YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Korg pa900 Registracije? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=27949)

casper 17.02.2015 00:18

Ne bi trebao imati nikakvu zadršku kod prebacivanja registracija, ona se promijeni odmah, istog trena. Kada se registracija mijenja u tijeku svirke (ide ritam) onda se promjena čuje tek kada završi takt od predhodne registracije, tj, promjena je aktivna tek na slijedećem taktku koji dolazi.

Dell 17.02.2015 01:17

Kod mene se događa kašnjenje od 3-4 sekunde ukoliko registraciju pozivam sa HD, što može značiti da mi je HD pred kraj, a na useru prebacuje bez problema.

dmmacak 17.02.2015 03:35

Isto tako i kod mene na T2, ako pozivam sa HD-a, bilo ritam ili registar banku, desava se kasnjenje mozda 2-3 sekunde. Dok sa usera nema nikakvog kasnjenja. A to meni licno stvara malo problema kada radim programsku svirku sa bendom. Desava mi se da pokrenenm END na nekom stylu i pozovem sledecu registraciju on mi reprodukuje od istog ritma INTRO, a trebalo bi vec od sledeceg styla. Sve registar banke i univerzalni stylovi su mi na Useru, samo namenske drzim u HD-u...

tyros2 17.02.2015 14:31

HD na T2 jeste malo sporiji od onog na T3.Nisam siguran ali cini mi se da sam negdje cuo da je HD na T4 brzi za nijansu od T3 takodje.

casper 17.02.2015 16:12

Tyrosa 4 koristi S-ATA protokol dok se kod starijih modela Tyrosa radi o nešto starijem, P-ATA protokolu. Razlika je u brzini 600Mb/s prema 133MB/s. Da li je jedino ta brzina odgovorna za kašnjenje koje spominjete ili postoje i dodatni razlozi poput fregmentiranog/oštećenog HD, ne bih znao reči.

Testirajući registracije na svom Tyros4 primjećujem da nema kašnjenja niti za djelić sekunde. Nije važno da li se registracije nalaze pohranjene na HD-u ili na USER-u, reagiraju istog momenta.
Kašnjenje se javlja samo kada mijenjam Style i to onaj koji se nalazi na HD-u. Traje manje od sekunde, tek toliko da se vidi.
Zato sve Stylove koje mijenjam "ručno" (radi se o univerzalnim ritmovima) pohranjujem u USER.

NordX 17.02.2015 16:56

Pre godinu dana sam kupio nov HD i zamenio prebacio podatke i radi super. Ne cuje se da zuji niti bilo sta. Znaci na T2 je spor,zato i pitam. Kada su mi ritmovi u USERU ili registracije u USERU,onda povlaci sve u milisekundi a kad je na HD-u kasni 3-4 sekunde,ali dovoljno da malo zeza. Moze li se staviti neki brzi,drugaciji HD?

Dell 17.02.2015 17:02

Kod mene je Tyros3 i šteka na HD-u, ali meni HD već 3 godine pušta čudne zvukove, ali još nije riknuo, iako i za taj slučaj sam sve sa njega spremio na pc.

tyros2 20.02.2015 11:57

Masina (pa900) je stigla :)

Trebace mi malo vremena da vidim sta,gdje i kako (imao sam na kratko PA800) i tako.

Preslusao sam neke setove i ima fine robe.

Pozdrav!
Dodato:
Auuuhhhh komplikovane sprave.. :) :) :)

Kada izmjenim neke stvari u globalu i zelim da mi takav ostane i prilikom lodanja drugih setova koji je nacin da sacuvam?

Nedozvoljava mi opciju write,sa onom strelicom u desnom gornjem uglu.Da li da ga sejvam na disc ili???

Hvala.

Trenutno vrijeme na Forumu 18:07

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org