YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   YAmaha psr 9000 pro. (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=7301)

makso68 11.04.2010 15:36

Citat:

Originalno postovano od marco (Post 65185)
Sto se tice te greske, sa preskakanjem ritmova, koliko sam cuo lako se ispravlja. Dovoljno je samo ritam obraditi na kompjuteru, tj provuci ga kroz style works naprimer, i nece da preskace.

Vidim da je stara tema,malo sam pregledao,pa da potvrdim ovo iz navoda.
Dakle,isprobano,provukao sam ritmove kroz Style Works i rade bez problema,ništa ne preskače.Mislim da se ovo desi kada se upišu ritmovi od PSR serije(ja sam upisao ritmove od PSR 3000,bez prethodne obrade u SW-u i oni su malo zastajkivali),koji nemaju oznaku-sty.poslije imena ritma : importuju se u SW provuku kroz editor za PSR 9000 i rade kao sat.
Pozdrav!
Dodato:
Citat:

Originalno postovano od Perce19 (Post 65178)
Ja imam i psr 9000 pro jos uvijek iako je nekoristim za svirku jer posjedujem novi pa2x i extreme i roland fantom g6...ali ta klavijatura mi je toliko draga zbog njene tipke koja je nenoirmalno dobra,meka i precizna.ima velike mogucnosti....kad se napuca semplovima dobro zvuci..ima 32 mjesta za semplove,..moras samo paziti kad budes kupovao ima jedna serija sa greskom pa malo tempo moze poludit.inace je po meni bolja od pa80..i ima sad puno materijala i za nju...napravi mehanicku preradu jer ona je puno bolja na osijecaj,kolega je radio.Samo se izvade tipke..i na to mijesto se ubaci halter sa dugmetarom...pase na original stekere..tako da kasnije mozes opet tipke i vratit.Lijep pozdrav

U potpunosti se slažem,ja najčešće koristim PSR 3000 za tezgu,ali 9000 pro ostaje trajno u mom vlasništvu,definitivno.Bilo bi mi je žao dati za oko1000-1200 evra,a vrijedi dosta više i od dosta novijih modela.POZDRAV!

party 30.08.2010 19:02

Glasam za Yamahu !

gnovako8 30.08.2010 19:09

evo i od mene glas za Yamahy

mnjankovic@nadl 05.02.2011 16:51

Tema jeste malo zastarela ali da kazem iz licnog iskustva. Imao sam obe klavijature i po mom misljenju je bolji pa80. Kao prvo ima dosta materijala za njega i moze se lepo srediti po svacijem ukusu, mozda psr9000 ima bolji sempler ali za nju je jako tesko naci materijal i mukotrpan je put dok se ne dovede na zeljeni nivo. Pa80 je skoro 10 kg laksi pa je mnogo bolje nositi njega na svirke.

kuki 08.02.2011 22:08

To sto za Yamahu 9000pro ima manje materijala i sto je teza za 10kg od Pa80 ne igra nikakvu ulogu! ;)
Bitne su mogucnosti,zvuk,kvalitet izrade,....:)

mnjankovic@nadl 12.02.2011 19:39

Sigurno je da je bolji kvalitet izrade i zvuka kod yamahe, smo ko ima zivaca de je sredjuje.

pepini 13.02.2011 01:17

yamaha ili korg pa80

yamaha ima vrhunsku klavijaturu mek ton sempler definitivno je vrhunska klavijatura imam je u studiu cak mozes da je koristis i za ozbiljan rad dok korg pa 80 samo za tezgu i nista vise nekvalitetan i plastican kao igracka za djecu.

Ace 13.02.2011 02:58

Covek je dosad mozda desetak klavijature promenio. Sta kazete da malo pratite datume?! Ako je na tema dodata neka kritika to ne znaci da je dozvoljeno i nakucavanje postova.
Hvala.

Trenutno vrijeme na Forumu 15:22

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org