YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Roland (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=13)
-   -   g70 & fantom x6 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=5802)

mariog70 03.11.2008 03:12

ja nisam vrhunski muzicar,ali oprema je oprema

semploje 10.11.2010 23:23

Moram izvaditi temu iz naftalina

Da li g70 i fantom X zvuce isto u fabrickim pathevima (pricam samo o bojama).... da li je isti ton generateor, efekti, konvertori....?

medino 10.11.2010 23:27

ovo je za neki dan moja kombinacija...g70 i x6

semploje 10.11.2010 23:56

Ma ja ne nameravam da praavim kombinaciju, vec me zanima koliko g70 dobro zvuci kao woekstation, u bendu (ne racunam nepotreban mi sampler i kombinovanje 8 patheva)..... ono, klavir, hammond, padovi, lici li to boja protiv boje na fantoma X ili Fantoma S ili sta drugo koji su za mene sasvim dobri za band......?

ERKOOO 11.11.2010 01:21

Roland...pa kad izgovoras to ime treba da ustanes! :D:D:D
Dodato:
Odnosno izgovaras * hehe

milanceshow 11.11.2010 04:04

@semploje
G70 nije workstation ,vec aranzer!Odlicno on zvuci kao solo klavijaura,ali nema EDIT boja kakav bi mi zeleli.
To sto on nema EDIT boja kakav bi mi zeleli,to ne znaci da su boje lose.Boje su odlicne i mogu da da kazem da izlaze dobro.

semploje 11.11.2010 09:53

Ja i ne zelim neki mega edit boja jer imam ozbiljan workstation kao prvu spravu za live.... treba mi samo 10-15 boja, od kojih ni jedna nije harmonika, zurla, buzuki i sli. vec normalan, krshten klavir, rhodes, hammond i slicno..... ako je klavijatura dobra to ce biti dobro i bez edita..... da ga sviram u piano modu

Zlatek 11.11.2010 15:29

@semploje
Ako trebaš to šta si napisao G70 bi trebao to bez problema odraditi!

blaboj 15.01.2011 23:06

Ja sviram Roland aranžere već 16 godina (trenutno G70) i za mene su najbolji ali u segmentu aranžmana ritmike. Što se tiče soundova Roland je tu po meni deficitaran jer odavno ima GS-GM soundove koje proširuje sa nekim (ponekad neuspješnim) varijacijama na temu. Primjer tamburice - katastrofa. Zato treba uz aranžer imati jednu solidnu workstation klavijaturu sa 30 dobrih soundova pa imaš sve. A što se tiče ritmike - po meni nema premca. B-)

calevh 16.01.2011 22:50

Nemogu a da se ne umesam, a nisam hteo. Samo da prokomentarisem. Narawno tu je BasaryStudio, kome je narawno sve uvek bilo smesno, neko moze da kupi Audi a8, od 150.000 evra, i njemu ce to narawno biti smesno, i to ce ismevati, govoriti kako to nevalja, kako je nepotrebno, kako ima istu platformu kao stari audi 100 iz 89 godine. Koji kosta 1000 evrica... Sve sto drugi imaju, kostalo to 200, 2000 ili 20000 evra, to je njemu smesno. Jebote covece, daj okreni se malo za sobom i vidi sta pricas i pises.
Molim da me niko ne kazni za ovo sto cu reci, nek se to shvati kao moje licno misljenje. Ti ne zasluzujes ovde svoje mesto, ne zasluzujes, i jednostavno se ne uklapas, na ovom forumu, a sa takvim karakterom, i osobinama koje posedujes, uopste mi nije jasno kako se uklapas i na bilo kom drugom i uopste u drustvu. Nego verewatno ima likova kao ti, pa se srodne duse pronalaze.
Pozdrav svima.

Trenutno vrijeme na Forumu 12:36

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org