![]() |
Možda Hm, Bm, Am, Cm6 ?
|
Citat:
Polomio vjetar grane ---------------------- sto cu sada, moj jarane ----------------Dm7--------- gdje god podjem njoj se vratim Dm7-Dm7/C-B---E7--E7/G#-A7 sebe ne mogu da shvati____m Dm7--------------------- Ko muha sam ja bez glave ------------------- doci ce mi ona glave ----A+5--Dm7---- i po danu i po noci Dm7-Dm7/C-B---E7-E7/G#-A7 progone me njene oci_______ Ref. E7 Am----------------A7----Dm Nikad mi se, bolan, ne spava E7-------------Am--- udje neki vrag u mene E7------------Am-Dm probude se oci snene E7---------------Am-- ja ne cekam ni do jutra E7---------------Am-- bolje danas nego sutra Dm---Dm/C--B---E7-E7/G#-A7-(C#-D-D#)-E7 daj da ljubim usne nje_____ne kraj: ... Dm-----------------B-E7-A daj da ljubim usne njene |
....
dell G,H7,Em,Hm,Bm,Am,Adim(umanjeni)G7
|
hvala gitar, nesto je tako :)
|
nisam te se nagledao
g mol,A7...D7,g mol,g mol,g mol.F,F,ES,c mol,D
ako nekog interesuje neka pesma mogu da mu pomognem...posto se bar u to razumem... |
Nisam te se nagledao
Ne vidim ništa posebno u ovim akordima ... Ili se varam ?;)
|
caoo postovane kolege, imam jedan mali zadatak za vas, ako neko nadje mozda malo vremena da mi ispise akorde ove verzije, mnogo mi se svidja ali nisam dosta upucen da ih mogu skinuti...
unapred hvala, za vas trud... evo link: poz Dane |
Hoce te mi dati email od nekoga kome bi se mogao obrati vezano za ucenje sviranja ,neznam kako se lik zove,a vec je postavljano.
|
Jedino preko pp, mailovi su ovdje zabranjeni
|
Em------Hm------C-----------E7---Am
Ne mogu,ne mogu,ne mogu bez tebe ja D---------------D7--------------G dodji ja te molim,zeljan sam te danima C(može i Em)------------F# poluumanjeni (hvata se F#,A,C,E) samo ti,samo ti,samo ti si ta Hm7-----------Em koju volim,moja jedina |
Ciganin sam voljena
G---------------
Kako da te ljubim G7----C7-Fm----- snove da probudim Fm----------G- iako sam ciganin Ab-Fm------G---- i ja znam da volim (2x) Ref 2x G------G7---Cm Grli me, voli me Ab---D7--G-- dacu ti ja sve G------C7--Fm--- ciganin sam voljena Ab -Fm-----G-- ne ostavljaj me Dodato: Dugo te dugo očekujem A------------E7-A---- Dugo te dugo ocekujem A------------E7---A---A7 dugo te dugo ne milujem D---------------------Hm-H7-E-E7 dugo te nema u zagrljaj moj A------------E7-A---- dugo te dugo ocekujem A------------E7---A---A7 dugo te dugo ne milujem D---------------Hm---H7----E--E7 uzalud cekam da cujem korak tvoj Ref. A------------------H7 Noc je ostala za nama E7-------------------D-E7- ti si ostavio mene u suzama A-----------------H7 noc je ostala za nama E7----A------ ja sam kao i ti E7----A----A7-D-E7-A ja sam kao i ti, sama |
je l' zna neko koja je ovde harmonija, negde na sredini klipa |
Mislim da trazis ovaj dio na 0:58--- bass tonovi su (ako dobro cujem) : H, Bb, A, F#, F, G, A
|
Od 0:52 do 1:04 basovi idu ovako:
C,H,A-pa za oktavu C,G#,A,F#,F,G,A |
mozel mi ko od kolega ispisati akorde za pjesmu Zorana Jovanovica - Kapetan potonulog broda
Pos'o sam negde nocas bez pravca i cilja u daljini neka munja sine kisa spira prazne trotoare tek po neki prolaznik promine Ref. Ja sam nocas od svih zaboravljen i od tebe, koju sam voleo jedini sam covek sto ulicom hoda ja sam kapetan potonulog broda Nemirna senka moja u stopu me prati pod mantilom hladne ruke grejem vetar kosu baca mi na celo nocas srce ljubavi bi htelo |
Imam ja note, poslacu ti kad dodjem sa vojne parade.
|
Čekaj, jel hoćeš neke "privatne akorde" ili original akorde ?
|
mogu privatni akordi pozzz
|
Evo jos jedne lepe harme za forspil od pesme otvori mi svoja vrata................Ako je u pitanju Cm.............
umesto cm uhvatiti As maj,a umesto B dura uhvatiti Gmol7/9 a ostalo je klasika,probajte videcete da je ekstra |
Citat:
|
imam puno svojih privatnih akorada al evo jedan:
Gm--------D7------ Da si moja devojcica Gm--------D#---- zivela bi ko kraljica Adim-----Cm6-- danju ko kraljica D#-A7----D----- a nocu ko carica 2x Ref. 2x B------F------- Hej mala, malena B------F------- srce si mi zavela B------Cm6---- hej mala, malena D#-A7---D----- srce si mi zavela |
Ana Bekuta - Kralj ponoci
Cm------------C7----
On je pesma moje duse Fm-----------Hdim--B- kratak pljusak posle suse G#----------D7-----G on je pesma moje duse Cm------------------- Sa njim zivot nije bajka Fm------------------ priroda mu losa majka G#----------D7----G- sa njim zivot nije bajka Refren 2x Cm-----------Dm Znam da laze me D#-----------Fm znam da vara me G#----------C7----------- kralj ponoci, prosijak zore Fm---------Hdim---B-- sa njim bice samo gore G#--------D7------G promeni ga srce moje |
Sto nekog zanimaju vasi privtni akordi pod satorom u p.... materinu, ili svirao C ili C7 tu razliku moze da primjeti mozda Mocart al pod satorom niko sigurno
Gesendet von meinem GT-I9100 mit Tapatalk |
@Boban
Pa ne svira se muzika samo da bi se uzele pare, valjda i zbog nekog uzivanja :) |
Zato 90%, pardon 98% nasih klavijaturista zvuci tako kako zvuci, uglavnom je to socijalna/bedna svirka samo koliko pare da se uzmu a sto se tice umetnickog dojama...ma jebes to. :)
|
Danas svako ima klavijaturu ali malo je brate muzicki obrazovanih ljudi a da bi bio umetnik trebao bi biti i muzicki obrazovan,a ovi samouki sve uce napamet a ovi sto su obrazovani oni se jos i uobraze i dignu nos do plafona i nece nista da pomognu neobrazovanim
Gesendet von meinem GT-I9100 mit Tapatalk |
Citat:
Citat:
|
Citat:
https://www.youtube.com/watch?v=RNr2igE40ZE Hvala |
1 Privitaka
Pošto ne znam kako da u postu postavim tablature, učitao sam ovu transkripciju iz moje arhive. Ovo su akordi i tablature za Kebinu pesmu "Samo još jednom". Akorde je skinuo član po imenu exodus u Gm, ali mi je napomenuo da je to za ton više. Ja sam pesmu prebacio u originalni Fm i dodao tablature.
|
Evo ovako:
Kod:
Dragan Kojić - Keba - Samo Još Jednom |
Postavio sam ga zbog tablatura. Ne znam kako u komentaru da postavim tablature jer mi se sve pomera pa onda tablature izgledaju nepregledno.
|
Citat:
|
Ljudi, mislim da je kljucna stvar duša! Ako si obrazovan, i imas tu notu topline da "nadjes zicu" onome ko te slusa to je pun pogodak, zato često puta izgleda, i jeste, da neobrazovani, privučeni svirci nadmaše vrhunske muzicare u interpretaciji jer sviraju iz duše i prenose tu energiju i toplinu, dok ovi sto perfektno barataju muzikom omanu po tom pitanju... tu ja mislim da je ta prividna razlika ali to je tema druga, zato se izvinjavam
Послато са GT-I8260 уз помоћ Тапатока |
Je l' moze neko da ispise "ukrasenu" harmoniju za pjesmu Ja znam od Zorice Brunclik :)
Hvala |
Ne znam sta imas jos "cifrat" u ovoj pjesmi, kad je i original harmonija sama po sebi bogata. Msm, volim i ja pjesme ukrasavat harmonski, ali sumnjam da ima potrebe ovoj pjesmi to radit.
|
@Dell zamolio bih te ako mozes da ispises harmoniju kako ti to sviras iz Dm.
Sviram ja ovu pjesmu ali fale mi neki dijelovi npr. kod Ali ne znam zasto svaka ljubav ima kraaaaj |
Merima Njegomir - Što je lepo kad se neko voli
Gitar ja bi' ovdje ubacio Hm, jest da ga nema u orginalu ali čisto radi uha :D
D------------(Hm)------------ Kad bih mogla da sam s tobom ----E7--------------A-- moj dragane svakog dana |
Evo za ljubi me i nista ne pitaj.Ne znam da li uopste moze ovako, neka me neko ispravi ako ne valja.I da ne znam naziv jednog akorda ali evo tonovi(lici na Em7 ali nema one terce tj. G):
(-) = E H D Gm---------F-------- Trosile su moje dane (-)--Eb---F-- zene i kafane Gm--------- Nikad srecan F---------Bb- Nisam bio znaj Inace ovo sam pokusao prilagoditi ovdje uvodnom dijelu: https://www.youtube.com/watch?v=fOiukkRUm5I |
Citat:
B , da bude A-B-C-Dm, ali to je vec prevelika guzva , po meni u sledecem stihu ima mesta za mnogo vise akorda nego sto se obicno svira a cuju se u originalu kao bass i kontre, tako da vise od ovog ja ne bi F-----------------------------------------A-C-d Ali ne znam zasto svaka ljubav ima kraaaaj Eventualno da ubacis jedno C izmedju F i A, ako bas volis da naglasavas ali opet kazem guzva je dobar vokal moze sve to da pokrije |
Nisi došla kada sam te zvao - Saban Saulic
Mozda moze ovako
G-----Em----Adim-D-----C-A7-D-D7 da ti kažem koliko te voliiiiim G-----G7--Cm----A7----D-A7-D i da više nisam na te ljut |
Trenutno vrijeme na Forumu 00:06 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org