YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Roland (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Roland BK-5 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=21344)

VUNIMRAV 14.07.2013 14:42

U jbt,sta se sve ovde izdesvalo,a ja tek sad citam! :(

tranzit 14.07.2013 15:50

...pa i nemas kad od silinih jelena... a hoce i da se zamuti vid, pa onda ne vidi covjek bas sve odmah :lol::lol::lol::lol:

Boban010 14.07.2013 18:01

Citat:

Originalno postovano od Boban010 (Post 248737)
Prosle nedelje u emisiji kod Lee Kis bio je jedan bend osim Lexingtona koji je malo svirao uzivo.Ako sam dobro zapazio lik je svirao BK5,mislim da je pevala Mina.Da li neko mozda ima snimak ili eventualno zna koji je bend u pitanju?

Rekao bih da je ovo bilo pitanje...

Morison 11.12.2013 15:22

Par novijih snimaka:

Demo Roland Bk Aranzera - "Ime i Prezime"
You need to upgrade your Flash Player

Demo Roland Bk Aranzera - "Hitno"

Demo Roland Bk Aranzera - "Neka ide zivot"

Demo Roland Bk Aranzera - "by Pass"

nesaband 11.12.2013 15:36

Lepo lepo.a kad ce update za BK-5 sa tercama.nikako to da odradi Roland.

Ovo sve zvuci odlicno.

rolandx 11.12.2013 22:57

U pesmi ime i prezime onaj ton bazukija ako se ne varam na krajevima u forspilu bas para usi... Sto se tice neka ide zivot takodje onaj element u bubnju na samom pocetku veoma je preglasan za moj ukus. Deo u forspilu sa duvackim instrumentima kao da previse ima halla pa previse smeksa zvuk... i nema taj prirodan ton.... Ostalo je po meni super.......;)

nesaband 11.12.2013 23:20

Ti je vec stvar ukusa.Bitno je da na BK-5 mozes da napravis zvuk po sopstvenoj zelji vrlo lako i vrlo brzo.Recimo moja postavka bi bila potpuno razlicita sto se tice mnogo toga.

@rolandx :imas dobro zapazanje.cestitam ti.

dmmacak 12.12.2013 00:31

Lepo zvuci. Narocito bubanj, izlazi cisto. Dal je neko pokusao da napravi dobar bas, na BK5, za manuelnu pratnju. Dal je uopste moguce da se dobije ton basa da bude i za ciganiju i za satore

tranzit 12.12.2013 06:44

Zasto ne bi bilo moguce ? BK-5 ima dovoljno alata i materijala za takvo sta. Postoje odlicni ROM samplovi od kojih se da napraviti veoma dobar Bass sound za svaku priliku. Inace je Roland uvijek imao dobre Bass sounde.

Citat:

Originalno postovano od nesaband (Post 260394)
Lepo lepo.a kad ce update za BK-5 sa tercama.nikako to da odradi Roland.

Milslim Neso da ce to na kraju biti uzaludno cekanje. Kako stvari stoje, nista od toga jer je za gospodu to poveliki posao a i slabo oni razmiju nase potrebe i "vratolomije". Iskreno, ozbiljno sumnjam da ce od tih terci ikada ista biti, tako da bi mozda bilo bolje da ih za izvjesno krace ili (prije ce biti) duze vrijeme potpuno zaboravimo. Uostalom ako nece oni, ima ko hoce i to sigurno bolje nego sto bi to oni uradili, pa cemo se malo potruditi. Skoro sam im nudio da to rijesimo ocas posla, medjutim odgovorni za proizvodnju u Japanu, nemaju interesesa za takvo prosirenje jer, citiram odgovorne iz Rolanda za Evropu, koji ionako nemaju sta da kazu: "preveliko ulaganje u instrumente koji spadaju u najnizu cjenovnu klasu". Na moju primjedbu, da bi onda to moglo da se uradi kod BK-9, dosao je odgovor, da to nije u planu i da nemaju nikakvog valjanog razloga, da mijenjaju strukturu instrumenta koji se i bez toga sasvim zadovoljavajuce i iznad njihovih ocekivanja, distribuira. Kratko receno, j*b* se njima sta mi trebamo i hocemo. Prihvati to tako i budi srecan sa onim sto su i do sad, na jedvite jade, uspjeli ili se namolili da urade.

dmmacak 12.12.2013 07:31

Pitam jer sam imao G-70, par dana bio kod mene, ii nisam uspeo da dobijem taj bas. Kao sto nisam uspeo ni na G-1000. Ali za aranzersku svirku imaju odlicne basove.

Trenutno vrijeme na Forumu 02:42

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org