YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Novi Korg Pa3x (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=16962)

Vule 18.01.2011 22:48

Neko u klin neko u plocu,neko procita samo ono sto hoce,neko se uvredi jer mu neko pomen'o klavijaturu...valjda Forumi tome i sluze...povlacim se i ja definitivno iz ove debate :) dok ne vidim i ne cujem spravu za mene je ova tema zakljucana :)

Mario_mo 19.01.2011 00:17

Vule bas tako, ispeci pa reci :)
Kad vidimo spravu koja sigurno nece doci jos barem pola godine na nase prostore mozemo ovdje nagadjati i napraviti 1000 stranica postova iz kojih nebi proizveli nijednog pametnog zakljucka sto se tice korga pa3 jer nitko od nas nije vidio, ni cuo uzivo tu masinu.

armin 19.01.2011 01:05

Ja vidio i cuo, na youtube :)) ... al nemoj nikom reci

milanceshow 19.01.2011 05:56

Dobro vam vece forumasi!!!!Evo ja sa svirke!!!!!Polu drink!!!!3
3 patrole uzese mi 3000 din!!!!!Korupcija je majka!!!! :)

Vocal Remover imamo na obican GW8!!!!! :)
Sad mi dodje da na ovoj temi napisem sve o E80 koji nema sempler!!!! :)

Kod Pa3x je bitna stvar sto su oni inplementirali korisne stvari u njemu!To je za vecinu ljudi koji su u nekoj prici sa muzikom veoma napredna stvar i veoma mocna!Ipak pravi muzicari traze "sound" ili saund ili zvuk.......Ako ga nadju u Pa3x ,on je njihov!!!! :)
Aranzer mora zvucati mocno,realno,cvrsto,masno,ostro............Nebitne su funkcije,ako taj aranzer izlazi plitko i ako nema drajv!!!!
Cekamo prve vlasnike Pa3x,ali svako hvali svoga konja!Nadam se da ce biti objektivni!

korg18 19.01.2011 10:59

korg18

Milanceshow,slazem se sa tobom u potpunosti,cekamo pa da vidimo na cemu smo,ako bude ovo ono slicno,mnogi ce se kajati,vi svi znate da to tako bude kupis nesto pa se kajes,za mene tema je lock,necu da se sikiram puno pocecu bijelit pozz.

muha9 19.01.2011 11:10

ja tek sa i3 preso na pa 50 !!!!! u uporedbi kao kad iz golfa 1 predjes na golf 2 a gdje je tek 6-ica..... (kupicu sebi pa 3X cim izadje pa 7X)

Burli 19.01.2011 11:43

Citat:

Originalno postovano od korg18 (Post 167417)
ja stvarno ne vidim gdje je tu kriza,prodao sam pa2x,i za sada imam pa1x i extreme,postavicu snimke uskoro da cujete kako pa1x zvuci.

Hajde živo me zanima kako aranžer zvuči kod nekoga ko je istovremeno imao i Extreme i Pa1X i Pa2Xpro a pri tom živi u BiH!?

Kad već idem u off scena od sinoć:
Zove me kolega sa kojim sviram već 5-6 godina i kaže kako je odgledao VHS kasetu snimljenu prije 10-ak godina sa nekog ispraćaja u vojsku gdje sviram Pa80 i konstatuje kako sam imao extra zvuk i tehniku sviranja.
Sad imam Pa2Xpro(nije na prodaju) i ne mogu se baš pohvaliti... ;)

mojjmbg 19.01.2011 12:03

hm....

o novom korgu cu pricati za par tjedana kad ga sam probam i cujem o cemu se radi jedino sta sam sad primjetio da neznam di cu si stavit teku sa tekstovima???

korg18 19.01.2011 16:07

korg18

Burli,eto i tebi su rekli,ja sam imao nekad pa50 i gdje sam sviro non stop su me zvali,e kada sam uzeo pa1x ,pa kasnije triton extreme i na kraju pa2x,rekli su mi ovako,mi smo navikli na onaj tvoj sound jer je bio veoma dobar i veoma bolje si svirao nego sad,sto ja u to ne vjerujem,ali tako mi narod vise,i vise me ne zovu u taj restoran,sto da cinim jos gresaka necu,ja znam da je stoj novije bolje i da nama godi,a u stvari ne godi narodu,e to je to,imao sam kao sto burli kaze hoce da zna kako zvuce sprave,imao sam i pa800 sve nove serije,i mogu da vam kazem da sve isto zvuce,zavisi ko i kako napravi svoj set,ja sam sve iste setove probao koji su vrh i nebi ih dao,i isto mi zvuci i na pa2x i na pa800 i na pa1x,e sad normalno da pa2x i pa800 imaju nesto novije,ali sound kao sound ostaje isto,jer to su sada sve lose kopije,sve gotov na istom principu samo usavrsenije tehnika,neznaju ni oni sta ce vise da prave,eto toliko i jednostavno dodje mi da sve prodam i kupim pa50,jer doslo mi je sve preko glave dao sam pare ni u sta,prodao sam pa2x bez veze,ali ove dvije nebi neka ih kod mene jos 20 godina nemoj samo da me ko pogresno svati,evo bjezim od teme,uskoro nece biti auta po zemlji vec po zraku pozzzzzz...........

romario 19.01.2011 16:29

Mislim da trebas popraviti pravopis;)

Ti tako mislis.
Ja mislim da si poprilicno u krivu sa ovim postom.

korg18 19.01.2011 18:39

korg18

Romario,nisam u krivu vec govorim ono sto sam skrivio i pogresno uradio,necu vise da komentarisem o ovoj spravi vec cu da cekam da izadje i kad je probao svi onda cemo komentarist za sta smo dali toliki novac,a moj pravopis nije isti kao vas ovdje ni u jednog ja imam drukciji pravopis,ja sam seljak nisam gradjanin pozz.

romario 19.01.2011 19:01

Ma seljak sam i ja,ne ljuti se.;)
Kad pises bez zareza ,tocke ,velikog slova ,malo su teze razumljivi postovi.

Ako ne zvucis bolje s tritonom i pax1 ili 2 u odnosu na pa50,
tad je problem u tebi .

Nadam se da sam primjetis razliku u zvuku u tim spravama.
Sta drugi kazu, pusti to.Vjeruj malo vise sebi.

korg18 19.01.2011 21:28

korg18

Romario,nemoj se nac uvrijednje,zaboravio sam uopste na tacke i zareze vjeruj mi.A narod vice tako,ali svako zna kakoj,ja vjerujem u svoj a sto drugima ne stima,nek stave sebi prst u uho.Dok se malo ustelim za ubacivanje demo snimaka,postavicu pa da se cuje kako zvuci,jer na pa1x radim set vec 6 mjeseci,pa cemo svi cut i komentarisat pozz romario nemoj se sta nac uvrijedjen sve najbolje.

Davidovic 19.01.2011 22:49

Meni je dobar i moj Pa2xpro... :-)

Dejan 19.01.2011 23:35

Po obicaju "gustiram" klavijature po 3godine,tada mi se sloze sve kockice o tom aranzeru i onda idem dalje.Jos godinu i po dana sam na PA2x pa prelazim na PA3 pa nije bitno jeli bolji ili ne ili nije vrijedan para ili slicno. xD

makso68 20.01.2011 10:20

Nego,da se malo osvrnemo na promjenu boje aranžera...Ja sam nešto kont´o,da ovi iz Konig & Meyer nisu sklopili dil sa Korgom,pošto im slabije idu crni Spyderi???:))Šta vi mislite o tome??J.b.g.,sad,onaj ko je naumio kupiti PA 3,mora kupiti i crni Spyder. :))

korg18 20.01.2011 10:36

korg18

makso68,:lol::lol::lol::lol: u pravu si nasmijo si me sta ce sad biti tacno srecom pa imam proel crn,kod mene su sive klave a stalak crn ,eheh dobar si:lol:

DinO74 20.01.2011 11:13

Hehehe...momci! Nevjerovatno je kako sprej za auto felge, pa poslije njega sprej sa lakom za sjaj, promijene boju spidera u roku od sat vremena :P. Taman posla pa jos kupovati i novi stalak :)

xxl 20.01.2011 11:39

Nesto kontam za sad koliko vidim Pa1x pokazao se najstabilnijim ne kvari se ne crkavaju diode ne kvari se memorija, na razglas izlazi znate vec oni koji su ga imali ili imaju. Pa3x bi uzeo cisto zbog toga sto bi volio novu igracku i pod uvjetom da ne crkava kao predhodne.
Ljudi su do sad davali po 3000 eura da bi dobili pa2 sa pokvarenom plocom zbog koje su crkavale diode (zvanicna korgova informacija) i zbog toga ga nisam ni htio kupovati.
Malo ima informacija o hardveru tj koje su promjene u procesoru, cipu i sl..

gega 20.01.2011 14:10

**

Ko bude imao para za novi pa3x....imace i za crnog spidera jer je stalak mrvica u odnosu na sumu koliko ce kostati novi model..:lol::lol: Ipak ne treba zanemariti optiku....
A dok neko od nasih forumasa bude mogao pisati o prvim utiscim ....proteci ce puuuuno vode Dunavom ;) (setimo se Ty4) kudili i hvalaili a jos ga niko nije imao u rukama.

Vule 20.01.2011 14:19

Posto je ovo vec postala tema za o svemu a najmanje o PA3 da polako mi stavljamo katanac dok ne krenu neke ozbiljnije informacije o instrumentu,i dok se uopste ne pojavi na trzistu (nesto sam nezvanicno nacuo da ce se prvi komadi pojaviti u prodaji od Aprila). Hvala svima na ucestvovanju pa se vidimo na nekoj drugoj temi.

LOCK

Trenutno vrijeme na Forumu 12:51

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org