YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Tyros3 - Razna pitanja (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=23619)

VUNIMRAV 18.02.2014 20:04

1 Privitaka
Da li ov ako nesto zadovoljava?

gagan 18.02.2014 21:24

Kolega takav imam i ja , radi ekstra !!!!

tranzit 19.02.2014 00:49

Citat:

Originalno postovano od VUNIMRAV (Post 264906)
Da li ov ako nesto zadovoljava?

Taj Mustekov uredjaj je tipicni UPS koji u slucaju nestanka struje, moze, po specifikaciji, jos 13 minuta da opskrbi strujom instrument(e) koji je na njega prikljucen. To je dovoljno vremena da se instrumenti poiskljucuju normalno, dakle da ne dodje do nasilnog prekida napajanja, cime se moze ostetiti ínstrument. Ovo vrijeme iz specifikacije (13 minuta) je malo predugo, s obzirom na akumulatorsku bateriju koju koristi Mustek 600, pa bi bilo realno ocekivati nesto preko 5 minuta rada, naravno pod punim opterecenjem (300W). Medjutim ne vidim ni iz opisa, a ni na netu, da taj Mustek 600 radi i kao korektor odnosno, stabilizator napona. Kao klasicni UPS bih ti ga mogao mirne duse preporuciti ali kao stabilizator napona, sto je tebi u sustini i primarna stavka, ne bih ti bas savjetovao da ga uzimas. Raspitaj se tamo sta imaju na lageru i odaberi jedan koji ima i pomenuti korektor napona. Ako budes njime napajao samo aranzer, tih 300W je previse, pa mozes slobodno odabrati i nesto manji.

dmmacak 19.02.2014 02:33

Ja imam gotovo isti UPS i mogu slobodno da kazem da nema korektor. Sto je veliki nedostatak. Bas sam merio napon potpuno isti kao iz uticnice, dok je ukljucen u istu, a kada se iskljuci baterije daju normalan napon. Eh da sam znao, kad sam kupovao, da postoji UPS sa korektorom.....

VUNIMRAV 20.02.2014 17:30

1 Privitaka
Nasao sam jos povoljniji,samo da li i ovaj ispunjava potreba?

tranzit 20.02.2014 22:18

E taj bi vec bio uredu jer posjeduje regulaciju napona. Njega slobodno uzimaj ii jos nolje njegovog malo starijeg brata PowerMust 1260 New ID.

NordX 26.05.2014 17:34

Tyros menjanje registracija pomocu pedale

Cao svima. Zanima me da li je moguce da menjam registracije pomocu Sustain Pedale registracije radi brzeg snalazenja,odnosno brzeg biranja ritmova.

Da li je to moguce? Ja sam uspeo da podesim Sustain,Sinchro Start Stop,ali to ne mogu da pronadjem ili ne znam kako se zove. :)

Hvala unapred.

NordX

casper 26.05.2014 18:38

To što želiš se postiže s REGISTRATION SEQUENCE. Tipka FUNKCION > prvi tab.

Za Tyros 3 se opis nalazi u Reference manual na strani 37.
Za Tyros2 se opis nalzi u Manualu na strani 173.

Princip je slijedeći. Unaprijed naprogramiraš redoslijed kojim želiš mijenjati registracije i s pedalom ih pomičeš "naprijed - nazad".

NordX 26.05.2014 19:18

Uspeo sam to da uradim. Ali sam se pogresno izrazio,oprostite.

Naime zeleo bih da menjam komplet Foldere. Recimo imam u jednom Folderu 8 ritmova poredjanih po registrima i recimo oni se zovu Casper,e sada ja bih zeleo da pedalom prebacim na Folder sa drugim ritmovima koji se zove NordX.
A da pritom ne krene drugi ritam.

Ovako kako ste mi Vi rekli tako funkcionise ali menja mi ritmove cim pritisnem automatski ide redom od registra 1 na 2 3 i tako dalje.

Je l' me razumete? :)

casper 26.05.2014 19:27

Predpostavljam da misliš na BANK, a ne na folder.

Imaš opciju pod nazivom SEQUENCE END i namjesti je na NEXT BANK.
Ovim ćeš podešavanjem automatski prijeći na slijedeći BANK u trenutku kada ti postojeća SEQUENCA dođe do kraja.

Trenutno vrijeme na Forumu 11:32

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org