![]() |
Upravo sam isprobao ovo sa microtuning, rezultati su i vise nego zadovoljavajuci za skromnije potrebe :)
|
mogu da kazem da i fabricke terce koje se vec nalaze u kontaktu u Preset - Factory - Harmonize - Interval-tonal rade sasvim dobro mogu da se menjaju midi kontrolama i ispunjavaju ono sto je rekao gospodin Tranzit jer rade na midi bazi sempl ostaje netaknut,
ako treba moze se malo i sama skripta editovati. |
Tacno, najbitnije je da se ne vrsi "tuning" sampla kod tih terci, vec samo midi procesing, kao kod Factory Harmonize Preset Skripte, gdje u skripti nista drugo nije uradjeno do najednostavniji Midi Note Processing koji definise koja nota ce se cuti kada se odsvira odredjena druga nota. Potpuno isti "efekat" kao i kod Cubase Chorder Midi Plugina, koji pomenu branoy, u jednom od postova, a koji je star vec desetak godina. Prosto, da prostije ne moze biti ali kao sto vidimo to je za proizvodjace hardver aranzera ogroman problem jer da bi se na njima dobile terce, moraju se izvoditi svakakvi marifetluci, mahinacije i manilpulacije, a u sustini je to sve sasvim jednostavan postupak.
|
sam je fora sto u Harmonize Preset Skriptama ne mozes ugasiti prvi ton, nego rade i prvi i terca, i to nema logike ako bi mesao boje npr da harmonika sopran bude prvi ton bez terce a neka druga da bude sa tercom a da se od te druge ne cuje prvi ton. zato su onda one bolje, kao na tritonu mesas u kombinaciji s cim zelis i palis terce posebno kojoj zelis boji.
|
2 Privitaka
inace da se sad u 2013god ne mucite evo vam moje, za kontakt.
ubacite ih u putanju sa slike dole. poz |
Citat:
|
mesto da oni to sve naprave pa prodaju scriptu po scriptu na marketu, ja verujem da sve jedan klavijaturista nikad u zivotu nije cuo sta je skripta a kamo li znao da napise prva dva slova za nju. do kontakta to nije bilo nigde ,, sreca da se izeditirati ko zna nesto u materiju koji zeli odradit, ja msm znam dovoljno, ali ne bih nikad ni pokusao uciti da radim scripte kakve zamislim, ne vidim se u kontaktu kao sempleru. osim za nesto , a to su biblioteke poneke dobre.
plus u onom harmonizeru ja sam nasao sam dve terce molsku i dursku npr za pesme poslednji boem a nikako za npr cik pogodi itd |
Citat:
|
pa to i pricam, hahahah, jbg
|
Citat:
Hvala |
Trenutno vrijeme na Forumu 21:44 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org