YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Ko su fajlasi?Sta je uopste to? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=4608)

al bundy 15.05.2008 18:36

....

Citat:

Originalno postovano od Korgminator (Post 37323)
Ko su fajlasi? Fajlasi su Babo, Dedo, Dajdza...=))...ali ozbiljno ljudi, zasto krivite te fajlase? oni nisu glavni krivci. krivi su likovi koji proizvode te midi fajlove i ove fine kompanije sto proizvode aranzere, kojima je samo stalo da novac naprave a nema veze sto unistise sve. to je isto ko sa narkomanijom, treba dilera objesiti za mud* pa ce se i broj narkomana smanjiti.

...previse se vi zamarate sa fajlasima ljudi.....
to je do gazde koga ce uzeti a koga nece....
znam fajlasa sto uzimaju vise nego vrhunski sviraci i opet gazda hoce takve a ne muziku uzivo(da se svira na arangeru i solira) jer naprave bolji poso....

pa sad vi meni recite jeli onda dobar i los muzicar u kafani znaci isto???

a koriste takvu opremu jednostavno iz tog razloga jer moze vise fajlova stat u klavijaturu.nego npr u yamahu psr1000
tu idu na disketu i stane oko 20-ak fajlica

....Zatosam i preso na korga pa800 :)

francuz 15.05.2008 18:52

Dobru staru muziku nemozete svirati fajlovima jel na nishta ne lici po meni a ove novitete ne vidim kako mogu svirati dva muzicara kao nekad bez aranzera i da to izgleda lepo pa ljudi da vam bude jasno SVI STE VI FAJLASHI koji svirate aranzere neki manje neki vishe. Ja sam naprimer 1993 poceo da sebi pravim fajlove koje sam koristio samo za novitete naprimer svirali smo ja sa klavijaturom i jedan harmonikas i dopunjavali fajl sa zivom svirkom i raja bila odusevljena shta izlazi od samo dva coveka. To je samo u nedostatku ostalih clanova orkestra ili kad svirash sa ljudima koji ne prate novitete. Ja mislim da znate da je svaki ritam koji ste napravili ili nabavili obican midi fajl zato ko svira sa aranzerom a kaze da nije fajlash pravi greshku ako mrzi prave Midi ili Matrix fajlashe he he.

speedy23 15.05.2008 20:10

re

Ok stoji sve to...do negde se slazem s vama jer i ja koristim ritmove za svirku do nisam video ovog lika i mogucnosti tog midi file-a...probao sam pa ruku na srce pomucio sam se malo da sredim taj fajl i nekako punije zvuci od neke rumbe...konkretno radi se o "kafanskoj pevacici" na njoj sam experimentisao...a pazite sada ovo video sam klavijaturistu koji je pratio Zeljka Samardzica...na yamah-i tyros cini mi se...jer mislite da je "nabadao" akorde za pratnju...???!!!covek lepo na play...i dovidjenja...a ovamo ga je ovaj predstavio kao profi klavijaturistu...pa cak i kada sam kupio roland,fabricki ima midi file pesmu...hmmm...cimi mi se "amazing gospel" tako nesto znaju kolege...:(...e o tome vam pricam...gde sve ovo ide...kad se ti namucis da sve lepo sredis a ono dodje neko drugi i zaje...eeee te....stvarno vise "nisam pametan"...a to sto kazete "kradu posao"...pa i mi smo ukrali celom orkestru posao,mozda je i nas neko pljuvao...u fazonu "vidi sada ovi elektronci" eee...sada nam se to vraca...meni su samo ovi sa lap-topom grozni dok mi na klavijaturi sa malo muke sve to ok zvuci...

kljucko 15.05.2008 22:21

Ohladite ljudi,svako ima svoju nafaku i niko nikome ne krade posao;)
Nekad volim i cuti dobar SMF nego klavijaturistu koji samo brlja i pojma o zivotu nema,a takvih ima mnogo mnogo..;)

svirko 15.05.2008 22:26

I ja se slažem sa kolegom Kljuckom, svako ima svoj stil.
A neke današnje pjesme nemoš ni odsvirat kako treba sam, da se razapneš i da znaš svirat neznam kako. Mor'o bi upotrijebit i ruke i noge i nos, i onu stvar da stigneš sve polovit.

Svirko

Korgminator 15.05.2008 22:31

Mi koji sviramo sa ritmovima NISMO fajlasi..tacno je da ritam radi na istom principu kao i MIDI fajl, ali ritam opet moze koristiti samo pravi muzicar koji zna da svira...ko god kaze kontra ovoga, dovodi samo do sumnje da je fajlas i da mu tema ne odgovara :(|)...jos nesto, SVE danasnje pjesme se mogu odsvirati, i njih je neko prvi put odsvirao nisu pale sa Marsa, samo treba zagrijati stolicu i vjezbati.

fijuk pa800 15.05.2008 22:37

ja bi fajlasima zabranio da koriste klavijaturu... neka kupe modul...mini disk..nek ponesu kasetofon ,a ne da nas brukaju i kurce se sa x2,tyros 2......itd. ja mrzim i one namjenske ritmove jer od mene prave invalida,al sto najvise boli to samo mi koji znamo da sviramo primjetimo razliku,oni sto skacu i cugaju njima isto. i onda se covjek pita kome ja sviram????

fijuk pa800 15.05.2008 22:38

Citat:

Originalno postovano od Korgminator (Post 37372)
Mi koji sviramo sa ritmovima NISMO fajlasi..tacno je da ritam radi na istom principu kao i MIDI fajl, ali ritam opet moze koristiti samo pravi muzicar koji zna da svira...ko god kaze kontra ovoga, dovodi samo do sumnje da je fajlas i da mu tema ne odgovara :(|)...jos nesto, SVE danasnje pjesme se mogu odsvirati, i njih je neko prvi put odsvirao nisu pale sa Marsa, samo treba zagrijati stolicu i vjezbati.

tacno,tacno,tacno

MilaN B.N.S 15.05.2008 22:49

Heheheh...
Stvarno ste likovi...
-Kako je njima kad citaju sad ovo... =))
Neka,-ko ih yebe...
Nego,-manite se stvarno,-nema smisla vise...
Daj neke druge likove da zezamo..
-Salim se,-pozdrav drugari !!!

Jugo 15.05.2008 23:40

Citat:

Originalno postovano od Korgminator (Post 37372)

Da te nema trebalo bi te izmisliti! Potpisujem 100%!!!

Trenutno vrijeme na Forumu 21:43

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org