YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Muzički Software (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   nuendo ili cubase? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=6165)

justhogar 11.10.2008 00:33

Citat:

Originalno postovano od Marco7 (Post 52886)
Pazi ovako ja sam odustao od rasprave da ne bude posle evo ga on je najpametniji i on sve zna tako da nisam se ni trudio da objasnjavam zasto svi rade tako,sigurno je da ne rade bez razloga!Jer sad ako krenemo ode tema tamo gde joj nije mesto ;) i kao sto rekoh midi cu raditi u Cubase-u a cim dodje vreme za mastering i konacnu produkciju radicu je u Nuendu!Eto toliko od mene na ovu temu!

samo da dodam da znam dosta ljudi koji se bave porukcijom, i niko od njih to ne radi... ni ja ne zelim da se raspravljam, ali moram jos jednom da skrenem paznju na to da mozes sve zavrsiti u nuendu ili cubase... nece biti nikakvog poboljsanja... toliko od mene u ovoj temi :)

Marco7 11.10.2008 00:36

Ja neznam nikoga!Verovatno zbog toga i radim ovako kako radim ;)

justhogar 11.10.2008 00:40

Citat:

Originalno postovano od Marco7 (Post 52886)
nisam se ni trudio da objasnjavam zasto svi rade tako,sigurno je da ne rade bez razloga!

...

tranzit 11.10.2008 23:15

Citat:

Originalno postovano od sinisaBL (Post 52891)
Tranzit moguce da sam slabo slusao:-) za ozbiljan mastering i ozbiljan studio da rade mastering u cubase.ma mozes odraditi ''mastering'' u principu i u nekom free programcicu.naime govorio sam o pravom masteringu.tamo gdje sam imao prilike da radim obicno rade ako je u pitanju digitalni mastering u sonic solution,pyramix audio cube ili pro tools full verzija.a ako je analogni mastering onda su konzole ssl,spl i uredjaji manley,weiss itd i dCS,lavry D/A konverteri.pogotovo glass mastering zavrsni prije samog narezivanja master cd-a kako ga odraditi u cubase nije mi jasno a da zadovoljava vrhunske kriterije.

pozdrav

naravno pisem ne da sirim raspravu i svadju to nema smisla cisto moje misljenje iz iskustva koje ne mora biti tacno.

Ti nisi razumio moj odgovor ali Nedim ti je malo kasnije dao ponovno objasnjenje. Govorio sam o Cubaseu kao glavnom audio/midi host programu. Nisam ni pomenuo da ces njegovim efektima raditi mastering isto kao sto ni Nuendovim efektima neces raditi ozbiljan mastering. Za to postoje odgovarajuci i veoma kvalitetni pluginovi koje ces bez problema uvesti i u Cubase i u Nuendo.

skoricnik 12.10.2008 09:52

Ja inace radim Midi trake u Cubase-u, pa onda prebacim u Cool Edit Pro i zavrsim (zato sto nemam Nuendo :green:). Mada i taj Cool Edit Pro, sve u svemu, nije los :) Ima dosta efekata, i veoma je lak za upotrebu...

BasariStudios 12.10.2008 10:07

Citat:

Originalno postovano od skoricnik (Post 52982)
Ja inace radim Midi trake u Cubase-u, pa onda prebacim u Cool Edit Pro i zavrsim (zato sto nemam Nuendo :green:). Mada i taj Cool Edit Pro, sve u svemu, nije los :) Ima dosta efekata, i veoma je lak za upotrebu...

E to po mome je sa konja na magarca i pogresno.

skoricnik 12.10.2008 10:16

Nedime, ja se ne bavim profesionalno tim poslom i tek sam poceo da ulazim u taj svet produkcije i masteringa, tako da sam ono jos newbie ( noob :) )

BasariStudios 12.10.2008 10:19

Onda ti je bolje da pokusas malo da sve radis u Cubase.

Trenutno vrijeme na Forumu 15:35

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org