YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Korg Pa600 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=23591)

casper 31.01.2018 07:23

Kolega vadexfly, čemu podsmjeh?
Ti si se rodio kao sveznajući?
Molit ću te za malo više kolegijalnosti.

Sent from my iPad using Tapatalk

vadexfly 31.01.2018 17:24

Ja sam sa nekog obicnog casia presao na pa600, mislio sam da ce mi to biti spansko selo da ukapiram kako sta, u roku od dva dana moze da se ukapira sve osnovno, uostalom ima toliko objasnjenja na internetu.. sve u svemu razlog prodaje je smesan jer jos nisam cuo da bi neko prodao klavijaturu jer mu deluje komplikovano. Takodje mislim da ni jedna od boljih klavijatura nije nista laksa za rukovati od ove, a bolji modeli imaju jos vise opcija.. Sve u svemu ako na pa600 neko ne moze da se snadje, onda ne znam na kojoj ce se snaci :?

ZUKA 31.01.2018 18:02

Ovako Vadexfly
Do sada sam imao yamaha dx 11,21,27........roland G800.....Korg T2 ako si cuo za to .....solo klavijature i naravno harmonika i nikod ispod cetiri clana instrumentalista....Kada su se pojavili "naucnici" sa aranzerima ja sam prestao da se bavim muzikom i da zivim od nje.....Sad samo sviram harmoniku kuci za drustvo i ponekad dodje jos jedan harmonikas pa me povuklo da malo eksperimentisem sa aranzerom ali mi nepada na pamet da sviram u lokalima.Posto nigdje nemogu da skinem nikakav set za ovu klavijaturu GRATIS osjecam se bespomocno jer 95% vas ne pravi boje i ritmove nego na neki nacin dobiju i koriste a ja necu platiti set.Zdravo

vadexfly 31.01.2018 18:05

Sve je to lepo ali ovo sto kazes da nigde ne mozes da nadjes set, imas pun internet setova koje mozes dzabe da skines, pa600 cita setove od pa800, pa2x tako da imas bas dosta izbora sto se toga tice, to je najmanji problem uopsteno kod korga

ZUKA 31.01.2018 19:38

Tako sam i ja mislio ali istina je drugacija;svi postave ko fol neki set na stranicu punu virusa;neshvatam poentu......******* i ostale gluposti gdje iskacu samo neke sise........seta ni iz glave:confused:

vadexfly 31.01.2018 22:22

Javi mi se na PP pa cu ti pomoci malo :)

ZUKA 01.02.2018 22:14

Brisanje seta

Zdravo svima
Sta radite kod testiranja setova;brisete li rucno sve sto ste ubacili ili jednostavno factory reset?

vadexfly 02.02.2018 00:27

Ucitavas jedan preko drugog, ne treba nista da brises

mihal 02.02.2018 07:30

Ja idem na factory reset . Ranije sam vise petljao po raznim setovima jedan preko drugoga, ucitavao global, bilo je svega I svacega u klavijaturi, Sada global ucitam samo kad vidim da je set stvarno dobar , pa posle programiram po svom ukusu.Pre ucitavanja uvek proveravam set sa programom Korg pa manager dali ima necega korisnog. Izuzetno dobar programcic , a ima ga na free download...Pozz

Cegor5 02.02.2018 23:42

Potrebno je napraviti Factory Reset, jer se dogodi, da neke boje, style-ovi, performance ne rade, ili neke imaju zvuk od prijašnjeg seta..

vadexfly 03.02.2018 00:01

Kako god.. nikad nisam uradio factory restore od kad imam pa600, a imam ga 3 godine otprilike. Problemi sa performansama, stylovima ili semplovima su normalni ako ucitavate set od neke druge klavijature jer nisu u svim klavijaturama isto poredjane banke, to se sve da srediti. A ne preporucujem ucitavanje globala iz drugih setova jer jednom kad se podesi global to je to.

Cegor5 03.02.2018 00:25

Global su postavke od klavijature?

vadexfly 03.02.2018 02:02

Jesu, kad udjes u global na klavijaturi sve te opcije kad podesis jednom kako ti odgovara to je to.. nema potrebe za ucitavanjem tudjih global postavki

ZUKA 03.02.2018 07:48

Citat:

Originalno postovano od mihal (Post 300071)
Ja idem na factory reset . Ranije sam vise petljao po raznim setovima jedan preko drugoga, ucitavao global, bilo je svega I svacega u klavijaturi, Sada global ucitam samo kad vidim da je set stvarno dobar , pa posle programiram po svom ukusu.Pre ucitavanja uvek proveravam set sa programom Korg pa manager dali ima necega korisnog. Izuzetno dobar programcic , a ima ga na free download...Pozz

Skinuo sam ovaj programcic demo verzija.....Kako provjeravas sta ima u setovima? Ja dobijem vizuelno gdje sta stoji ali kako zvuci ne ili je do mene ili demo verzije....pozzzz

mihal 03.02.2018 19:22

Neznam koju si verziju skinuo posto je sad izasla v3 verzija ,ja koristim jos uvek v2 to isto nije full verzija ali to je dovoljno da pogledas sta sve ima u setu koji bubnjevi , boje , koliko memorije zauzima....Koriscenje je jednostavno samo kliknes na style, sound , performance ili sta vec zelis da pogledas , izadje ti prozorcic da obelezis lokaciju seta. Ponekad nece da otvori ako set nema zavrsetak ". set"(primer : mojset.set) u tom slucaju samo dodas : ".Set"...Nadam se da si razumeo na sta sam mislio ,ako nesto skripi pitaj sve je jednostavno I izuzetno korisno I brzo se skonta.
....V3 Je tek izasla I ima demo da isprobas 14 dana free gde mozes u programu da uredjujes set , ne moras na klavijaturi . Ja cu to iskorititi kad budem sredjivao svoj finalni set. Inace da kupis full verziju je jako skupo, skoro 150eu. ...Javi ako treba jos neka pomoc..Pozdrav

ZUKA 10.02.2018 17:23

Pozdrav i pitanje
Kako provjeravate koliko imate slobodne memorije na disku?
Da li je memorija podijeljena na neke participacije npr. ritmovi % tonovi% ?
Ima li neko neki rumunski set za isprobati ili par ritmova da mi posalje?
HVALA

Bedi 10.03.2018 22:20

Planiram da kupim korg pa 600 i to ce biti moja prva klavijatura/aranzer nekada sam svirao harmoniku pa kad kupim to ce biti samo za moji dušu pa me zanima kakva su iskustva i preporuke. Hvala svima na korisnim savjetima

vadexfly 11.03.2018 16:31

Citat:

Originalno postovano od ZUKA (Post 300254)
Pozdrav i pitanje
Kako provjeravate koliko imate slobodne memorije na disku?
Da li je memorija podijeljena na neke participacije npr. ritmovi % tonovi% ?
Ima li neko neki rumunski set za isprobati ili par ritmova da mi posalje?
HVALA

Ako mislis na sempl memoriju to gledas u sound edit > menu > user pcm ali ovo je ako koristis stariju verziju sistema, a ako koristis novi sa sempling opcijom onda ides u sound edit > record > menu > multisempl valjda
A ako mislis na disk memoriju u klavijaturi to ne znam kako proveravas koliko imas slobodno.. Sto se rumunskog seta tice nemam ni jedan takav
Dodato:
Citat:

Originalno postovano od Bedi (Post 300742)
Planiram da kupim korg pa 600 i to ce biti moja prva klavijatura/aranzer nekada sam svirao harmoniku pa kad kupim to ce biti samo za moji dušu pa me zanima kakva su iskustva i preporuke. Hvala svima na korisnim savjetima

Nista neces pogresiti, odlicna klavijatura, pravi izbor pogotovo jer ce ti biti prva klavijatura, lako ces se snaci u vezi opcija i ostalog, imas sve na internetu sta god ti treba..

branko1 20.10.2018 15:00

pozdrav ljudi,zanimljiva tema,proslo je nesto vremena,ima li novih iskustava u vezi pa 600...razmisljam da nabavim,nije preskupa ni nova..

Humu 20.10.2018 17:21

S moje perspektive, da nisam nabavio pa300 za lijep novac odmah bih uzeo pa600. Na muzikeru prosli tjedan bio 5700kn sto je nista za pa600, novi

Ramic123 02.11.2018 04:34

Imam Korg PA600 kako da se uploaduju files na klavijaturu kada se downlodira sa recimo ove stranice? Tek sam kupio klavijaturu.

Humu 02.11.2018 09:04

Stavis na usb i onda odes u menu klavijature tako sto stidjes media. Kad si stisnuo media ides na load, biras usb.
Zatim, udes u svoj set (pr. yumidi.set) dobijes global, pcm, sound, style itd..biras jedan po jedan i ucitas.

tebra 03.11.2018 02:15

Pozdrav, pocetnik sam i interesuje me konkretno za korg pa600 kako da sacuvam izmene na setu, npr. odaberem neku boju i povecam ili smanjim volume za tu boju, kako da sacuvam?
Smesno je pitanje, ali necu ni nauciti ako ne pitam, hvala. :)

vadexfly 04.11.2018 00:43

Konkretno za boju, ako si nesto promenio, ides desno gore na padajuci menu i write performance, izaberes gde da sacuva i to je to.. a da bi taj ceo set sacuvao onda ides na media-save i izaberes na koji set da sacuva, ako imas sacuvan set vec a ako nemas onda ides na newname set i ukucas kako da se set zove i sacuvas..

Eduardo 06.03.2020 16:29

Pozdrav. Imam pitane. Pocetnik sam tek sam nabavio korg pa 600 nov pa me interesuje dali ima gdje da se skinu ritmovi za nasu narodnu muziku. I dali je moguce skinuti na usb i citati ga sa usb-a. Ili kako je najbolji nacin. Hvala

zaki1 11.03.2020 07:29

Da ne otvaram novu temu, interesuje me, da li Korg Pa 600QT ,moze da se koristi za nasu muziku isto kao i standardni Korg Pa 600?Juce sam nasao povoljno jedan pa me interesuje ima li razlike osim dodatne funkcije za orijentalnu muziku.

Cegor5 14.03.2020 16:55

Mozes ga koristit za nasu muziku :)

Landison 14.03.2020 17:09

Korg Pa4x assignable footswitch funkcija!

Može li se funkcija postavljena na footswitch pedalu vezati na songbook,style,keyboard set...?
Hvala!
Izvinjavam se ...otišlo pitanje na krivo mjesto!

Humu 16.04.2020 07:52

Zna li netko, mogu li se tasteri za pa600 zamjeniti kvalitetnijima. Iako odrade posao kao da ostanu ponekad 2-3sec dok se ne vrate na mjesto. Ili kako to rijesiti?

josipv 04.08.2021 09:29

Pozz.imam problem sa učitavanjem softwere-a,kod mene je sada 1.0 i htio bi staviti na ovaj zadnji radi sempling opcije.
Skinuo sam sa korgove stranice fajl ali mi izbacuje da SELECTED PKG IS NOT VAILD??

Trenutno vrijeme na Forumu 11:48

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org