![]() |
Super lepak ne topi plastiku, uglavnom.
Oni rade na principu kristalisanja. Kada je lepak u technom stanju, zavlachi se u sitne shupljine, koje mi ne vidimo, a zatim se kristaliche unutar njih, i deluje kao klinasta veza. Drzi neshto kao pop-nitne. Oho, uhu i slichni tope plastiku. |
Nisam znao za ovaj oho lepak da topi.Hvala kolega vaxter na informaciji!
|
1 Privitaka
Da se pohvalim da sam pre neki dan i ja otezao dirke na Korgu pa80 i rezultat je odlican!Prezadovoljan sam,sta drugo reci:D
Uslikao sam klavijaturu dok smo brat i ja lepili tegice i evo kako izgleda... |
@Minicevac
Nije bilo potrebe za rastavljanjem klavijature, sve se zavrsi i bez toga, uz pomoc pincete :) Doduse ja nisam otezavao crne dirke pa zbog toga nisam otvarao. Odlepljivale su mi se. Ali sam ja stavio 15g na bele na PA80, i osecaj je fenomenalan :) |
Znam druze da sam mogao bez rastavljanja da otezam bele ali ja sam otezao i crne dirke.Poslusao sam Markov savet i ove samolepljive tegove potvrdio sa power gelom:D
|
Hm ne znam, moj KORG TR ima otezane tipke (tako je kupljen) i meni to ne stima tipke su lijene. Drugi nepogodan efekat je kad sviras malo jace dinamicki uslijed tezine tipka ima jaku inerciju pa ze desava da "odsvira" koji ton extra, sto meni smeta jer mi uprlja triler. Ja cu olovo skinuti sa svog tritona i pokusati da ubacim speciajlnu traku da bih skratio hod tipke i napravio klavijaturu plicom a samim tim i brzom za svirku. Ako uspijem postavicu detaljno uputsvto sa slikama itd. Pozdrav.
|
uzmi matice m6 ili m8 i odozdo na svakoj dirci zalepi silikonom ili tigar lepkom i resena stvar
|
Ljepio sam utege i ja po uputstvima na Korga TR.
10 grama na bijele i to za probu samo jednu oktavu i isti dan sam ih skinuo. Jednostavno mi to nije pasalo, a i kod naglog opuštanja tipke, ona je zbog dodatnog otežanja zavibrirala i jednostavno proizvodila zvuk koji ne želim. |
nema potrebe da se stavlja ta tezina na dirke,po meni je bolje resenje sastaviti 2 pertle i staviti izmedju opruga.....potplice se dirke....kao sto se radilo nekad na Yamaha dx 11,21....
Dodato: a ako vec stavljate tegove.....na polu stepene-H i C nikad se ne stavljaju tegovi...cisto da znate...pozdrav |
Zasto se na H i C nikad ne stavljaju tegovi?
|
Trenutno vrijeme na Forumu 11:52 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org