011 10:06

EQ i MFX na svakom elementu bubnja nije revolucija!MAXX sound takodje postoji!
Necu sad komentarisati na kojim klavijaturama..... :)

Bitno da su to ubacili u PA3,pa ko voli nek izvoli!

Marco7 28.05.2011 11:35

Ja ne znam na kojoj klaviajturi pre je to moglo posebno na svim elementima da se radi?

milanceshow 28.05.2011 11:41

Roland E80,ali da ne idemo off topic!

Vule 28.05.2011 11:46

a jos pre E80 to je imao G70 :)

I ja se izvinjavam zbog OFF-a :)

Marco7 28.05.2011 12:15

I ja se izvinjavam sto odoh u offtopic ali su i E80 i G70 daleko iza Pa2xPro a da ne pominjem Pa3 :))

milanceshow 28.05.2011 12:47

Jes bre i G70.... :)

@Marco7
Mislio si da kazes da su pre Korga poceli sa EQ i MFX na elementima bubnja i "MAXX",to je sigurno :)

Ali odosmo u OFF TOPIC!

Marco7 28.05.2011 12:49

To mozda,ne mogu da kazem posto nisam svirao ni G70 ni E80 ali u svemu ostalom daleko iza :)

milanceshow 28.05.2011 13:01

Posto nisi svirao,zato i neznas,ali ostalo je stvar ukusa!

PA3 je nova klavijatura pa bi trebalo da ima neka dobra i nova resenja.
Jel ima jos nesto zanimljivo na njoj?

Marco7 28.05.2011 13:14

Jbg ja sam mislio da od Pa2xPro ne mogu da naprave bolje pa sam se zajeb'o :)) Sve je odlicn odradjeno,mnogo brzi procesor neke sitnice koje su neophodne za brz rad a moralo je da se ulazi u Menu i da se cacka sada su na dohvat ruke jednim pritiskom!Bolji dugmici vidno i mislim da nece posle nekog vremena propadati kao kod prethodnih modela!Zvuk dosta topliji ali se moze i srediti da zvuci zestoko kao Pa2xPro ko voli takav sound,kao ja na primer :) Sto se tice bubnja definitvno ali definitvno se ne treba ubaciti ni jedan drum sempl sa strane koliko je dobar fabricki,zvuci nenormalno isproducirano!Ne svidja mi se sad promena preformansi jer ih ima 16 ne 20 kao pre pa se mora gubiti vreme u prepakovanju setova sa starijih modela!Mnogo me nervira sto svaki put Korg na novom modelu premesti osnovne komande na drugo mesto tipa START-STOP,Synchro START-STOP,TAp i LOCK TEMPO,UPPER OCTAVE i slicno ali jbg ne moze sve da nam bude po volji!Trebace im promena na sledecem modelu :)) Vokalist je neverovatan,moze da se nasteluje fenomenalno ali treba dosta vremena!Takodje efekti,compresor za glas,DeEsser i to perkida kako radi :)

grandia 28.05.2011 22:39

:lol:

kad se modovi izvinjavaju za off onda je tu vec nesto sumnjivo :lol:

shalim se momci...

ipak da se izvinjavam i ja unapred .... danas sam bio u "najboljoj" austrijskoj radnji za muzicke stvari i ... i nema pa3 ... kad sam pitao prodavca u vezi pa3, covek me pogledao ki da sam auto i veli da nema jos nigde da se kupi ... u becu nema a na balkanu se vec menjaju setovi :lol: ... maltene

Malimuzicar 28.05.2011 23:13

Kao sto Grandia vec napisa,malo mi je to cudno da se PA3x vec prodaje u Srbiji ,pre neki dan je bila prezentacija u jednoj muzickoj radnji u Njemackoj , i rekli su da ce internacionalna verzija u junu da izade u prodaju a muzikant u julu

Vule 29.05.2011 00:31

A sta je tu cudno? Moraju negde sprave prvo da se pojave,sta je tu neobicno sto je to u Srbiji? Verovatno imaju ovde najbolju prodaju. Poznajem coveka koji je uplatio klavijaturu jos pre 4 meseca u Americi i nije mu jos stigla.

Marco7 29.05.2011 00:33

Ima nekih koji imaju sitne vezice kod direktora Korga :-)) Ima je samo kod ovlascenih distributera ;-)

Trenutno vrijeme na Forumu 20:01

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org