![]() |
da 15 000 samples ispunio, nema vise mjesta, oko 950mb, nije kompresovan set, ima nekih kompresovanih fajlova zavisi odakle sam vadio,. i 2gb zjapi prazno :D
evo veceras sam svirao isto pod full opterecenje 15000 semplova, 8 sati ured svirka, ni jedan jedini problem, gazio sam jee max. menjao boje ritmovee , brzoo presete sve aa os 3 ucitao pravilno to nema sta oko toga.. i drgo ti je to direct hd to je za stilove dodatne i preformance ne za semplove, semplovi su puni nemaju veze sa tim direct. ubacio sam i SD 32gb, prazna. nemam ni to direkt, jer nisam ispunio stilove sva mesta ni u klavijaturi problem je sad, sto bi mogao dodati stilova more. al nema samples vise mjesta. ii daa zauzimaju te samples ko ludi LOOPS ured svaki loops 40 semplova u nizu sitnih onih al se broji svaki sempl jbg. @korg18 snimi to u detalj video cisto da vidim dal sam shvatio . |
korg18
Bas interesantno cim dodjem na odmor kuci snimicu ti,nisam ni ja imao problema sa ovim novim os prodao sam pa4x zbog nerviranja sa starim OS,jer me nerviralo i to dosta kad pravim Novi style da zna blokirati,i dosta toga,radio sam svirku prije sedmicu bas maximalno sam koristio sve nisam imao apsolutno nikakav problem,a moguce je da si u pravu jer ja nisam toliki broj semplova citao vec sam citao neke boje koje strasno puno zauzimaju opet cu iznova da to uradim ali snimicu prvo stanje onako kako je sada....
|
Jedan link koji mozda pomogne;
https://youtu.be/nOeynmSo9u8 |
stani, jel vi kontate nesto? ti kad imas svoj set u klavijturi, i napunio se 15000 semplova SOUND RECORD info. to je too, dzaba od SD card, i pomocnog seta, taj pomocni set dodatni ne moze semplove posebno druge od pomocnog seta on vuce ove iz rama sto su vec u njemu. ne mozes ti imati duplo, i tamo 3gb i ovde u klavijaturi. nije to dupli set. to su samo dodatna mesta za favorite user styles i performance boje
|
Razumijem ja sve sto si ti napisao. Ovaj link je da eventualno pomogne nekome tko ima problema oko instaliranja, ucitavanje seta ili dodatnog matrijala.
Da ne otvaram novu temu stavio sam ga ovdje. |
|
korg18
Branoy danas sam nesto testirao na aranzeru,ja sam dodatno Ubacio HD u korg pa4x,15 000 je max,to stoji ali sam ubacivao velike semplove pa stoga i moze da se puni,ali ima problem i oko kompresovanja ostavio sam da se kompresuje i jednostavno zaledila,mislim da ce Korg uvijek imati problema sto se tice ulaska u Novu Eru sa ovim softwerima koje neznaju napraviti da rade stabilno,znaci moj set i onako kako sam ja popunio sa Bojama koje sam licno semplova sa moss i neke sa kronos,stane ali ako ubacujes sitne semplove pogotovo tipa Drums Kit najvise zauzmu podijelu multisemplova,mislim da je KORG nesto izostavio i mislim da ovo sto smo skinu je Testni OS sistem,ali sta vise i ja sam neznam kako i sta pocnem sklapati set pa da izvines popizdim pa obrisem pa iznova i sve tako mislim da previse trazimo bolje raditi ovo sto imamo sto vise komplikacije sve vise zamaranja i mozga....a Obavezno cu napraviti jedan Video cim stignem od posla..................
|
pa bar imas rama ne trebamo kompresovati bolje da su flat org fajlovi wav a ne kompresovani, sad rama ima viska, al nema samples meni ispade malo 15000 samples .. sad u pa3x je bilo 12000 samplest tako nesto, al ovde sada 10 puta vise rama nego u pa3x, i onda tih samo 3000 vise samples nista ne znacii. jer u 256mb ram ode 12000 samples, a der 3000 ili 15000mb sad .. maloo , da bi ubacili sve sto zelimo jer mjesta za stilove i sounde ima na kilee.
al eto ograniceni smo sa tim 15000 samples da ovo ni ne mozemo iskoristiti u OS NEXT |
Za mene licno vise RAM-a otvara vrata za kvalitetnije semplove. Nije mi neophodno da imam 300 solo instrumenata a da zvučim kao PA60.
Dobar i kvalitetan DK, Bas,Solo i Ritam gitara su mi primarni uz nekih osnovnih 10-25 boja koje najcesce koristim.... |
korg18
Pa dobro je kad se sjetim unazad prije onih starih sintova radilo se i Kilobajtima sad je ovo dobro hahaha,=))=))=))=)),mislim uvijek sam se trudio da kod mene aranzer zvuci sto kvalitetnije da ritmovi budu bas precizni,puno sam ulagao trud isve pa prestao sa svirkom 5 godina i dalje ne radim svirke izgubio sam volju mada evo poceo sam opet ali mi je mrsko vise raditi sve iznova i iznova sjedem i gledam neznam odakle da pocnem jebiga kad imate zensku osobu pa vam sjebe zivot i onda se nemozete oporaviti mi smrtnici samo radimo za cupave rupe.=))=))=))=))=))=))
|
korg18
evo da jos nesto dodam napunio sam RAM memoriju nekim glupostima da 15 000 je maximalan broj ali Branoy pazi ovo kompresovao sam sve to i sta sam dobio nista opet nemoze nista stati bez obzira sto je duplo vise memorije ostalo i nakon kompresovanja 15 000 samples je maximalno pa bilo 100 gb nazalost nemoze vise stati ali sta je tu je
|
pa sta ja pricam?
zato kazem sad nemate potrebe kompresovati semplove rama ima na izvoz.. i bolje da je org wav ne kopmresovan i tako da zvuci!!! a kompresovanje nema veze sa samples!! svih 15000 samples da imas nekopresovanih, i da ih kompresujes isto te dodje, broji se sempl,. bio kopresovan ili ne on je i dalje sempl broj. a ne kompresovan ili kompresovan to vam je samo format . |
korg18
Isao sam na to da vidim sta ce se desiti,mada sam zadovoljan sve u svemu mogu da ubacim one semplove kvalitetne i da to lici na nesto sada ima memorije visak ali iskoristice se to :D:lol::lol::lol:
|
kako je ovaj jos 1000 samples vise natrpao? u njega preko 16000 samples?
na 5 minuta 13 sek https://www.youtube.com/watch?v=V6k9...y8&app=desktop |
korg18
da ali pise ti u ucitavanju OS da je ubaceno prosirenje,pa zbog toga broji 1000 samples,nasao sam na jednom od foruma diskusiju sa HD Kit da se dobija veca mogucnost samples memorije,jer trenutna SD memorija nemoze podrzati vise te je ogranicena,kod nas HD kosta 300 eura sa ugradnjom,na prvom Pa4x sam prodao,ama koji sam ja idiot kud ga neizvadi,narucio sam drugi pa cemo vidjeti rezultat...
Da ali pogledaj video Covjek i dalje puni i loaduje neznam sta ovi turci uvijek imaju neka svoja prosirenja a mi samo gledamo i zjevamo... A Branoy da ti iskreno kazem meni je bitan kvalitetan Sample,mislim da ce mi i ostati memorije za ono sv sto je meni potrebno |
ne cuh ga to za HarDisk?
a nije tacno , ucitao je jos par nekih al su semplovi bili u klavijaturi, a dal treci put pise mu memorija puna ne moze ni on vise da da |
Da li se neko igrao malo duze sa stelovanjem portamenta?
Ja sam se malo igrao i nisam zadovoljan rezultatima ili sam ocekivao previse od ovih novi opcija? Inače sam navikao na dobri stari "pravi" portamento od dx-11, v-50 i casio serija i mislim da su sa portamentom na novom os v3 fulili.Do sada mi je jedina zamjerka ovog novog sistema( koji u cjelini ima dosta pozitivnih strana i poboljšanja), portamento.Da li ste vi zadovoljni? |
Pa 4 Info– uskoro novi OS 3.xx
Popravak svih problema? |
korg18
ffb jeli ima negdje to obavjestenje za taj novi OS i ako ima sigurno ce izaci polovinom ove godine,kako sam i informisan jedan polovinom i jos jedan pocetkom 2020,e sad sta ce Korg koji potez napraviti neznam,ali meni je ovo glupo dodali su dosta Memorije a od svega toga dodali su 5000 samples dodatno dok na starom OS V2 sa 400 mb si imao mogucnost 10 000 samples MAX a sada na V3 imas 15 000 Samples Max,apsolutno mal pomak,sto se tice memorije sto se tice Sounda tu sam zadovoljan kako zvuci i kako to sve radi da se sve srediti ali potrebno mnogo truda i vremena da se ulozi da bi to bilo vrhunski...
|
Info sa Njemackog Korg foruma ( Korg hotline info)
Dodato: Hi @All, Also ja! KORG ist über alle bekannten Bugs informiert und arbeitet derzeit auf Hochtouren an der Beseitigung der Fehler im neuen NEXT Update. Aber ganz wichtig ist folgendes zu beachten. Da mit dem Sytem-Update NEXT auch einige Änderungen in der Soundverwaltung vorgenommen wurden, muß nach dem Update Vorgang und Neustart des Keyboards zwingend die MEDIA UTILITY Funktion "Factory Restore ALL" durchgeführt werden. Damit wird das Sound-Mapping aktualisiert. Bitte keine Datensicherung aus einem Backup File zurückladen. Dies ruft dann wieder das Problem mit dem Fehler im Soundmapping auf. Man sollte eine Datensicherung seiner eigenen Daten in Form eines SAVE ALL SET's verwenden. Wer keinen Zugriff auf ein DAtensicherungs-SET besitzt, der sollte erst nochmal auf die Version v2.2 downgraden, nach dem Downgrade die Factory Restore Funktion auf Basis der v2.2 Version durchführen, dann das bestehende Backup einladen und abschließend über MEDIA SAVE ALL ein Sicherungs-SET seiner User Daten auf Basis der OS Version v2.2 erstellen. Danach wieder das OS NEXT installieren, dann die Factory Restore Funktion durchführen und nun das Datensicherungs-SET einladen. Damit sind dann auch keine Problem im Bereich des Soundmappings zu erwarten. Ein Termin, wann genau das nächste Update v3.xx mit der Beseitigung der Mängel veröffentlicht wird ist mir nicht bekannt. Ich erwarte dies aber zeitnah. Gruss Hi @All, |
Korg Pa 4 OS 3.0.1
Hallo,
hier ist der Link: https://www.korg.com/us/support/down...are/0/516/3631 / Changes/Bug fixes: - In some cases, the phantom power could no longer be activated on the Microphone input - The unique Voice Preset bank can no longer be renamed - In some cases, when choosing a different User Style, the wrong Sounds could be assigned to the Accompaniment tracks - Pads could play out of sync - With MIDI Songs using both A and B FX blocks, FX B could sometimes not work |
Ispravili su neke bugove ali na žalost, i dalje je ostalo 15000 mjesta za samples. Možda to povećaju s verzijom 3.0.9. B-)
|
Izaso novi O.S 3.0.1
Sent from my SM-A520F using Tapatalk |
korg18
https://www.youtube.com/watch?v=89AXKd7eGpI
evo novi OS Dodato: [quote=korg18;306637]https://www.youtube.com/watch?v=89AXKd7eGpI evo novi OS i da napomenem Turci imaju svoj dodatak koji su napravili pa stoga su oni unaprijedili sve one nedostatke koje su potrebne Korgu ali poenta je sto se mora taj Njihov Update kupiti nemoze se naci za download. |
https://cdn.korg.com/us/support/down...ctet-stream%3B
next OS 3.0.1 Dodato: Ja ne vidim da je nešto ispravljeno na ovom update, sem možda fantom power.. Sinoć na svirci mi zaledio songbook, pretraga.. Ne može ništa da se selektuje.. Gasi, pali klavijature pa je proradio.. Izgled ništa nije menjan.. Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока |
Keyboard Set Library, bank
Kad odaberem banku, automatski selektira prvu boju u banci, moze li se to odstraniti i kako.
Hvala |
to je i u mene bilo oko banke i boje fabricki, al sam varatio svoj global ,. i onda sve manual nista on automatski, to je negde u globalu cekirano.
sto se tice ovog novog os 3.0.1 za sad bez buga, radi sve, zaledio ni jednom, a non stop drndam setove, ulazim u record edit stile pad, bilo sta., sredjen je i pad sinko. 48v. mislim da su i boje neke zute, ekran, pre je bilo nesto zelenkasto crno u 3.00. 3.0.0 je ucitavao sporo dupli neki proces sounde. ovaj sad cim prodje linija ucitavanja to je to ucitan sound ili dk. dobar je nema sta |
@Oliver
Global----General controls----Inter face----Iskljuci.... Stile i Keybord set libraru. |
Posto nemam pa4 da pitam vas koji imate.... da li zaista s novim o.s. u pa4 moze da se ubace 3gb semplova?
Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока |
sto ne moze?? sam ne znam sta cemo da ubacimo , evo meni zjapi 2gb , 1gb zauzeo ne znam sta vise dodati haha... ovo je sad ram 3gb za neki novi rad iz pocetka, ubaciti veliek kvalitetne semplove drum i ostalo pa sklapati set iz nova sa tim materijalom,
a za ovo iz setova sklapanje znaci previsee, jer nema toliko materijala dobrog za tih 3gb rama |
Kako nema.... imas materijala npr. iz Alaturka kolekcije ili Vienna sound library bar znas da mozes da stavis sempl i preko 100 mb da zvuci kako treba ili u vise layera.... da je to dovoljno na juzisoundu bi ostali na 32 gb nego vec idu na 64 i 128 gb kartice.... i tu ima takodje odlicnih semplova tako da 3gb zaista nije puno....
ja sam na kronosu ocas napunio bukvalno samo 1 gb su mi nekih 5-6 sempla basa.... ostala 30-tak najosnovnijih semplova za tezgu.... bez onih zujalica koje se vuku po 90% setova od korgova.... nikad mi nije bilo jasno zasto neko sempluje dx yamahe ili takve neke praistorijske klavijature.... Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока |
Pa na Juzi moraš svaki ton da semplujes jer nemozes da razvlacis tonove semplova i još plus nema loop POINT.Zato i zauzima toliko prijatelju
|
i dalje hiljadu put o tom juzisoundu objasnim im kako i sta i zasto toliko zauzima, oni i dalje misle to svemirski brod hahahah ... nemam vise snage tog juzija objasnjavati...
|
Ne znaju ljudi,samo čuju ogromna memorija a ne znaju zbog čega je tolika memorija
|
Load sound (sample) Pa4x 3.0.1.
Pozdrav, nisam se dugo oglasavao ali tema je veoma popularna. Sa OS 3.0.1. imam samo jedan problem. Kad ucatavam samo sound - jednu farbu iz nekog seta ali koja je smpl, da mi zaledi. Ucita boju ali zaledi i onda moram ugasiti. Kad ponovo ukljucim pa4x boja je tu i sve je ok. To mi se desava samo kad vadim taj sound iz seta koji sam imao u pa3x. Kada sam nasao neki set koji je radjen u pa4x onda ucita bez zaledjivanja. Sta je u pitanju pojma nemam al me nervira strasno. Ako neko kontaktira Korg neka mu naglasi za ovaj problem. Veliki pozdrav.
P.S. Kada ucitavam sample direktno u sempler, (import ili load) onda je sve ok. Znaci problem je samo kada vadim gotov sound iz nekog seta od pa3x... |
Zaista sam lupio za juzi sound posto nisam imao prilike da ga detaljnije proucim osim sviranja na njemu par puta.... ali stojim iza toga da ako hocete da sempl dobro zvuci mora da bude veliki.... imam neku bas gitaru semplovanu mislim da je oko 1gb.... mogu da smanjim ali naustrb kvaliteta.... a mozete i da napravite na 1bm ko semplovi koji se vuku jos od tritona le....
Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока |
To je jedino točno i apsolutno je logično, a toliko se nipodaštava taj faktor. Pa jel može slika od 200 KB i 20x40 rezolucijom biti kvalitetna i može li se išta razaznati na njoj?
|
jedno ozbiljno pitanje, evo ispunio sam sve user1,2,3 i favorite 10 komada. nemam gde vise stilove ubaciti... SD karticu sam nekad davno instalirao 32gb..
kako sad da dobijem DIRECT? znaci da ovo mi ostane sve, i da sad idem load nove stilove na DIREKT sto mi hvali prostora?? |
Citat:
Branoy Snimi neki set na HD od Korga Pa4x, al bez semplova. Udji u MENY-GLOBAL-MODE PREFERENCES-MEDIA, i oznaci u Browse dati set.I to je to.Pozz;) |
tako je juce sam skontao, svoj set napravio samo Branoy DIRECT.SET i ubacio na SD, a u setu samo ostavio stilove i performance boje, ostalo sve pobrisao iz seta od globala, pcm, volcalist, itd. radi radii
|
Trenutno vrijeme na Forumu 22:48 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org