YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Saveti za kupovinu (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=75)
-   -   PA-50 ili Yamaha psr 1500 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=9713)

Minicevac 20.06.2009 13:26

Prijatelju nisi pogresio, pokusaj da klavijaturu sto bolje upoznas jer to je i cilj!!!

caka012 20.06.2009 22:34

Dovoljno ti je da prelistas ovaj forum i naci ces svasta sto ce ti pomoci da mashinu sredis cakum-pakum. Nemoj da budes lenj i da se zadovoljis onim sto imas, veruj da moze da zvuci duplo bolje nego sto sada zvuci. Znaci, bices i duplo zadovoljniji.
Pohvalno, jos jedan u PSR FUN CLUBU.

doktor87 14.07.2009 16:26

Cestitam!!! Dobrodosao u PSR club! Posto je tema zavrsena time sto si ti odlucio da uzmes yamahu ne bih nista dodao, ali....
Kolega Bolero...yamaha psr 1500 je MAJKA FUNKCIONALNOSTI na tezgi gde nemas i solo klavijaturu.
Razlozi koje su ljudi navodili u smislu da je bolje uzeti pa50 jer ima vise materijala je istina...ako zelis da kopiras, budes prepisivac ili ne umes da napravis svoj stil aranzera, ne umes da stvaras svoje setove...tj ako si muzicko-kompijuterski nepismen! Sto bi se ti mucio...uzmes lepo i prepises od druga iz klupe ili prebacis boje koje ima Kosmajac (parafraziram)! A od koga je on prepisao? Voleo bih da muzicari koji znaju da prave boje, ritmove i ostale stvari koje su potrebne za rad NAPLACUJU kolegama koji to ne umjeu...jer znanje se naplacuje...ti kad sviras naplatis, a ja tebi jer si svirao sa mojim setoom, bojom i sl...sem ako ne sednes kuci, procitas uputstvo i krenes sam da pravis svoj aranzer. ako ne umes SVIRAJ HARMONIKU... na kraju krajeva...svako od vas bi bacio u kanalizaciju svoj aranzer kad bi krenuo jednom ozbiljno da radi sa zivim bubnjem. neuporedivo...ja sam digao ruke od aranzera ali yamahu PSR 1500 i ostale PSR serije cenim jer omogucavaju muzicaru da pravi svoj stil i jezivo je funkcionalna, samo zahteva IQ :) nije zvaka za seljaka :) usput trenutno sviram solo na X5D Korgu i duplo je bolji od slicnih klavijatura te generacije...samo treba da se sedne i pravi, pravi, namesta, doteruje na svirci...jer je kompleksan... Nadam se da se niko nije uvredio ovim sto sam rekao jer tako mislim, posto je ovo cuvena vecna borba KORG-YAMAHA...nema kraja.

milepsr 18.07.2009 00:18

Citat:

Originalno postovano od BoleroBend (Post 90125)
80% njih svira korg pa sad vidi,..

Vecina svira iz onog razloga koji je Doktor naveo (Cast izuzecima)
Ima gomila ljudi koji su muzicko-kompjuterski nepismeni, i ne znaju da sednu i da sami iskucaj svoj ritam od 0 nego nadju neki set na netu i to sviraju tako kako jeste, ne znaju ni sebi performase iliti programe da podese kako im odgovara nego koriste onako kako je neko namestio...
Ja se licno najezim kada cujem 90% aranzera PA serije, sve isti ritmovi, boje...
Meni je postalo je monotono. Svaka cast ljudima koji sviraju Korga, ali sa vecinom je situacija takva.

Ja sam svirao PSR 1500 i 90% stvari koje sam imao radio sam sam mesecima dok je nisam namestio da zvuci drugacije. Ali kada sam je sredio, bio sam i vise nego prezadovoljan! Ne bih je u tom trenutku menjao ni zasta drugo, ali splet okolnosti je odredio drugacije, vise ne sviram aranzer...

@ Doktor87
Jel ti to meni budis nostalgiju ? :D

doktor87 18.07.2009 00:25

Aha :)

jmikulc5 20.07.2009 16:07

Jos jedan glas za PSR 1500.

Trenutno vrijeme na Forumu 19:39

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org