YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Tyros 3, nesto novo ili presminkan T2 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=6067)

Alix 11.11.2008 22:38

Svaka čast momak...Od sviju temi Korga ti se ubaciš u temu Yamaha i pitaš za sempl za TR...
Da nebi ispo bezobziran,prvo odi PROČITAJ PRAVILNIK,zatim se upiši u temu NOVAJLIJE PREDSTAVITE SE,da te narod malo bolje upozna pa onda pročačkaj malo forum,imaš PODFORUM Korg,Aranžeri,Solo,itd pa prčitaj koju temu u kojoj je razglabljalo i uploadovalo ogromno setova na internet...E onda ako ništa ne nađeš,odeš u Download sekciju pa tamo malo pretražiš...E onda kad vidiš da i tamo nema,kontaktiraj kojeg člana privat pa ga zamoli ako ti da kakav sempl---Ako ga ne nađeš--onda ga nema,hebiga šta sve bi mi imali pa nema...Eto toliko za početak da te uputim daleko od opomena i banova,poslušaj prijateljski savjet...Dobro došao!

alenmo 11.11.2008 23:26

tyros 2

pozdrav kolegama...ja licno imam i korg pa1xpro,roland e 80 i yamahu tyros 2....sve 3 klavijature su sredjene za svirku mozda roland najslabije....gledajte sto se tice mog iskustva imam ga dosta tyros 2 je najkompletnija klavijatura od sve tri spomenute...kod yamahe i rolanda nema potrebe za semplovanim bubnjem ljudi moji to je toliko dobro fabricki uradjeno da je smijesan svatko ko pokusa da nesto bolje usempluje...korg pa 1 a bogami slusao sam i pa 2 x pro nema jednostavno taj kvalitet narocito kad se svira na velikoj snazi onda se osjete bitne razlike u zvuku,korg je dosta nejasan muljav,yamaha ima profinjeni soft zvuk koji ide vise na studijski a roland stvarno zvuci kao live band znaci ima takav akusticni sound da je to nesto extra...sto se tice tyrosa tu nema potrebe ni za kakvim externim programima znaci sve se moze srediti u sintu a oni koji ne znaju nek zagriju stolicu i uce...

BasariStudios 12.11.2008 06:28

Alene, izgleda da gresis malo sto se tice T2 da moze sve u sebe.
Proveri bolje, nemoze sam u sebe ni 40% ono sto Korg moze bez softwer.

alenmo 12.11.2008 11:16

ja stvarno ne znam sta to toliko editujes pa da ne mozes bez laptopa....brate, sto se tice ritmova tu ti nista ne treba, a i semplova ima toliko orginalnih, vec sredjeni, ne znam sta ti novo treba da usemplujes....

BasariStudios 12.11.2008 18:31

Alene opet si u gresku, ja sam Profesionalac, radim sve iskljucio od sama NULA.
Ponavljam ti, T2 nemoze nista bez software...sad ti samo ako uzmes gotove
stvari naravno da ti nista netreba al ljudima koji se stime bave non stop veruj
mi da im treba za sve. Nemozes reci da ne treba kad neznas. Ne pokusavam
biti idiot prema tebe al ljudima se mora reci onako kako jeste jer ta osoba koja
zeli kupiti mozda hoce da radi na nacin kao ja, sve od NULA a ne kao ti da samo
loadira gotove stvari...sto znaci onda smo ga zajebali, nismo mu rekli istinu.

Alix 12.11.2008 18:52

###Alene opet si u gresku, ja sam Profesionalac,###

To znamo već bar godinu dana ako ne i više...
Ja sam Q od amatera pa opet ne mora značiti da manje znam od ljudi sa studijem...

BasariStudios 12.11.2008 18:55

Ne pricam o tome ja Almire nit ponizavam nekoga al pricam o pogresnim odgovorima
koje ljudi daju ponekad. Znaci morao sam da naglasim takvu stvar da covek razume
sta hocu reci a ne da ga ponizam i samo mu kazem U GRESKU SI a bez razloga.
Znaci ako si Profesionalac veruj mi trebace ti svak software al samo ako ga upalis i
loadiras ono sto sam ja, Alen il neko drugo radio onda ti nista ne treba...
...nadam se da se razumemo sada...

alenmo 12.11.2008 19:11

brate ovo su aranzeri prije svega namjenjeni za zivu svirku a ne za studijski rad...svakako ti nijedan od ovih aranzera ne vrijedi puno u studiju jel tako.....
reci o cemu je konkretno stvar ono sta ne moze yamaha a korg moze...

BasariStudios 12.11.2008 19:15

Alene brate mili o tome ti i pricam, ne za studio nego praviti ritmove, drum kitove,
boje, mixirati, samplovati i sve ostalo...ZA UZIVO.

coke357 12.11.2008 19:17

Batali vise te price koja klavijatura sta moze, inace svaka tema ode u rapsravu. A to da Dr. Nedim radi od nule to se i da primetiti kad odradi ritam kao da ga Jova mehanicar pravio. Ali ipak slusaj Dr. Nedima on je profesionalac ma da meni vise lici na sefvisera koji odrzava one igrice i flipere po igraonicama sve znaju oko tehnike a sviraju kao da koriste noge a ne ruke hehheheh

alenmo 12.11.2008 19:18

koji sint sad sviras imas li neki demo...

tyros2 12.11.2008 19:26

Slazem se sa Nedimom!

Da bi se slozio jedan Custom drum kit u Tyros2 potreban je PC!A da negovorimo za druge stvari.
Ako bi pravio omjer Za tyros2 onda bi moj rad bio:tyros2-20%
:Kompjuter-80%

E sad neko voli sredjivanje u samom syntu a neko preko Kompa!
Uglavnom kao i uvjek covjek se na sve navikne tako da ako bi se pojavio neki "Tyros" da se sve radi u klavijaturi ja neznam kako bi se sad na to ponovo navikao!

Pozdrav!

PS:bogami i dugmici na klavijaturi traju duze ako se radi preko PC....:)

alenmo 12.11.2008 19:29

jel bitno koliko ces koristiti komjuter ako je konacni rezultat duplo bolji nego na korgu...
mislim onaj koji ne zeli to priznati stvarno je u zabludi

josipv 12.11.2008 19:38

Evo kolege danas sam isprobao T3,inace nisam aranzerista ali ovo radi strava,preslusao sam sve ritmove i boje i nemam rijeci,sve radi bez i jedne zamjerke(pricam za rom boje,bez semplova)neznma kako radi T2 ali ovo sto sam cuo,ostao sam ugodno izneneden,a pogotovo cijenom 30 000kn ili ti nekih 4300eur.sto je previse previse je!!!!!!8-}8-}

alenmo 12.11.2008 19:40

kolega to je cijena mozda u hr al evo ja vodim yaminu radnju u mostaru i kod mene je tyros 3 oko 2900 eura i znaci mozes dobiti povrat pdv od 14% doduse tvoja je stvar kako da ga preneses preko granice

josipv 12.11.2008 19:43

Hvala lijepo na ponudi ali nisam zainteresiran!
Zaboravio sam reci da je to cijena sa komplet zvucnicima!

alenmo 12.11.2008 19:45

pa i kod mene je sa zvucnicima....bezveze pricas da je skup a ne zanima te....

josipv 12.11.2008 19:58

pa ja sam samo rekao da je to previse novca i naravno da je 4200eur preskupo!

alenmo 12.11.2008 20:02

ma ja ne znam odakle ti ta cijena evo ti brate www.thomann.de otidji i pogledaj znaci ta cijena nije nigdje u evropi

BasariStudios 12.11.2008 20:16

Citat:

Originalno postovano od coke357 (Post 57892)
Dr. Nedima a sviraju kao da koriste noge a ne ruke hehheheh

Nisam nigde spomenuo kako sviram...niti sam o tome pricao nit se hvalio.
A sto se tice tehnike Jesam profesionalac a za tebe mozda i Doktor.
Ne budi prost i ne uporedjuj gluposte, jedan inzinjer Korgov mozda nezna
ni jednu notu da uhvati al napravi sav sint. Ako se neko bavi tehnikom nemora
da znaci da zbog Tebe on mora da zna dobro svirati...koji si ti faktor?
Dal si igde na bilo koji forum video da ja pricam o svirci i tehnici sviranja? NISI!!!
Zacepi!

Alene, sviram puno sintova, imam ih preko 17-18 a Demos imas svuda na netu
a i ovde:

WWW.BASARISTUDIOS.COM

A T3 u USA bice oko 4 hiljadarke.

josipv 12.11.2008 20:18

Evo danas bio na sajmu glazb.opreme u ZG.i probao ga i pitam covijeka koji je glavni zstupnik Yamahe za HR i kaze mi 30 000kn

alenmo 12.11.2008 20:19

evo bas sam slusao sta ja znam iskreno mene ne zanima ovaj stil ...ne kazem da nije dobro al ja ipak sviram nesto potpuno drugacije ovo mi vise zvuci kao albanska muzika...

josipv 12.11.2008 20:22

Ajd mi reci cijenu XS6? Moze i na PM!

alenmo 12.11.2008 20:23

nemas sta pricati napamet legedno evo ti dokaz fino otidji na sajt a nemoj te neke bezveze cinjenice iznositi kad su netacne...to sto je tebi puno love druga je stvar a bogami bez instrumenta nema ni svirke to je sigurno

BasariStudios 12.11.2008 20:32

Hvala na komentarima i komplimentima Alene, i da, radim najvise taj stil, juzno
od Srbije dole pa sve do bliski Istok, najvise sa Arapima i Grcima...za njih sam BOG.
A i njihov jesam, od tamo dolazim i sa time sam odrastao.
A Amerikanci kazu da NECIJE SMECE JE NECIJE BOGATSTVO.

josipv 12.11.2008 20:38

Citat:

Originalno postovano od alenmo (Post 57913)
nemas sta pricati napamet legedno evo ti dokaz fino otidji na sajt a nemoj te neke bezveze cinjenice iznositi kad su netacne...to sto je tebi puno love druga je stvar a bogami bez instrumenta nema ni svirke to je sigurno

JEl ti to meni ili Nedimu?

gnovako8 12.11.2008 21:02

evo danas prvi put probao Tyros 3 mogu reci da jako ljepo radi sa tvornickim postavkama ,a sa semplovima sigurno puno bolje to nisam probo.
jedino sto je malo preskup mislim da nevredi te novce koliko traze
jest novi model,ali previse para 8-}

romario 13.11.2008 00:28

Puno je to novaca.
Za bilo koji sint koji ide u svatove i kafane...

Nedime ,zašto ne napraviš par semplova za tyros?

BasariStudios 13.11.2008 01:50

Razmisljao sam o tome al nevidim veliki potencijal, neznam dal mi se isplati da
potrosim 3-4 meseca na takav projekt a vrlo malo ljudi ga imaju il pitaju za njega.
Ako ikad budem radio ista za T2 il T3 bice da uzmem T3 direktno.

brnjeuska74 19.11.2008 00:59

A T3 u USA bice oko 4 hiljadarke.[/quote]

Tyros 3 sa tri godine garancije ja sam platio u SamAsh radnji $3600.00. A sto se tice zvuka i kako izbacuje semplove pa cak i nesredjen je "masniji" nego Tyros2. A sa recimo Jocinim setom to treba da cujete.

Trenutno vrijeme na Forumu 12:23

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org