YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Roland (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=13)
-   -   GW-8 je stigao (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=6044)

Vule 05.10.2008 23:31

Citat:

Originalno postovano od josipv (Post 52469)
Poslusao sam demo i ovo stvarno ne zvuci lose,htio sam uzeti pa500 ali definitivno idem po GW8

ROlandinjos legendo daj malo snimi boje samo da cujemo kako to radi?

Šta konkretno bolje...još neki ritam ili šta? Ja ti predlažem da čuješ uživo u radnji pa da odlučiš?

Boban010 05.10.2008 23:34

Molio bih vas za konkretne odgovore znaci jel moze expresion ili ne?
Kod EXR E2 ima 8 user tonova koje mozes da snimis sa odabranim ritmom u performansu sa sve globalnim efektom za svih osam tonova izuzev jacine za svaki ton posebno.Dakle pitanje glasi da li je ova opcija moguca kod GW-8?
Kod EXR E2 ne mogu kopirati fabricki ritam kao kod G800,da li je to moguce kod GW-8?
Hvala!

Vule 06.10.2008 00:04

Citat:

Originalno postovano od Boban010 (Post 52467)
Ova pitanja sam postavio i u istoj temi za workstation.
Da li moze da se koristi expresion pedala na ovoj spravi i da li mogu da se memorisu user tonovi uz svaki ritam i zabeleze njihove jacine?
Kako se ubacuju novi ritmovi i da li cita ritmove direktno sa medija?
Da li mogu "nasi" ritmovi koji se nalaze na ovoj masini da se iskopiraju kao kod G800?
Hvala!

Imaš ulaz za pedalu a u SYSTEM podešavanjima nameštaš koju želiš...po "defaultu" je EXPRESSION...

Može se memorisati sve...ritam,tempo,boje,sve što želiš i za to imaš 128 mesta...

Novi ritmovi se ubacuju preko USB ulaza ili preko USB sticka i možeš ih ubaciti 100...sve pamti u kljavi...sa USB-a čita valjda fajlove i MP3,nisam to probao...

A ovo oko kopiranja ne razumem na šta misliš,pojasni mi pitanje?

Morison 06.10.2008 00:35

Pa pita te (ajd ja da se umesam) da li je moguce da fabricki ritam nekako prebacis na komp ( posto na samom aranzeru nije moguce editovati ritam, onda da ga bar nekako izvezemo na komp pa onim programom da ga prekarabudzimo i zatim vratimo u aranzer kao user ritam)

Vule 06.10.2008 00:49

Citat:

Originalno postovano od Morison (Post 52494)
Pa pita te (ajd ja da se umesam) da li je moguce da fabricki ritam nekako prebacis na komp ( posto na samom aranzeru nije moguce editovati ritam, onda da ga bar nekako izvezemo na komp pa onim programom da ga prekarabudzimo i zatim vratimo u aranzer kao user ritam)

to nisam pokušavao...trebalo bi da dopusti tu varijantu jer ne vidim inače kako bi recimo promenio bilo koji parametar u ritmu...:confused:

josipv 06.10.2008 10:09

Citat:

Originalno postovano od rolandinjos (Post 52478)
Šta konkretno bolje...još neki ritam ili šta? Ja ti predlažem da čuješ uživo u radnji pa da odlučiš?

MA ne "bolje" nego boje-suandove sam mislio da snims posebno,harmonike i to sto nama treba da cujemo kako radi?

A kod nas jos nije stigao,tako mi kaze kolega sto radi u Rolandu kod nas,trebao bi doci ovaj mjesec!

Misa91 06.10.2008 20:25

Pozdrav kolege, imam E50 vec 8 meseci i prezadovoljan sam, samo me nervira sto nema USB ulaz, nego floppy. Interesuje me rec iskusnih, koj od ova dva aranzera moze bolje da zvuci i koji je uopste bolji?

m@x 06.10.2008 21:25

Ako je problem samo u nedostatku USB porta, a sve drugo ti odgovara, onda možeš biti vrlo zadovoljan.

GW-8 ima zvučni engine od SonikCella (koji opet ima dobar dio zvukova sa Fantom serije), dakle samim tim ima bolji zvuk od E-50/60, jer raspolaže 4 puta većom sample-ROM memorijom, 256MB prema 64MB (što uz približan broj zvukova znači da se radi o kvalitetnijim samplovima) i duplo većom polifonijom 128 prema 64.

Također ima mogućnost reprodukcije mp3 i wave fajlova i mogućnost karaoke izvedbe (stišavnjem zvuka u sredini zvučnog spektra).

S druge strane, E-50/60 ima puno više mogućnosti što se tiče samih stylova i OMB izvedbe (Style Editor, Song & Style MakeUp Tools, Guitar mode,...), u kojima je barem za klasu iznad GW-8 i njegovih mogućnosti.

josipv 06.10.2008 22:06

Slazem se sa m@x-om, E serija je puno kompletnija kao arranzer ali je Gw8 puno jaci sto se tice boja!

Misa91 07.10.2008 00:12

Hvala na odgovorima, mozda ne bi bila losa kombinacija umesto neke solo klavijature uzeti ovaj GW-8, a i zbog ostalih njegovih mogucnosti.

Trenutno vrijeme na Forumu 16:31

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org