YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Studijski Hardware (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=71)
-   -   Presonus AudioBox 1818vsl problem (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=26375)

dmmacak 03.12.2013 12:39

Citat:

Originalno postovano od negovan90 (Post 259571)
Znaci ni na Studio Live ne bih mogao da kacim pasivne kutije, to onda znaci da bih morao stalno da vucem PowerMate, ili znaci da aktivne kutije imaju drugaciji ulaz koji odgovara presonusu, i dalje znaci da moram da kupim i aktivne kutije... ? Pomagajte drugari, sad sam se bas smorio ?

Aktivne kutije imaju u sebi pojacalo. A presonisnema pojacalo u sebi. Tako da ti ostaje da koristis powermate kao snagas i pasivne kutije, ili sve da prodas pa da uzmes aktivne. Al ja bi se odluvio ipak da zadrzim dynacorda pm i pasivne kutije. Mnogo si sigurniji na svirkama ako sta krene po zlu. A i PM ima sasvim pristojno pojacalo u sebi.

sale_band 03.12.2013 12:41

Ok! Hvala!!!

Sad sam u dilemi da probam 1818vsl uživo. Imam čak i neki Toshiba laptop za koji sam zaboravio pa ću da mu instaliran čist Win7 samo za ovu namenu.
Šta misliš???

Sent from my HTC One XL using Tapatalk

tranzit 03.12.2013 12:44

Slobodno, bez ikakve bojazni. Odmah ces baciti mikser koji inace koristis jer kvalitet efekata i EQ-a na 1818VSL je u gornjoj polovini prve cetvrtine prve lige. Uh al' sam ovo napisao, svaka mi cast !!!!!

negovan90 03.12.2013 12:46

Znam da nema pojacalo, problem je sto dynacord nije nas, iznajmljujemo, e sad razmisljam da kupimo snagasa i povezem presonusa na njega i pasivne kutije, mene interrsuje gde te kutije ubacujem ? U snagasa ?

sale_band 03.12.2013 12:50

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 259576)
Slobodno, bez ikakve bojazni. Odmah ces baciti mikser koji inace koristis jer kvalitet efekata i EQ-a na 1818VSL je u gornjoj polovini prve cetvrtine prve lige. Uh al' sam ovo napisao, svaka mi cast !!!!!

Hehe, sreća pa sam sa matematikom još uvek u dobrim odnosima

Sent from my HTC One XL using Tapatalk

momo 03.12.2013 13:53

negovane,iz zvučne kartice u ulaz u snagaš.A izlaz snagaša u kutije
znači:
kartica ==>snagaš==>zvučnici

negovan90 03.12.2013 15:23

Okej, sad sam skapirao sve, e imam jos neka pitanja, izvinjavam se kolegi @sale_band, sto sam upao ovako u grupu.
Znaci vezano za mikser resio sam, ovaj presonus i laptop.
Imam samo jos jedno malo pitanja vezano za ovo, sta ako mi se desi da mi se slucajno resetuje laptop, ili blokira ili nesto, kada je povezan sa presonusom, da li meni nestaje zvuk i sve se gasi ?

E sad dalje, uz ovaj mikser smo sklopili i ostatak:

Snagas: EV q99
Kutije: 2 x FBT EvoMaxX 6
Bass binovi: 2 x Dynacord F8

Da li dobro ovo sto smo sklopili, ako nije, sta da zamenimo ?

milepsr 03.12.2013 16:00

@negovan90
Da razjasnimo neke osnovne stvari posto vidim da ti treba savet.

1. Svaki zvucnik na ovome svetu, da bi radio treba mu pojacalo
2. Postoje aktivne zvucne kutije (koje u sebi imaju fabricki ugradjeno pojacalo koje ima snage toliko da adekvatno pogura te zvucnike) i pasivne zvucne kutije (koje u sebi nemaju fabricki ugradjeno pojacalo, nego moras da kupis pojacalo i da ih napajas)
3. Pojacalo mozes naci u dva oblika, kao samo pojacalo, i kao aktivnu miksetu koja u sebi ima ugradjeno pojacalo
4. Ti na to pojacalo dovodis zvuk sa pasivne miksete (u tvom slucaju Presonusa), a kod aktivne miksete sa njenih kanala

Nadam se da nemas nedoumica ?

tranzit 03.12.2013 17:26

Iskreno... sumnjam !!!!!

negovan90 03.12.2013 18:07

@milepsr
znao sam skoro sve to, ali nisam bio u sve siguran, i nisam znao ovo na kraju, da kutije idu u pojacalo, a mikseta se normalno poveze sa pojacalom, razumem sad sve... hvala puno kolega

@tranzit
na sta se ovo odnosi, "Iskreno... sumnjam !!!!! " , na ovu konfiguraciju sto sam napisao ili ?

I kazite mi da li sam dobro ovo sklopio, i da li ce to dobro da radi ?

Trenutno vrijeme na Forumu 05:24

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org